Tujina

Mladić želi, da mu obrambo v Haagu plača Srbija

Beograd, 18. 06. 2011 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladić že sestavlja ekipe odvetnikov, ki ga bodo zastopali pred haaškim sodiščem, hkrati pa bo od Srbije in Republike srbske zahteval, da mu financirata obrambo pred sodiščem.

Ratko Mladić se je prvič pred haaškim sodiščem pojavil 3. junija.
Ratko Mladić se je prvič pred haaškim sodiščem pojavil 3. junija. FOTO: Reuters

Družina generala Ratka Mladića od Srbije in Republike srbske zahteva, da financirata Mladićevo obrambo pred haaškim sodiščem. Njegov odvetnik v Srbiji Miloš Šaljić pravi, da bodo vprašanje financiranja zastavili srbski vladi. Na vprašanje, kako lahko pričakuje, da bo država plačala obrambo njegovega klienta, če se pa ta ni predal prostovoljno, je odgovoril, da se tudi hrvaški general Ante Gotovina ni predal sam, pa mu je Hrvaška za obrambo namenila 32 milijonov evrov.

Mladićev sin Darko naj bi danes odpotoval na Nizozemsko in svojemu očetu predal seznam potencialnih branilcev, nato pa naj bi Ratko Mladić izbral tiste, za katere želi, da ga zastopajo. Branilci naj bi bili razdeljeni v tri ekipe. Prvo bi sestavljali trije ali štirje odvetniki, ki bodo z njim v Haagu. Ostali dve ekipi pa naj bi bili v Srbiji in Republiki srbski, kjer bosta zbirali izjave prič in pripravljali dokaze.

Sodelovali bodo odvetniki iz Srbije in Republike srbske, ki so že sodelovali pri različnih haaških procesih. Med njimi pa naj bi bil tudi najmanj en odvetnik iz tujine. Pri tem Šaljić dodaja, da bo sam vodil ekipo, ki bo imela sedež v Beogradu.

Predstavnica haaškega sodišča Nerma Jelačić je namreč dejala, da mora glede na pravila sodišča Mladić seznam svojih branilcev sodišču predati 30 dni po prvem zaslišanju pred sodiščem. Rok je začel teči 3. junija.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Osvald
19. 06. 2011 14.53
Zaradi takšnih lahko danes srbijo kokoš preleti v enem dnevu.
Ca6e
19. 06. 2011 12.28
Kr naj zberejo denar, sej ima še veliko srbskih podpornikov tudi tukaj v sloveniji!!! Po mojem mnenju je škoda denarja za takega cepca morilca, ki je ukazoval pobijati nedolžne! Vprašanje je samo ali mu bojo dokazali da je tudi sam osebno streljal?!?
korintos1
19. 06. 2011 10.43
crnigavran To je tisti Fikret, kateri v Kladuši purane pase?
crnigavran
19. 06. 2011 10.38
bigkacon dragi moj poturek, dolgoletno prikrivanje podatka o 22% ozemlja in želje po realizaciji predvidene ideje v izlamistični deklaraciji ideologa Alije balije Izmetbegoviča je končno prišla na dan.Ideja je bila zavajoča,utopična,skratka bila je nehigijenska.Predvojni dnevi so minevali,tvoj ideolog in tvorec izlamistične deklaracije pa uril svoje svete vojake na Hrvaškem pod Tuđmanovim džihadom.Tvoj junak zanešen Tuđmanovim propadlim jihadom je rahlo okleval ,vendar trdno odločen da bo začel krvavo vojno "hoću hoču samo čekam pravi trenutak...dobro dobro samo požuri"(Kučan-Izmetbegović-Tuđman).Tvoj nesojeni predsednik Fikret Abdič ki bi zagotovo spremenil zgodovino BiH si je komaj rešil glavo s pobegom iz Saraaaajva in tako oporal obraz vsaj nekaterim časnim muslimanom ki niso hoteli niti slišati za Saraaajvski jihad in 22%. Tvoj junak mu tega ni nikoli mogel odpustiti ker več kot 22% ni mogel pridobiti. Kljub tvoji prosti izbiri. Teheran je lepši od Saraaajva.
Dobskibelozapornik
18. 06. 2011 21.32
vzhod ja se vidi, ker se tiče tvojih izjav da pri teb izobrazba ni glih pomembna, rad bi pa bil pameten, žal to ne gre.
Dobskibelozapornik
18. 06. 2011 21.16
vzhod Spoštovani radikalni srbi! Po dolgih letih skrivanja je prišel na dan vaš junak, res če ga imate za junaka ga kar imejte. Hčerka vašega junaka je bila zelo lepa, pridna skratka prikupno dekle. V Sarajevu na faksu medicine je spoznala fanta bošnjaka,očitno svojo prvo ljubezen za katero je vedo tudi vaš junak. Predvojni dnevi so minevali, vaš junak se je že vojaško osposabljal po Hrvaški tako da je očitno neki časa pozabil na svojo družino in svojo hčer .Čas je hitro mineval in v Bosni se je začela krvava vojna če prav si je od bosancev nihče ni želel. Vihar vojne je okoli Sarajeva bil neki vsakdanjega od začetka je ogromno mladih fantov padlo, tako da je vaš nesojeni zet od vašega junaka v začetni Fazi vojne na hribu ki se imenuje Žuč Kot mladi zdravnik hudo ranjen in po parih urah podlegu ranam. Pri svoji zavesti je še omenjal svoje starše in hčerko vašega junaka, ne vedoč še kaj se bo iz njega izcinilo. Hčerka ne vedoč kaj se je zgodilo je poskušala na različne načine zbežat od svoih staršev v Sarajevo kar bi mogoče spremenilo zgodovino BiH. Vaš junak ji je odredil hišni zapor v strogem nadzoru tako da je NA KONCU revica vzela očetovo pištolo in se ustrelila .Smrt hčere ga je hudo bolele in trajno prizadela k vidim se še ni opomogel. Dragi moji radikalni srbi tale junak se je ves čas skrival po božjih hišah pričakajoči odrešitev, ampak žal tega ni. Tako da zločini ki ih je naredio , zagotovo so tudi del njegovega osebnega obračuna, vi radikalni srbi to uzamite kakor hočete prosta izbira.
Odpri.oci
18. 06. 2011 19.41
Še malce naj počaka.... saj bo kmalu dobil Nobelovo nagrado za mir !!!! Očitno je edino merilo : Število pobitih civilistov (Obama, Aragat, Jicak Rabin......)...
domremy
18. 06. 2011 17.31
Naj mu plačujejo eni in drugi. V Republiki Srbski je imel domicil in vojsko, v Srbiji pa skrivališ če. Eni in drugi pa ga imajo celo za srbskega heroja. Naj se izprsijo, saj imajo dovolj denarja vsi tisti vojni dobičkarji, ki imajo doma njegove slike.
Novica Vasiljevi?
18. 06. 2011 16.59
sarvin kdo je sprožil povej mi,,, drugač jaz nimam opranih možganov sem pa priča vsem kar sem napisal...
cocacolalife
18. 06. 2011 15.28
zakaj Srbija??? Naj mu plača Republika Srpska, tam njegovi bosanski srbi! Srbija ga je izročila, ker se je tam skrival, a zdej pa naj še plačujejo njeni davkoplačevalci?
Savrin
18. 06. 2011 14.49
vasiljevic.....ne mogoče,res je vse kar si napisal...nič od tega nisem videl...znam pa nekaj....kdo je zlo sprožil.Glede opranih možganov pa si jih lahko primerjava.
Novica Vasiljevi?
18. 06. 2011 14.19
savrin kaj pa veš mogoče so mu ubili hčerko... mogoče so u Srebrenici umrli vojaki ki se niso hotli predat in so bili oblečeni u civilu.. mogoče pa imaš oprane možgane ..mogoče nimaš pojma kaj se je dol dogajalo..mogoče nisi nikoli vidu Mudžahedina (muslimanskega vojaka fanatika) v živo..mogoče ti niso zaklali in odnesli glavo od očeta...tko da ne seri o mladiču....
vzhod
18. 06. 2011 14.15
njegova hci ni naredila samomora to je samo propaganda nato drzav in evropske unije da se prikaze kao da je njegova hcerka storila samomor zaradi njegovi dejanj,gre se zato da je njeova hcerka ana umrla pred spopadi pred srebrenico ne pa po njej.in njegova hcerka ni imela nic proti saj je bila srpkinja in tudi ona je bila ogrozena kot vsi srbi v takratnem casu.ano so ubili srpski mafijasi tisti ki so posiljevali v muslimanke in ropali muslimanska mesta ter delali zlocine ubili so jo zato ker jih je ratko ko je prisel na doloceno teritorijo od tam izgnal.pistola z katero je kao naredila samomor je bila najdena v levi roki ona pa je desnicarka ;)
vzhod
18. 06. 2011 14.13
lincoln2 prvo moras poznat zgodovinska dejstva preden trdis da je kriv :)
Savrin
18. 06. 2011 12.56
A se gre res tukaj za neko pravico?Ne,se ne gre za pravico,se gre za farbanje naroda in za požrešne odvetnike.Enostavno bi ga lahko pustili tam kjer je bil,če je bil lahko vsa ta leta,ker itak ga je kaznovala lastna hči s samomorom.Ali bo obsojen ali ne,žrtve njegovega terorja ne bojo imele prav nič od tega.Imeli bojo samo določeni,in to krepko,če se govori o milionih Eur.
vzhod
18. 06. 2011 12.33
normalno da mu placa srbija,nemore mu hag placat odvetnike ker ti odvetniki pol delajo za hag ne za njega :D
lincoln2
18. 06. 2011 12.28
Obrambo lol. Kaj če mu obramba sploh, če vsi vejo da je kriv.
Goran Martinovic
18. 06. 2011 12.09
ma prej bo vmrl,100%