Tujina

Vojska zavrnila navedbe, da so rešili ugrabljene šolarke

Abuja, 23. 09. 2014 20.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nigerijska vojska je najprej potrdila, da je nekaj šolark, ki so jih ugrabili pripadniki skrajne islamistične skupine Boko Haram, svobodnih. A kmalu so sporočili, da ne gre za dekleta, ki so jih ugrabili skrajneži omenjene skupine.

Nigerijska vojska je za britanski BBC najprej potrdila, da je nekaj deklet, ki so jih pred petimi meseci v mestu Chibok ugrabili pripadniki skrajne islamistične skupine Boko Haram, svobodnih. Kmalu pa so razložili, da je nekaj deklet res našlo zatočišče pri njih, a da ne gre za šolarke, ki so jih pred petimi meseci ugrabili skrajneži skupine Boko Haram.

Skrajneži so po ugrabitvi objavili posnetek šolark.
Skrajneži so po ugrabitvi objavili posnetek šolark. FOTO:
Vodja skupine Boko Haram Abubakar Šekau
Vodja skupine Boko Haram Abubakar Šekau FOTO:

Aprila so namreč skrajneži v zvezni državi Borno ugrabili več kot 200 šolark. Ugrabitev je povzročila mednarodni bes in številni so se vključili v akcijo "Vrnite naša dekleta". Boko Haram je za njihovo zamenjavo zahteval osvoboditev svojih pripadnikov.

V zadnjih dneh so tuji mediji večkrat poročali, da se nigerijske oblasti pogajajo za izpustitev deklet, a uradne potrditve za te navedbe ni bilo.

Omenjeni skrajneži se borijo za vzpostavitev islamske države na pretežno muslimanskem severu Nigerije. Od leta 2009 je bilo v nasilju Boko Harama v Nigeriji ubitih več kot 10.000 ljudi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

spletni Kritik
24. 09. 2014 10.54
V tej veri so ženske očitno res sužnje :( ...