Gospodarstvo
Oglas

Notranja okenska dekoracija

Bled, 01. 10. 2014 06.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V jesensko zimskem obdobju, ko ni več ves fokus na zaščito pred segrevanjem, postane zelo aktualno notranje senčenje, ki je hkrati dekoracija.

Med notranjimi senčili, ki nadomeščajo klasične zavese in hkrati senčijo spadajo plise in Duette senčila, notanji roloji, panelne in lamelne zavese. Tokrat bomo več pozornosti namenili rolojem, ki so na trgu že mnogo let, in marsikdo bi se vprašal, kaj je tu lahko še zanimivega, novega …

Senčila Bled - 5
Senčila Bled - 5 FOTO:

Res težko, pa kljub vsemu. Vsako leto se izboljšujejo mehanizmi za upravljanje; enostavne PVC materiale izpodrivajo kovinski detajli, tkanine so bolje obdelane in imajo tako daljšo življenjsko dobo.
Senčila Bled - 6
Senčila Bled - 6 FOTO:

V povezavi z bogato izbiro tkanin dobimo izjemen izdelek, gladkih enostavnih linij, zelo priljubljeno v moderni arhitekturi.
Senčila Bled - 7
Senčila Bled - 7 FOTO:

Vse več je možnosti elektro pogona, kar je zelo dobrodošlo predvsem pri večjih ali težje dostopnejših rolojih.
Senčila Bled - 8
Senčila Bled - 8 FOTO:

Roloji ( so primerni za večino okenskih površin, omejeni smo le pri širini, ki je maksimalna nekje do 200 cm. Sistem upravljanja je možen z verižico, monokomando in elektro motorjem.

Poseben tip roloja se imenuje DUO ROLO.
Po sistemu delovanja in montaže oz. umestitve v prostor je zelo podoben klasičnemu prostovisečemu roloju, posebnost je tkanina, ki je razdeljena na popolnoma transparentne in na netransparentne pasove.

Senčila Bled - 9
Senčila Bled - 9 FOTO:

Ker blago teče dvoplastno, imamo omogočeno popolno ali le delno zasenčitev. V kolikor blago zaustavimo v položaju, kjer se izmenjujejo popolnima prosojni in neprosojni pasovi, nam to omogoča pogled navzven, hkrati pa nam rolo nudi določeno zasebnost. Če želimo okno popolnoma zastreti, tkanino zaustavimo tako, da so pasovi zamaknjeni in je pogled ven popolnoma zastrt, prav tako je prostor skrit pred pogledi od zunaj. Tako imamo v tem roloju združeno funkcionalnost klasične notranje žaluzije ter dekorativnost notranjega roloja. Lahko bi rekli dvoje v enem in še več, saj DUO rolo odlikuje izjemno estetsko dovršena kaseta in spodnja utež.
Na voljo so tkanina v več barvah oz. odtenkih, zato je rolo primeren za v večino ambientov. Primeren je tako za poslovne kot zasebne prostore, povsod razveseljuje z visoko funkcionalnostjo ter dekorativnostjo.
Senčila Bled - 10
Senčila Bled - 10 FOTO:

PANELNE ZAVESE predstavljajo sinonim dovršenega senčila za večje steklene površine; drsna vrata, panoramska okna, steklene stene.

Poleg tega z njimi lahko pregradimo prostor, zakrijemo kar želimo, da je nevidno ali se zgolj poigramo s prostorom, ustvarimo nov ambient po trenutnem navdihu in ga kadarkoli spremenimo.

TKANINE so različne, možnost kombinacij nešteto.
Zelo priljubljene in v evropskem merilu najmodernejše za prihajajoče obdobje so tkanine, ki so precej prosojne in so rahlo poslikane ali obogatene zgolj z reliefnim vzorcem v barvi podlage ali z nežnim vezenjem.

Senčila Bled - 11
Senčila Bled - 11 FOTO:


Potem so tu seveda še polprosojni in neprosojni materiali, ki so aktualni takrat, ko želimo močneje zastreti ali za v spalne prostore, kjer potrebujemo temo.

Senčila Bled - 12
Senčila Bled - 12 FOTO:


Lahko se odločimo za kombinacijo različnih barv, za ponavljane določenega zaporedja ali za preprosto eleganco v eni barvi.

Senčila Bled - 2
Senčila Bled - 2 FOTO:


Zelo zaželjena je kombinacija enobarvnih panelov, ki jih popestrimo z enim ali več barvnim oz. strukturnim panelom.

Senčila Bled - 3
Senčila Bled - 3 FOTO:


Enako tkanino lahko uporabimo za manjša okna, na katera namestimo roloje, ki so za manjše površine bolj praktični. Zato kombinacije dnevnih in kuhinjskih prostorov ne predstavljajo nikakršnega problema.

UPRAVLJANJE panelnih zaves je ročno tako da se posamezni paneli lahko pomikajo ločeno, kar je v praksi bolj funkcionalno, saj enostavno panele pomaknemo tja, kjer želimo zasenčiti in del stekla pustimo popolnoma nezastrto.
Drugi način ročnega upravljana je z upravljalno vrvico, pri čemer so paneli med sabo povezani in se odpirajo ter zapirajo zaporedno.

Senčila Bled - 4
Senčila Bled - 4 FOTO:


Kadar pa ročni način ne zadovolji ali enostavno ni mogoč zaradi oddaljenosti, je zelo dobrodošel elektro pogon.

V vsej tej bogati ponudbi in ob možnosti različnih kombinacij, zagotovo vsak najde najboljšo rešitev zase.

Za več informacij pa nas lahko pokličete na številko 04/ 5452 300, si podrobno ogledate našo spletno stran www.sencila-bled.si ali nas obiščete v enem izmed dveh salonov:

• na BLEDU, Pot na Lisice 11, industrijska cona Bled
• v Arji vasi v Poslovni coni Arja vas.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3