VIDEO: Vlak na Japonskem zaradi snega s 15-urno zamudo, v Alpe prihaja nova pošiljka

Na Japonskem je zaradi obilnega sneženja na progi obstal vlak s 430 potniki. Vlak je pot nadaljeval z več kot 15-urno zamudo, ko so s proge odstranili sneg. Potnikov zaradi vremenskih razmer niso evakuirali. Tudi v Alpah sneg povzroča preglavice, vremenoslovci pa napovedujejo novo snežno pošiljko.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Na Japonskem je zaradi obilnega sneženja na progi obstal vlak s 430 potniki. Vlak, ki je bil na poti iz Nigate v Nagaoko na vzhodu države, je pot nadaljeval z več kot 15-urno zamudo, ko so s proge odstranili sneg.

Upravljavec železnice se je odločil, da potnikov ne bodo evakuirali zaradi slabih vremenskih razmer, so pa v bolnišnico prepeljali pet ljudi, ki se niso počutili dobro.

Sneg na Japonskem

Potniki so na signal čakali kar 15 ur. (Foto: AP)

Vihar je prinesel obilne snežne padavine tudi na severnem otoku Hokaido in obalnih območjih. Na cesti v kraju Aga v prefekturi Nigata je čez noč obtičalo 200 avtomobilov, na avtocestah v prefekturah Išikava in Tojoama pa je obstalo  410 vozil. Na Hokaidu so danes odpovedali več kot 40 vlakov.

Japonski vremenoslovci napovedujejo, da se bo na obalnem območju ob Japonskem morju sneženje nadaljevalo tudi v soboto, zato opozarjajo na velike težave v prometu in nevarnost plazov.

Alpe še vedno pod snežno odejo

V Alpah sneg tamkajšnjim prebivalcem in turistom še vedno povzroča preglavice. V švicarskem Zermattu je obtičalo 13.000 ljudi, v italijanskem Sestrieru je plaz zasul petnadstropno stavbo, pod snegom je tudi francoski Tignes, kjer je zapadlo več kot 250 centimetrov snega. 

Medtem vremenoslovci napovedujejo, da bo v Alpah snežilo tudi v prihodnjem tednu in opozarjajo na rekordno količino snega v januarju. 

 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
kitzbill 12.01.2018 19:26:06
sneg, ko lepo
Več komentarjev