Tujina

Na Poljskem zaradi neurja umrla dva najstnika, podrta drevesa na Češkem povzročila ogromno škode

Varšava, Praga, Katmandu, 12. 08. 2017 13.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Poljskem je v neurjih umrlo pet oseb, tudi dva najstnika. Za vse smrti so kriva izruvana oziroma podrta drevesa. Na Češkem je zaradi vetrolomov nastala velika gmotna škoda. V Nepalu pa je v poplavah in plazovih umrlo najmanj 30 ljudi.

V neurju na Poljskem umrli štirje ljudje, za vse smrti so kriva izruvana oziroma podrta drevesa.
V neurju na Poljskem umrli štirje ljudje, za vse smrti so kriva izruvana oziroma podrta drevesa. FOTO: AP

Na Poljskem je danes zjutraj v neurjih umrlo pet oseb, tudi dva najstnika. Za vse smrti so kriva izruvana oziroma podrta drevesa. Na Češkem so medtem neurja povzročila veliko gmotno škodo.

Dva otroka, stara 12 in 13 let, sta umrla, ko so se na njun šotor v vasi Suszek na severu Poljske podrla drevesa. Še 20 otrok, ki so se tam udeleževali skavtskega tabora, je bilo ranjenih.

Podrto drevo je bilo usodno tudi za žensko, ki je spala v hiši v vasi Konarzyny na severu države, nedaleč od tam pa je v šotoru umrl tudi moški, potem ko je veter tudi nanj podrl drevo. Na istem območju so oblasti kasneje potrdile še peto smrtno žrtev, prav tako moškega, ki je umrl pod padlim drevesom.

Skupno 28 ljudi je bilo v neurjih ranjenih, okoli pol milijona domov in podjetij pa je ostalo brez elektrike.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Močno neurje, ki je sledilo vročinskemu valu, je težave povzročalo tudi na Češkem. Tam je bilo na vzhodu države od petka zvečer poškodovanih najmanj 80 hiš, številnim je veter odnesel strehe.

Poplave in plazovi v Nepalu

Po hujšem monsunskem deževju je v Nepalu v poplavah in plazovih življenje izgubilo najmanj 30 ljudi. Več tisoč jih je ostalo brez domov, določeni predeli države pa so odrezani od sveta, je danes sporočil nepalski notranji minister Janardan Sharma.

V neurju je bilo poškodovanih več mostov in jezov. Veliko rek je hitro naraslo, nekatere so prestopile bregove, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Minister je še sporočil, da so ljudje ujeti na območju Jhapa in Banke ter da so na prizadeta območja poslali reševalne ekipe. Prebivalce je pozval, naj ostanejo na varnem in sledijo novicam. Razmere je ocenil kot krizne.

Nepal je pogosto tarča naravnih katastrof, leta 2015 je v potresu življenje izgubilo 9000 ljudi, še piše dpa.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
12. 08. 2017 15.09
-1
Vsaj osebe niso krive, ker so se zadrževale tam kjer se ne bi smele.