Tujina

Najhujše letalske nesreče

Ljubljana, 07. 02. 2010 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Dejstvo je, da je število letalskih nesreč glede na gostoto letalskega prometa razmeroma majhno. Ob vsaki veliki tragediji v zraku pa vsaj za trenutek obstane ves svet.

Nagoja, Japonska
Nagoja, Japonska FOTO: Reuters

Strah pred letenjem velja za eno najpogostejših fobij. Čeprav je statistično gledano vožnja z avtomobilom več kot stokrat bolj nevarna od poleta z avionom, se marsikdo daljšim potovanjem prav zaradi letenja izogiba. Tragične zgodbe so se v preteklosti dogajale po vsem svetu, na vseh celinah.
Najpogostejši vzroki nesreč so bili bodisi napake na letalih, bodisi človeška malomarnost. Nekatere najhujše nesreče v civilnem letalstvu pa so odmevale zaradi terorističnih napadov. Ponekod so vzroki za vedno ostali skrivnost, ker reševalnim ekipam ni uspelo najti znamenite črne skrinjice. Oglejte si galerijo letalskih nesreč, ki jih svet nikoli ne bo pozabil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
08. 02. 2010 11.42
Robberto="To se pa pač zgodi, na-žalost. Edina stvar ker potem ostane je "kaj se da iz tega naučiti"!!" Ta fraza se kar že preveč ponavlja, ljudje pa se naučijo, kaj, nič, stvari se kar ponavljajo. Pmaldini="da ugotovimo vzrok je treba prvo najdt "krivca, se pravi je lahko to človeški faktor, neka materialna stvar.....šele nato se lahko kaj naučimo..se motm?" Čisto vsem nesrečam, ne glede na področje, je skupno to, čisto dejstvo, da na koncu vedno pridemo do človeškega faktorja. Pa naj še kdo reče, da to ni res. KonTiki="edini najbolj varno potovanje je z letalom, edina nevsecnost za potnika je ta da nimas ti kontrolo nad tvojim potovanjem" Res je to nevšečnost, še večja je, da nimaš alternativne poti rešitve, preden ... v nasprotju s prometnimi sredstvi na vodi in na tleh. Tonček Balonček="Vuzroki nesreče so sicer ostali skrivnostni, ampak zadnje besede, zabeležene v črni skrinjici, so bile pa njegove: "Daj meni malo da vozim!"" Vzroki za nesreče so včasih resnično banalni, tudi otroci za krmilom letala. Banalnost ne bi bila sporna, če bi v ozadju obstajal aktiven nadzor na vsem početjem osebka za krmilom in dogajanjem na letalu, in samostojno detektiranje in popravljanje vsake napake, ter obvešanje vseh, računalniškega sistema, kar pa še vedno zelo manjka. Človek je še vedno preveč nepredvidljiv, nezanesljiv, in prepočasi razmišlja in dojema, sploh težave. Ko je enkrat prepozno, je prepozno tudi za marsikaj drugega. Za marsikatero neserečo je kriv tudi sistem, ker se potnikom tajijo ključne zadeve, ne da se jim možnost izbite, so nenazadnje zgolj 'številka vozvnice'. Še vedno so težava najmlajši, ki jih ne privezujejo, čeprav še danes težko razumo zakaj so rabili celo večno in množico mladih žrtve, ter nekaj samoinicitivnih odpovedi stevardes, ker pač s svojo odgovornostjo niso več leteti, delati, da se jim je posvetilo, da je, kar v avtomobilskih vrstah bila stalna praksa, treba tudi v letalu privezovati tudi otroke. Za marsikatero smrt so krive tudi žrtve same, ker počnejo res nepotrebne neumnosti, kar v dokumentarcih večkrat pokažejo in poudarijo. Včasih res ne vem kaj imajo ljudje v glavah, kaj razmišljajo. Škoda opravičil, ker ničesar ne spremenijo. Sprašujem ali se ljudje na tem svetu res ne znajo učiti drugače. kot na krvi in smrtih človeških žrtev, konckoncev, neglede na njihovo telesno starost. Takšni so namreč temelji varnostnih sistemov praktično na vseh področjih življenja, na tem svetu. Resnično neprijeten pogled. In kaj smo se kolektivno naučili v tem času, praktično nič, še vedno mora nekdo umreti, da se kaj spremeni, pa še takrat nemalokrat pogojno, če na voljo denar, ki to spremembo pokrije. Obstoječ sistem je resnično obupen. Človek se je že izkazal, in se vedno znova, kot zelo neinteligenten pri predvidevanju posledic.
skydrol7
07. 02. 2010 22.29
T/B - se strinjam z Vasim komentarjem
Tonček Balonček
07. 02. 2010 18.48
Kon Tki, še huje je na ladjah, kjer varnostniki sploh ne pregledujejo potnikov in avtomobilov. Na trajektih imam vedno občutek, da je v podpalubju kak kamion nad 3,5 tone, naložen z eksplozivom, kak Al Kaida terorist pa iz pristanišča ravnokar pritiska na ustrezno tel. številko, morje ima 3 dtopinje, zunaj pa piha 100 na uro!! Pa še nobene čne skrinjice nima ta prekleti "ferryboat"!
Tonček Balonček
07. 02. 2010 18.45
Pa zakaj ste zdaj objavili to, kar itak vsak ve? Kje pa je članek o najbolj strmi ulici, ki ste ga objavili lani? Pa saj vemo, da vseh črnih skrinjic niso našli, ve se tudi, da večina letal ne pade na tla, ampak lepo pristanejo! Nikoli ne bom pozabil letalske nesreče nad Bosno, v kateri je preminil takratni predsednik vlade SFRJ Đemal Bijedić. Vuzroki nesreče so sicer ostali skrivnostni,mpak zadnje besede, zabeležene v črni skrinjici, so bile pa njegove: "Daj meni malo da vozim!"
skydrol7
07. 02. 2010 17.50
edini najbolj varno potovanje je z letalom, edina nevsecnost za potnika je ta da nimas ti kontrolo nad tvojim potovanjem posadka tam v nosu letala ima to kontrolo in pa seveda letaliski varnostniki ki so potnike pred vstopom pregledali.....
sloncek_rije
07. 02. 2010 17.37
Samo da sem jaz preživel vse letalske lete, drugi niti niso tolk važni.
pojokov
07. 02. 2010 16.38
robberto... da ugotovimo vzrok je treba prvo najdt "krivca, se pravi je lahko to človeški faktor, neka materialna stvar.....šele nato se lahko kaj naučimo..se motm?
Boštjan Bizjak 1
07. 02. 2010 16.21
ja mene pa je strah letenja.čeprav po eni strani bi se pa skoz vozil z letali
Himself
07. 02. 2010 16.16
stomater - ja je
Audy
07. 02. 2010 15.49
Letenje je varno tudi zaradi stalnega šolanja in izobraževanja tako pilotov kot kontrolorjev in ostalih zaposlenih. Ko se bo nivo za pridobitev in obdržanje vozniškega izpita dvignil na raven letalskega, potem bo tudi promet bolj varen. Zdej pa vsak moron lahko pride po 50 poizkusih do izpita, potem pa 50 let NIČ. Še na zdravniškega ni treba kaj šele na cpp ali tečaj varne vožnje.
stomater
07. 02. 2010 14.43
a je kdaj kašn pijan pilot zrušu avion???bi blo zanimivo vedet..
skydrol7
07. 02. 2010 13.52
najbolj ne-sprejemljiva letalska nesreca je ce je edini vzrok terorizem.....
Robberto
07. 02. 2010 13.29
To se pa pač zgodi, na-žalost. Edina stvar ker potem ostane je "kaj se da iz tega naučiti"!!
Robberto
07. 02. 2010 13.26
Turistični napad ali nesreča; popolnoma različne teme, vsak zase. Ampak enake vprašanje za obe. KAJ SE LEHKO NAUČIMO IZ TEGA. Sicer Slovenci tega niso sposobni, kajti Slovanci znajo samo vprašati se "kdo je kriv", ... krivda tle, krivda tam, in popolnoma nič druzga, sami so pa popolni, perfektisti.
ninja.subversion
07. 02. 2010 13.17
ste imeli v mislih teroristični napad ameriškega establišmenta na WTC? pa ni bil edini za katerega so bili odgovorni ameri sami