Nesreča Coste Concordie pripeljala do strožjih varnostnih ukrepov

Potem ko je preiskava pokazala neustrezno ravnanje posadke med nesrečo potniške ladje Costa Concordia, bodo odslej za vse potniške ladje veljali dodatni varnostni ukrepi. Med njimi so izobraževanje posadke, seznanjanje potnikov in dodatni rešilni jopiči.

Po januarski nesreči potniške ladje Costa Concordia, v kateri je umrlo 32 ljudi, sta se Mednarodno združenje potniških ladjarjev (CLIA) in European Cruise Council (ECC) odločila sprejeti nove varnostne ukrepe, ki bodo posadko podrobneje seznanili s pravilnim ravnanjem ob nesrečah.

Ukrepi zajemajo izobraževanje posadke, ki bo morala odslej na vsakih šest mesecev vaditi organizacijo in spust rešilnih čolnov v vodo, seznanjanje potnikov s pravili, preden ladja zapusti pristanišče, strožje omejitve zadrževanja na palubi in zahtevo, da so na ladjah dodatni rešilni jopiči.

Nasedla ladja ob italijanski obali - 12

(Foto: Reuters)

"Od januarja smo sprejeli sedem varnostnih ukrepov. Še naprej bomo delali na globalni ravni za izboljšanje varnosti za potnike in posadko, kar je naša prioriteta. Iskali bomo tudi druge rešitve, ki bodo pripomogle k izboljšanju splošne izkušnje ljudi s križarjenjem," je zapisala Christine Duffy, predsednica CLIA.

Ukrepi bodo stopili v veljavo v kratkem, upoštevati pa jih bodo morale vse čezoceanke.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 3
Krimsky 21.09.2012 06:33:55
V bistvu ... je bil pomanjkljiv samo pravilnik za spremljevalke kapitana ...
 
piko112 20.09.2012 23:08:34
Vsaj nekaj dobrega, a nesreče so se dogajale in se še bodo.
 
hanuba 20.09.2012 23:08:21
Sem delala na ladji angleške firme in smo vse te varnostne ukrepe izvajali že pred potopom concordie. Po pomorskem pravilniku nobena potniška ladja ne sme izpluti it pristanišča, če ne izvede informativne vaje za njene potnike in jih pouči o vseh nevarnostih in kakšen je postopek evakuacije.
Tako da niste odkril nič novega.
Več komentarjev