VIDEO: Kapo dol pilotu: pristati moral brez sprednjega kolesa

52 potnikov in štirje člani posadke so doživeli precej 'trd' pristanek na letališču v Belfastu na Severnem Irskem. Zasilno so namreč morali pristati brez sprednjega kolesa, tako rekoč "na nosu". Med pristankom je bila poškodovana le ena oseba.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Letalo pristalo na nosu

Letalo je moralo zasilno pristati "na nosu". (Foto: AP)

Letalo družbe Flybe je bilo na poti iz Belfasta na Severnem Irskem v Inverness na Škotskem. Kmalu po vzletu je posadka ugotovila, da ima letalo tehnične težave. 

Letalo, na katerem je bilo 52 potnikov in štirje člani posadke, je tako najprej nekaj časa krožilo okoli Belfasta, morali so se namreč 'znebiti' goriva, da so s tem čim bolj zmanjšali težo pred zasilnim pristankom na letališču. 

Letalo pristalo na nosu

Kljub nevarnemu pristanku, so jo potniki in člani posadke odnesli brez hujših poškodb. (Foto: AP)

Sledil je precej nevaren pristanek na letališču v Belfastu, saj je imelo letalo poškodovano podvozje, tako da so pristali na "nosu" letala, torej brez sprednjega kolesa. 

Večina potnikov in posadke je pristanek preživela brez posledic, v bolnišnico so odpeljali le enega potnika, ki si je poškodoval roko. 

Dogodek zdaj preiskujejo strokovnjaki za letalske nesreče.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
ssesses 12.11.2017 21:25:11
24 odličen posnetek, kot vedno. Vse smo videli.
Več komentarjev