Tujina

Našli razbitine pogrešanega helikopterja, preživelih verjetno ni

Katmandu, 15. 05. 2015 12.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Blizu nepalsko-kitajske meje so našli razbitine ameriškega vojaškega helikopterja, ki je izginil med dostavo pomoči žrtvam nedavnih potresov v deželi pod Himalajo. Na krovu je bilo osem ljudi, preživelih verjetno ni.

Helikopter je izginil med dostavo pomoči žrtvam nedavnih potresov.
Helikopter je izginil med dostavo pomoči žrtvam nedavnih potresov. FOTO: Reuters

Ameriška vojska je potrdila, da so blizu nepalsko-kitajske meje našli razbitine ameriškega vojaškega helikopterja, ki je izginil v torek med dostavo pomoči žrtvam nedavnih potresov v Nepalu. Na helikopterju tipa UH-1Y Huey je bilo po podatkih ameriške vojske šest ameriški marincev in dva nepalska vojaka. Preživelih verjetno ni.

Kot je povedal generalmajor Binoj Basnet, so helikopter opazili iz zraka v odročnem gozdu okoli 70 kilometrov severovzhodno od nepalske prestolnice Katmandu.

Helikopter je izginil blizu Charikota vzhodno od Katmanduja, potem ko je odvrgel pomoč. Tiskovni predstavnik Pentagona Steven Warren je v torek dejal, da so pred izginotjem helikopterja po radijski postaji slišali pogovor posadke o težavah z gorivom.

V operaciji pomoči po rušilnem potresu v Nepalu konec aprila, ki je zahteval okoli 8400 žrtev, sodeluje okoli 300 ameriških vojakov z nekaj več kot desetimi vojaškimi letali in helikopterji. Državo je v torek stresel še en močan popotresni sunek z magnitudo 7,3, ki je po zadnjih podatkih oblasti terjal 117 življenj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jest
15. 05. 2015 20.23
+0
Nič hudega. Nisem videl noben ameriški helikopter, ki bi pristajal in pripeljal pomoč lačnim v sloveniji. Teh je ogromno, ki jih stika in brska po kontejnerjih. Slikano in dokumentirano.
flojdi
15. 05. 2015 16.16
.zgleda, da preMalo počasi berem. ker zadnjič so enega varno pristalega (helikopter mislim) našli ..( sicer pa si ne Zmorem predstavljat si biti tam ..( mama Zemlja, udarjaš malo na napaćnih koncih..,....
Dule Med
15. 05. 2015 12.12
-7
Vse se vrača vse se plača potres je itat zakrivil namensko človeški še bolj natančno ne zemeljske rase, ki vodijo planet ga zasnužujejo vse je to igra učenje prebujanje !
Aleta
15. 05. 2015 12.15
+1