VIDEO: Na Hrvaškem orkanska burja in sneg, padavine tudi v Avstriji in Italiji

Vreme je povzročalo veliko preglavic tudi našim južnim sosedom. Zaradi snega je bil močno oviran promet na območju Karlovške županije. Ob Jadranu pa je pihala orkanska burja, ki je razkrila kar nekaj streh, zaradi nje pa so imele težave tudi ladje.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

S slabim vremenom se spopadajo tudi v okoliških državah. Vremenska fronta, ki je k nam prinesla mraz in prvo obilnejšo sneženje, je največ preglavic povzročala našim južnim sosedom. 

Zaradi močnega vetra je za tovorna vozila zaprtih več (avto)cest, ki povezuje obalo in notranjost države. V hribovitih predelih je snežilo, zato je tam obvezna zimska oprema, drugod pa so ceste mokre zaradi dežja. Promet upočasnjujejo tudi vozila zimske službe, ki plužijo zasnežene ceste.

Sneg na Hrvaškem

Snežne padavine povzročajo preglavice Hrvatom, za območje Kvarnerja pa je izdano rdeče opozorilo zaradi orkanske burje. (Foto: HAK)

Snežilo je predvsem v predelih Karlovške županije, na območju Gorskega kotarja, Pasjaka in na Sljemena. Snežilo je tudi na območju Karlovca, nekaj centimetrov snega je zapadlo tudi na Zagrebški gori.

Voznikom so svetovali, naj se pot ne odpravijo brez zimske opreme ter naj prilagodijo hitrost in način vožnje razmeram na cesti.

Sunki vetra prek 145 kilometrov na uro

Na spletni strani Meteoalarma je izdano celo rdeče opozorilo, sunki vetra pa lahko presegajo 145 kilometrov na uro. Ne le da je oviran promet, posledično so prekinili tudi večino trajektnih linij.

Hrvaška

(Foto: Meteoalarm)

V Pulju popokali privezi v ladjedelnici

Močan veter je danes povzročil nesrečo v puljski ladjedelnici Uljanik, ko so zaradi udarov burje popokali privezi na ladji v gradnji, ki je udarila v večje plovilo in pomol pristanišča v Pulju, je poročal časnik Glas Istre na svoji spletni strani. Kot so dodali, je veter porušil tudi manjše montažno poslopje v ladjedelnici. V nesrečah ni bilo poškodovanih ne med delavci niti med posadko ladje. Poudarili so, da je gmotna škoda "resna", a tudi manjša, kot bi lahko bila zaradi silovitosti burje.

Sneg v Italiji

O novozapadlem snegu poročajo tudi iz Italije. Sneg je v belo odejo zavil severne predele, hladna fronta pa je nekaj snežink prinesla vse do krajev v deželi Emilija - Romanja. Nekaj snega je prejela tudi Bolonja. 

Snežilo tudi v Avstriji

Prav tako o novozapadlem snegu poročajo Avstrijci. Ta sicer tam večjih preglavic ne povzroča, so ga pa nadvse veseli v smučarskih središčih.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 18
 
modelx 13.11.2017 16:08:00
do konca naj jih zamete, da bo mir pred njimi . 100m snega, bo vsaj to novica dneva
ravtar 13.11.2017 18:19:31
nimas dnarja za morje?
modelx 13.11.2017 22:48:52
njim ga ne dajem. hodim drugam
Več komentarjev