Tujina

Na jugu Italije v enem tednu padlo toliko dežja kot običajno v celem letu

Sofija/Rim, 06. 09. 2014 18.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V poplavah v Bolgariji so življenje izgubile tri osebe. Več ljudi pa prav tako zaradi poplav pogrešajo na jugu Italije, kjer je v slabem tednu dni padlo toliko dežja kot ga običajno v celem letu.

Poplave v Bolgariji
Poplave v Bolgariji FOTO: Reuters

V poplavah v Bolgariji so življenje izgubile tri osebe. V regijah na jugovzhodu te države so zaradi obilnega dežja v preteklih dneh reke in manjši vodotoki prestopili bregove. Več občin je razglasilo izredne razmere, več sto hiš pa je poplavila voda. O smrtni žrtvi zaradi poplav poročajo tudi iz Italije.

Pri Burgasu ob Črnem morju sta v svojih avtomobilih utonili 69 let stara ženska in 21-letnica, je sporočilo bolgarsko notranje ministrstvo. V reki Ropotamo, severno od Burgasa, pa je utonil 21-letnik.

Poplave so poškodovale tudi številne ceste. Poplavljena reka je med drugim ovirala promet na avtocesti E80, ki vodi do Carigrada, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V Bolgariji je v poplavah od junija letos umrlo že več kot 20 ljudi.

Smrtno žrtev in več pogrešanih so poplave zahtevale tudi na jugu Italije. Med pogrešanimi naj bi bila tudi dva otroka. V Garganu na jugu Italije so danes popoldan našli truplo 24-letnika, ki so ga po pogrešali po obilnih padavinah od srede dalje.

V regiji je od ponedeljka padlo toliko dežja kot ga običajno v celem letu. Poplave so povzročile tudi večmilijonsko gmotno škodo.
 

  • Zbirateljski komplet Play-time
  • Natikači Slovenija
  • Kratke hlače Slovenija
  • Navijaška majica Slovenija
  • Navijaška kapa s šiltom

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bruhalnica24
06. 09. 2014 20.04
+6
In potem bo nekdo rekel, da je to delo narave....
JohannTheTerrible
07. 09. 2014 04.50
-1
Seveda ni. To dezevje je bilo izdelano na tekocem traku v neki tovarni !