Tujina

VIDEO: Na jugu Nemčije poplave in zemeljski plazovi, v Adelbodnu hitijo s popravilom ceste

Berlin, 05. 01. 2018 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po neurju Burglind, ki je pustošilo po Nemčiji, se tam zdaj soočajo s številnimi poplavami in zemeljskimi plazovi. Prizadet je predvsem jug Nemčije, kjer naj bi se deževje nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Zaradi posledic neurja, ki so poškodovale eno glavnih prometnic do švicarskega Adelbodna, pa so bile pod vprašajem tudi tekme svetovnega prvenstva.

Na jugu Nemčije sta dež in taljenje snega povzročila poplave in zemeljske plazove. Po napovedih vremenoslovcev naj bi se deževno obdobje nadaljevalo tudi v prihodnjih dneh. Na območju Schwarzwalda v deželi Baden-Württemberg in regiji Allgäu naj bi do davi padlo od 70 do 120 litrov dežja na kvadratni meter.

V deželi Baden-Württemberg naj bi ponekod že poplavilo ceste. Na Bavarskem naj bi poplavilo nekaj kleti in garaž.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na reki Mozela je zaustavljen rečni promet, prav tako na nekaterih delih reke Neckar.

O poplavljenih posestih in kleteh poročajo tudi iz dežele Porenje – Pfalška.

Zemeljski plaz skoraj preprečil tekme v Adelbodnu

S posledicami orkanskega neurja, ki so ga v nemško govorečih krajih poimenovali Burglind, se borijo tudi v Švici. Tudi tam se je sprožilo nekaj zemeljskih plazov. 

Ta posnetek je iz kraja Commune de Savièse, v kantonu Valais v Švici: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V Adelbodnu so bili na trnih, saj niso vedeli, ali bodo morali tekme svetovnega prvenstva v alpskem smučanju ta vikend odpovedati. Zemeljski plaz je namreč poškodoval cesto proti Adelbodnu, zato so jo morali južno od predora Lintertunnel zapreti.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Organizatorji so že razmišljali o možnih drugih povezavah, po katerih bi lahko obiskovalci tekem prišli do prizorišča. Toda, cestno podjetje, je sporočilo, da bodo cesto popravili do te mere, da bo promet lahko potekal vsaj po enem pasu.

Sneg in močan veter sta povzročila nevšečnosti na severovzhodu ZDA, v Bostonu so bile hude poplave. V "Sončni državi" pa so od mraza legvani popadali z dreves.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NejkoSLO
05. 01. 2018 13.45
+1
Svetovni pokal folk, svetovni pokal...