Slovenija
Oglas

Najbolj prodajani piščančji izdelki za žar v Sloveniji

Pivka, 30. 05. 2016 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danes je piščančje meso v trendu, saj je, v primerjavi z drugimi vrstami mesa, manj mastno, hranljivo, hitro prebavljivo, a vseeno zelo okusno. Vse bolj je zaželeno tudi kot dopolnitev drugim mesnim jedem na žar dogodkih v toplejših mesecih.

So lahko piščančji izdelki najboljša izbira za žar?

Za lahkoten žar ponuja Pivka perutninarstvo različne izbrane piščančje izdelke slovenskega porekla s certifikatom Višja kakovost. Piščančje meso za žar Pivka ima pri potrošnikih visoko zaupanje in priljubljenost, zato je najbolj prodajano v Sloveniji (vir: AC Nielsen 2015).

Piščančji čevapčiči in pleskavice Pivka so narejeni iz 100-odstotnega piščančjega mesa slovenskega porekla brez ojačevalcev okusa, fosfatov in barvil. Piščančji čevapčiči, pleskavice in nabodala so prejeli tudi Zlato medaljo Agra 2015 in imajo kot edini na Slovenskem tudi certifikat »Višja kakovost«.

Nabodala Pivka - 1
Nabodala Pivka - 1 FOTO: Nabodala Pivka
Nabodala Pivka - 2
Nabodala Pivka - 2 FOTO: Nabodala Pivka

Poreklo Kras in Vipava

Pivka perutninarstvo je moderno slovensko podjetje s 55 letno tradicijo in je sinonim za piščančje meso slovenskega porekla.Vzreja poteka pri rejcihpredvsem na širšem Krasu in Vipavskem, kjer ni intenzivnega kmetijstva in industrijskih centrov. »Vsi postopki potekajo po najvišjih standardih sledljivosti ter kontrole,« opisuje predsednik uprave mag. Janez Rebec.

Kakovost, sledljivost in varnost

Vsi izdelki Pivke perutninarstva so plod prizadevanj za najboljšo kakovost vse od izbire krme do vzreje piščancev in predelave ter prodaje končnega izdelka.

Zagotavljanje sledljivosti, varnosti, pravilno označevanje izdelkov, določila o poreklu blaga, higiena, so le nekatere od nalog, ki jih v Pivki izvajamo vsakodnevno. Stalni nadzor nad proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov se vrši v sklopu lastnih in neodvisnih zunanjih laboratorijev. Proizvodnja je dnevno pod nadzorom veterinarjev.Potrebno kontrolo dodatno izvajajo še trgovci, številne inšpekcije ter redne in izredne zunanje presoje domačih in mednarodnih strokovnjakov, ki pregledujejo vse postopke, standarde in analizirajo izdelke.Poleg pregledov kakovosti vsakodnevne proizvodnje in zunanjih presoj neodvisnih strokovnjakov je zelo pomembno zavedanje, da je potrebno delati kar najbolje.

Prvo in edino piščančje meso s certifikatom Višja kakovost

Kakovost, visoka kulinarična vrednost in inovativnost so v Pivki temeljna vodila pri razvoju novih izdelkov. Ta je usmerjen k ponudbiizdelkov z dodano vrednostjo iz naravnih sestavin. Pripravljeni so glede na trende povpraševanja - predpripravljena hrana, zdrava hitro pripravljena hrana, funkcionalna hrana, priročnost. Tem trendom želimo slediti v Pivki predvsem z linijo izdelkov pripravljeno za žar, pripravljeno za peko ter v ponudbi izdelkov z omega 3 in antioksidantom selenom. Pivka perutninarstvo je prvi in edini slovenski dobavitelj mesa in mesnih izdelkov s kar dvema certifikatoma Višja kakovost. Kakovost certificiranih izdelkov je nadstandardna, dodatno spremljana in kontrolirana.

Popestrite vaše žar dogodivščine na jasi ali na terasi s Pivka piščančjimi pleskavicami, piščančjimi čevapčiči, nabodali in drugim začinjenim mesom Pivka. Prižgite žar in zažarite tudi vi!

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni