Jadrnico pogrešanega jadralca našli, moškega, ki je na območju otoka Vis padel v morje, še zmeraj iščejo

V okolici Splita še zmeraj iščejo jadralca, ki je v okolici otoka Vis z jadrnice padel v razburkano morje. Jadrnico, na kateri je bila tudi jadralčeva žena, so uspešno našli in pripeljali v pristanišče na otoku Šolta. Nesreča se je po besedah žene zgodila, ko je mož skušal usposobiti motor, ki se jima je pokvaril, ob tem pa ga je udarilo jadro in je padel v morje.

Na območju Splita iščejo jadralca, ki je v soboto v bližini otoka Vis padel z jadrnice v razburkano morje. Iskali so tudi jadrnico, na kateri je bila žena jadralca, ki možu, 60-letnemu nizozemskemu državljanu ni mogla pomagati. Jadrnico so medtem uspešno našli in pripeljali v pristanišče na otoku Šolta,

Glede na izjave 50-letne žene jadralca, hrvaške državljanke, ki je bila z njim edina potnica na jadrnici, se je nesreča zgodila v soboto popoldne okoli 14.30. Pokvaril se jima je motor na jadrnici in ko ga je skušal usposobiti, ga je udarilo jadro in vrglo v morje.

Žena ga potem ni mogla rešiti iz razburkanega morja, sam pa tudi ni mogel priplavati do jadrnice. Žena mu je potem odvrgla reševalni pas, njo pa je na jadrnici odneslo stran. Jadrnica je imela pokvarjen motor in je nekaj časa plula nenadzorovano, poročajo hrvaški mediji.

Do nesreče je prišlo približno 7,5 navtične milje severozahodno od otoka Vis, a zunaj območja signala mobilne telefonije. Na pomoč je lahko poklicala šele kaki dve uri kasneje.

Hrvaška obalna straža je nato takoj po prejetem obvestilu o dogodku okoli 16.45 sprožila iskalno akcijo in na območje poslala reševalna plovila, pa tudi helikopter in letalo tipa pilatus.

Poškodovano jadrnico so dosegli zvečer in jo odpeljali v Maslinico na Šolti.

Zaradi neugodnih razmer na morju in teme so zvečer iskalno akcijo za pogrešanim Nizozemcem prekinili, že ponoči ob 2.30 pa obnovili. Iskanje iz zraka so obnovili ob 6.25. A zaenkrat pogrešanega jadralca še niso našli.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 40
Didi Pele 13.08.2017 22:09:24
Murinar pa Korintos nemata žene, pa jadrnice tudi, ne gre v lavorček.
Več komentarjev