FOTO in VIDEO: Na območju Makarske se borijo z ognjenimi zublji, evakuirali več kot 1000 ljudi, hotele in stanovanjske hiše

V predelu Makarske je izbruhnil nov velik požar, gasilci so evakuirale goste iz treh tamkajšnjih hotelov. Gašenje otežuje močna burja. Zaradi varnosti so morali evakuirati več kot 1000 oseb, na terenu je na stotine gasilcev.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Fotogalerija (8)

  • Požar v Počepih - 3
  • Požar v Počepih - 2
  • Požar v Počepih - 1
  • Požar na območju Makarske - 5
  • Požar na območju Makarske - 4
  • Požar na območju Makarske - 3
  • Požar na območju Makarske - 2
  • Požar na območju Makarske - 1

V Tučepih, naselju v bližini Makarske, je v noči z nedelje na ponedeljek okrog pol tretje ure zjutraj izbruhnil nov velik požar v borovem gozdu. Gasilci so tedaj evakuirali tri hotele, ranjenih ni bilo. Eden od hotelskih gostov, Sead iz Sarajeva, je povedal, da sta ob požaru zavladala kaos in panika. "Zgrabili smo svoje stvari in odhiteli na prosto. Sedaj odhajamo domov," je dejal. 

Gasilci so sicer z nadčloveškimi napori uspeli požar omejiti, še preden je dosegel bližnje hiše. Kljub temu so morali precej poslopij evakuirati, po zadnjih informacijah je moralo območje zapustiti več kot 1000 oseb. 

Pred gasilci nova naporna noč

Slavko Tucaković, glavni gasilski poveljnik, je za hrvaške medije dejal, da bo v noči na torek na območjo požara ostalo vsaj 300 gasilcev. Ti bodo nadzirali pogorišče, saj obstaja velika nevarnost, da se bi ogenj spet pričel širiti. 

Gost iz hotela Jadran je dejal, da jih je sredi noči prebudil alarm, nato so jim na recepciji dejali, naj takoj zapustijo stavbo. Eden od lastnikov apartmajev, kjer v sezoni počitnikujejo gostje z vsega sveta, je povedal, da to ni prvič, da je izbruhnil velik požar. "Naši gosti so zapustili apartmaje, ogenj se je hišam približal na vsega nekaj metrov."

Po poročanju Dnevnika.hr so gasilci evakuirali goste iz hotelov Tamaris, Jadran in Neptun ter številne stanovalce bližnjih hiš. Ogenj se je iz Gornjih Tučepov spustil do Tučepov. 

Na terenu so vse razpoložljive gasilske službe, a jim delo otežuje močna burja. 

Cesta Makarska-Tučepi je zaprta, prav tako cesta Makarska-Vrgorac. 

Eden od gasilcev, Neno Dobrota iz Omiša, je dejal: "Situacija je trenutno pod nadzorom, stanje se izboljšuje. Vse napore vlagamo v to, da se veter ne bi razširil do Makarske, za zdaj nam to uspeva. Nihče od turistov, prebivalcev ali gasilcev ni bil ranjen. Vsi so na varnem, požar ni zajel nobene od hiš," je dodal. 

Nekaj ur po izbruhu požara je burja spremenila smer požara v smeri Makarske. Gasilski poveljnik Dražen Glavina je za hrvaški radio ocenil, da je stanje pri Tučepih po "burni noči" zadovoljujoče. Kot je dodal, bodo imeli težave pri dokončanju dela zaradi nedostopnega terena, kot tudi zaradi utrujenosti gasilcev, ki so bili od noči na nedeljo angažirani na velikem požaru pri Podgori nedaleč Makarske.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
Didi Pele 20.06.2017 10:36:41
Slovenčki uživata ko na Hrvaški gori MAKIJA, ne zanima ih ko dama gorijo trgovine, tovarne. BEDA.
Več komentarjev