Tujina

Novo ameriško prvo damo poznamo, kaj pa prvo družino?

Washington, 10. 11. 2016 14.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Januarja se v Belo hišo podaja rodbina Trump. O Donaldu in Melanii je bilo napisanega že veliko, kaj pa njegovi ostali otroci in njihovi partnerji? Hčerka Ivanka se je zaradi svojega moža spreobrnila v židovsko vero in je dobra prijateljica Chelsea Clinton. Sin Eric, ki rad lovi leoparde in krokodile, pa je poročen z nekdanjo osebno trenerko in aktivno zagovornico pravic živali.

Rodbino Trumpo poleg novoizvoljenega ameriškega predsednika Donalda sestavljajo tudi: 

Melania Trump

Melania Trump
Melania Trump FOTO: AP

O 46-letni Melanii sicer ni potrebno izgubljati besed, saj ravno o njej Slovenci vemo največ. Z Donaldom Trumpom je sicer poročena 11 let. V času predsedniške kampanje se je morala soočati s kritikami, ki so zaradi odnosa do žensk letele na njenega moža. Ko je v javnost prišel posnetek, na katerem se Trump hvali o otipavanju žensk, ki je bil posnet, ko sta bila že poročena, in ko ga je 13 žensk obtožilo spolnega nadlegovanja, ga je branila.

V središču pozornosti se je znašla, ko je na republikanski konvenciji prebrala govor, katerega del je bil kopija govora Michelle Obama. Proti koncu kampanje je pozvala k zmanjšanju spletnega žaljenja, kar je mnoge presenetilo, saj se tega pogosto poslužuje ravno njen mož, ki na Twitterju pogosto piše ostre in žaljive komentarje.

Donald Trump mlajši

Donald Trump mlajši
Donald Trump mlajši FOTO: AP

Najstarejši izmed treh Trumpovih otrok iz prvega zakona z Ivano, 38-letni Donald Trump mlajši, je bil v predvolilni kampanji svojega očeta zelo dejaven.

Sicer dela v družinskem podjetju The Trump Organization. Med kampanjo je bil tarča kritik, ko je tvitnil sliko, ki je primerjala sirske begunce s smrtonosnimi bomboni, pa tudi zaradi lovskih izletov z bratom Ericom, saj rada lovita živali, kot so leopardi in krokodili.

Poročen je z manekenko Vanesso Kay Haydon, s katero imata pet otrok.

Ivanka Trump

Ivanka Trump
Ivanka Trump FOTO: AP

Trumpova 35-letna hčerka, podpredsednica njegovega podjetja, je bila med kampanjo postavljena v najtežji položaj od vseh ostalih družinskih članov.

Nekdanja manekenka, ki ima v lasti več podjetij in tudi linijo oblačil in nakita, se je namreč dolgo časa predstavljala kot zagovornico ženskih pravic, poleg tega pa se je zaradi poroke z Jaredom Kushnerjem spreobrnila v židovsko vero. Kampanja njenega očeta pa se je utapljala pod obtožbami njegovega sovraštva do žensk in antisemitizma.

Ivanka je tudi dobra prijateljica hčerke očetove nasprotnice Hillary Clinton, Chelsee. Leta 2007 je tudi prispevala denar za predsedniško kampanjo Hillary Clinton leta 2007.

A je bila zvesto vdana očetu in je redko komentirala njegovo hvaljenje z otipavanjem žensk ali pa njegovo stališče do splava. Zaradi jeze nad njenim očetom so v zadnjih tednih pred volitvami mnogi pozivali tudi k bojkotu njenih oblačil.

Eric Trump

Eric Trump
Eric Trump FOTO: AP

32-letni Eric Trump se je tekom predsedniške kampanje pogosto pojavljal ob očetu. Tudi on zavzema vodilno vlogo v podjetju Trump Organization. Njegova dobrodelna organizacija Eric Trump Foundation je bila pod ostrim drobnogledom v preiskavi Trumpovih dobrodelnih prispevkov, ko je Eric za Washington Post dejal, da je njegov oče prispeval denar zanjo, a si nato premislil, ko so ga spraševali o podrobnostih.

Obtožili so ga tudi, da krši zakon, ko je na dan volitev tvitnil sliko svojega volilnega listka. Pred dvema letoma se je poročil z Laro Yunasko.

Tiffany Trump

Tiffany Trump
Tiffany Trump FOTO: AP

23-letna Tiffany Trump je bila med kampanjo manj dejavna in manj opažena kot starejši Trumpovi otroci. Sicer je hčerka Trumpa in njegove druge žene Marle Maples. Pred kratkim je diplomirala, ima zelo priljubljen Instagram račun in se je med drugim preizkusila tudi kot pop glasbenica. S svojim očetom naj si ne bi bila tako blizu kot njegovi trije najstarejši otroci.

Jared Kushner

Jared Kushner
Jared Kushner FOTO: AP

Jared Kushner je poročen s Trumpovo hčerko Ivanko. Je direktor družinskega nepremičninskega podjetja in lastnik časnika New York Observer. Lastništvo časnika je bilo v času kampanje precej izpostavljeno, saj je po tem, ko so Trumpa obtožili antisemitizma, eden izmed novinarjev časnika napisal članek, v katerem je izpostavil to povezavo. Kushner je namreč Žid, pa tudi aktiven v tastovi kampanji, kar naj bi dokazovalo, da Trump ne more biti antisemit. 

Tekom kampanje je Kushner postal tudi Trumpov bližnji svetovalec.

Lara Yunaska

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

33-letna Lara Yunaska je z Ericom Trumpom poročena dve leti. Med kampanjo se ni izpostavljala. Bila je osebna trenerka, zdaj pa dela kot producentka pri oddaji Inside Edition. Je tudi članica upravnega odbora fundacije Eric Trump in je aktivna zagovornica pravic živali, kar je precej v neskladju z moževo ljubeznijo do lova.

Barron Trump

Barron Trump - 3
Barron Trump - 3 FOTO: AP

10-letni Barron je edini sin Melanie in Donalda Trumpa. Ta naj bi ga klical kar Mali Donald. Skupaj rada igrata golf. Barron se zaradi svoje starosti veliko manj pojavlja v javnosti, kakor njegovi starejši bratje in sestre.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (47)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Armagedon
10. 11. 2016 19.07
+2
V kultni seriji Simpsonovi so zmago Trumpa napovedali že pred šestnajstimi leti (obleka, kravata in ostale podrobnosti so strašljive). Žal so napovedali tudi kaj bo za njim ostalo...:(
Karantanija
10. 11. 2016 18.07
+11
Videti je, da so složna družina, kar je redkost.
Anton001
10. 11. 2016 17.56
+11
samo,da ne bo drug Kennedy tale Donald se mi zdi ,da je mnogim trn v peti
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 17.44
+8
Prosim da mi Srbov več ne napadate. Iskreno in korektno so podprli Melanijo in se iskreno veselijo njenega uspeha. Nekoliko drugače je pa s hrvati .....
srebrnibreg
10. 11. 2016 18.06
+1
bodičasti to ne rabiš na vse članke lepiti.
flancati
10. 11. 2016 17.38
+6
šopek rož ji pošljite-apeliram na vlado in medije da neboste sam modroval in cvilil in se na koncu po prsih tovkli-ona je naša.lp
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 17.32
+1
Pa ste kdaj pomislili da bo morda čez 8 let postala prva predsednica Amerike v zgodovini ...... Slovenka?!? Da dobimo še slovenko predsednico Amerike?!?
sagesse
10. 11. 2016 17.40
+3
Ne more ..po ustavi zda, mora biti predsednik zda rojen v zda.........
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 17.41
-3
Zato je Obama moral ponarediti rojstni list?!
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 17.30
-1
Tu ne gre samo za družino ki je postala prva družina Amerike. Gre za družino ki si lasti in istočasno upravlja enega največjih in najuspešnejših poslovnih imperijev v Ameriki (in na svetu). Ivanka Trump ima odlične možnosti nekoč postati prva predsednica Združenih Držav Amerike.
sagesse
10. 11. 2016 17.25
+24
Najbolj me zabava, kako slovenski novinarji,FDV experti in podobni nakladači,kateri so 1 leto blatili trumpa in melanie,ko je nataša briški,javno izjavila,da trump nima niti 1 % možnosti da zmaga..in podobne nebuloze.Izgovarjajo se,da so bile javnomnenjske raziskave delane na vzorzu 1000 ljudi in jaz po vibru pokličem prijatelja v severno karolino,da preverim to informacijo,,evo iz prve roke.javnomnenjske raziskave v zda se delajo na vzorcu od 20.000-100.000 oseb.Da so te javnomnenjske firme full bogate in ko sem mu rekel,da so pri nas novinarji rekli 1000 vprašanih,se je začel smejati.Nikoli po teh raziskavah ni imela clintonova več kot 2 % prednosti.In sedaj mi naj en slovenski novinar odgovori.. v čem in zakaj ste nam lagali--v čigavem interesu???? ta moj prijatelj mi je rekel, da če so vse slovenke tako lepe kot melania knaus, se bo preselil v slovenijo in kot 100 % američan je ponosen na melanio, za razliko od slovencev,kateri zlivajo gnojnico po njej,, po svoje me je kar sram,ker namesto,da bi bili ponosni,,, nerazumljivo,,v katerem interesu se počne vse to....
sagesse
10. 11. 2016 17.35
+1
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 17.35
+0
Majhen duh ne potrebuje razlogov da stresa naokrog svojo majhnost .....
sagesse
10. 11. 2016 17.35
+13
no pa še novica iz nemčije/ v vasi Neuperlach-okrožje munich, so zaradi povečanega kriminala za 10.000 %, postavili 4 metrski zid okoli begunskega centra.zeleni so kokodakali, toda tudi munhensko sodišče je dalo lokalnim prebivalcem pravico da se zaščitijo in dovolilo da se zid zgradi.Sedaj si to želijo tako ograditi begunska taborišča,tudi v drugih nemških mestih in sodišča so v precepu, ali zaščititi lokalno prebivalstvo ali, dovoliti nehuman zid okoli begunskih taborišč,,, no 24,,,,, volitve v zda so mimo,, gremo sedaj na resne teme.........in ne ali bo mogoče zapadlo 2 cm snega...
PošteniSlovenec
10. 11. 2016 17.21
-1
Donald Trump je verjetno ameriške osveščene volilce najprej želel prepričati z novodobno politično prevaro da bo v Ameriki ustvaril pravno državo in uvedel etične norme. No na srečo se je pravočasno spomnil da je ta volilna finta že bila uporabljena v malem indijanskem rezervatu na balkanu in ker mu je bilo jasno da Amerikanci niso čisto tako naivni da bi nasedli na take otroške obljube je začel strumno udrihati po Meksikancih in obljubil zid pa je šlo do zmage. Za uspeh na volitvah s finto o pravni državi in etiki vendarle potrebuiješ mnogo bolj tumasto volilno bazo kot so Amerikanci..
nikhrast
10. 11. 2016 17.20
+2
V Sloveniji je malo drugače, mogoče zaradi Melanie, tam je levica podpirala ultra desničarja Trumpa, v Ameriki pa večina desnice podpira Trumpa. Pa Melanie se sramuje da je Slovenka, saj mi folk govori da je Avstrijka.
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 17.17
+4
Resničnost je naravnost pravljična. Sin bogataša ki propade in se z močno voljo, trmo, talentom in trdim delom (večkrat) pobere nazaj, poroči mlado ambiciozno lepotico iz nekdanje komunistične državice, ..... lepo vzgoji svoje otroke .... in skupaj osvojijo vrh sveta kot voditelji najmogočnejše države vseh časov. Sedaj so na poti da postanejo svetilnik vsega civiliziranega sveta. Resničnost ki ji ni kos domišljija Hollywooda. O tem se bodo snemali filmi, pisali romani, to bo del večtisočletne zgodovine ki se je bodo učili naši potomci ...... Prepričan sem da bo zgodovina postavila Trumpa na sam vrh napomembnejših zgodovinskih osebnosti vseh časov. Imamo to srečo da bomo del prihodnosti skupaj z njim.
Armagedon
10. 11. 2016 19.04
-1
Simpsonovi so to napovedali že pred šestnajstimi leti (obleka, kravata in ostale podrobnosti so strašljive). Žal so napovedali tudi kaj bo za njim ostalo...:(
askralj
10. 11. 2016 17.12
+7
Kje ste bili pred volitvami takrat je bil najbolj zloben zdaj ste vsi tiho in se hvali melanijo...
BildiTheEmperor
10. 11. 2016 16.57
+15
Srbi pa so se na veliko razpisali v svojih medijih kako je Slovenka Melanija daleč najlepša prva dama Amerike vseh časov.
bondjanez
10. 11. 2016 17.00
-1
Saj majo prav. Mogoce jo edin od Barbike punca mal sisa :-))
Armagedon
10. 11. 2016 16.54
-14
Ne razumem, zakaj od Trampove zmage dalje, slovenclni tolk s ponosom govorijo o neki Avstrijki Melaniji Knaus...
brabusednet
10. 11. 2016 16.40
+1
Spet povsod samo Trupovi,kot da smo še mi volili.Celonočno spremljanje volitev in rezultatov,katerih se je mnogim našim povesnil nos.Sem pa slišal že govorice,da je gosod bodoči predsednik Trump prekinil pogodbo z Steklarno Rogaško,katere izdelke so prodajali v ZDA.
bondjanez
10. 11. 2016 16.56
+6
komarec
10. 11. 2016 16.39
+3
Je še nisem slišal spregovoriti slovensko.
Ciymbalta
12. 11. 2016 11.29
-1
jaz tudi ne. za to žensko sem prvič slišal ko je Trump začel kandidirat ,prej nisem vedel za njo sedaj vem za to plastiko
izgubljen krt
10. 11. 2016 16.31
+9
Kako je fino gledati in razpravljati o drugih, a ne ? Mar ni res. da bi vsak od nas, že, če bi se samo zase brigal, imel celo življenje kaj početi ? A kaj, ko nas vedno nekaj srbi okoli "gobca" ! ;-)))))
kapljač1
10. 11. 2016 16.27
+0
MelAni je lepa kot prava Slovenka. Se lahko naJlepsa amerikanka samo skrije.
xxx1982xxx
10. 11. 2016 16.29
+2
najlepša amerikanka se ne more skrit , ker ni kotička kamor bi to FastFood gmoto spravil !
korintos23
10. 11. 2016 16.33
+9
kapljač1
10. 11. 2016 16.45
+2
kapljač1
10. 11. 2016 16.45
-1
xxx1982xxx
10. 11. 2016 16.22
+18
Kak Barron... JANEZ Trump naj bo ! !!
kapljač1
10. 11. 2016 16.25
+1
25kur
10. 11. 2016 16.20
+42
melanijo so do zdaj slo. novinarji samo blatili, zdaj jo bodo pa povečevali, kakšni dvoličneži