Motor letala začel razpadati sredi leta

Letalo družbe United Airlines je bilo sredi Tihega oceana, ko se je zaslišal glasen pok. Pogled skozi okno je razkril, da je motor izgubil zaščitni pokrov. ''To je bil najbolj grozljiv polet v življenju,'' je zapisala ena izmed potnic. Letalo je sicer srečno pristalo na letališču na Havajih. 

Razpadel motor letala

K sreči sta pilota letalo vseeno varno spravila na trdna tla. (Foto: AP)

Potnikom na letalu Boeing 777 letalske družbe United Airlines, ki je letelo iz San Francisca na Havaje, zagotovo ni bilo prijetno, ko so pogledali motor letala, saj je ta razpadal. 

Potnik Erik Haddad je imel neposreden pogled na motor, kar je seveda ovekovečil v objektiv, fotografije in posnetke pa delil na družbenem omrežju Twitter:

Potnica Maria Falaschi je prav tako objavila več fotografij in zapisala, da je šlo za ''najbolj grozljiv polet v življenju'', hkrati pa je pohvalila tako pilota kot ekipo letala, ki je potnike pripravljala na morebiten trši pristanek.

Drama na letalu se je začela z glasnim pokom okoli 35 minut pred predvidenim pristankom v Honoluluju, kjer je letalo nato tudi pristalo. 

V letalski družbi so pojasnili, da je letalo varno pristalo, potem ko sta pilota zahtevala zasilni pristanek zaradi napake na drugem motorju. ''Naši piloti so sledili vsem protokolom in tako varno spravili letalo na tla,'' so dodali. 

Na mednarodnem letališču v Honolulu so letalo pričakali gasilci in druge reševalne ekipe, a njihovo posredovanje ni bilo potrebno. Potniki so se iz letala izkrcali po ustaljenih načinih. 

Na letalu je bilo 363 potnikov in 10 članov posadke. United je dotično letalo kupil leta 1994. 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 53
 
oježeš 14.02.2018 18:48:20
Nisem vedel, da komentirajo samo serviserji letal.
Več komentarjev