Tujina

Muslimani protestirajo

London, 19. 06. 2007 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Viteški naziv, ki ga je kraljica Elizabeta II. podelila Salmanu Rushdieju, je med muslimani sprožil ostre odzive.

Viteški naziv, ki ga je kraljica Elizabeta II. podelila Salmanu Rushdiju, je med muslimani sprožil ostre odzive.

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

civitasstain@gmail.com
20. 06. 2007 22.46
robinud Veš strpnost ni enosmerna cesta. Kdo je nestrpen proti drugim se vidi v demonstracijah, ki se ne nanašajo toliko na Rushdijo, ampak na napredno zahodno kulturo. Na pol pismeni in lačni in ilegalno so prišli v Anglijo, ki jim je vsaj delno omogočila dobro življenje, katerega v njihovi državi niso imeli, sedaj bi jim pa radi diktatorsko vsilili svojo zastarelo mišljenje. To niso več demonstracije ampak nasilje proti demokratskemu sistemu.
naarcisa
20. 06. 2007 21.51
Limonca: Mediji ne konstruirajo realnosti, moraš se malo bolj posvetit "branju med vrsticami". na svet in dogajanje gledaš preveč omejeno, razširi si obzorja. Pišeš o stvareh, katere ne držijo ravno v celoti ali o stvareh o katerih nimaš glih neki preveč pojma. Konec koncev, obe največji veri učita, da je edina vera in ne obstaja nobena druga vera. preveč posplošujete stvari, evropocentrizem. še dobr da sm ateist ;)
mazziingga
20. 06. 2007 16.38
ko sm prvo prebral naslov članka, sem itak pomislil: EVO, SPET SE TEJ BUNIJO! MISLIM, za un del, k se res bunijo, me pač skrbi njihova zaostalost... ampak nekako sem v dvomih glede celotnega članka- MUSLIMANI PROTESTIRAJO! nevem koliko je muslimanov, močno pa dvomim, d so usi muslimani zdej tolko upičeni in da rajajo po ulicah zaradu tega Viteškega naziva... VSEJ TEJ NESTRPNOSTI DOSTI PRIPOMOREJO SAMI MEDIJI! usaj tako je moje menje...
robinud@volja.net
20. 06. 2007 14.43
limonca4 : "Joj, kako so ti muslimani občutljivi" ... za razliko od nas slovencev (pravovernih, da ne bo pomote; seveda tudi čistokrvnih - 99,9 procentov čisto ! s certifikatom TÜV !!!!). Mi nismo tak občutljivi. Sploh ne kritiziramo tujce in druge "drugačne". Sploh ne vemo kaj to je, "drugačno". Vzemimo le ta forum. Kako lepo vsi govorimo o drugačnih. Čista harmonija :-D
civitasstain@gmail.com
20. 06. 2007 13.15
So pač videl uspeh pred leti radi mohamedove karikature. Evropa se uklanja verskim nasilnežem.
svar
20. 06. 2007 13.11
Oni cel čas sežigajo naše simbole (papeža, naše zastave,...) in noben na to ne odreagira. Ne, to bi bilo islamofobno in rasistično! Ko pa tle nek časopis objavi karikature Mohameda ali pa kraljica podeli viteški nalov nekomu, ki je pisal proti islamu pa bi kar v vojno z nami šli...
limonca4
20. 06. 2007 08.27
Joj, kako so ti muslimani občutljivi, za vsako malenkost so užaljeni ... Ojej, ojej ... Tudi naše (evropske) kulture sploh ne spoštujejo, le kaj si mislijo, da so ... Vsepovsod vsiljujejo s to vero, ... Samo, se strinjam s tabo, poleg svobode govora tudi ne poznajo svobode gibanja žensk. Živijo še huje kot v srednjem veku. Polno umazanije, ... Očitno je veliko brezdelneževi (no, njihovo delo je celodnevno protestiranje in sažiganje zastav).
Samo.Jst
20. 06. 2007 08.03
Svoboda govora? aja, oni ne poznajo tega...
Carleone
20. 06. 2007 01.17
Hmm boj proti vernikom?...... Zelo zanimivo. Svet bi bil vsekakor mirnejši. Vera=vojna.
aligatorcek
20. 06. 2007 00.19
Koga normalnega brigajo karikature o mohamedu ali senilnemu papežu. Smrtne obtožbe zaradi vere, ma nemoj. Unga tipa bi lastnoročno nabil na kol. Ne razumem kako folk ne vidi da je to okoli ver vse ena psihoza, idiotizem, pomanjkanje samozaupanja in čredni nagon. Še malo pa me bo prijelo obratno kot njih (boj proti vernikom):