Tujina

Namesto kalašnikovke imamo Facebook, namesto mačet pa Twitter

Ljubljana, 13. 03. 2013 09.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na letošnjem 22. Sofu, ki bo od 20. do 22. marca potekal v Portorožu, bo predaval tudi Ravi Singh, vodja številnih političnih kampanj, ki je prepričan, da je revolucija med nami, zato pravi: "Ne opazujte, ampak sodelujte!"

Ravi Singh, sin imigrantov, je v politiko vstopil s 14 leti, ko mu na ameriški državni vojaški akademiji niso dovolili, da bi med poukom nosil sikhovski turban. Dandanes ga časnik USA Today označuje za 'guruja političnih kampanj', revija USA Weekend Magazine pa ga je razglasila za enega izmed petih najvplivnejših posameznikov, ki prek svojih spletnih storitev znatno vplivajo na potek ameriških volitev. V Sloveniji mu bomo imeli priložnost prisluhniti na Slovenskem oglaševalskem festivalu, ki bo med 20. in 22. marcem potekal v Portorožu.

Ravi Singh, direktor in ustanovitelj ElectionMall ™ Technologies, Inc.
Ravi Singh, direktor in ustanovitelj ElectionMall ™ Technologies, Inc. FOTO: www.sof.si

Kako je, ko ima človek takšen vpliv?

Rad imam politiko. Rad imam politične kampanje. Uživam v e-demokraciji in promoviranju spletnih kampanj. Še v letu 2000 je prevladovalo prepričanje, da so to povsem nore ideje in da ljudje ne bodo znali prepoznati prednosti, ki jih ponujajo aktivnosti v digitalnem okolju. Danes se izkazuje, da smo s tem, ko smo začeli razvoj spletnih tehnologij, imeli prav, zato mi tovrstni nazivi veliko pomenijo. Še naprej poskušam biti inovativen in hkrati ostati skromen.

Družbeni medij, spletna orodja in spletne kampanje so za politiko vedno bolj pomembne. Kako gledate na politiko v smislu nove digitalne dobe?

Živimo v zgodovinskih časih. Spletne strani so postale virtualna središča kampanj, kar se je zgodilo zaradi razvoja interneta in njegovega pomena za politiko. Na primer, bili smo priča vzponu elektronske pošte in moči množičnega pošiljanja sporočil, vzponu spletnega zbiranja finančnih sredstev, vključevanju skozi bloge, YouTube in Facebook, ne nazadnje tudi politično spreminjanje Twitterja. Kaj torej sledi? Smo v novem obdobju, v katerem je internet za politiko ključen.

Kaj želite sporočiti slovenskim komunikatorjem?

Revolucija je med nami. Če karikiram: namesto kalašnikovke imamo Facebook, namesto mačet pa Twitter. Da bi spremenili svet, v katerem živimo, vsi iščemo načine, kako nagovoriti najširše množice. Zato: ne opazujte, ampak sodelujte. Ne poslušajte, ampak se vključite. Ne dovolite, da gre to življenjsko obdobje mimo vas. Le tako, da bomo začeli male revolucije v svojih skupnostih, bomo lahko vsem zagotovili boljše življenje. Vračajte skupnosti. Pomagajte, da e-demokracija zacveti. Tako bomo izboljšali življenja ljudi.

Celoten pogovor z Ravijem Singhom lahko preberete na spletni strani Sofa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

appollyon
14. 03. 2013 13.14
Spet laže kot pes teče, zato pa so pred parimi meseci ob pokoli singhov v ameriki, v indiji s kalaši in sabljami mahal! To bo to spet bo nek fanatik ostalim solil pamet!
JežekTekaTeka78
13. 03. 2013 11.53
+4
Naj gre v Pakistan solit pamet, pa to ...
dannyer
13. 03. 2013 20.02
+1
Mitja Velkavrh
13. 03. 2013 11.45
+4
Vsakič ko igra manchester utd. se mi zdi da vidm tega mudela na sedežih poleg igralcev ......
ozrenac
13. 03. 2013 21.55
+1