VIDEO: Avtomobil eksplodiral po tem, ko je moški v Parizu namerno trčil v policijsko vozilo

Na znameniti nakupovalni ulici Elizejske poljane v Parizu poteka policijska operacija. Po prvih podatkih naj bi nek voznik zapeljal v policijsko vozilo, potem pa naj bi se v njegovem avtomobilu sprožila eksplozija. Storilca so prijeli, francoski notranji minister je potrdil, da je moški mrtev. Drugih poškodovanih v incidentu ni bilo.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Incident na Elizejskih poljanah v Parizu

V Parizu poteka policijska operacija po tem, ko je voznik namerno zapeljal v policijsko vozilo. (Foto: AP)

V Parizu poteka policijska operacija po tem, ko je nek voznik namerno zapeljal v policijsko vozilo na krožišču na znameniti aveniji Elizejske poljane. 

Francoski notranji minister Gerard Collomb je potrdil, da je voznik umrl po tem, ko je skušal izvesti napad na policijsko vozilo. 

Incident v Parizu - 1

Voznika so prijeli, območje pa zavarovali. (Foto: AP)

Njegov avtomobil naj bi eksplodiral po tem, ko se je zaletel v policijsko vozilo. Francoski BFMTV je poročal, da naj bi v vozilu, na sovoznikovi strani po trčenju zagorelo, policisti pa naj bi razbili okno avtomobila in pogasili požar, voznika pa izvlekli iz vozila in ga prijeli.

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva Pierre-Henry Brandet je dejal, da je policija voznika potegnila iz gorečega vozila, ki pa je bil takrat zelo verjetno mrtev. Moški naj bi med eksplozijo utrpel hude opekline, zaradi katerih naj bi tudi umrl.

Incident v Parizu - 2

Incident se je zgodil na znameniti pariški aveniji Elizejske poljane. V dogodku nihče ni bil poškodovan. (Foto: AP)

V incidentu nihče od policistov ali civilistov ni bil poškodovan. Kljub temu pa so policisti prek družbenih omrežij ljudi pozvali, naj se izogibajo območja.

Policija je v vozilu našla kalašnikovke, pištole in plinske steklenice. Collomb je incident označil kot poskus napada. Poskus napada naj bi izvedel 31-letni moški, ki je že znan varnostnim silam.

Območje incidenta so zavarovali, zaprli so tudi bližnjo postajo podzemne železnice. Na območje so poslali bombne tehnike. V preiskavo se je vključilo tudi francosko protiteroristično tožilstvo.

Francoska vlada je že pred tem nameravala v sredo predlagati, da se izredne razmere podaljša do novembra.

To je le zadnji v vrsti napadov na varnostne sile v Franciji. Aprila je 39-letnik na Elizejskih poljanah napadel policiste in pri tem enega ubil. Začetek meseca pa je radikalizirani 40-letnik pred katedralo Notre Dame s kladivom napadel policiste.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 65
 
goran988 19.06.2017 22:21:49
Londoncan je car. Upam da bo vec takih zadev, da bodo mal straha dobili nekateri, in spokali tja, kamor spadajo!
nisde357 20.06.2017 03:43:36
a to pa ni bil terorizem se pravi use kar naredijo muslimani je terorizem to kar je pa naredil londancan pa ni ane?rasist si in nic boljsi od njih.
trumpet2017 20.06.2017 10:24:33
evo ga trola 24 ur, komentar oddan ob treh zjutraj, ko nihče ne more oddati komentarja,razen će delaš na 24 ur. ja , delate napake, komentatorji so povsem povozili vaše članke, zato morate aktivirati svoje zaposlene novinarje, da trolajo po forumu, da branijo vaše ćlanke, samo nimate nobenih argumentov, v vsaki debati pogorite, ker resnica vedno zmaga!
Več komentarjev