Tujina

'Nacisti na skrivaj jedo kebab' so vzklikali nasprotniki Pegide v Gradcu

Gradec, 29. 03. 2015 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na shodu protiislamskega gibanja Pegida v Grazu je protestnike pričakalo sedemkrat več nasprotnikov nacističnega gibanja. Ti so s skandiranjem preglasili Pegidin shod. Med drugim so vzklikali 'Nacisti na skrivaj jedo kebab' in 'Rasizem ima veliko obrazov, vsi pa so grdi'.

Protiislamsko gibanje Pegida je danes pripravilo prvi shod v avstrijskem Gradcu. Pri tem je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA naletelo na sedemkrat več nasprotnikov, ki so se zbrali pod imenom Ofenziva proti desnici. Soočenje je sicer minilo brez hujšega nasilja, za kar so poskrbeli tudi policisti, a tri osebe so bile lažje poškodovane.

 

Po ocenah policije se je na shodu zbralo slabih 150 pristašev Pegide. Predstavnik gibanja Werner Wirth – poleg njega je pred nasprotnike islamizacije Evrope in islamskih priseljencev stopilo še več govorcev, med drugim dva gosta iz Nemčije, kjer se je Pegida "rodila" – je sicer menil, da si jih je želelo priti več, a "jim je fašistična drhal zaprla pot".

S tem je imel v mislih kakih tisoč protidemonstrantov, ki so se prav tako danes zbrali v Gradcu. Ti so svoj shod začeli okoli poldneva, medtem ko je bil shod Pegide napovedan za 14. uro, poroča APA. Skandirali so "Rasizem ne ustvarja nobenih delovnih mest", "Ni pravice do nacistične propagande", "Nacisti na skrivaj jedo kebab" in "Rasizem ima veliko obrazov, vsi pa so grdi" ter preglasili Pegidin shod. Med nasprotniki Pegide so bili tudi pripadniki lokalne kurdske skupnosti.

Dosedanja bilanca današnjega dogajanja na avstrijskem Štajerskem so tri lažje poškodovane osebe - dva nasprotnika Pegide in en privrženec gibanja, ki so se srečali na eni od ulic v mestu in se začeli obmetavati z različnimi predmeti. Sicer pa je ostalo bolj ali manj pri neškodljivem metanju plastenk in nenevarnih pirotehničnih sredstev.

KOMENTARJI (223)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

radovedna 1
30. 03. 2015 15.22
+4
Jejo oni vse tud.....
ONniON
30. 03. 2015 11.53
+3
Avstrija ima nizko stopnjo brezposelnosti , v vednost, slovenska je bila decembra 9,7 %, avstrijska 5,5 %
El Koronito
30. 03. 2015 10.50
+2
Nacionalisti so že po naravi deprivirani in dokazano manj inteligentni, kot ljudje ki so odprti do drugačnosti nasploh. Ne razumem, kako lahko zarukkanec, ki je komaj končal osnovno šolo, ki v življenju ni videl dlje od svojega plota in ki gledai samo na lastno korist, misli da je več vreden kot npr. musliman ali pripadnik druge narodnosti? Ne pozabite, da je to relativno. Za Švicarske nacionaliste so Slovenci balkanski pastirji s smrdiljivim zadahom. Sploh pa je nevarno posploševanje. Od kod vam pravica, da se neuki, zadrti in nerazgledani postavljate nad ljudi, ki niso iste nacionalne, verske, spolne ali rasne pripadnosti. Potuhnjenci, ki se zaradi lastnih frustracij skušajo izživljajo nad vsakim, ki jim ni podoben. Upam, da par takih, ki pišejo tu razne neumnosti, ne bo vplivalo na mišljenja večine, ki je že velikokrat pokazala svojo veličino in plemenitost, ki jo premore mentalno zdrav del Slovencev.
Simon Marini
30. 03. 2015 11.27
+15
Kljub temu vsi skrajneži opozarjajo na neke družbene situacije. Glede nacionalistov pa vem naslednje: v Nemčiji je večji problem tujega nacionalizma v Nemčiji (kot tudi pri nas) ne pa našega nacionalizma. Ko ti turk vzvišeno reče, Nemčija bo postala Turčija, se vprašaš kdo je tu nacionalist.
zvit kot presta
30. 03. 2015 12.05
+1
Njet imaš prav, nacionalizem je res za manj inteligentne. Zakaj pa misliš, da so slovenski komunisti po vojni iz Slovenije zelo temeljito pospravili vse kar je dišalo po Nemcih, celo tiste, ki so pri nas živeli več rodov.
El Koronito
30. 03. 2015 12.16
-5
Mogoče zato, ker so bili Nemci okupatorji ... mogoče zato, ker so pobili na stotisoče nedolžnih civilstov ... mogoče zato, ker so mučili, pobijali in iztrebljali za njih "manjvredne". A si mislil, da jim bodo takoj po vojni dovolili, da bodo najemali advokate? Vse kar se je Nemcem zgodilo po drugi svetovni vojni je bila posledica maščevanja preživelih. Kdor seje veter žanje vihar, pravijo.
oldladyffff
30. 03. 2015 15.09
+10
El Koronito
30. 03. 2015 15.30
-9
Večina nima nič proti. To se jasno vidi, ko Frigida organizira proteste, nasprotniki pa jih z lahkoto preglasijo z 10 proti 1, zato ne govori nekaj brez veze.
Misija1
30. 03. 2015 21.15
+5
NietChe, ne bo drzalo, vecina je proti, vsaj pristnih drzavljanov. Seveda pa so na teh shodih najbolj dejavni - ne bos verjel - ravno priseljenci. Ko je treba po socialke, po zastonj hrano, oblacila, so vedno prvi tam, ko je treba delat, ni vec tako fino, ko je treba dajat, ni vec zanimivo. Najrajsi pa se jim na shodu pridruzijo druzboslovniki, tile so vedno na strani priseljencev, ker jih bojda razumejo. Zakaj je tako malo pristnih drzavljanov na shodu proti priseljencem? Ker imajo sluzbe, ker imajo kaj bolj pametnega za pocet kot pa protestirat. Se jim ne ljubi, ampak, ko bo cas, bo pa poknilio, takrat pa ne bo nic dobrega za priseljence. Ze bezna slika protestov nasprotnikov Pegide v zadnjih mesecih da realno sliko, to je, da je od 10 obrazov na sliki vsaj 9 taksnih, katerim takoj vidis, da so priseljenci. Zdaj pa izvoli, na internetu lahko najdes vsaj nekaj 100 slik iz teh protestov, zacni, pa bos videl, kdo je nasprotnik Pegide! Slike na tvojo smolo ne lažejo! So pa tudi delali raziskave oziroma intervjuje, na zadnje v Franciji 2 tedna nazaj, kjer so nakljucne mimoidoce v 4 vecjih mestih sprasevali kaj menijo o Pegidi, ce nasprotujejo priseljevanju, priseljencem in njihovemu vedenju. Menda ti ne rabim razlagat, da je vecina bila krepko proti. Nihce ne zeli, da mu tujec unicuje drzavo, medtem ko ga posten drzavljan hrani, ker mu ni za delat!
Jimi1
31. 03. 2015 15.51
+5
Na Dunaju je več kot 60 000 muslimanov, ki so vse bolj politično aktivni... Ni bilo težko nabrati te nasprotnikov PEGIDE....
xmp125
30. 03. 2015 10.25
+4
"nacisti skrivaj jedo kebab" - taksnemu argumentu se rece "napad na slamnatega moza". Strategija je pa taksna: nasprotniku podtaknes nekaj, za kar se sploh ne zavzema, in obracunavas s tistim, namesto z njegovimi dejanskimi argumenti. A se slucajno PEGIDA zavzema za prepoved kebaba, ali se zavzema za deportacijo muslimanov? Pegida hoce prepreciti, da se lovske islamskega seriatskega prava razsirijo po srednji evropi in ima povsem prav - v UK so zadeve sle ze bistveno predalec (tam recimo vse vec muslimanov zahteva, da odvetniki sestavljajo civilne dokumente, npr. oporoke po pravilih seriatskega prava, ki recimo odreja da zenske dedinje dobijo precej manj kot moski ali celo nic). Po eni strani fanaticni levicarji norijo skupaj z podivjanimi feministkami proti (zahodnjaskim) moskim, po drugi strani pa branijo taksno sramoto - ker po njihovo si muslimani to smejo privosciti, ker je pac to njihova "kultura". Aha, moja "kultura" pa je da moram biti copata zenski? Sram vas bilo, dvolicnezi levicarski.
El Koronito
30. 03. 2015 10.51
-6
kraljicavesolja
30. 03. 2015 11.05
-8
Xmp, "deportacijo", OMG. Na zadnje par stavkov pa HAHAHA.
xmp125
30. 03. 2015 12.00
+3
Kaj OMG? Ne verjames tistega glede oporok po seriatskem pravu, ki jih sestavljajo angleski odvetniki v angliji?
tom672
30. 03. 2015 10.22
+8
Ko protestirajo skrajni desničarji je vse narobe za naše medije, ko pa skrajni levičarji razbijajo in mečejo razne stvari pa je vse ok. Dajte enkrat imeti enake vatle za vse skrajneže, ne tako kot nekateri, ko obsojajo samo nacizem in fašizem, komunizem pa poveličujejo. Vsi trije totalitarizmi so naredili ogromno gorja po svetu. No nekateri ga še vedno delajo(komunizem). Lp!
El Koronito
30. 03. 2015 10.53
-4
Dej ti ko si tak pametn, povej eno državo kjer vlada komunizem v pravem pomenu te besede. Če seveda veš, kaj sploh pomeni.
kraljicavesolja
30. 03. 2015 09.54
-6
Komentarji pa taki, da me srat prime. LOleki eni. Pa kakšne laži še clo pišete. Prov omejeni ste, mi je prov žal za vas pa vaše otroke.
oldladyffff
30. 03. 2015 10.23
+7
mb6
30. 03. 2015 09.09
-2
Za začetek: sem brez (vsaj meni znanih) "tujih" korenin. Vendar: Strinjam se, da imajo priseljenci svoje pravice (kulturne, verske...) vendar imajo tudio svoje dolžnosti. In zagotovo je ena izmed osnovnih obvladanje slovenskega jezika. Še posebej, če je to na javnem mestu. Vendar bodimo pošteni: tudi mi sami se do svojega jezika obnašamo prekleto mačehovsko. Če sami ne bomo spoštovali svoje kulture, svojega jezika, svoje tradicije... Ja, kdo je pa bo? In, koliko od vas, ki najbolj pljuvate po tujcih, posluša slovensko glasbo, koliko od vas je ponosnih na to, da ste Slovenci...? In dokler bodo šporni reporterji razlagali, da nekdo "zmaga tekmo", dokler je lahko njihov največji poklon "kapo dol"... tako dolgo se stvari ne bodo obrnile na boljše. Ste Slovenci? Potem bodite ponosni na to in tako tudi živite!
vrtojb
30. 03. 2015 07.19
+9
ja ja, pocasi bo tudi v avstriji zmanjkalo sluzb, potem bomo videli, koliko bo se nasprotnikov
zdrej
30. 03. 2015 09.56
-1
Zanimivo kako leni postanejo ljudje, ko se jim standard dvigne. Slabše službe opravljajo tujci. Ponavadi izkoriščani tujci. To se dogaja tudi pri nas. Na žalost. Potem pa naši ljudje hodijo delat drugam, kjer se marsikateremu dogaja podobno. So tujci in se jih izkorišča za dela, ki jih nočejo opravljati domačini. Zadnjič sem slišal za primer, ko je slovenka bila na črno zaposlena v Avstriji.
ONniON
30. 03. 2015 14.15
nizka stopnja brezposelnosti je v Avstriji
slayer2
30. 03. 2015 06.51
-6
Kot naši desničarji,dvoličneži pač,pa to!!!
murate
30. 03. 2015 05.12
+20
Kako je že reku on ,,Slovenc,, v oddaji vsak obraz ima svoj glas bolj na sever greš manj je prišlek vreden.V Sloveniji je celo župan.Avstrijci imajo prav ,dali so tujcem službe ,omogočili egzistenco,ne dajo jim pa oblasti,tako kot smo tujcem dali oblast mi.In kaj je ratalo sedaj,ne govorim samo o gospodarki krizi,tudi drugi primeri so že v osnovni šoli kako znajo otroci prišlekov izkoriščati naše otroke.To seveda učiteljica potomcev z juga ne bo priznala,enako je pri policiji.Bog ne daj ,da imaš prometno z južnjaki in da pride policist južnjak.Enako je na sodiščih.Je še kakšen zdravnik ali zobozdravnik ,ki je slovenskih korenin ?Enostavno se bo treba tudi v Sloveniji začeti organizirati ,če želimo jutri še govoriti naš jezik imeti našo državo in kaj besede pri razvoju .Verjetno me boste obtožili,da sem nacijonalist,verjetno res ,kako se pa reče ,ko prišlek pride v tvojo državo in prevzame oblast?A ni to okupacija?Zelo prebrisana,lepa ,čista.Službo Slovenec nedobi dobi jo pa južnjak,stanovanje,socijalni transferji...
Fredi34
30. 03. 2015 06.41
+11
Ne obtozujem te. Lahko pa pricakujes plaz kritik, predvsem tistih ki se jih ta problematika dotakne (imajo korenine od doli), jih je precej na tem portalu. Ze ce gledas spisek kandidatov za socialna stanovanja, te diereja prime. In te jugo korenine so vse prevec vceplene v nas sistem, zacensi z Ljubljanskim zupanom.
laznivec
30. 03. 2015 06.49
+9
90 % vseh tujcev z juga, ki dobijo v Slovenij takšno ali drugačno pravico bivanja, bo prej ali slej pristalo na socialki... Sam imam 25 let delovne dobe, sem brez službe in socialke ne dobim.. Prav tako nimam brezplačne zdravstvene oskrbe, ki jo vsak azilant in zapornik ima... Logično? Za politike verjetno je, ja...
kraljicavesolja
30. 03. 2015 09.55
-5
Lažnivec, kva lažeš, najprej pišete, da vam tujci službe kradejo, pol so pa vsi na socialki. SEj ne veste, kaj pišete.
TDI-GDI-SDI
30. 03. 2015 14.57
+1
jaaappp pa noben noče delat za 500 € zato pa vids po domovih za starejše pa u merkatorju v skladišču same ne slovence k ste vi tok leni jih že velik poznam k so še vedno mamini sinkoti pa misl k ma neko šolo da je neki več in da on nebo delu za 500 ojrou lenihu bl leni od crnogorcev pa praute da so oni leni ah ja slovenska mentaliteta je čista balkanika nč druzga
laznivec
30. 03. 2015 18.52
kraljica, kdaj sem pa jaz pisal, da nam kradejo del. mesta??? Zmešanka...
murate
30. 03. 2015 21.32
laznivec,glej glih to kar praviš me moti,ne motijo me južnjaki,med njimi imam veliko kolegov,vendar si upam javno trditi,da bi morali najprej za svoje poskrbeti in potem za tujce.Državljanstva ne rabijo,rabijo pa delo ,stanovanje,socijalno varnost,šolanje za otroke...To naj dobijo takrat ,ko jih rabimo,ko jih ne rabimo pa naj gredo drugam.Kot podjetnik danes delam pri neki stranki,jutri me ne rabi več in grem pač k drugi stranki.A zdaj naj pa kr pr stranki v nedogled živim.Priseljenci bi pa z Slovenskim potnim listom okrog skakali in mi volili predsednika?
Fredy Meserati
30. 03. 2015 00.58
-5
Povsod nasprotniki Pegide zberejo več nasprotnikov, kot podpornikov, razen komentarji na 24 ur... Marsikateri starček pri 90 bi si mislil, ko bi vi doživeli to, kar smo mi v štiridesetih ne bi bilo takšnih komentarjev... Doma na toplem pozivate k linčanju Muslimanov. Pozabljate, da bi se med linčanjem tudi Vi spremenili... Pa ni problem v tem, da nasprotujete skrajnemu Islamu. Problem je, ker vidite v njih glavno težavo za krizo, ki jo imamo... Nemčija je celoten gospodarski čudež peljala s pomočjo priseljevanja. Slovenci smo posledica priseljevanja Barbarov na območje Rimskega cesarstva. Pokojni Jurij Gustinčič je dejal: Priseljevanje nam ni všeč, a žal je priseljevanje dejstvo... Bolj, ko se boriš proti njim bolj se radikalizirajo. Sicer si PA SAM TUDI ŽELIM, da BI SE VSE RELIGIJE UMAKNILE V POZABO
ONniON
29. 03. 2015 23.52
+31
pred leti so se pa vsi posmehovali in žalili švicarje kakšni rasisti so ker so na referendumu glasovali proti gradnji džamije in minaretov, češka , slovaška pa naprimer sploh nimata džamije in tudi večina ljudi je opredeljenih ateistov na češkem za informacijo
Ramzess
29. 03. 2015 23.42
+0
Članek ni prav nič jasen, ... zakaj jedo naskrivaj.
RožleXY
30. 03. 2015 01.32
+8
ONniON
29. 03. 2015 23.38
+5
čudovit gradec , zelo lepo mesto
MaunelNeuer
29. 03. 2015 23.32
+16
če bi vedel, da je v Grazu bi šel gor, sej imam tud korenine tam, seveda bi na strani Pegide bil
-18
Slovenski vojak ki je ubil slovenskega policista je bil v Pegidi.
TDI-GDI-SDI
29. 03. 2015 23.29
+6
A dej pojejte še mal več norih gob nimate dovolj velike doze
Mizantrop666
29. 03. 2015 22.50
+39
Vsi, ki zdaj na veliko kažejo toleranco do mulimanov, bodo čez par let jokali, ko se bodo morali motati v zavese.
taklemamo01
30. 03. 2015 05.01
+19
Dokaj pogosto potujem čez Bruselj in moram čakat na Charleroiju "connection flight". Vsakič vidim iz ure v uro nove prišleke(ata, mama, deda, babo) iz Afrike in Bližnjega vzhoda.Če se sprehodiš skozi sam Bruselj dobiš ončutek da si sredi Tripolisa. Hvala ti demokratična Evropa za vse "človekoljubne" zakone.
blaue-augen
29. 03. 2015 21.42
+43
- ko bo raja imela dost tega prenašanja primitivnih tujcev se bo začelo preganjanje ljudi (judi v nemčiji npr.) - ko bo vstala v večji državi politična revolucija bo še po drugih že naraščajo (zlata zora, jobbik, le pen, pegida, svobodnjaki, NPD itd....) - recept za nacional socializem : ISIS (slabo mnenje o muslimanih), migranti v EU (več ko jih bo tu prej se bo začela veselica), gospodarski zlom recesija... se vlada zamenja..potem vam pa ni več spaska
oldladyffff
29. 03. 2015 21.43
+16
Ka pa mislis
29. 03. 2015 21.44
-6
Brakedirt
29. 03. 2015 21.45
-14
za info samo, tukaj v nemskem parlamentu ze pripravljajo zakon ki bo prepovedal delovanje NPD.vec si pa lahko preberes na netu.
Ka pa mislis
29. 03. 2015 21.47
+1
Ce svojega ne znas cuvat, spostovat, negovat, ti tud priseljenci ne bodo. Cist normalna reakcija domacinov je, ko se kriza poglobi. Samo nasilje ni nikoli zmagala, k vecjemu je bil kontra ucinek.
blaue-augen
29. 03. 2015 21.53
+35
ne mislim osvobajanja tujega ozemlja..tako kot je imel Hitler rad svoje pravo nemško ljudstvo nevem če je bil kateri vodja dober do njih..kaj je vse nudil poštenemu delavcu od dopusta do izplačanih nadur..do menze v tovarni..40 urni delovnik..ne pa ko so privatniki judi do zadnjega izmolzli navadnega delavca.
Brakedirt
29. 03. 2015 21.57
-12
Tako je ko ima avstrijec rad svoje nemsko ljudstvo.Sploh pa vas je premalo da bi se lahko oglasali
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.03
-6
Sindrom papkov.... anonimni, pa nacionalno glasni..... jih pa po imenu vprašaš, pa v kot pobegnejo....
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.04
-8
Vedno do zdej..... bolj se je qurčil po netu, prej je ušel, ko sem rekla naj se predstavi....
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.06
-4
Dolfi je svojga dolfija rad v fantke rinu....
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.13
-10
Oh, mene so že velikokrat predstavili.... :) pa s tem nimam problemov..... ene par jih pa javno grozi in izsiljuje, pa nimajo ja jc napisat, kok so stari, kaj šele, kako jim je ime.....
oldladyffff
29. 03. 2015 22.18
+10
Rajši se stušeri da ne boš zgnila pod unimi cunjami
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.19
-6
Matjaž Poto?nik 1
29. 03. 2015 22.20
+6
oldladyffff
29. 03. 2015 22.21
+10
Je treba prezracit kožo, Al boš rajši vzgojila kakšno novo vrsto pod unimi cunjami
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.22
-8
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.23
-8
Kako jih zre ko jih zenska vozi kot slinavca :D
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.27
-9
Kakoslavi so se dvignili in so zavihteli tiče visoko v zrak! :DDDD
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.29
-9
Ni vidt! Do ŽENSKE in do drugih ljudi si spoštljiv, jasno???? Starga kozla kulture učit.....
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.30
-9
A zato ko se locite jocete na socijalni da ne smete otroka videt? Kekci ste...se psi imajo vec pravic od vas. Ce pa slucajno dvignete glas, pa vas prevara s se bolj zgoljavim in debelim od tebe. Tk je :-)
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.32
-9
Aja, pa se to, nemors mi do zivega ker nism to kar mislis :-) Pa ne zdaj na strik, saj se samo menimo :D
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.32
-7
Čakam na utemeljen proti argument, pa ga ni..... :)
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.33
-8
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.41
-9
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.41
-6
Nemors mentalno zaostalim pomagat. Ko ni vec besed oz jih dejstvo boli, gredo na neko versko nestrpnost in zaljenje. Sam pa ne ve, da te zenske katere omenja tud ne berejo tega, tko da je njegov post brezpredmeten
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.42
-8
Ni_nicka, do zdej sem mislu da je vsaj osn koncal. A vidim da res ni vredno :-)
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.43
-9
oldladyffff
29. 03. 2015 22.45
+1
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.46
-5
Ni_Nicka_76
29. 03. 2015 22.46
-4
Mau tople besede: mirno noč vsem, fantje! :)
Ka pa mislis
29. 03. 2015 22.48
-4
Enako. Gremo spat, nov delovni teden, novi izzivi. Lp
oldladyffff
29. 03. 2015 22.49
+8
Ce se boš že rastrelu, upam da se boš doma s svojimi
NeMoresVerjet
30. 03. 2015 00.25
+1
Težko je blo Hitlerju nudit nekaj, ko so med tem drugi zastonj garali do smrti. Res super ekonomist in sploh genij. Le kje je bil problem a ne?
Venividivici1
29. 03. 2015 21.37
+11
Ne verjamem 12 kur, da je bilo sedemkrat več nasprotnikov.Saj Avstrijci niso norci. Še Slovencev - kristjanov ne marajo- dajte ga srat.
vstajnik1941
29. 03. 2015 22.04
+6
Sej zato pa so 24 sata - lažejo ! Ampak pridejo na vrsto!

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.