Tujina

Na četrto obletnico tragedije na Kornatih nov požar

Split, 31. 08. 2011 08.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na četrto obletnico tragedije na Kornatih, ko je med gašenjem velikega požara umrlo 12 hrvaških gasilcev, je na natanko istem mestu izbruhnil nov požar. Tokratno gašenje na srečo ni zahtevalo žrtev.

Na Kornatih je včeraj izbruhnil požar. ''Manjši požar je vzplamtel na istem mestu kot požar pred štirimi leti. Vzroka še ne poznamo,'' so sporočili iz hrvaškega centra za zaščito in reševanje. Požar so pogasili gasilci, iz zraka pa jim je pomagal kanader. Po poročanju Dnevnik.hr je v požaru zgorela trava in nizko rastlinje na površini 0,25 hektara.

Na Kornatih je bila že četrta obletnica tragedije.
Na Kornatih je bila že četrta obletnica tragedije. FOTO: dnevnik.hr

Požar na Kornatih je tako izbruhnil natanko na četrto obletnico tragedije, v kateri je umrlo 12 gasilcev, in ki so jo včeraj obeležili na otoku. Podrobnosti tragedije sicer tudi štiri leta po dogodku še niso povsem jasne. Medtem ko eni vztrajajo, da so se gasilci med gašenjem požara znašli v ognjenem prijemu, iz katerega se niso uspeli rešiti, pa drugi trdijo, da se je zaradi dolgotrajnega gorenja ustvarila nehomogena zmes plinov, ki je nenadoma močno okrepila ogenj, kar naj bi bilo za gasilce usodno. Zadnja teorija, ki se pojavlja v javnosti o vzroku požara, pa je, da ognja ni povzročil odvržen cigaretni ogorek, ampak Natova bomba, kar naj bi obrambno ministrstvo na vse načine poskušalo prikriti.

Spomnimo, da so nekdanjega gasilskega poveljnika Dražena Slavico obtožili za zamudo pomoči in za vrsto napak, medtem ko so Paškota Petrino obtožili, da je s cigaretnim ogorkom povzročil požar.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinetone
31. 08. 2011 13.21
"...Sedem nasvetov za prihranek pri nakupu šolskih potrebščin..." kupujte pri nas kupujte pri nas kupujte pri nas kupujte pri nas kupujte pri nas kupujte pri nas kupujte pri nas nič ne boste prihranili ampak dobro kupovali boste pri nas...
racingluka
31. 08. 2011 11.17
to je sigurn kdo podtaknu :(
wsharky
31. 08. 2011 11.11
+1
... heroji se nikad ne zaborave ...
major1
31. 08. 2011 09.33
Koliko je vreden kamen? Odgovora še ni, pa ga tudi ne bo. Počivajte v miru. NA POMOČ.
luckyss
31. 08. 2011 09.11
Dejstvo je, da so bombniki NATA neuporabljene bombe na povratku iz Srbije odmetavali nad Jadranskim morjem (to velja tudi za zažigalne bombe). Sedanji požar je verjetno podtaknjen v opozorilo na skrivanje resnice..