Tujina

Nekdanji srbski minister osumljen zlorabe položaja

Beograd, 24. 11. 2012 11.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Srbska policija je aretirala nekdanjega kmetijskega ministra Sašo Dragina in še osem oseb, ki jih sumijo zlorabe uradnega položaja. Z nezakonito prodajo subvencioniranega umetnega gnojila naj bi državni proračun oškodovali za več kot 4,5 milijona evrov.

V Srbiji je izbruhnila nova korupcijska afera, ki vključuje tudi nekdanjega člana vlade. Policija je namreč aretirala nekdanjega ministra za kmetijstvo Sašo Dragina in še osem oseb, ki jih sumijo zlorabe uradnega položaja, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug.

Gre za že drugega ministra iz vlade Mirka Cvetkovića, ki ga bremeni sum korupcije.
Gre za že drugega ministra iz vlade Mirka Cvetkovića, ki ga bremeni sum korupcije. FOTO: Reuters

Na tožilstvo za organizirani kriminal so danes po poročanju srbske televizije RTS med drugimi privedli tudi lastnika svetovalnega podjetja Ces Mekon Zvonimirja Nikezića, ki je bil nekoč predstavnik države v upravnem odboru Agrobanke in velja za tesnega sodelavca nekdanjega premierja Mirka Cvetkovića.

Aretirani so po poročanju RTS osumljeni nezakonite prodaje subvencioniranega umetnega gnojila, s čimer naj bi državni proračun oškodovali za več kot 4,5 milijona evrov.

Dragin je med letoma 2004 in 2007 opravljal delo namestnika sekretarja za kmetijstvo, vodno gospodarstvo in gozdarstvo v Vojvodini. Maja 2007 je postal minister za zaščito okolja v srbski vladi, od julija 2008 do marca 2011 pa je bil minister za kmetijstvo, vodno gospodarstvo in gozdarstvo.

Dragin je že drugi minister iz vlade Cvetkovića, ki ga bremeni sum korupcije. Po navedbah srbskega tožilstva naj bi nekdanji srbski minister za varstvo okolja in prostorsko načrtovanje ter poslanec Oliver Dulić in dva njegova sodelavca leta 2009 zlorabili položaj in nezakonito, brez razpisa omogočili polaganje optičnega kabla v Srbiji slovenskemu podjetju Nuba.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peglezn
24. 11. 2012 18.33
+1
Saj smo vedli, da so na balkanu sami kriminalci, ane :) Edino naši politiki so zgleda pošteni? (sarkazem press)