Tujina

Namesto domov v smrt

New Orleans, 06. 01. 2009 07.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Helikopter, ki je z naftne ploščadi na obalo prevažal delavce, je strmoglavil v močvirje. Osem ljudi je umrlo, eden je v kritičnem stanju.

Helikopter je delavce prevažal z naftne ploščadi na obalo (simbolična slika).
Helikopter je delavce prevažal z naftne ploščadi na obalo (simbolična slika). FOTO: Reuters

V strmoglavljenju helikopterja v ameriški zvezni državi Louisiana je umrlo osem ljudi, ena je v kritičnem stanju. Helikopter, ki je strmoglavil v močvirje, je na obalo prevažal delavce z naftne ploščadi. Kmalu po vzletu je pilot poslal signal o težavah, nato pa strmoglavil. V helikopterju sta bila dva pilota in sedem potnikov,  žrtev pa še niso identificirali. Na kraj nesreče so že odšli preiskovalci, ki bodo skušali ugotoviti, kaj je povzročilo tragično nesrečo.

Helikopter je v lasti PHI – Petroleum Helicopters Inc. ima svoj sedež v Louisiani, deluje pa po vsem svetu. Podjetje nudi svoje usluge plinskim in naftnim ploščadim po vsej Louisiani, nudi pa tudi zdravniške prevoze. Junija lani je prav njihov zdravniški helikopter strmoglavil v Teksasu, umrli so štirje ljudje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

quantum
06. 01. 2009 20.27
Helikopterji, tako kot letala imajo ugrajen FDR (flight data recorder) pa CVR (cockpit voice recorder), iz katerih, ko jih najdejo, dobijo podatke kaj se je dogajalo preden-je nehal delovati. Za iskanje pa imajo vsi obvezno vgrajen ELT ki na 121.5 in 406 MHz oddaja radijske valove, tako da jih lažje najdejo (če je seveda aktiviran). Imajo pa še transponder, preko katerega kontroli sporočijo morebitne težave, ter preko radijske zveze najavijo težave v sili. Črna skrinjca je v bistvu - oranžna- v kateri pa je FDR. :-)
Limbek
06. 01. 2009 19.22
potem bodo težko kaj izvedeli...
xyz123
06. 01. 2009 08.09
kolikor jaz vem, ne
MatejPotocnik
06. 01. 2009 08.02
A helikopterji pa nimajo Črnih skrnjic?