Tujina

FOTO: Potniki se skoraj do zadnjega niso zavedali resnice, trčili so s hitrostjo 700 km/h, umrli so v trenutku

Pariz, 26. 03. 2015 06.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
B.G./STA/M.M./S.S.
Komentarji
1019

Vse kaže, da se je kopilot zaprl v kabino in namerno strmoglavil letalo Germanwingsa, so sporočili francoski preiskovalci. Na koncu posnetkov, in sicer tik pred trčenjem v goro, je moč slišati krike potnikov. V Lufthansi so pretreseni, česa takega si niso mogli predstavljati niti v najhujši nočni mori.

Več videovsebin
  • Posnetki z območja strmoglavljenja (Vir: FR M6)
    03:34
    Posnetki z območja strmoglavljenja (Vir: FR M6)
  • Iz SVETA: Šok ob novicah preiskovalcev
    01:16
    Iz SVETA: Šok ob novicah preiskovalcev
  • Iz SVETA: Upokojeni pilot o protokolih
    02:44
    Iz SVETA: Upokojeni pilot o protokolih
  • Iz SVETA: Psihološki testi za pilota
    01:50
    Iz SVETA: Psihološki testi za pilota
  • Iz SVETA: Reševalci našli prve žrtve
    01:58
    Iz SVETA: Reševalci našli prve žrtve
  • Iz SVETA: V dolino bi radi čim prej pripeljali vse posmrtne ostanke
    01:11
    Iz SVETA: V dolino bi radi čim prej pripeljali vse posmrtne ostanke
  • Iz 24UR: Kdo je bil kopilot?
    01:16
    Iz 24UR: Kdo je bil kopilot?
  • Iz SVETA: Milijarda evrov za izgradnjo omrežja čistilnih naprav
    03:04
    Iz SVETA: Milijarda evrov za izgradnjo omrežja čistilnih naprav
  • Iz 24UR: Žalost v šoli
    01:38
    Iz 24UR: Žalost v šoli
  • Iz 24UR: Ne morejo razumeti
    00:32
    Iz 24UR: Ne morejo razumeti
  • Iz 24UR: Haltern je obstal
    01:09
    Iz 24UR: Haltern je obstal

Francoski tožilci so predstavili prve ugotovitve, ki so jih pridobili iz črne skrinjice, ki snema pogovore v pilotski kabini. Ugotovitve so grozljive in izredno žalostne.

Vse kaže, da se je kopilot Andreas Lubitz zaprl v kabino in namerno strmoglavil letalo. Na koncu posnetkov, in sicer tik pred trčenjem v goro, je moč slišati krike potnikov.

Francoski državni tožilec Brice Robin je dejal, da so uspeli pridobiti transkript za zadnjih 30 minut leta. Prvih 20 minut pilota komunicirata povsem normalno, nakar je pilot prosil kopilota da prevzame.

Sliši se zvok stola, ko ga pilot odrine nazaj in odide skozi vrata, ki se zaprejo. "Verjetno je šel v toaletne prestore," pravi tožilec. Kopilot je bil tedaj sam. Nenadoma je brez razloga začel s postopkom spuščanja. Kot pojasnjuje, se da to storiti zgolj ročno. Izrekel ni niti ene same besede. Nato se slišijo vzkliki pilota, da naj odpre vrata, kasneje tudi udrihanje po vratih. Odziva ni, sliši se zgolj dihanje.

Preiskovalci so že preiskali oba domova kopilota. V kraju Montabaur je Lubitz živel pri starših, imel pa je tudi stanovanje v Düsseldorfu.

Kontrolorji so ga skušali kontaktirati, a se ni odzival. Nazadnje so se oglasili tudi alarmi, nakar se na posnetku zasliši prvi pok. Verjetno je letalo najprej zadelo ob del gore šele nato vanjo trčilo z vso silo. Vse do zadnjega trenutka pa je slišati dihanje kopilota, kar dokazuje, da je bil živ in da je zavestno pričel s postopki spuščanja letala in da zavestno ni spustil pilota v kabino.

Čisto ob koncu se slišijo tudi kriki potnikov, ki se po besedah Robina do zadnjega niso zavedali, kaj se dogaja. V goro so se zaleteli pri hitrosti 700 kilometrov na uro. ''Smrt je nastopila v trenutku,'' je zaključil Robin.

Francoski državni tožilec je še poudaril, da zaenkrat še ni mogoče reči, da je šlo za teroristično dejanje.

Letalo Germanwings
Letalo Germanwings FOTO: Reuters

''Pretreseni, brez besed''

V letalski družbi Germanwings so pretreseni zaradi pojasnil, ki so jih glede tragedije sporočili francoski preiskovalci. ''Naše misli in molitve so še vedno z družinami in prijatelji žrtev,'' so zapisali na Twitterju.

Carsten Spohr, izvršni direktor Lufthanse, ki je lastnica Germanwingsa, je nato na novinarski konferenci potrdil, da so prejeli informacije francoksega dožilstva, da je kopilot preprečil, da bi pilot znova vstopil v pilotsko kabino. ''To nas je povsem osupnilo, ostali smo brez besed,'' je dejal.

Carsten Spohr in Thomas Winkelmann, predsednika uprav Lufthanse in germanwingsa
Carsten Spohr in Thomas Winkelmann, predsednika uprav Lufthanse in germanwingsa FOTO:

''Lahko le ponovimo, kar smo govorili zadnje dni. Globoko smo pretreseni in nisem si mogel predstavljati, da bi se situacija lahko še poslabšala,'' je sporočil Spohr.

Spohr je dodal, da si ''v najhujši nočni mori ne bi mogli predstavljati, da se lahko takšna tragedija lahko zgodi v naši družbi''. O motivu kopilota za takšno dejanje ni vedo nič.

Spohr je pojasnil, da na letalih za primer, da pilot ostane brez zavesti, obstajata koda in zvonec, s katerima je moč odpreti vrata. Če ni odgovora, se vrata odprejo. Vendar pa lahko kolega v pilotski kabini prepreči odpiranje vrat, tako da stikalo prestavi na "zaklenjeno". V tem primeru vrata ostanejo zaprta pet minut, je še dejal.

Šef Lufthanse je o Lubitzu povedal, da je bil usposobljen za letenje brez omejitev, da je bilo njegovo delo dobro in da ni nikakor izstopal. Poudaril je, da so ponosni na izbrane kriterije in varnostne kriterije. Povedal je, da je pilot, tako kot je predvideno v urjenju, počakal, da je letalo doseglo potovalno višino, šele nato je zapustil pilotsko kabino in odšel na stranišče. Dodal je, da so kopiloti enako usposobljeni in tako lahko sami ostanejo za krmilom.

Spohr je povedal, da tragedija ni omajala njegovega zaupanja v usposabljanje pilotov pri Lufthansi in Germanwingsu. Lubitz naj bi pred šestimi leti prekinil usposabljanje. Spohr je dejal, da če se je to res zgodilo je moral prestati nova testiranja, preden je lahko nadaljeval z učenjem. Lubitz je začel delati takoj, ko je septembra 2013 končal urjenje.

Ameriški novinarji so šefa nemškega letalskega prevoznika vprašali, če so tudi v Evropi - tako kot v ZDA - pravila, da mora v kabino vstopiti eden izmed članov posadke, če eden izmed pilotov le-to zapusti. Spohr je pojasnil, da je to res pravilo v ZDA, a da v Evropi ta praksa ni uveljavljena. Dodal je, da zaradi enega takšnega primera, ne nameravajo takoj spremeniti vseh postopkov.

''To je težak čas za družine''

Nemška kanclerka Angela Merkel je v kratki izjavi dejala, da bo Nemčija storila vse, kar je možno, pri akciji v francoskih Alpah. ''To je težak čas za družine. Naše misli so z vami,'' je dejala.
''Včeraj, ko sem obiskala kraj tragedije, sem obljubila vsem, ki so nekoga izgubili, da bomo naredili vse v preiskavi. To smo dolžni vsem, ki so umrli v tem grozljivem strmoglavljenju,'' je poudarila.

Zastave
Zastave FOTO: Reuters

"Težko si je predstavljati trpljenje, ki ga je v toliko družin prinesla ta katastrofa," je dejala kanclerka. "Novice, ki smo jih izvedeli danes, pa so tej tragediji dodale novo, povsem nerazumljivo dimenzijo," je dodala.

Črna skrinjica ''spregovorila'' grozljivo resnico

Kot smo poročali, so že včeraj na terenu našli eno od črnih skrinjic letala, in sicer tisto, ki snema pogovore v pilotski kabini. Sicer je skrinjica močno poškodovana, a so se preiskovalci kljub temu uspeli dokopati do posnetka. Na tiskovni konferenci je predstavnik francoske agencije za preiskave letalskih nesreč (BEA) dejal, da na podlagi posnetkov še ne morejo zagotovo vedeti, kaj se je zgodilo in zakaj je letalo strmoglavilo. Posnetke še naprej intenzivno preučujejo, njihova razlaga pa bo dolgotrajna – morda bo potrebno tudi nekaj tednov ali mesecev, da bo preiskava posnetkov zaključena.

So pa potrdili, da so posnetki uporabni, saj je moč slišati zvoke, glasove in druga dogajanja v kabini. Na vprašanje novinarja, ali sta bila pilota pri zavesti, ko je letalo padalo, je predstavnik BEA odločno odvrnil, da je brez komentarja. Je pa razložil, da vzorec razbitin ne kaže na to, da bi letalo eksplodiralo v zraku.

V sredo so našli tudi ohišje druge črne skrinjice, ki je beležila tehnične informacije o letu, a same skrinjice še niso našli. Zvečer so dela na kraju strmoglavljenja za čez noč ustavili.

Grafika
Grafika FOTO: Jure Šimunič/POP TV

Svojci danes na kraj tragedije

Nemški letalski prevoznik Lufthansa, matična družba Germanwingsa, lastnika v torek strmoglavljenega letala, je danes s posebnima letoma na prizorišče tragedije prepeljala svojce in prijatelje 150 žrtev tragedije. Prvi so sicer tja prispeli že v sredo.

Eno letalo je v Marseille prispelo iz Barcelone, drugo pa iz Düsseldorfa. Od tam so žalujoče prepeljali v neposredno bližino kraja, kjer je letalo trčilo v goro, medtem ko je prizorišče nesreče zanje ostalo zaprto.

Kot so poročali mediji, so se v Alpah na jugu Francije na obiskovalce dobro pripravili. Vzpostavili so kapacitete, kjer jih bodo sprejemali in nastanili, med drugim prostore za žalovanje. Tam je več deset psihologov, prevajalci in duhovniki.

Na prizorišče tragedije naj bi danes prispela tudi družina omenjenega kopilota Andreasa Lubitza, a naj bi ob objavi vsebine posnetka območje zapustila.

Vzpostavili so tudi mrtvašnice

Poleg tega so vzpostavili mrtvašnice, kamor bodo prevažali posmrtne ostanke. Preiskovalcem bo na prošnjo Francije pri identifikaciji umrlih pomagala ekipa Interpola, so sporočili s sedeža mednarodne policijske organizacije v Lyonu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1019)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaJya
27. 03. 2015 07.55
+3
Najprej sozalje usem svojcem..drgac pa js nekak temu ne vrjamem da je blo tko..to so ze neki rekl ker se zdj ta clovek tud brant ne more vec..pa kr slisal so dihanje..nevem to mi mal cudn use skp..ce pa ze je to naredu pa si zasluz da bi peku res obstaju.
dejansports
27. 03. 2015 07.48
+0
A se nobenemu ne zdi nič čudnega da sta praktično samo dva večja kosa in kolo, ostalo pa je praktično v koščkih.
fairplayy
27. 03. 2015 07.48
+2
VSE ZREŽIRANO KOT SEM NAPOVEDAL SAMO DA KRIVDA NI NA STRANI PREVOZNIKA MALO SE PODKUPI PA JE. UBOGI NIČ KRIVI LJUDJE
Bruhalnica24
27. 03. 2015 07.43
+0
V 24 urah vse jasno... Imajo vse dokaze, da je imel težave,pa je lahko letel, pa komu nakladate, kdo bo to verjel noooo... Kaj je počel tan NATO takrat, so imeli slučajno vaje... O MH 17 se danes ne ve popolnoma nič, ker dokazi tam niso skladni z Ameriškimi pravljicami, tu pa v trenutku vse 100% jasno.
deratizacija
27. 03. 2015 07.23
+4
Nenadoma je brez razloga začel s postopkom spuščanja. Nato se slišijo vzkliki pilota, da naj odpre vrata, kasneje tudi udrihanje po vratih. Čisto ob koncu se slišijo tudi kriki potnikov, ki se po besedah Robina do zadnjega niso zavedali, kaj se dogaja. Tu nekdo zapisuje ali pa prepisuje neumnosti. Je med piloti zadnji čas vedno več psihopatov ali pa je začel nekdo uporabljati psihotorično orožje.
bakiras
27. 03. 2015 07.02
Počasi bodo začele kapljat podrobnosti, ki bodo pojasnile vse. Letalski prevozniki bodo morali marsikaj spremeniti.
Matic Medved 1
27. 03. 2015 06.59
-1
dost je bil kopilolot neumen da to naredu videt da ni raszmišlel s svojo glavo
111111112
27. 03. 2015 06.48
+1
Jutri sem imel namen v ljubljano z prijatelji malce požurat... seveda jaz ne pijem ,ker vozim ampak glede na to kakšen psihične eni pišete, sploh tale @vatikan, potem raje ne grem sploh na cesto in lepo na vlak..kapo dol in umetnik psihopatije, groza od groze takšne ne gravžne pisat, bleh!
Ferdo Crni
27. 03. 2015 08.56
+1
Ej - vatikan je en levičarski provokator in nič drugega. Takih je polno po celi sloveniji.
Ardus
27. 03. 2015 06.41
+8
zaradi tehnične napake , bi lahko propadla največja letalska družba v EU...seveda so podkupili preizkovalce in tožilce...kaj je njim 50 miljončkov - seveda nič
GTR
27. 03. 2015 09.24
+1
Zaradi tehnične napake bi lahko imela zgubo firma AIRBUS. Letalska družba LH ima veliko več problemov, če je tako kot v tem primeru (da je kriv njihov pilot)
Ardus
27. 03. 2015 06.36
+5
tole je blo vse zrežirano...črno skrinjico, čist uničeno niti z gore niso dobil, so že objavili kaj se je zgodilo - ponavadi se je čakalo tedne, celo mesece, da se je kaj izvedelo
ZakoniZdravja
27. 03. 2015 06.27
+7
Prvi evro terorist samomorilec
murate
27. 03. 2015 05.57
+7
Moti me nekorektno poročanje,najprej kako fajn fant je bil,na koncu se boste spraševali kako je lahko takšen na takšnem delovnem mestu?Brez konkretnih informacij kar nekaj pišete -oziroma ugibate.Če je delček možnosti,da je res namenoma naredil nesrečo ,pomeni da je bil norec,ki je ubil kopico nedolžnih ljudi in ,da ga negdo nebi smel pustiti opravljanja odgovornega poklica.Vsi ki so sodelovali pri njegovi zaposlitvi takoj na cesto ,kazenjsko in materijalno odgovarjati.
JosipBrozDrugi
27. 03. 2015 05.10
+2
na to, da bi bil kopilot pod vplivom droge, nobeden ne pomisli?
nevica
27. 03. 2015 04.12
+4
Če osem minut padaš, se gotovo zavedaš resnice.
nevica
27. 03. 2015 04.17
+8
Mislim, da bi Nemci oz. vsi evropski prevozniki takoj morali vnesti pravila, ki veljajo v ZDA, kar se zapuščanja pilotske kabine tiče, in imeti še eno rezervno osebo za upravljanje letala, ki v primeru odsotnosti takoj zamenja pilota ali kopilota.
gamn06
27. 03. 2015 01.05
-42
Če so trčili s 700kmph, torej so zadnji potniki v repu čutili le kakšnih 250kmph, saj je letalo dolgo in se hitrost po pločevini porazdeli, torej bi zadnji zagotovo preživeli saj v letalu 250kmph, ki je ogromno večje in bolj udobno kot avto pomeni kot, da bi se v avtomobilu zaletel v zid pri okoli 65kmph, kar pa spet znaost in tehnologijo postavlja na laž, tako da ji ne moremo verjeti. Vse je tako relativno, da se nikoli ne da izračunati Meje Kristusove previdnosti. Znanost je laž.
GTR
27. 03. 2015 01.08
+22
Ej jaz mislim, da se ti norca delaš, dasi mojster trolanja, ker tok neumnosti pa normalen človek ne more resno napisat. :) CAR :D
Vsegrevkurac
27. 03. 2015 01.30
+3
Vsegrevkurac
27. 03. 2015 01.30
+1
Sistematik
27. 03. 2015 05.28
Vatikan je pozabil da lahko pride do ekslozije.....teorija....
Harigast
27. 03. 2015 10.26
Tisti,ki sedi na zadnjem zicu avta,ki se zaleti 100 km/h,v resnici čuti samo 50 km/h, tisti ki ga ni v avtu pa... Aja tistemu ni nič.
gamn06
27. 03. 2015 00.19
-29
Na japonskih potniških vlakih lahko oseba pri hitrosti 574.8kmph v miru srka kavo, lušči oreščke in ogreduje okolico, a na letalu pri le 125kmph večji hitrosti udobno nameščen človek (v kolikor podatki držijo - v 18min padanja) ne more poslati · · · – – – · · · (SOS), ali vsaj preko mobilca bližnjim zaupati oporoke. Dejstvo je, da znanost v ključnih trenutkih vedno znova odpove, zato je še toliko bolj pomembno, da se vedno znova vračamo h koreninam v zavetje naših prelepih cerkva, ki nas še nikoli niso pustile ne cedilu.
.rozlee....*
27. 03. 2015 00.41
+3
Mamas&Papas
27. 03. 2015 01.04
+3
Drgač pa, Vatikan - v tem primeru ni zatajila znanost ali človeški razum - zatajil je človeški duh.
jolbešpoš
27. 03. 2015 01.05
+2
RS-44
27. 03. 2015 00.18
+7
Za nekatere je vsaka stvar teorija zarote...preiskovalci mislim da vedo kaj delajo, BEA je raziskala že vrsto nesreč in krivci so bili vsi od pilota, do letalske družbe do letala. Drugače pa to sploh ni prvi tovrstni primer samomora z množičnim umorom. Egiptovsko letalo katerega je strmoglavil pilot (spor z letalsko družbo), singapursko letalo katerega je strmoglavil pilot (veliki dolgovi pilota), ameriško letalo katerega je strmoglavil odpuščeni delavec v letalski družbi (spor z letalsko družbo),...ljudem se po glavi mota marsikaj.
Vsegrevkurac
27. 03. 2015 01.35
+1
Klimova
26. 03. 2015 23.57
+8
OK, fantje ste mi razložili vse zadeve okoli vrat, ampak še vedno ne verjamem. A ravno takrat, ko je šel pilot na WC se je kopilot odločil za samomor? Zakaj pa tega ni storil že pred letom, npr. v hotelski sobi? Če je s seboj v smrt potegnil toliko ljudi zagotovo ni šlo samo za osebni problem. Ta razlaga se sliši tako kot v slabih kriminalkah, ko morilec izkoristi odsotnost vratarja in medtem ko je le- ta na WC- ju pobbije celo familijo
Te vidim
27. 03. 2015 00.02
+2
Zanesti se moramo, na preiskovalce kljub temu, da nismo slišali uradne posnetke.
Klimova
27. 03. 2015 00.08
+0
Sudija zate bi bilo pa bolje, če bi imel špegle
.rozlee....*
27. 03. 2015 00.16
+2
Titanum
27. 03. 2015 01.05
+1
Aljaska kakšne imaš. To je pač naredil namerno, da očitno doseže publiciteto oz. da izve za to cel svet. In to se bi o njem govorilo. Očitno je bil psihič.. : P
Klimova
27. 03. 2015 07.20
+2
lnterReflections
26. 03. 2015 23.57
+5
Letala imajo alternativo, vendar raji se tega ne sme povedati. To lahko ve samo elita. Gre se za hitri vlak Vactrain (Maglev, ki je v vakumski cevi in doseže lahko hitrost 8000km/h). Kar pomeni, da bi lahko šel na kosilo v ZDA in nazaj. Šel bi na relaciji London-Moskva-Tynda-Yakutsk-Uelen-Nome-New York. Torej bi se v ZDA potovalo preko Rusije in Aljaske ne pod Atlantik. In ker bi potoval lahko do 8000km/h, bi se preko Rusije in Aljaske prej prišlo v New York kot z letalom preko Atlantika. Ker pa se vse vrti okrog denarja, to ne bo izvedeno, ampak bomo še naprej potovali z letali, kar je že zdavnaj zastarelo in nevarno.
Ferdo Crni
27. 03. 2015 00.52
+4
TVP pa še vedno bluzi svoje neumnosti. Treba je povedati, da tale Venus veruje v novo ideologijo TVP kjer bodo vsi enaki in bodo VacTraini narejeni v nekaj mesecih s prostovoljnimi delonimi brigadami. :-))))) VacTrain je javnosti - raji še kako znana zadeva. Ampak Venus misli da samo on ve za to ker mu je Fresco psihiater to povedal.
lnterReflections
27. 03. 2015 01.02
-5
Tebe sem ignoriral, ker govoriš na pamet, brez da bi se pozanimal, kdo je Jacque Fresco. Nekdo, ki nabira znanje iz Discovery chanell si drzne žaliti nekoga, ki celo življenje dela na izumih. Taki ste samo za na ignor.
Ferdo Crni
27. 03. 2015 09.01
+1
Ne ne... sem šel tudi na net ne na Discovery. Na discoveriyu so lepo analizirali VacTrain in čezatlantski tunel. To je tisto, kar ti trdiš da "elita" preprečuje ljudem da bi videli kar seveda lažeš. In nenazadnje - lastnik Tesla Motors - "elita med elitami" Eon Musk tudi dela na vakumski cevi za transport. Če bi ti prebral na netu kar sam podajaš drugim bi morda bolej stvari razumel. Ker pa prebereš samo delčke ideologije . potem klatiš neumnosti.
Mamas&Papas
26. 03. 2015 23.38
+9
Slovenci smo imeli v bivši domovini kar dve avio kompaniji (Adria Airways in JAT) . Danes, po 25. letih samostojnosti nimamo nobene več. Čudna "samostojnost" ....
.rozlee....*
26. 03. 2015 23.40
-5
Mamas&Papas
26. 03. 2015 23.44
+5
.rozlee....*
26. 03. 2015 23.50
-3
jolbešpoš
26. 03. 2015 23.51
-4
Mamas&Papas, ma si malo falu temo....amater
Mamas&Papas
26. 03. 2015 23.52
+4
Harigast
27. 03. 2015 10.29
-1
A Slovenci smo imeli JAT? Ne me jeb*t? Aviogenex si pa pozabu zguglat?