Tujina

Na Hrvaškem prijeli pet preprodajalcev krokodila

Zagreb, 29. 03. 2014 20.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaški organi pregona so prijeli pet domnevnih preprodajalcev izjemno nevarne droge krokodil, ki povzroča razpadanje telesa in je smrtno nevarna. Gre za derivat morfija, ki je do desetkrat močnejši.

Rana odvisnika od krokodila
Rana odvisnika od krokodila FOTO: YouTube

Zloglasna ruska droga krokodil je prišla tudi na Hrvaško. Policija je na območju Osijeka prijela pet ljudi, ki so osumljeni preprodaje te droge. Gre za zelo nevarno drogo, predvsem zaradi njenih posledic že po prvem zaužitju. Osumljene hrvaške preprodajalce so priprli v preiskovalni zapor, saj obstaja nevarnost, da bi lahko kaznivo dejanje ponovili.

Droga krokodil je derivat morfija, ki je osem do desetkrat močnejši od navedene droge, obravnavajo pa ga kot poceni zamenjavo za heroin. Na ulici jo imenujejo krokodil ali ruska droga.

V drogi naj bi bila mešanica kodeina in rdečega fosforja, verjetno pa mešanici dodajajo tudi bencin in težke kovine. Ime je dobila zaradi posledic, ki jih pušča na odvisnikih. Ker je treba drogo vbrizgati v telo s pomočjo injekcij, se na mestu vbrizga pojavi luskasta koža, podobna krokodilji. Koža se kmalu prične luščiti, meso pa gnije in najpozneje po dveh letih začnejo deli tkiva dobesedno odpadati. Pojavi se tudi gangrena, na koncu pa nastopi tudi smrt. Za nekatere uživalce je lahko smrtna že ob prvem zaužitju.

Droga se je prvič pojavila pred 12 leti v Sibiriji. Izdelujejo jo kar doma, po nekaterih ocenah pa je od nje po svetu odvisnih že več milijonov ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (131)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

skismania
04. 10. 2014 01.00
to morš bit res psihična razvalina, da to dajes vase... direkt za uničt se, najhujs
nettuno
31. 03. 2014 08.51
+6
Kako je marihuana zdrava in neškodljiva nekaj izvlečkov iz interneta. Ime strani mi ne dovoli napisati Trenutni učinki Uporabniku marihuane je opisovanje občutij omamljenosti nekomu, ki ni nikoli užival marihuane zelo težko. Najprej je treba vedeti, da občutek ni primerljiv z občutki, ko si pod vplivom alkohola. Alkohol lahko povzroči pri rednem pivcu izgubljanje osebnosti, nezavedanje kdo in kje je, medtem ko se uporabniki marihuane skoraj vedno zavedajo sveta okoli sebe (razen v redkih primerih hude omamljenosti, ko ponavadi zaspijo). Marihuana povzroča evforijo in sprostitev, zaznavne spremembe, popačenje časa ter potenciranje normalnih čutilnih zaznav, kot so prehranjevanje, gledanje filmov ali poslušanje glasbe. V socialnem okolju lahko povzroči nalezljiv smeh in zgovornost. Poslabša pa se uporabnikov kratkoročni spomin, motorične spretnosti ter reakcijski čas. Kajenje ali uživanje THC poveča srčni utrip za 20-50% v nekaj minutah in to stanje traja do 3 ur. Krvni tlak se poveča pri sedenju in pade, če oseba stoji. Ti učinki imajo pri zdravih mladih ljudeh zanemarljivo klinično vlogo, saj se pojavi toleranca. Ko začne učinek marihuane popuščati, se pri veliko uporabnikih pojavi občutek utrujenosti ter občutek lakote. Največkrat bi takrat pojedli vse, kar pride pod roke. Nekateri sploh najraje uživajo ob slaščicah, čokoladah oz. nasploh hrani z močneje izraženimi okusi (zelo kislo-grenko-sladko). Nekatere skupine populacije se z uživanjem marihuane izpostavljajo določeni stopnji tveganja. Mednje sodijo: - najstniki, ki začnejo z uživanjem marihuane v zgodnjih najstniških letih, saj so v večji nevarnosti, da začnejo uporabljati druge droge ali postanejo odvisni od marihuane V mnogih zahodnih družbah marihuano uporablja znaten del mladih oz. določene manjšine, pa čeprav je po zakonu prepovedana. Debata o utemljenosti nadaljevanja prepovedi njene uporabe je razdelila mnenja javnosti o njenih vplivih na zdravje. Le-ti, še posebej ob dolgoročni uporabi, ostajajo dvomljivi, saj je bilo opravljenih zelo malo epidemioloških raziskav in njihovi rezultati so predmet različnih interpretacij.
nettuno
31. 03. 2014 08.54
+4
In kot "strokovnjaki" lahko vidite da so znaki in posledice enaki kot pri uživanju ostalih d... kot so kava, cigareti, sladkor, nutela, hamburgerji itd kar sem prepisal iz spodnjih strokovnih komentarjev
zimko
30. 03. 2014 22.43
+0
Ne morem verjet, kako lahko nekateri pišejo o drogah, ko pa jih še sploh niso izkusili. Droge so tu, ker so narejene iz nečesa kar je dala narava oz. iz snovi, ki jih je dala narava. Zato so še dandanes mnogim tako privlačne. Niti pod razno ne razmišljam, da bi probal takšno drogo a boli me, ko vidim, kako se ljudem, ki probajo takšno drogo množično želi SMRT. Se sploh poslušate ? Noben od vas ne ve, kakšna zgodba je za tem, kakšna je pot tega človeka itd. Morda bi isti človek bil uspešen, če bi se rodil v drugačnem okolju, zdaj pa naj umre, ker mu v življenju ni dano? Res je, da so takšni ljudje velikokrat problem "civilizirane" družbe, to pa vseeno ne pomeni, da nimajo čustev, da nimajo svojih občutkov in, da ne čutijo bolečine. Večina pač ne najde izhoda iz tega, pa čeprav je drogo preizkusila zgolj iz radovednosti ali pa zaradi drugih stvari. Splošno znano je, da droga zakrije težave (čeprav jih ne reši), da te popelje v malce drugačen svet. Marsikdo najbrž ne bi probal droge, ki jo je, če ne bi bil na nek način psihično obremenjen. Vsakemu se to lahko zgodi, ko ni več treznega razmišljanja. Pišete, da kdor bi jo probal je tako nor, da si ne zasluži življenja. Dejstvo je, da je droga, znana pod imenom krokodil za nekatere nadomestek za heroin. Torej ima podobne učinke na psiho in telo vendar so posledice uživanja pri krokodilu veliko hujše. Ravno zato uživalci velikokrat pravzaprav mislijo, da so vzeli heroin in jim krokodil na kraj pameti ne pride. Učinki drog pa so takšni kot so, če ne bi bili dobri, te nebi tako zasvojili. Res je, da se sčasoma na le-te telo navadi in da puščajo katastrofalne posledice na človeka in morda tudi na družbo okoli njega, Večina drog povečuje sproščanje določenih hormonov (npr. adrenalin- "hormon sreče"), zato se človek v trenutku, ko je zadet počuti drugače, kot v stanju ko je trezen, občutki pa so po navadi za tisti kratek čas dobri. Že zaradi tega toliko ljudem na pamet pride "da bi probali". Ni pa res, da zasvoji vsakega, poznam jih veliko, ki so probali neko drogo iz radovednosti, nato pa nikoli več zaužili iste in si rekli zgolj : "izkušnja več" . Verjetno so imeli za to tudi boljše pogoje kot pa tisti, ki pristanejo v omami drog kot je krokodil. Mislim, da si že sami dovolj želijo umreti in se zavedajo samega sebe, vsaj takrat, ko so trezni. Sam ne sočustvujem ampak tudi smrti jim ne želim ampak predstavljajte si, da bi bil v takšni situaciji vaš sorodnik, star prijatelj itd.. Bi tudi njemu želeli smrt ? In potem se vsi čudimo, zakaj smo tam kjer smo...
nettuno
30. 03. 2014 19.14
+8
Za vse, ki trdite kako je kajenje kanabisa nedolžna zadeva, kako je zdravilen in ne povzroča odvisnosti (citiram dele komentarjev: posebno strokovnjaka za droge pod nikom AnonimenSI:- .. ampak naši butli pač to mečejo v isti koš.. zato je že tisti ki kadi travo narkoman... lol logic fail....-.. ampak je pred tem potrebno kvalificirat droge... recimo trava, ki je praktično neškodljiva, tako telesno kot psihično, ne more spadat v isto kategorijo, kot heroin...) vam spodaj citiram, kaj je napisala naša 15 letna vnukinja, ki se je lani vpisala v 1. Letnik gimnazije in v zadnjih dveh mesecih doživlja kalvarijo svojega življenja in z njo vsa družina. Kaj se je dogajalo sem delno opisal v komentarju bolj spodaj. Tukaj pa dodajam, kaj je napisala v svoj dnevnik. Pred kratkim je poskušala naredit samomor, z rešilcem so jo odpeljali na psihiatrični oddelek v Ljubljani, kjer pa je po dveh dneh zavrnila zdravljenje. To je del njenih zapiskov: »V sobi z menoj je ena , ki ima enake probleme kot jaz, alkohol, trava, poskus samomora, se reže. In ima samo 14 let. Tukaj je eden, ki ima brazgotino okoli vratu. Ena druga ima roke vse porezane. Skoraj vsi smo se že poskušali ubiti. Tukaj ni niti ene osebe, ki ne bi kadila trave. Tukaj je (ime) ima 14 let in kadi travo.« Sedaj pa s komentarji udarite po meni in po teh bogih otrocih, ki so jiih tudi vaša mnenja, kako je kanabis koristen in zdrav pripeljala v takšna obupna stanja.
hmhmhm1988
30. 03. 2014 20.23
+8
sori sam prbijaš res bedarije :) če sm pravilno razumel tvojo objavo je po tvojem mnenju za probleme vaše vnukinje in ostalih njenih "sotrpinov" kriva samo ( povdarek na samo ) trava ? vse je odvisn od posameznika, maš ljudi k kadijo travo 30 let so zdravi in fit in nikoli nebi niti pomisll na to da bi užival kakršnokol drugo "nevarno drogo", medtem k maš seveda primere tud u drugo skrajnost ko je človek po 2 letih na raznih krokodil scena drogah. Kako je kanabis zdrav, je znanstveno dokazano. Nikjer v medijih nism zasledil da bi pisal da redno kajenje marihuane zdravilno učinkuje, oz. ne škoduje telesu ravno obratno mediji več ali manj napihujejo "škodljivost" marihuane... nevem, sočustvujem s vašo vnukinjo, vendar pa lahko verjameš da se za njenimi težavami ne skriva le kanabis :) če bi, potem z njo nebi bilo nekaj ljudi, vendar pol slovenije, vsi porezani,v depresiji in brez volje do življenja :) LP
nettuno
30. 03. 2014 21.01
-1
Sem vedel, da boste uživalci kanabisa udarili. To o znastvenih dokazih, je velik argument vseh uživalcev, ki se radi prosto zadevali. Samo ti dokazi so še daleč od znanstvenih in zanesljivih. In če si dobro prebral, se ne gre samo za našo vnukinjo.So izpovedi drugih mladih otrok, ki se niso zaupali neznancu. Med seboj si povejo resnico. In v takem stanju so po njihovih besedah zaradi kanabisa in to pri 14 ali 15 letih.IN TO SO ZNANSTVENI DOKAZI. Vi pa trobite in razglašajte zdravilnost koliko hočete in zaradi tega bo takšnih primerov še ogromno. In ko bodo vaši otroci, vnuki in nečaki končali tako pa se slišimo. Kaj ne morete svoje jointe pokaditi v miru, brez da razglašate, kako je to zdravo. Ker ne morete funkcionirati, če ne pokadite joint? Ker potem se dve uri dobro počutite. In to ni drogiranje? Se strinjam, da če ugotovijo, ali so ugotovili da to pomaga proti raznim boleznim, naj zdravnik specialist takim bolnikom predpiše in naj se zdravijo.
nettuno
30. 03. 2014 21.03
+5
In otroke 14 let stare , ki so v globoki krizi si z navednicami označil "sotrpini". Pa kakšen človek si? Me prav zanima koliko si star in če imaš otroke.
nettuno
30. 03. 2014 21.27
+6
Zadnjič je bil na italijanski televiziji prispevek o mladih, ki si uničujejo življenje s kanabisom. Govorili so točno o tem kar sem zapisal. Gledalci so imeli možnost direktnega komentiranja. In zanimivo koliko komentarjev je bilo takšnih kot tukaj. V stilu od knabisa še nihče ni umrl in kaj kadijo če nimajo fizičnih predispozicij za to in naj se raje igrajo s telefoni. In takšni komentarji kljub prikazu številnih tragedija mladih, njihovih pričevanj in izpovedi. Seveda so se vsi lagali, da j...vas zagrete aktiviste legalizacije kanabisa.
Tinka20
30. 03. 2014 21.39
+0
ettuno ne kadim trave in je nikoli nisem, amapk ne vrjamem v to da bi bila trava škodilva, sploh pa ne za ta primer ki ga opisuješ..si se vprašal morda ali je z vnukinjo kaj narobe?vse več otrok je depresivnih, sploh pa pri 14ih letih moraš pričakovat da so otroci v puberteti in počenjajo take stvari ki si jih opisal..in kje dobi pri 14 letih denar za travo?verjetno od staršov ane, sploh pa če otroci živijo v večjih mestih, recimo v lj pa tko vemo kolk je ura ;) očitno ma vsega dost..ker za takšne stvari mora imeti človek denar..je pa treba razčistit tut kakšno vzgojo ima..to vejo pa samo oni.
Tinka20
30. 03. 2014 21.42
-2
oa tut ni vse za verjet kaj povejo po tv...za nutelo tut praujo kuk je zdrava, je pa strup, ki ga sploh zarad sestavin nebi smel prodajat..isto je za mleko kolk je zdrav pa še daleč od tega..tko da ni vse vrjet medijem..tist ki kadi ve kaj je res kaj pa ne..če je v mejah normale, ne more škodit ;) je pa res da je trava zelo zdravilna, zdravi raka, sladkorno bolezen itd! tako da ne more bit za ene stvari zdravila za druge pa tako škodljiva,,
nettuno
30. 03. 2014 22.20
+5
Pa ti se zavedaš kaj pišeš? Koliko ljudi poznaš ki so si pozdravili raka s kanabiso?. Pa ljudje vi niste normalni. Hčerka je pred leti zbolela za rakom na dojkah. So ji odstranili obe. Škoda, da ni vedela, da kanabis to pozdravi, bi se lahko zadevala skupaj s hčerko in bi bile obe super zdravi. Zakaj te bog ne štrafne in ti da raka, pa se zdravi s kanabisom. In če je z vnukinjo kaj narobe zakaj je kanabis ni pozdravil, če je takšno čudežno zdravilo in vseh ostalih otrok. Kaj ti veš, da dilerji v začetku dajejo otrokom zastonj kanabis, da postanejo odvisni in potem pipco zaprejo. In to marsikdo ve in to j epovedala tudi bolniška sestra v bolnišnici, ki j ev stiku s temi otroci. Seveda se laže.
floredith
30. 03. 2014 23.38
+0
Vsak clovek..ki je na meji psihicnih tezav..ima skrite tezave...mu droga to porine naprej...nettuno...trava je zdravilna ...odvisno kako jo uzivas....ce jo kadis skoduje zdravlju.....meni nikoli v zivljenju ni nobeden diler dal nic zastonj...vedno sm mogel kupit...
nettuno
31. 03. 2014 08.16
+3
Pa ti si totalen bedak. Imaš sploh otroke ti? Če jih imaš jih zaklepaš doma in nikamor ne pustiš. Kaj misliš, da ti otroci pijejo in se zadevajo doma in to celo skupaj s starši. Čisto spodaj na začetku komentarjev sem napisal kje med drugim to počno. Če gre tvoj otrok ven , hodiš na skrivaj za njim, da kontroliraš kaj delajo? In nekateri pišejo so krivi starši, ker jim dajo denar.Kaj od vas nihče ne da otroku denar za malico? In veste kaj s tistim denarjem kupi:
hmhmhm1988
31. 03. 2014 13.28
-1
Glede na to da ostale označuješ z bedaki si ti edini s sovražnim govorom, kljub normalni in umirjeni izmenjavi mnenj :) ... drugače pa na tvoje komentarje najprej en velik OJOJ OJOJ. Nerabiš otrok zaklepati, da bi opazil da je vsak dan čuden in se čudno obnaša. Govoriš da je opazovanje početja svojega otroka napačno, po drugi strani pa veš kaj počne vendar ga nočeš omejiti in se prepričati na lastne oči... Seveda da hodiš na skrivaj za njim, če se ti zdi da nekaj ni vredu, saj je vendar v tem primeru otrok star 15 let madona ... Znanstveni dokazi obstajajo že dalj časa , vendar žal ni moj problem če jih ti ne priznavaš ker ti niso po godu. Na svetu je ogromno primerov, kjer so kanabisovi ekstrakti (predvsem olje) pozdravili ogromno število različnih obolenj, 2 poznam tudi sam. Kot sem že napisal, se tudi sam ne strinjam s trditvijo da je kajenje kanabisa zdravilno oz. neškodljivo, mislim da je to logično če vdihavaš v pljuča dim.. Druga izjava ki sem jo prebral ravnokar pa me je ravno šokirala , citiram : Škoda, da ni vedela, da kanabis to pozdravi, bi se lahko zadevala skupaj s hčerko in bi bile obe super zdravi. A si ti bolan ? Ko bi ti predstavil ljudi ki so se pozdravili s kanabisovim oljem in bi ti povedali da v življenju nihče ni bil zadet bi pa obstal z odprtimi usti. THC se sprošča s toploto torej mora biti kanabis toplotno obdelan da povzroči občutek zadetosti. Nerazgledanost ljudi na tem področju ni nič novega, vendar PROSIM ne trosi neumnosti če ne veš o čem govoriš. LP
hmhmhm1988
31. 03. 2014 13.38
-3
Glede na to da ostale označuješ z bedaki si ti edini s sovražnim govorom, kljub normalni in umirjeni izmenjavi mnenj :) ... drugače pa na tvoje komentarje najprej en velik OJOJ OJOJ. Nerabiš otrok zaklepati, da bi opazil da je vsak dan čuden in se čudno obnaša. Govoriš da je opazovanje početja svojega otroka napačno, po drugi strani pa veš kaj počne vendar ga nočeš omejiti in se prepričati na lastne oči... Seveda da hodiš na skrivaj za njim, če se ti zdi da nekaj ni vredu, saj je vendar v tem primeru otrok star 15 let madona ... Znanstveni dokazi obstajajo že dalj časa , vendar žal ni moj problem če jih ti ne priznavaš ker ti niso po godu. Na svetu je ogromno primerov, kjer so kanabisovi ekstrakti (predvsem olje) pozdravili ogromno število različnih obolenj, 2 poznam tudi sam.
hmhmhm1988
31. 03. 2014 13.38
-2
Kot sem že napisal, se tudi sam ne strinjam s trditvijo da je kajenje kanabisa zdravilno oz. neškodljivo, mislim da je to logično če vdihavaš v pljuča dim.. Druga izjava ki sem jo prebral ravnokar pa me je ravno šokirala , citiram : Škoda, da ni vedela, da kanabis to pozdravi, bi se lahko zadevala skupaj s hčerko in bi bile obe super zdravi. A si ti bolan ? Ko bi ti predstavil ljudi ki so se pozdravili s kanabisovim oljem in bi ti povedali da v življenju nihče ni bil zadet bi pa obstal z odprtimi usti. THC se sprošča s toploto torej mora biti kanabis toplotno obdelan da povzroči občutek zadetosti. Nerazgledanost ljudi na tem področju ni nič novega, vendar PROSIM ne trosi neumnosti če ne veš o čem govoriš. LP
hmhmhm1988
31. 03. 2014 13.40
-3
+ z denarjem za malico ( predvidevam da več kot 5€ ne dobi ) se pa nemore zadevati prav dosti, zastonj pa dandanes dobiš knjižico v podjetju :)
nettuno
31. 03. 2014 14.25
+3
Lepo, da ti o zdravljenju raka s kanabisom več veš kot recimo onkologi v Sloveniji. Se pravi, če ne bo preživela po njihovih metodah bodo krivi, ker so nevedni, nazadnjaški in ji niso dali kanabisa pa naj bo olje ali bilo kaj. Ti tokrat govoriš o olju in ekstraktih, sicer pa govorite o zdravilnosti kanabisa nasploh brez povdarkov na ekstraktih. In teh zavajajočih mnenj se mladi oklepajo. In če niste razumeli, se ne gre samo za vnukinjo. Kaj je napisala v svojem dnevnuku sem že napisal. In spoznali smo sedaj veliko njenih sošolcev in prijateljev, ki so v isti ali podobni situaciji in se zavedajo in prosijo za pomoč. Res je da je recimo med njimi tudi ena, ki še nima posledic, je celo odličnjakinja. Verjetno kadi bolj po pameti, organizem bolje prenese itd. Vendar sedaj na račun tega da je njej in še nekaterim lepo in ne čutijo velikih posledic, j etreba dopustit, da ostalih recimo 20 otrok propade. Govorim o krogu otrok ki jih poznam. Pravite, da kanabis ni droga, nima posledic. Da je tudi cigareta droga. Sem kadil dolgo let. Že 3 leta ne kadim. Vendar s cigareto nisem bil zadet. Nisem imel nobenih učinkov kot sem jih zgoraj prepisal iz interneta, kjer se lažejo. Čeprav sem govoril s tistimi ki kadijo kanabis in učinki so res takšni. Jaz kot kadilec sem si pač uničeval pljuča, vendar nisem bil 2 uri in več omotičen, nisem zgubil motoričnih sposobnosti, spomina, nisem se brez razloga smejal. NISEM BIL ZADET
nettuno
31. 03. 2014 14.39
+3
Sedaj s tem vsaj jaz zaključujem to debato, ker nima nobenega smisla. Pač jaz in še mnogi drugi starši v podobni situaciji in vsi razumni ljudje, ki lahko funkcioniramo brez da smo zadeti se bomo z vsemi silami trudili, da droga ne bo nikoli legalizirana. In argumentov bomo imeli veliko in ne takšnih izjav kako kanabis zdravi raka. Še to, obtožil si me, da sem nekoga žalil. Tudi ti si mi napisal, da pišem bedarije, torej sem bedak. In še veliko neprijaznih komentarjev je bilo, vendar nisem nobenemu zameril, saj so bili lahko napisani pod vplivom. Razlika med nami. Jaz priznam, da je za določene bolezni in v določeni obliki lahko kanabis zdravilen. In naj se uporablja za medicinske potrebe. Naj zdravnik specialist takim napiše recept in naj se zdravi. Vi pa bi se radi javno zadevali in pišete kako je kanabis zdrav in nenevaren in nihče ne omenja negativnih posledic. Posebno dolgotrajne na možgane mladih otrok itd. In ti otroci jemljejo vaše mnenje za sveto. Lep pozdrav vsem. P.S. Sicer ne bom več pisal. Ampak ti pa lahko objaviš vse tiste znanstveno potrjene dokaze. Kaj ti veš kaj je to znanstveno potrjeno in koliko časa poteče ko je nekaj znanstveno potrjeno? Razne raziskave raznih univerz še niso znanstveno potrjenii dokazi. LP
nettuno
31. 03. 2014 15.02
+3
Zdaj pa res samo pa še to in potem amen, ker itak to temo večinoma berejo uporabniki drog n se mi ne da več se prepričevati z vami. .Ko si omenjal da za 5 EUR ne dobi nič. Kot da ti ne bi vedel, da dilerji na začetkiu dajejo tudi zastonj dokler otrok ne more več brez.. Pa še kaj mu primešajo zraven da zapade čimprej. In da se vse bolj razširja otroška prostitucija, samo da mladi pridejo do droge. Aja legalizacija bi to odpravila. Ker bi otroci kupili drogo v trgovini in se še bolj zadevali. Da pa bi ljudje kot ste vi obvarovali otroke pred pogubo in pravilno in pošteno pisali o tem in ne samo na vse kriplje zagovarjali vašo tezo kako je zdrava in nenevarna, to pa ne. LP
a1b2c3d4e5f6
30. 03. 2014 18.52
+14
Heroin bi bilo potrebno legalizirat, tako kot v Švici. Drogo dobi odvisnik na recept, uporablja pa jo v varnem okolju s sterilnim priborom in pod medicinskim nadzorom. S tem se zmanjša črni trg, kriminal, širjenje bolezni, socialna izključenost odvisnikov itd., nenazadnje pa tudi to, da bi posegali po nadomestkih kot je ta krokodil. Odvisnik stane družbo 50% manj kot bi sicer, ostali problemi se zmanjšajo za več kot 60%. Seveda je kaj takega pri nas nemogoče, ker je naša družba ekstremno zahojena, največ pa imajo čez "hašišarje", "tabletarje" in "narkomansko golazen" za povedat tisti, ki so prav tako zasvojeni z izjemno nevarno trdo drogo- alkoholom.
Primož Urankar
30. 03. 2014 19.08
+2
Ne razumes. To je v domeni mafije. Le ta pa v rokah elite. Pa kaj mislis, da se ne more izkoreninit preprodaje? Sistem to dopusca. Pobrskaj malo kako je strmoglavilo letalo od CIA-e z dvemi tonami kokaina na krovu? Tako, da kar sanjaj, da se bo zadeva legalizirala. Druzba ni zahojena ... le da ji sistem preprecuje, da bi to sranje izkoreninila. Glede svice pa ... to je posestvo svetovne elite, ki je vse od 2. svetovne vedela kaj pocne in tam spravljala nakraden denar nacistov. Pac ce so ze to storili so storili da lahko se oni v miru malo švrknejo. Trg pa ni tako velik, da bi sistem propadel. Izvrstni so
Jebiga009
30. 03. 2014 19.20
+4
ogormno dela je z takimi zapitki premal se govori o alkoholu pa mal preveč travo meče v isti koš sam zato ,ker je prepovedana substanca v tej zahojen idržavi.
User1094863
30. 03. 2014 17.36
+2
ja preprodajalce pa obsodit za množične poboje pa bo mir............
Rick_Ross
30. 03. 2014 15.43
+2
Ponavad zamenjajo krokodil za heroin (ker jim ga podturijo je cenejši pol pa ker dnarja ni nastavi....
Mariyah
30. 03. 2014 14.12
+12
Dobta droga to je droga ki rešuje ostale stroškov za narkiče. Čimprej tako, da ga pobere po prvem piku.
FcInter1908
30. 03. 2014 14.01
+3
Ta droga je droga za revne, tole ne jemljejo narkomani kokr si predstavljate. Narkoman ki uživa heroin,kokain, LSD ipd. droge ne bo prešel na to stvar zaradi tega ker bi biu od njih odvisen al pa bilokaj. Ta droga "krokodil" je najbolj poceni droga ki se je razpasla že po vsej Evropi, tudi v Sloveniji že..nevem zakaj o tem nič ne pišejo novinarji. Krokodil uživa tist folk ki je že totalno na dnu z življenjem (psihično) in si začne ZAVESTNO! sebi škodit, neke vrste kot današnja mladina, predvsem najstnice ki so "boge" in razočarane nad "ljubeznijo" in si z žiletkam režejo in cahnajo razne črte po svojem telesu.
anzzzze
30. 03. 2014 14.08
-9
narkoman, ki uživa kokain..... dej zbud se
Nina Nubia 1
30. 03. 2014 15.07
+5
anzzzze daj nam obrazlozi,kaj je narobe....?
anzzzze
30. 03. 2014 16.04
+6
kokain (50-100€) za 1g, zdej mi pa pokaži narkomana ki si to privošči... Horse je njim "heft", mogoče še tale krokodil ker je cheap...
anzzzze
30. 03. 2014 17.08
+2
anonimen, se strinjam.. u celju si nekdo baje celo travo pika v žilo.... videl ga je :)
FcInter1908
31. 03. 2014 15.05
LSD, Kokain in Heroin so opojne substance ali po domače rečeno droge. V katero podvrsto drog spada eno ali drugo nevem in me tud ne zanima, verjetno ti veš ..kam spadaš.
Blaška
30. 03. 2014 13.34
+12
Ej, sam take, ki take in podobne stvari prodajajo, pa takoj pod vislice!---ne rečem, če že kakšno travco /pa tudi brez tega bi šlo/ ampak pacat skupaj neko kemijo, ki človeka potem popolnoma zasvoji in uniči, je pa višek svinjarije, ki jo je sposoben nekdo, ki je brez vsake morale!
Mladen sir
30. 03. 2014 13.14
-3
In kako to da samo pet,drugo vprašanje zakaj reklamirate drogo,tretjo kaj mislite da v slo ni nič tega???V slo so me že v lekarnah drogirali,če nebi bil sam pametni bi bil že pod rušo.
hubertfast
30. 03. 2014 13.12
+26
Človek, ki to preprodaja, pa četudi na željo odvisnika, si zasluži dosmrtno ječo.
Tia90
30. 03. 2014 12.51
+36
nikol mi nebo jasn ka folk študira, da sploh proba kej takga??!
lunatix28
30. 03. 2014 12.40
+4
Problem je v kaznih- so krepko premile. Vsakega, ki ga dobijo z drogo, vreč v zapor za 30 let min, pa, da vidimo kdo bo imel jajca...
METKA102
30. 03. 2014 13.52
+3
Se vidi v flmu Bangkok, z Nikole Kidmann v glavni vlogi, kako se temu streže. Tam pa ni heca.
Jebiga009
30. 03. 2014 19.18
jooj a boste nehal že travo omejat pol res ljudje misljo da je trava huda škodljiva stvar ... trava je povzroča telesne odvisnosti kot nikotin,alkohol , koka in heroin in to pomeni da ni droga v pravem pomenu besede. kar se navadš se navadš ,navadš se na televizijo na računalnik itd...
Jebiga009
30. 03. 2014 19.18
+1
ne povzroča ... je najbolj varno terapevtsko zdravilo in ni nič narobe če skadiš al pa poješ v obliki hrane ali tekočine itd.
cifur
30. 03. 2014 12.37
+25
se vedno mi najbolje sede mrzlo pivo
hubertfast
30. 03. 2014 13.11
+7
RožLee1ban
30. 03. 2014 12.13
-6
Iščem krokodila na sliki ...pa ga ne najdem....
Matjaž Fireder
30. 03. 2014 16.36
+1
Tebi bi moral res internet prepovedat. #acta
woche
30. 03. 2014 11.08
+39
Koristna stvarca, takih ki to zaužijejo svet nerabi.
peT99
30. 03. 2014 10.40
+41
zakaj v slovenistanu dobijo te s travo sploh ni težko ugotovit... na veliko kadijo mulčki stari 13,14,15 let... ker ne vejo, da to kadiš doma in ne pri šolah parkih itd... jih dobijo polcaji, ker se bojijo staršev ščivkajo tistega dilerčka, pridejo policaji do njega, najdejo 10* po 1g in so srečni, ker je HUDA racija uspela... en preprodajalec manj :).... ostali, ki preprodajajo pa po kile trave,koke itd... imajo pa itak veze pri policiji,politiki..... :) začaran krog... s to plačo,ktero imajo kriminalisti/polcaji... dans pri nas ni težko enega kupit :)))) družino in kredite imajo skoraj vsi....
LLLEPI
30. 03. 2014 12.20
+4
Enak vzorec,kot pri drugih stvareh pri nas
Bud spencer
30. 03. 2014 10.14
+18
V Sloveniji so pa največja groza preprodajalci marihuane #Sarkazem .... Tistih letno dobijo nekaj malo pa še to pri polovici nimajo ustreznih dokazov. Preprodajalce trave bi pa takoj uničili z enim mahom z Legalizacijo, da se potem nebi več ubadali z mehkimi drogami in bi lahko iskali tistte ko preprodajajo kaj dosti hujšega.
Delija1389
30. 03. 2014 18.55
MATJAZS44
30. 03. 2014 19.24
Amethist
30. 03. 2014 21.15
jst bi te frdamane dilerje trave kr v dosmrtni zapor poslala. /sarcasm off
Armani85
30. 03. 2014 09.57
-2
v Sloveniji pa nobenega......