Tujina

Podobno usodo kot malezijsko letalo MH17 bi lahko v istem trenutku doživela še tri letala

Amsterdam, 09. 09. 2014 10.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nizozemski strokovnjaki so pritrdili domnevam, da je bilo letalo MH17 nad Ukrajino sestreljeno. V poročilu so zapisali, da je letalo razpadlo v zraku, poškodbe pa kažejo na ’’objekte z visoko energijo, ki so letalo prebili od zunaj.'' Podobno usodo bi lahko doživela že tri letala.

Strmoglavljenje leta MH17 - 4
Strmoglavljenje leta MH17 - 4 FOTO: Reuters

Nizozemski strokovnjaki so objavili prvo poročilo o vzrokih strmoglavljenja potniškega letala Malaysia Airlines MH17, ki je julija strmoglavilo na vzhodu Ukrajine.

Tudi preiskovalci so s preučevanjem dokazov potrdili temu, kar se je vseskozi domnevalo. Za strmoglavljenje so krivi ''zunanji vzroki'' ali povedano drugače, čeprav preiskovalci teh terminov ne uporabljajo, letalo je bilo sestreljeno.

''Visokoenergijski objekti''

V poročilu je namreč mogoče prebrati: ''(Letalo) je razpadlo v zraku, najverjetneje je bila to posledica poškodb, ki so jih povzročili številni objekti z visoko energijo, ki so letalo prebili od zunaj. Nikakršnih indicev ni, da bi letalo MH17 strmoglavilo zaradi tehničnih napak ali postopkov posadke''.

Vsekakor je zanimivo, da preiskovalci uporabljajo besede ''objekti z visoko energijo'' in ne izstrelki. So pa jasno povedali, da za strmoglavljenje ni bila kriva posadka ali tehnična napaka.

Fotografija poškodb letala, ki so jo objavili v poročilu.
Fotografija poškodb letala, ki so jo objavili v poročilu. FOTO: Dutch safety board

V poročilu še navajajo, da posnetki pogovora v pilotski kabini, podatki o letu in podatki zračne kontrole kažejo na popolnoma normalen let do 13.20.03 (UTC), ko se je vse končalo. Posnetki ne razkrivajo nikakršnih signalov o tehničnih težavah ali izredni situaciji, prav tako ni slišati opozorilnih tonov. Podatki o letu niso zabeležili sistemskih opozoril, parametri motorjev so bili običajni. Ukrajinska zračna kontrola ni poročala o klicu v sili. Zadnji kontakt z letalom so hoteli vzpostaviti z ukrajinske zračne kontrole med 13.20.00 in 13.22.02 (UTC), a niso dobili odgovora, so zapisali nizozemski strokovnjaki.

Zagotovili so, da pri posnetkih in podatkih ni prišlo do manipulacij. Kot je znano, so črni skrinjici našli proruski uporniki.

Letalo razpadlo v zraku

Razbitine MH17
Razbitine MH17 FOTO: Reuters

Na podlagi tega, da so bili kosi letala posejani na velikem območju, so preiskovalci ugotovili, da je letalo razpadlo že v zraku. Navedli so, da je bilo letalo glede na dokumentacijo vzdrževanja brezhibno in da ga je upravljala izkušena ekipa.

So pa v poročilu zapisali, da bodo za natančnejše vzroke strmoglavljenja morali opraviti dodatne raziskave. Preiskovalci, ki so imeli pri dostopu do območja precej težav, menijo, da bodo v prihodnjih dneh oziroma tednih dobili dodatne dokaze. Končno poročilo bi lahko izdali v roku enega leta.

Tri letala bi lahko doživela podobno usodo

V poročilu so preiskovalci zapisali, da bi lahko še tri letala doživela podobno usodo kot MH17. V bližini so takrat namreč letela še dva Boeinga 777 in Airbus A330, niso pa zapisali, katerim letalskim družbam so pripadala.

Poškodbe na letalu. Fotografijo so objavili v poročilu.
Poškodbe na letalu. Fotografijo so objavili v poročilu. FOTO: Dutch safety board

V času strmoglavljenja je bilo letalo MH17 pod nadzorom zračne kontrole Dnipropetrovs’k (Dnipro Radar). Dve omenjene letali sta, kot je zapisano v poročili, leteli vzhodno od MH17, eno zahodno. Vsi so bili pod isto zračno kontrolo. Ob 13.20 je bilo najbližje letalo od MH17 oddaljeno le 30 kilometrov.

Odgovornosti ni prevzel nihče

Predsednik nizozemskega varnostnega urada Tjibbe Joustra je ob tem dejal, da želijo ugotoviti vzroke strmoglavljenja predvsem zaradi svojcev žrtev in tudi celotne družbe. ''Prve ugotovite kažejo na zunanji vzrok. Še več preiskav bo potrebnih za bolj natančen vzrok,'' je poudaril.

Da so letalo sestrelili, se je začelo govoriti praktično takoj po dogodku. A obe sprti strani na vzhodu Ukrajine v pokrajini Doneck sta s prsti kazali druga na drugo. Odgovornosti ni prevzel nihče.

Na letalu, ki je letelo iz Amsterdama v Kuala Lumpur, je bilo 298 ljudi, večinoma Nizozemcev. Vsi so umrli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (274)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MATEVŽZGONC
10. 09. 2014 16.23
-10
gledam izjave slovencev kot je acim, bolnik KOLANI ter STRIKE ONE in te izjave so res bolne, na tem portalu ima edino zvit ko presta dobre izjave samo glede na koliko minusov dobiva na svoje izjave, vidim da je večina tukaj zablojenih tipov..
StrikeOne
10. 09. 2014 17.52
+3
pippo1
10. 09. 2014 21.42
-2
Moje mnenje: Minuse na teh forumskih temah talajo tipi ki jih ob besedi NATO zapece obrocek. Ne morejo prebolet da jim je NATO razblinil sanje o veliki drzavi nebeskega naroda. In sedaj poskusajo sanjati preko Putina.
dog21
11. 09. 2014 09.44
V realnem svetu, dobivata pluse a tukaj smo na netu, vzamita si malo časa pa se informirsjta o zadevah, pametna sta lahko samo v realnem svetu, saj tisti ki se ne infirmirate na netu srkate samo propagando
acim
10. 09. 2014 14.51
+5
Narodi bivše nam Juge,ali nam postaja jasno da so nas v 90 - tih letih prevarali tuji plačanci in domači izdajalci.Nasedli smo zgodbam o blaginji Zahoda,o demokraciji,boljšem življenju,manj kriminala.Še zdaj nas za nos vlečejo da se bodo stvari enega lepšega dne izboljšale.Prej ko se zbudimo prej bomo skupne sovražnike razkrinkali in nagnali.
zvit kot presta
10. 09. 2014 14.59
-8
Ne vem na koga si tole natančno naslovil. Ampak jaz se nekako ne najdem med naslovniki!
Kolani
10. 09. 2014 15.26
+6
Torej si tuj plačanec ali domači izdajalec? Odloči se.
zvit kot presta
10. 09. 2014 15.55
-5
MATEVŽZGONC
10. 09. 2014 16.19
-4
nsiirhilnil
10. 09. 2014 20.26
+2
tevž zombijem je mesto onkraj atlantika.. tam te čaka fema camp!!
Kolani
10. 09. 2014 14.01
+1
Jaz še vedno trdim, da je to bilo tisto letalo, ki je izginilo pred meseci na poletu v kitajsko. Gre za eno in isto letalo. Svojcev umrlih ni v tem zadnjem primeru nihče pokazal. V prvem primeru jih imaš na vseh posnetkih kako čakajo na letališču se jočejo dajejo komentarje. V zadnjem primeru pa nikogar niti enega svojca, ki bi dal komentar, nič. Poleg tega, da je Strelkov takoj, ko je prišel do trupl, izjavil, da so bila nekatera trupla brez krvi in na pogled že dolgo mrtva. Mi sploh ni jasno, kako bi si to izmislil? Kako bi prišel na takšno idejo? Kdo so bili piloti? Svojci pilotov ponavadi dajo kakšno izjavo tečnim novinarjem.
StrikeOne
10. 09. 2014 11.06
+5
Mnogi ljudje so enostavno neumni in kako takšne prepričati, da se krvavo motijo? Tu predvsem govorimo o "zahodnem" indvidualizmu in vzhodnem ali celotnega sveta kolektivizmu! Individualizem govori o pohlepu, pokvarjenosti, skrbi samo zase itd zato ga mnogi prepoznajo kot satanizem ker to tudi je! Kolektivizem pa o humanosti, pomoči, solidarnosti itd Zdaj pa tistim, ki ne razumejo, vprašanje. Ali mislite da bi mravljice bile uspešne, če bi vsaka delala po svoje in zase? Še kar ne razumete kajne sovraštvo in ostala primitivna čustva so močnejša od razuma..za vas je zahod edina pot saj zahod ima iphone itd.
StrikeOne
10. 09. 2014 10.30
+12
Nekoč je dejal Malcolm X: "V kolikor ne boš previden, te bodo mediji zavedli, tako da boš sovražil tistega, ki je zatiran in da boš iskazoval ljubezen tistemu, ki ga zatira."
StrikeOne
10. 09. 2014 10.29
+8
Zahod je najhujša totalitarna družba, ki jo je zgodovina kdaj koli poznala, tudi v primerjavi z najhujšo obliko nacizma. To je popolnoma kriminalni sistem, kateri temelji na nezakoniti trgovini z mamili, orožjem in nezakonito trgovino z otroci, prihodki pa gredo v stare bančne oblasti; govorimo o sistemu, v katerem se izvaja neusmiljeni nadzor nad sredstvi množičnega komuniciranja, sistemu, katerega je tudi, Alexander Zinoviev označil za diktaturo precej slabšo od sovjetov. Čeprav so socialni rezultati takih sistemov uničujoči: skupna eksistencialna negotovost, ki živijo iz danes na jutri, gospodarski zlom in družinske kolaps, dvig depresije, samomori, zasvojenost z drogami, dealfabetizacije, duševno in kulturno katastrofo, isti sistem, je nenehno spodbujan in reklamiran kot "najboljši možni" in nato ga izvažajo z vojaškim ali finančnim nasiljem. Hvala bogu, da še vedno ni uspelo naložiti ta model v države kot so.. Kitajska, Rusija, Indija, Brazilija, Venezuela in da te države pripravljajo counteroffensive, a bodo potrebovali več usklajevanja. To je boj proti drogam iz Afganistana, v Združenih državah, ki jih je zalila z drogami Rusijo, Kitajsko in Srednjo Azijo Ti bodo morali iti na posebne vojaške akcije za boj proti grožnjam terorizma, separatizma in ekstremizma, ki nenehno prihaja iz območij, ki jih Pentagon nadzira. "Stefano Vernole"
zvit kot presta
10. 09. 2014 10.31
-12
Ha,ha . Moraš biti pa res sila nezadovoljen s svojim življenjem. Ampak veš, za to niso krivi drugi, ampak ti sam.
StrikeOne
10. 09. 2014 10.32
+12
A ti govoriš o meni ali o temu, ki je to izjavil? Ali imaš probleme z razumevanjem stvari pa si zato tako neumen v svojih izjavah? Bolj normalnim bralcem ne neumnim ovcam se opravičujem za bolj "švoh" prevod je narejen z pomočjo google translate to pa veste kako špila!
zvit kot presta
10. 09. 2014 10.40
-12
"Pogovori" na tem forumu so kot pogovor s staro rusko lajno!
iGURT
10. 09. 2014 10.42
+6
Stefano Vernole ne vem če je res sila nezadovoljen s svojim živlenjem, a presta kaj praviš ?
StrikeOne
10. 09. 2014 10.49
+4
Lazar temu se reče psihološka projekcija! Govori o sebi sej pa vidiš da je navaden brezmožganski trol!
iGURT
10. 09. 2014 10.56
+1
... tudi ne bi škodilo če bi prebral do konca, in malo bolj pazljivo, ne pa da igra na prvo žogo.
zvit kot presta
10. 09. 2014 11.19
-1
Hvala, sem prebral do konca pa se z zadevo ne strinjam. To je pač moje stališče in moj pogled na življenjsko realnost, ki je bolj zamotana, kot jo vi prikazujete v svojih poenostavljenih teorijah zahodne zarote. Torej, ergo: Za mene je avtor npr. kniige "Moj boj" prav tako nor kot tisti, ki jo prebira, citira in se po njej ravna.
StrikeOne
10. 09. 2014 11.20
+3
Če se ti ne strinjaš to ne izključuje resnico! Če se ti ne strinjaš z resnico to ne pomeni da to ni res! Na koncu koncev kdo pa si ti da bi se upoštevalo z čem se ti strinjaš! Ti bodi naprej veseli hlapček! Pa ti se zamotavaj koliko hočeš, da ne bi videl resnice ker to je vse kar počneš kajti v življenju pa vlada in dejansko deluje tako imenovani zakon ali pravilo Occam's razor!
zvit kot presta
10. 09. 2014 11.26
-3
Strike, kdo pa te je pooblastil, da boš določal kaj je resnica in kaj ne. Ne spomnim se, da biVsak od nas ima svoj pogled na to
zvit kot presta
10. 09. 2014 11.26
-2
Strike, kdo pa te je pooblastil, da boš določal kaj je resnica in kaj ne. In kaksni oziroma kateri resnici moraj jaz verjeti. Vsak od nas ima svoj pogled na to. Za tebe je resnica malo drugačna kot recimo za mene. Pa se zato ne rabiva sramotit in zmerjati po forumu.
StrikeOne
10. 09. 2014 11.29
+3
NE ne rabiva ampak eno je resnica in lahko dokazljiva dejstva drugo pa izmikanje resnici , gledanje v stran , opravičevanje.. ali obračanje dejstev itd. Resnica je resnica pa čeprav vam mnogim ni všeč!
iGURT
10. 09. 2014 11.39
+2
Še vedno sem navdušen nad tem.. "Ha,ha . Moraš biti pa res sila nezadovoljen s svojim življenjem. Ampak veš, za to niso krivi drugi, ampak ti sam."
Nyokiy
10. 09. 2014 10.21
+3
Jasno je, da se rakete usmerjajo večinoma na motor, tukaj pa izgledajo kot nepoškodovani iz Fabrike ostalo pa od zgoraj in počez preluknjano kot Švicarski sir. Mislim da so Ruski borci za samostojnost vanj vrgli kamen in ga napadli z fračo..
iGURT
10. 09. 2014 10.28
+1
gavranea1
10. 09. 2014 09.16
+13
To kar teli na Pop tvju govorijo je čista neumnost... kako bo raketa vedela, kdaj eksplodirati? potem bi lahko počila, že na buku, če bi prišlo do kakšne okvare.... raketa ma vžigalnik na konjici, in se sproži šele ob dotiku. pa če bi rusi uporabili BUK, bi morali imeti vsaj še dve vozili, (komandni center, in radarsko vozilo) pomembno je, da so kompaktabilni med seboj. Kakšne bučke to prodajate... BUK sistem, skoraj zagotovo ni bil. in luknje se poznajo izključno samo na pilotski kabini. Protiletalski zažigalni metki so bili. In nehajte LAŽI prodajati... noben buk nikoli ni eksplodiral pred avijonom... žal.... res je da ma BUK raketa šrapnele... ampak raketa exsplodira ko pride v stik z letalom. najverjetneje zdanejo motorje... pri reakticih je to rep letala, pri potniških pa motor letala... nobena raketa pa ne zasleduje pilota ali pilotsko kabino. KAKŠNI LAIKI DELATE NA TEM 24ur! Pa jst bi vam kazen napisal za trosenje LAŽI in zavajanja JAVNOSTI!
gavranea1
10. 09. 2014 09.21
+5
ne trdim, da ga ni zadela raketa... bila je zrak-zrak, protiletalski zažigalni metki ki so bili iztreljeni z SU-25 ali MIG-29 ne more raketa pustiti šrapnelov po celem letalu boing 777! SORY! - pa pilotska kabina bi bila zadnja, kjer bi bili šrapneli!
iGURT
10. 09. 2014 09.41
+8
Španski kontrolor letenja je 5 minut po padcu letala zapisal da sta ga sestrelila ukrajinski vojaški letali
CyberWorm99
10. 09. 2014 09.47
+2
ne blodi pa si preber prwo na wikipediji kok delujejo bližinski wžigalniki : )))
CyberWorm99
10. 09. 2014 09.50
CyberWorm99
10. 09. 2014 09.50
+1
ne rab direktnega zadetka : )) explodira lohka par metrou pred za al pa ob tarči : ))
gavranea1
10. 09. 2014 10.18
poglej si videoposnetek kako explodira....
CyberWorm99
10. 09. 2014 10.27
+1
ne rabim wideoposnetka sm prebrau na wikipediji kok deluje ta raketa : )) pa tut sam sm usposobljen za protiletalsko raketo sicer ni srednjega dometa pa radarska sam ma isto bližinski wžigalnik k je pa optični : )))
CyberWorm99
10. 09. 2014 10.29
strela1 : )) ma clo kombinirana 2 wžigalnika en je tak k si ti gor pisu k deluje na direktni zadetek drug je pa optični bližinski wžigalnik k deluje na razdalji od 4-5 metrou : )) se prau če raketa fali awijon za manj kot 5 metrou se sprož pol bližinski wžigalnik in jo raznese nawzwen k bombo s par tisoč kuglcami k jh ma not zalite w enmu kilogramu trotila : )))
CyberWorm99
10. 09. 2014 10.30
buk ma pa se mi zdi 60 kg exploziwa not : )) podre manjši blok : ))
Darth Sidious
09. 09. 2014 23.41
-4
Jao a mate prevec cajta spet? Vidim da se tu odvija rusko-ukrajinska hunta... A je vazn od kod je priletela raketa? A mislite da svojce umrlih zanima od kod je priletela? A mislte da res ne vejo kaj se je zgodil? Vejo, vejo, ampak je resnica taka da bi blo prevec sokantno to objavit brez grdih posledic. Pa spet so se nasli neki mandeljci, ki povsod vidijo zarote. Verjetno taki tudi verjamejo v chemtraile in podobne neumnosti. Pa HAARP. Pa nevemkajse vse. Dejte no mir, pa tinfoil helmet si nazaj nadenite.
iGURT
10. 09. 2014 09.15
+1
prašenje iz letal je dejstvo, dejstvo za katerega se letno nameni ogromno denarja.. ...haarp je tudi dejstvo, tisto folijo pa obdrži zase morda pride prav
Ranunculus
09. 09. 2014 21.25
+16
Se dobro, da je celo porocilo na internetu, da lahko vsak, ki se mu ljubi zadevo prebere komplet... kdor pa rad zivi v prepricanju, da so ZDA najboljse, se bo pa zadovoljil s 24ur...
bozicki
09. 09. 2014 21.12
+10
Svetujem Vam tudi, da v bodoče za STROKOVNO KOMENTIRANJE začnete uporabljati za to STROKOVNO USPOSOBLJENE LJUDI. Dotični se niti v sanjah ne more šteti za takšno osebo. Če pa menite drugače, se zelo čudim, da dotična oseba ni član strokovne ekipe, ki raziskuje dejstva o prizemljenem letalu.
ales alless
10. 09. 2014 00.16
-10
in ti se oglasas? ti rabiš sam strokovno pomoč tak da ne glumi nekaj
zvit kot presta
10. 09. 2014 10.33
-1
ja, ampak ne vojaško. neke druge vrste strokovno pomoč.
bozicki
09. 09. 2014 21.09
+18
Vaš članek je BOGATO MODERIRAN v korist ZAHODA. Državni SLO medij je napisal MNOGO OBJEKTIVNEJŠI ČLANEK! Svetujem Vam, da začnete paziti na svojo keribilnost, saj lahko PRIVATNI MEDIJ, kaj hitro propade, ko se neizpodbitno ugotovi, da je njegova specialnost sprenevedanje in izkrivljanje dejstev!
ales alless
10. 09. 2014 00.17
-2
bozicki
09. 09. 2014 21.07
+16
UREDNIŠTVO: M M C v svojem članku ZANIKA VAŠE TRDITVE! Citiram; Pričevanja očividcev so si sicer nasprotujoča - tako so trije očividci za Panoramo povedali, da so na območju strmoglavljenja letala opazili ruske sile med upravljanjem sistema BUK, a so proruski uporniki zanikali, da bi imeli v lasti sistem BUK. Kremelj je sicer že pred časom dejal, da je raketo izstrelil ukrajinski lovec, kar pa bi se lahko skladalo z eno od točk v poročilu, ki navaja, da so pilotsko kabino zadeli izstrelki tudi "od zgoraj navzdol". Te točke sicer mediji v svojih analizah ne omenjajo prav pogosto - največkrat poročajo kar, da je šlo "najverjetneje za izstrelek s tal", kar se sicer iz poročila ne da razbrati. Več prebivalcev mesta Torez, kamor je letalo strmoglavilo, je sicer za Guardian povedalo, da so prepričani, da je za strmoglavljenje kriv ukrajinski lovec, saj naj bi ga videli na nebu za časa dogodka, a da jim nihče ne verjame.
bozicki
09. 09. 2014 21.14
+14
Me pa seveda zanima tudi, zakaj je M M C neprimerna, Guardian pa primerna beseda... Patetično deluje Vaš sistem...
bozicki
09. 09. 2014 20.46
+7
ales alless - mimo grede pa te še povprašam o tvoji vojaški izobrazbi... Si PZO strokovnjak? Si slučajno operater na BUK, NEVI?'''' Jaz imam za seboj šolanje na sistemu BUK v Zadru, svetujem ti, da ne tu, ne kje drugje ne zganjaš norčij sam s seboj! Sedaj pa ti želim mirno noč, CIK - CAK je že mimo, moraš v posteljo!!!
Nyokiy
09. 09. 2014 23.06
+4
gozdar1
09. 09. 2014 23.16
+0
JLA ni imela BUK sistema..neva je pa kar nekaj let starejši sistem..
ales alless
10. 09. 2014 00.18
-5
si slučajno ti strokovnjak? daj ne bluzi pa s kom se te ti prepiraš že cel čas? ti si pa res že čisto zablužen...pišeš pa pišeš in celo sam sebi odgovarjaš..joj joj..
bozicki
09. 09. 2014 20.39
+9
ales alless@ Moram reči - LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR - to velja seveda za tebe. Dejstva: preliminarno poročilo preizskovalcev, če že sprašuješ. Tam lepo piše: "pilotska kabina je bila zadeta tudi od zgoraj"!!! Če pa že omenjaš priče: Prebivalci mesta, ki ga citiraš ti, se pravi PREBIVALCI TOREZA so po njihovih izjavah VIDELI RAKETIRANJE potniškega letala, ki ga je po njihovih pričevanjih mednarodnim preizskovalcem IZVEDLO UKRAJINSKO VOJAŠKO LETALO. Pa še da te opomnim: Obrambni min RF je povedal na tiskovki, da se je SU 25 DVIGNIL NA 10.000 METROV!
bozicki
09. 09. 2014 20.43
+7
ales alless - ti v svojih komentarjih konstantno navajaš neresnice. Tipičen tvoj primer je, da je RF navajala, da je bilo letalo Ukrajinskih OS na višini 7.000m... Tiskovka RF, ki je bila javna in obstaja video/avdio zapis, TE POSTAVLJA NA DEBELO LAŽ!!! Si nekredibilna oseba, ki je najgnjena k izkrivljanju resnice!!!
ales alless
10. 09. 2014 00.19
-5
tebe postavlajo na debelo laž, saj sami niso vedli kje, kako pa kdaj pravzaprav. nekaj so glumli tam eno uro ti pa jim nasedaš...
skydrol7
09. 09. 2014 20.35
-21
pro-ruske bande so odgovorne za smrt vseh nedolznih potnikov in posadke .........
bozicki
09. 09. 2014 20.39
+15
Res je, ker so bile preblage z nacističnimi bandami!
bozicki
09. 09. 2014 20.40
+14
Purin pa je kriv zato, ker NI PRAVOČASNO UKREPAL in POŽGAL NEONACISTIČNIH BAND!!!!
ales alless
10. 09. 2014 00.20
-5
bozicki, malo si ti resno preveri, rusija ma največ nacistov na svetu in to celo več kot polovica! nene nekaj pametuj ker je polovica njihovi vojakov pravih nacistov...
POWER2thePEOPLE
09. 09. 2014 20.05
+3
1. LETALO JE BILO ZADETO Z LASERSKIMI STRELI IZ SATELITA, ki jih upravlja vemo katera država, da se v konflikt povlečejo še ŽRTVE IZ ZAHODNIH DRŽAV EU, da dogodki dosežejo VEČJO EU RAZSEŽNOST IN SOVRAŠTVO PROTI RUSIJI.....2. LETALO JE BILO BLOKIRANO Z VISOKIM ENERGETSKIM "JAM" SIGNALOM DA PILOTI NISO MOGLI POKLICATI NA POMOČ...........3. ČRNE SKRINJICE SO BILE PREUREJENE IN DELI KJER JE PILOT KLICAL NA POMOČ IZBRISANI SAJ SO JIH ANALIZIRALI V VELIKI BRITANIJI!............4. LUKNJE NA KRILIH SO NAREJENE NAKNADNO!!!!!!! THE TRUTH IS INSIDE OF YOU NOT OUT THERE!!!!!!!
dreko123
09. 09. 2014 21.35
+4
ne bili so paladijci... uff ne bili so prebivalci planeta x oz. nibiruja ki so s svojimi fejzerji al laserji sestrelili omenjeno letalo... govori se da so bila morda tudi večdimenzionalna bitja v igri... in potem si si prižgal še en špinel in kvasil neumnosti naprej...
skorumpiranpolitik
09. 09. 2014 18.08
+17
Mislim, da je že čas, da EU zaustavi te sankcije proti Rusiji. Dogovor o miru je že bil sklenjen, zadnji čas je, da EU naredi naslednji dober korak, ki bo kaj pozitivnega pokazal!
skorumpiranpolitik
09. 09. 2014 18.04
+12
A ga niso RUsi sestrelili, bejžte no bejžte na popu....
Bendit
09. 09. 2014 17.41
+18
Dejstva kazejo na to da je bil MH sestreljen iz zraka, torej mitraljez in rakete zrak - zrak, edina moznost je ukrajinski lovec.
ales alless
09. 09. 2014 17.52
-13
kakšna dejstva so to? Ej pa dajte se zresnit malo že. Še rusi samo ko so rekli da bi naj bil SU 25 so rekli da je bil 3-5km odaljen in to spodaj. V poročilu pa ti lepo piše da je prišlo do uničenja od zunaj nad pilotovo kabino kar je nemogoče na zmogljivosti SU 25 pa še niti z ruskim radarjem ne gre skupaj...
GreaterIsraelProject
09. 09. 2014 18.48
+5
Naj bi bil su-25, po najnovejši verziji pa se omenja mig-29. To da je bil spodaj in oddaljen toliko nima nobene zveze, saj je bil v dosegu rakete in raketa lahko eksplodira zgoraj ali pa spodaj aviona. Če je streljal od spodaj še ne pomeni, da tudi raketa tako zadane cilj. Zagotovo pa ni bila raketa zemlja-zrak saj bi izstrelitev zaznali številni sateliti - ruski in ameriški in bi jo videli tudi očividci. Takšna raketa pušča sledi če minute po izstrelitvi.
ales alless
09. 09. 2014 19.30
-11
GreaterIsrael so slike od dima v mestu TOREZ kjer bi naj bil izstreljen BUK tak da ne na pamet nekaj. Pa ne z nikimi forami zdaj že o mig 29. pa poglejte si malo kaj govorije, sami si pljuvate v juho. Še rusi s svojimi lažmi so govorli cel čas o SU-25...
GreaterIsraelProject
09. 09. 2014 19.39
+6
kakšen link, oz. dokaz za to kar praviš?(dim) Ker ima podobno radarsko sliko kot mig-29. In kakšne laži so že govoril rusi?
antiXfashizmXeuXgso
09. 09. 2014 20.19
+5
ales, su-25 gre preko 10.000, seveda pa ne z bombnim tovorom, ki ga pa za sestrelitev letala niti ne potrebuje.
ales alless
10. 09. 2014 00.21
-3
EUrip ti si... brezveze z vami tu ker ste tak pametni da hudo. kaj na socialno čakate te dni da spet tu gor glumite?