'Napad na Iran bi lahko sprožil tretjo svetovno vojno'

Če se bodo v ZDA in Izraelu odločili za napad na Iran, bi lahko ta še pred tem udaril preventivno, opozarja eden izmed poveljnikov elitne enote iranske vojske, ki dodaja, da bi se lahko z napadom na Iran vnela tretja svetovna vojna.

Iranska revolucionarna garda

Iranska revolucionarna garda (Foto: Reuters)

Če smo do zdaj bolj ali manj poročali o tem, da bi lahko ZDA ali Izrael napadla Iran, pa se je zdaj oglasil tudi eden izmed poveljnikov v iranski revolucionarni gardi Amir Ali Hadžizadeh, ki pravi, da bi lahko Iran preventivno napadel Izrael, če bo imel zanesljive informacije o tem, da pripravlja napad na Iran.

"Iran ne bo začel nobene vojne, lahko pa izvede preventivni napad, če bo prepričan, da njegovi sovražniki pripravljajo zadnjo fazo napada nanj," je njegove besede povzela iranska državna televizija Al Alam. Dodal je, da bi vsakršen napad na Iran lahko zanetil tretjo svetovno vojno. "Ne moremo si predstavljati, da bi sionistični režim začel vojno brez ameriške podpore. Zato se bomo morali v primeru vojne boriti proti obema državama ter se zagotovo spustili tudi v konflikt z ameriškimi oporišči," je opozoril. "V tem primeru pa se bodo zgodile nepredvidljive in nepredstavljive stvari in lahko bi se vnela tretja svetovna vojna," je pojasnil.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu vse bolj pogosto omenja možnost, da bi Izrael lahko napadel iranske jedrske objekte, hkrati pa kritizira ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki meni, da bi morali dati sankcijam in diplomaciji več časa in tako na miren način preprečiti, da bi Iran izdelal jedrsko orožje. Omenjeni državi sta namreč prepričani, da se za iranskim jedrskim programom, za katerega Teheran zagotavlja, da je povsem miroljuben, skriva tudi namera po izdelavi jedrske bombe. Teheran zagotavlja, da jedrsko tehnologijo uporablja zgolj za pridobivanje energije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 841
 
Juzni 24.09.2012 22:16:54
Sej,ce malo boljse pogledamo stvari pridemo do zakljucka da 3. svetovna vojna traja ze vec kot 10 let. Amerika in Nato napadata in se vojskujeta proti raznim drzavam ze leta. Spomnimo leta 1999 napad na ZR Jugoslavijo(konflikt med srbi in albanci na Kosovu,ki ni resen se danes),2001 Afganistan (vojna traja se danes),2003 Irak (unicena drzava zaradi kemiskega orozja,ki ni obstajalo),2011 Libija (boj proti rezimu Gadafija,ki je bil tisoc krat boljsi od novega rezima) Verjetno bo kaj kmalu na vrsti tudi Iran. Konec te 3. svetovne vojne bo,ko se bodo vanjo vmesala se kaksna druga velesila kot je Rusija ali Kitajska in porazile ZDA in Nato. Dokler Nato in Amerika ne bosta unicena bo velika nevarnost vojne povsod na svetu.
T_one 25.09.2012 12:25:26
Res, res; le uradno se še ni začela... Drugače je pa tudi Hitler napadel nekaj držav prej preden je bila Druga svetovna vojna uradno razglašena.... Tretja svetovna vojna pa se res konča šele, ko so Izrael, Evropa, ZDA in vse druge države, ki podpirajo te zgoraj naštete imperialistične kolonialistične izkoriščevalske države. Drugače pa je tako za Napoleonom (pri prvem poskusu vzpostavitve Novega Svetovnega Reda), kot za Hitlerjevo Nemčijo (pri drugem poskusu vzpostavitve Novega Svetovnega Reda), kot tudi dandanes za Izraelom, ZDA in Evropo (pri tretjem in zadnjem poskusu vzpostavitve Genocidnega Fašitičnega Suženjskega Novega Svetovnega Reda) stal (biblijski) Antikrist - (Vatikanski) Zionisti ( "13 krvnih linij illuminatov" - Kaldejci (družine, ki izhajajo iz Babilonske Kaldejske dinastije) - Vatikan, "kraljevske" družine, taglavni bankirji (Rocksfeller, Rothschild,...), ki pa so družine ki odkrito ali pa naskrivaj, iz ozadja, vladajo svetu že več kot 3000 let).
Schulz-14 25.09.2012 13:13:16
To si pa res že kr zmišljujete, enako kot Infadel_no1, isti ste sam v kontra smer nabijate...
T_one 25.09.2012 14:12:09
@HpSugy

Normalno, da ti je vse to težko verjeti, ker ne poznaš ozadja... Ko boš pa to imel priložnost spoznati, bo pa ali, žal, prepozno, ker poti nazaj več ne bo... še večja verjetnost pa je, da tega sploh ne boš imel priložnost spoznati... tudi zaradi lažne propagande medijev, ki bodo vedno koga drugega kazali kot agresorja oz. "krivca", čeprav bo očitno, da so ZDA, Izrael in NATO tisti, ki vedno prvi napadajo tuja ozemlja.... pod krinko "vojne proti terorizmu", "humanitarnega posredovanja", "širjenja demokracije" ali pa "preventivnega napada"... vse to pa je le okupacija zavita v celofan...
Schulz-14 25.09.2012 14:34:03
Mogoče pa ti malo preveč verjameš ker ne poznaš ozadja...
Juzni 25.09.2012 22:14:27
Verjeti ali neverjeti saj ni pomembno. Ze veckrat se je dokazalo da je politika,ki jo vodi ZDA,EU in Nato laznjivska.
Infadel_no1 26.09.2012 10:47:17
Hehe misliš napisati ko je Srbija leta 91 napala slovenijo!
Več komentarjev