'Napad na Iran bi lahko sprožil tretjo svetovno vojno'

Če se bodo v ZDA in Izraelu odločili za napad na Iran, bi lahko ta še pred tem udaril preventivno, opozarja eden izmed poveljnikov elitne enote iranske vojske, ki dodaja, da bi se lahko z napadom na Iran vnela tretja svetovna vojna.

Iranska revolucionarna garda

Iranska revolucionarna garda (Foto: Reuters)

Če smo do zdaj bolj ali manj poročali o tem, da bi lahko ZDA ali Izrael napadla Iran, pa se je zdaj oglasil tudi eden izmed poveljnikov v iranski revolucionarni gardi Amir Ali Hadžizadeh, ki pravi, da bi lahko Iran preventivno napadel Izrael, če bo imel zanesljive informacije o tem, da pripravlja napad na Iran.

"Iran ne bo začel nobene vojne, lahko pa izvede preventivni napad, če bo prepričan, da njegovi sovražniki pripravljajo zadnjo fazo napada nanj," je njegove besede povzela iranska državna televizija Al Alam. Dodal je, da bi vsakršen napad na Iran lahko zanetil tretjo svetovno vojno. "Ne moremo si predstavljati, da bi sionistični režim začel vojno brez ameriške podpore. Zato se bomo morali v primeru vojne boriti proti obema državama ter se zagotovo spustili tudi v konflikt z ameriškimi oporišči," je opozoril. "V tem primeru pa se bodo zgodile nepredvidljive in nepredstavljive stvari in lahko bi se vnela tretja svetovna vojna," je pojasnil.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu vse bolj pogosto omenja možnost, da bi Izrael lahko napadel iranske jedrske objekte, hkrati pa kritizira ameriškega predsednika Baracka Obamo, ki meni, da bi morali dati sankcijam in diplomaciji več časa in tako na miren način preprečiti, da bi Iran izdelal jedrsko orožje. Omenjeni državi sta namreč prepričani, da se za iranskim jedrskim programom, za katerega Teheran zagotavlja, da je povsem miroljuben, skriva tudi namera po izdelavi jedrske bombe. Teheran zagotavlja, da jedrsko tehnologijo uporablja zgolj za pridobivanje energije.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 841
 
Juzni 24.09.2012 22:16:54
Sej,ce malo boljse pogledamo stvari pridemo do zakljucka da 3. svetovna vojna traja ze vec kot 10 let. Amerika in Nato napadata in se vojskujeta proti raznim drzavam ze leta. Spomnimo leta 1999 napad na ZR Jugoslavijo(konflikt med srbi in albanci na Kosovu,ki ni resen se danes),2001 Afganistan (vojna traja se danes),2003 Irak (unicena drzava zaradi kemiskega orozja,ki ni obstajalo),2011 Libija (boj proti rezimu Gadafija,ki je bil tisoc krat boljsi od novega rezima) Verjetno bo kaj kmalu na vrsti tudi Iran. Konec te 3. svetovne vojne bo,ko se bodo vanjo vmesala se kaksna druga velesila kot je Rusija ali Kitajska in porazile ZDA in Nato. Dokler Nato in Amerika ne bosta unicena bo velika nevarnost vojne povsod na svetu.
T_one 25.09.2012 12:25:26
Res, res; le uradno se še ni začela... Drugače je pa tudi Hitler napadel nekaj držav prej preden je bila Druga svetovna vojna uradno razglašena.... Tretja svetovna vojna pa se res konča šele, ko so Izrael, Evropa, ZDA in vse druge države, ki podpirajo te zgoraj naštete imperialistične kolonialistične izkoriščevalske države. Drugače pa je tako za Napoleonom (pri prvem poskusu vzpostavitve Novega Svetovnega Reda), kot za Hitlerjevo Nemčijo (pri drugem poskusu vzpostavitve Novega Svetovnega Reda), kot tudi dandanes za Izraelom, ZDA in Evropo (pri tretjem in zadnjem poskusu vzpostavitve Genocidnega Fašitičnega Suženjskega Novega Svetovnega Reda) stal (biblijski) Antikrist - (Vatikanski) Zionisti ( "13 krvnih linij illuminatov" - Kaldejci (družine, ki izhajajo iz Babilonske Kaldejske dinastije) - Vatikan, "kraljevske" družine, taglavni bankirji (Rocksfeller, Rothschild,...), ki pa so družine ki odkrito ali pa naskrivaj, iz ozadja, vladajo svetu že več kot 3000 let).
Schulz-14 25.09.2012 13:13:16
To si pa res že kr zmišljujete, enako kot Infadel_no1, isti ste sam v kontra smer nabijate...
T_one 25.09.2012 14:12:09
@HpSugy

Normalno, da ti je vse to težko verjeti, ker ne poznaš ozadja... Ko boš pa to imel priložnost spoznati, bo pa ali, žal, prepozno, ker poti nazaj več ne bo... še večja verjetnost pa je, da tega sploh ne boš imel priložnost spoznati... tudi zaradi lažne propagande medijev, ki bodo vedno koga drugega kazali kot agresorja oz. "krivca", čeprav bo očitno, da so ZDA, Izrael in NATO tisti, ki vedno prvi napadajo tuja ozemlja.... pod krinko "vojne proti terorizmu", "humanitarnega posredovanja", "širjenja demokracije" ali pa "preventivnega napada"... vse to pa je le okupacija zavita v celofan...
Schulz-14 25.09.2012 14:34:03
Mogoče pa ti malo preveč verjameš ker ne poznaš ozadja...
Juzni 25.09.2012 22:14:27
Verjeti ali neverjeti saj ni pomembno. Ze veckrat se je dokazalo da je politika,ki jo vodi ZDA,EU in Nato laznjivska.
Infadel_no1 26.09.2012 10:47:17
Hehe misliš napisati ko je Srbija leta 91 napala slovenijo!
bunndy 24.09.2012 21:26:39
vedno so vojne in vedno bodo... danes ni več presenečanje če pride do 3.sv, kriza je največja,seveda umetno narjena) ljudje so obupani.. vlada nam laže.. ZDA hoče vso nafto na zemlji..zaenkrat jim uspeva. Pri iranu pa je s5 tak. al bo to podobno kot iraq ali pa se bodo velesile vmešale. Rusija in Kitajska.. najebala bo pa s5 EVROPA ...NATO proti RUSIJI... bog nam pomagaj.. upajmo da ne pride do tega...
 
honey7 24.09.2012 19:56:10
Da se vam da!
honey7 24.09.2012 19:58:53
Raje pejet ven na "dež" da si mal operete te vaše prekurjene možgane.. ker mislim da vam bodo kmalu pregoreli. Važn da vaše podatke črpate z interneta kjer lahko vsak ki ima 10 min časa postavi stran in objavi nekaj gor, kjer je 90% porn-a in vse ostalo. Svaka vam čast.. ko bodo kaj podobnega pisali v Delu ali kakem podobnem (cnn,bbc,... itd) takrat me bo "skrbelo", dokler pa se tukaj fantje kregate kdo ma večjega uups.. mislim večje .. možgane namreč in kdo je večji gik.. pa mislim da grem lahko spat ... normalno.
honey7 24.09.2012 20:07:40
Sploh.. ne mislim odgovori že to da me žališ preko ekrana.. mislim da je vse jasno. Pojdi raje do svoje punce,žene ali fanta in ga prim raje tam spodaj in živi in pusti živeti. DEJSTVO je da če kle debatirate ali ne,... pišete gluparije ali ne ,.... ne jaz, ne ti ne židana marela ne more tega kar pač bo spremenit in zato je pizdenje in copy/pastanje nekih brezveznih spisov iz interneta totalno ne produktivno... raje nevem gledam barvo kako se suši kot pa da se kregam kle po 24ur ampak tisto pa sem mogu napisat. ... Ker vsakič ko se pojavi podobna tema je isto.. ODRASTE.. ljudje božji.
chadmaster1 24.09.2012 20:09:45
Kako se bojiš resnice

sam preveri dejstva in ne neke komentarje ampak dokumente, ki so po 50 letih dostopni javnosti:

Ameriška vlada je načrtovala lažen napad, na civilno letalo , da bi pridobili podporo za napad Kube leta ........ ja to je kruto, živo dejstvo kaj pa na to rečeš in to je bilo več kot 50 let nazaj, več naključij je preveč in dokumenti pokažejo marsikaj ampak če jih ne komentirajo na CNN, BBC, 24 ur pa misliš, da to ne obstaja
HAWX 24.09.2012 20:14:21
Odrastite?
Kaj to pomeni?Postanite verni hlapci in sužnji?

Je to to?

kajti po tem zaudarjaš!

Češ nič ne moremo spremenit.

Sej zaradi takšnih kot si ti smo kjer smo.

Kajti takšni kot ti vedno rečejo ja tako pač je takšen je novi zakon kaj češ nič ne moreš gremo naprej.
Takšni kot ti vedno zbijate moralo ljudem za upor proti nepravičnosti takšni kot ti se vedno raje skrijete in greste ven v naravo stran od problemov ki se tičejo vseh.

Enkrat je nekdo znan rekel" You can ignore reality but you will not be able to ignore the consuquences of ignoring reality"

Namesto da se postavite za svoje pravice in pravice drugih ne tak pač je a ne hlapec!
Glavo dol tiho bit in delat kot ti rečejo kajti vse pravice ki jih imaš jih imaš dokler oni tako pravijo!

Takšni kot ti niste nekaj pametnega ali napredno mislečega ste navadne reve ki se bojijo postaviti na pot za svoje boljše jutri ter boljše jutri za svoje potomce!
chadmaster1 24.09.2012 20:19:00
@HAWX +1

tako je ravno zaradi takih ljudi( honey7) smo kjer smo, ker raje klikajo slikce 4 ure na FB namesto, da si preberejo dobro zgodovinsko knjigo ali se poučijo na netu o filozofiji, psihologiji, pravi zgodovini, politiki, ekonomiji............... in to ni dolgčas, ker to ni šola kjer se učiš nepomebne pogosto izkrivljena dejstva, ne resnica je preveč zanimiva in realnost preveč lepa, da bi se nehal učiti in rasti
KisloZelje333 24.09.2012 23:25:52
bravo HAWX in chadmaster1 vse sta mi z jezika vzela....honey7 revež, dokler ne bo na cnnu, bbcju tebe ne bo skrbelo? Vtipkaj si izlet po korporativnih medijih
No.onealive 25.09.2012 07:45:36
HAWX, chadmaster1, Jabolko222
honey7 je čist prav napiso: so druge bol pomembne stvari v lajfu ko pa "teorije zarote" in če se jaz prav spomnim pred kakim letom ni blo ne duha ne sluha o tem.., poleg tega se pa o tem kregamo na najbol neresnem portalu v Sloveniji !
T_one 25.09.2012 11:08:06
Bravo HAWK!!!
yarrick 29.09.2012 22:24:03
@noonealive
"teorije zarote"...mogoče zate, ker se ti zdi, da se take reči pač NE morejo zgoditi.Resnica pa je čisto drugačna in en kup "teorij zarot" je bilo že dokazanih kot precej resničnih in tudi izpeljanih, takoda mislim da si tu malce v zaostanku z časom.pa še tole bom dodal: mogoče so res bolj pomembne reči kot ubadanje z "teorijami zarot", ampak, če bi bili vsi tiho, kaj misliš kaj vse bi že naredili z nami?
Združeno--Uporništvo 24.09.2012 19:22:29
Infadel_no1 je tipicni fanaticni desnicarski ignorantski norec in taki so najbolj nevarni na bruhanje mi gre kaksne sprevrzene psihopatske komentarje pise!!! pa se clovek ce lahko sploh napisem to ne opazi da nima podpore razen parih osebkov ki je skoda cas izgubljat!
Schulz-14 24.09.2012 19:34:22
Ti si pa tipični fanatični levičarski ignorantski norec. Pravilno je da piše replike ter svoja mnenja!!! Če boš ti želel pisati kar ti misliš bojo tudi drugi imeli pravico pisati!! Usak naj pa pri sebi pretuhta kar je prav in kaj ne!
Združeno--Uporništvo 24.09.2012 19:39:02
jzt nisen ne levicar ne desnicar ne podpiram nobene stranke ker je itak vse isto!!
Schulz-14 24.09.2012 19:47:10
Tudi vsi liberalci bi morali iti ker z multikulturo in podobnimi instrumenti spodbujajo k uničenju Evropskih narodov in njihove kulture...
Schulz-14 24.09.2012 20:06:22
Očitno veš veliko o Iranu ter zunanji politiki ZDA, hkrati pa zelo malo o Evropi, žalostno...

no pa ti je admin zbrisal komentar ne vem zakaj,vidim da je tut HAWX nekaj napisal pa se je zbrisalo...
Združeno--Uporništvo 24.09.2012 20:18:01
ja po drugi strani pa pusti sprevrzene komentarje od Infadel_no1 ki javno pise o unicenje muslimanskega sveta in vsiljevanje nekih nasi eu vrednot ki sploh ne pasejo tam doli!!??
Schulz-14 24.09.2012 20:19:57
HAWX sem s težav prebrat tvoj komentar in se strinjam s teboj!!

Glede na to da so zarukani liberalci pa še vedno lahko pišejo komentarje, bo tudi infadel imel pravico pisat pa če je zarukan al pa ne...
HAWX 24.09.2012 20:33:23
Vsaka resnica ki omenja dejanske krivce ne glede na to da je še vedno resnica se briše tukaj na tem antislovenskem portalu .

Zakaj antislovenskem zato ker dela proti interesu Slovenskega naroda in ga zavestno laže ter manipulira v končni cilj katerega pa sami ne poznajo ampak samo ubogajo ukaze ali kot radi rečejo samo delajo svoje delo.
Schulz-14 24.09.2012 20:45:38
hehehehe - Admin X)
 
acim 24.09.2012 18:56:40
ZDA in NATO je treba ustaviti.Njihova aroganca in terorizem peljejo v pogubo....
 
WikiX 24.09.2012 18:08:50
Žalostno je, da se skoraj nihče več ne boji jedrske vojne, kot da je malo večja kepa jedrske sredice šala, čeprav lahko že ena zravna pol Slovenije dobesedno z zemljo, tako da bo videti ravna iz satelita. Nikomur se ne zdi več tako strašno, tudi vojna nasploh ne zgleda več tak problem, odkar imamo 3D televizorje in so praktično vsak dan kaki vojaki na programu. Mogoče pa ne gre za totalno uničenje temveč bi strateško bombardiranje določenih delov sveta postavilo nepremostljivo barijero med zahodno civilizacijo in tretjim svetom, ker po tako ožarčenem ozemlju ne bi moglo priti mimo nič živega. Potem bi imeli takšni načrti nek smisel, tretja svetovna vojna na bližnjem vzhodu in v severni Afriki bi praktično odrezala Evropo in ostale kontinente od preostanka sveta. Znašli bi se v kameni dobi, rude so skoraj izčrpane, na fronti pa ne bi bilo več niti kamenja in palic, najbrž bi trajalo tisočletja, preden bi pot v zahodni svet zanje postala spet prehodna. Treba je razmišljati na veliko, kot sem že omenil, propaganda bistveno manj stane, Sovjetski zvezi je recimo zmanjkalo denarja za atomske bombe, s katerimi so gradili Pechora Kama kanal.
janez6bb 24.09.2012 17:49:03
gala.y ta dokumentarec je bil prejšnji vikend, mislim da v nedeljo zvečer na drugem kanalu naše nacionalke, zanimivo je da je podoben dokumentarec posnela B.c leto dni pred napadom v londonu; najdeš če boš poguglov B.C PAnorama 15 junij dvatisočštiri
HAWX 24.09.2012 17:28:05
Močni dokazi obstajajo da Washington obe partiji imajo Rusijo in Kitajsko za cilj!
Da je cilj da se uničijo obe državi, ali da se samo zmanjša vsaka možnost zoperstavljanja svetovni hegemoniji Washingtona, v tem trenutku ni jasno. Kakršnakoli je resnična namera, nuklearna vojna je zelo verjeten izhod!

presstitute-ameriški mediji se pretvarja da zločinska sirijska vlada ubija nedolžne državljane kateri samo želijo demokracijo in da se, če UN ne bo, bo ZDA vojaško intervenirala v cilju čuvanja ljudskih pravic. Rusija in Kitajska so očrnjene s strani ameriških funkcionarjev zaradi zoperstavljanja bilo kakšnem izgovoru za NATO invazijo na Sirijo.

Dejstva se, seveda razlikujejo od tistih katere prikazujejo „presstitutski“ ameriški mediji in člani ameriške vlade. Sirijski „uporniki“ so dobro oboroženi. „uporniki“ se borijo proti sirijski vojski. Oni masakrirajo civiliste in svoje medijske „kur.ve“ na zahodu obveščajo da so to naredili vojaki sirijske vlade, zahodne „presstitutke“ pa širijo propagando.

Nekdo očitno oborožuje „upornike“ ker se orožje ne more kupiti na lokalnem tržišču. Večina inteligentnih ljudi ve da orožje prihaja iz ZDA, ali držav ameriških surogatov.

Torej, Washington je začel državljansko vojno v Siriji, kot je to naredil v Libiji, ampak tokrat so lahkoverni Rusi in Kitajci ulovili korak, in odbili da odobrijo resolucijo UN, podobno tisti katero je zahod uporabil zoper Gadafija.

Tisto kar ZDA prinašajo so državljanske vojne in razpadi držav.
Kot je to dosegel režim bila clintona v bivši jugoslaviji.
Več držav ko razbijejo na koščke in razbijejo na rivalske frakcije z tem je washington čedalje močnejši!

Washington je globoko vznemirjen. V suženjstvu in pod kontrolo Wallstreeta in drugih poslovnih skupin z specialnimi interesi, oni niso v stanju da ameriško ekonomijo rešijo od padca. Profiti nastali z kratkoročnim gamblanjem Wallstreeta, vojaški profiti vojaško-varnostnega kompleksa, kot profiti od proizvodnje in uslug za ameriško tržišče so daleč bolj zastopani v Washingtonu kot interesi za dobrobit ameriških državljanov.

Za zemljo katera ni sposobna okupirati Irak po 8 letih in da zasede Afganistan po 11 letih je akt norosti da se istočasno spravlja na dve nuklearni sili. Svet nikoli v svoji zgodovini ni bil priča takšnemu idiotizmu. Psihopati, sociopati in moroni kateri dominirajo v Washingtonu bodo odpeljali svet v propast!

Zločinsko nora Washingtonska vlada, brez obzira ali demokratska ali republikanska, brez obzira na izhod prihajajočih volitev, je največja nevarnost za življenje na zemlji. Še več edini izvor financiranja kateri imajo Washingtonski kriminalci je štampanje dolarja. V naslednji kolumni bom pisal o tem ali bo ameriška ekonomija doživela svoj kolaps preden najhujši vojni zločinci v Washingtonu uničijo svet!

Paul Craig Roberts

Asistent sekretarja za ekonomsko politiko v administraciji Ronalda Reagana
_dolfi_ 24.09.2012 18:50:22
več takih komentarjev.....treba ozaveščat.....
Zlati Zmaj 24.09.2012 21:36:15
Ja, daj še kopiraj kaj. Mene tudi tole zanima.
 
Infadel_no1 24.09.2012 15:52:20
Upam da se kmalu spravijo na Iran in da tem kamelarjem pokažejo da niso več leta 630 ko so izvedli svoj prvi Jihad!!!
North Korea 24.09.2012 16:29:30
hahaha optimista!!!
North Korea 24.09.2012 16:30:35
jihad=v imenu demokracije in boga.
s-even 24.09.2012 16:38:53
Infadel_no1
Upam, da se kdo spravi nate, da ti poseka "malo" egocentrizma, tako boš bolje bival ti in tvoji bližnji, pametnjakovič.
JezekTekaTEka49 24.09.2012 16:51:52
Operacija "centrifuga" ... pa to ...
Infadel_no1 24.09.2012 17:53:26
S-evan, kr naj, bo doživel preventivni napad, če lahko Iran preventivno napade, ker misli, potem lahko tudi jaz! hehe
T_one 25.09.2012 11:18:17
@Infidel_no1

Preberi si malo prerokbe prosim, da boš lahko ugotovil, da če Izrael in ZDA napadejo Iran, da v tem primeru pride do popolnega uničenja Izraela ("kri bo tekla v Izraelu v potokih, ljudje pa bodo gazili po krvi v Jeruzalemu do kolen"), Evrope in ZDA. Torej, če pride do napada na Iran in posledično do Tretje Svetovne vojne, bomo mi - Evropejci, poleg Izraela in ZDA, tisti, ki ga bomo najbolj nasankali, ne pa samo Iran, Rusija ali/in Kitajska. Tisti idi-oti, ki podpirate napad na Iran, se dajte končno enkrat zavedati, da s tem podpirate ne samo Tretjo Svetovno Vojno, ampak tudi lastno uničenje in uničenje svojih bližnjih, poleg tega, da bo planet tako uničem, da bo življenje na njem postalo živi pekel!!! Nismo mi, ki nasprotujemo napadu na Iran, proti temu samo zato, ker bi bila to krivica napram Iranu, ker nasprotujemo morilskim uničevalnim imperialistično kolonialističnim pohodom zahodnih demonskih Zionistov, niti približno ne samo zato, ampak predvsem zato, ker se zavedamo, da s tem podpisujemo smrtno obsodbo tudi samemu sebi, svojim bližnjim in celemu planetu!!! Tisti, ki podpirate napad na Iran; dajte no malo trezno ramišljati de-bi-li neumni...
JezekTekaTEka49 25.09.2012 11:50:29
Ne bo nič krvi ... Tone ... sam zabliskal se bo ...
T_one 25.09.2012 11:56:54
Prerokbe govorijo, da bosta Izrael in ZDA odgovorni za uničenje sveta, ne pa nek Iran ali pa kakšni "teroristi"... Normalno, da zato, zaradi teh prerokb, če že ne zaradi drugega, tisti, ki še imamo malo pameti, ne podpiramo Izraela in ZDA... Saj bi pa ja bili popolnoma nori, če bi podpirali svoje uničenje!!!
Infadel_no1 26.09.2012 10:51:58
Kdo pa verjame prerokbam, ovce kot ste ve!
T_one 26.09.2012 12:05:57
\"Blagor tistim, ki berejo prerokbe, ker vedo kdaj je čas...!\"
janez6bb 24.09.2012 15:50:16
London - Britanski Independent se je dokopal do tajnih dokumenov, ki odkrivajo sprego politikov in največjih naftnih družb pri dogovarjanju o pravicah črpanja nafte v povojnem Iraku. O črpanju so se pogovarjali, še preden se je Velika Britanija odločila, da bo skupaj z ZDA prevzela vodilno vlogo v napadu na Irak.

Dokumenti tako na novo odpirajo vprašanje, na podlagi česa se je Tony Blair odločil za sodelovanje v invaziji. Nekdanji britanski premier je do sedaj trdil, da so bile povod za napad informacije o iraškem posedovanju orožja za množično uničevanje.

Vendar pa zapisniki s sestankov ministrov in predstavnikov naftnih podjetij dokazujejo drugače. Pet mesecev pred invazijo, ki se je zgodila marca 2003, je britanska ministrica za trgovino baronica Symonsova družbi BP predala mnenje vlade, da bi morala britanska podjetja dobiti delež velikih zalog iraškega plina in nafte v zameno za podporo ZDA v napadu. Baronica se je tudi strinjala, da bo pri administraciji predsednika ZDA Georgea Busha lobirala za britanska podjetja.

BP je sicer vseskozi trdil, da v Iraku nima strateških interesov, Blair pa je namigovanja o tem, da je nafta glavni razlog za napad na Irak, označeval za absurdno teorijo zarote. V zapisniku sestanka BP s predstavniki zunanjega ministrstva z leta 2002 pa piše, da bi BP za vsako ceno rad črpal nafto v Iraku. Nek drug zapisnik še pravi, da si Shell in BP ne moreta privoščiti, da ne bi bila udeležena pri črpanju nafte v Iraku.

Država je po velikosti naftnih zalog druga na svetu. Pogodbe, ki so jih podpisali ob začetku invazije, so bile največje v zgodovini naftne industrije. Obsegajo polovico vseh iraških rezerv.

pop tv ne brište, ker vas bom tožil:)


INFADEL kaj si lagal prej o IRAKU:) no zgoraj imaš črno na belem:)
janez6bb 24.09.2012 17:32:16
se mi je zdel da ne bo imel kej dodat:)
Infadel_no1 24.09.2012 17:54:48
Sem ti napisal, pa izgleda da rišejo, malo pogooglaj, napiši cctv, oil in Iraq ali nekaj podobnega, boš videl prve v Iraqu, tvoje zlate kitajce! BP, pa bo sodeloval samo pri gradnji in za to bo dobil 20% načrpanega!
janez6bb 24.09.2012 18:08:28
hehe nekaj podobnega, jst naj pa sam iščem;) se boš mogu malo bolj potrudit, pa gre za leto 2009 tisto o čemer ti govoriš, za eno največjih naftnih polj na severu, pa še to so prej kitajci podpisal pogodbo z irakom, zgoraj maš pa poročanje o tem kako so si že prej razdeil pogačo brez iračanov:=)
KisloZelje333 24.09.2012 23:55:59
infadela dobili na laži....že 81ič hehehe, pa se še kar ne vda
Več komentarjev