Tujina

Novo izjemno odkritje Nase: Teleskop Kepler odkril več kot 1200 novih planetov, kjer bi lahko bilo življenje

Washington, 10. 05. 2016 21.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nasa je oznanila, da so odkrili 1284 novih planetov, na katerih bi lahko obstajalo življenje. Gre za nebesna telesa, ki so od svojih najbližjih zvezd oddaljena približno enako, kot je Zemlja od Sonca. S tem odkritjem se je skupno število takšnih planetov več kot podvojilo, pravijo.

Verjetnost, da v vesolju obstajajo nam poznane ali tuje oblike življenja, je še veliko večja, kot je bila. Nasa je namreč javno oznanila, da so odkrili 1284 novih planetov, na katerih bi lahko bili pogoji primerni za življenje. Gre za nebesna telesa, ki so od svojih najbližjih zvezd oddaljena približno enako, kot je Zemlja od Sonca.

Planeti
Planeti FOTO: NASA/W. Stenzel

Razkrili so, da so planete odkrili s pomočjo teleskopa Kepler, število planetov, kjer bi lahko obstajalo življenje pa se je s tem več kot podvojilo, dodaja Ellen Stofan, vodja znanstvenikov na sedežu Nase v Washingtonu. “To nam vliva novo upanje, da lahko nekje tam zunaj, v bližini zvezde, kot je naša, odkrijemo še en planet Zemlja,” je dejala. S pomočjo omenjenega teleskopa so analizirali lanskoletni julijski katalog potencialnih planetov. Preverili so 4302 teles, med temi pa je bilo na njihovo veliko navdušenje kar 1284 takšnih, ki v 99-odstotkih ugajajo kriterijem.

“Po zaslugi Keplerja in raziskovalcev zdaj vemo, da je lahko v vesolju več planetov kot zvezd,” pravi Paul Hertz, astrofizik pri Nasi. “To odkritje teži k prihodnjim raziskavam, ki so potrebne, da bi se še bolj približali ugotovitvi, ali smo v vesolju res sami,” dodaja.

Od skupno okoli 5000 odkritih tako imenovanih kandidatov za planete, jih je bilo potrjenih več kot 3200, od tega so jih s pomočjo Keplerja odkrili 2325. Teleskop Kepler, ki obratuje od leta 2009, je prva Nasina misija iskanja tujega planeta, primernega za poselitev.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (77)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anaheim812
11. 05. 2016 16.12
-18
Lex11 in podobni izrodki... ne morem verjet, da vaši komentarji dejansko dobijo več odobravanja kot ostali... dejansko živimo v državi, kjer ljudje še vedno mislijo, da je Zemlja ploščata... Zvezde na nebu so pa kar eno porisano platno nad Zemljino ploščo al kaj? sramota za človeštvo ste, še za v smeti niste dobri.
Lex11
11. 05. 2016 17.09
+11
Če bi pa rad izvedel,kaj se ti blešči tam nad glavo ponoči,pa si malo poglej posnetke na yt pod "stars are not suns",kjer boš videl,da zvezde niso kugle plina,kot nam laže uradna znanost!
Lex11
11. 05. 2016 17.28
+10
Sem ti dal pred tem en daljši komentar,pa jih brišejo! Torej - daj mi en sam 100% dokaz,da živimo na kugli? Jaz ti lahko dam 1000 dokazov,da živimo na ravnini!!
anaheim812
11. 05. 2016 18.03
-13
hahaha, že časovni pasovi ti povejo vse... če bi bila Zemlja ravna in bi se Sonce vrtelo okoli nje, bi bil povsod na svetu istočasno dan... ker pa je okrogla in se vrti, imamo časovne pasove.. Lep primer je tudi, če opazuješ ladjo, ko se približuje obali, se zdi kot da se počasi dviga iz vode... tega pojava ne bi bilo, če bi bila Zemlja ravna... še in še je tega, take stvari razume vsak sedemletni otrok, tebi pa je na žalost naškodila alufolija na glavi.
Svalbard
11. 05. 2016 18.28
+20
@anaheim812 Kaj imajo časovni pasovi veze s tem, da je zemlja ploska oz. krogla? Mislim, da ne poznate oz. si ne znate pravilno predstavljati ploske zemlje. Poiščite kak uradni ameriški zemljevid sveta iz konca 19. stoletja (takrat so jih še tiskal in tudi uporabljali). Zemlja se ne vrti, ampak luna in sonce krožita nad zemljino ploskvo (jing-jang), preizkus lahko naredite doma z lučjo. Če bi se sonce res skrilo za zemljino oblo bi bila v "trenutku" tema, tako pa ko sonce izginja v daljavo, ta počasi pojenja. Lep primer je tudi ladja, ki NE IZGINE oz. se NE DVIGUJE iz vode;) (Čisto šolsko pranje ;) Če bi uzel teleskop ali fotoaparat z tele objektivom to ladjo lahko opazuješ še zeeeeeloooo dolgoooo. Ne vidiš pa je več z prostim očesom. Vsi tulite o tem, ampak preizkusil ni pa nobeden. Ogromno dokazov je, da zemlja ni krogla. Vzemite si vsaj toliko časa, kot ga potrebujete za zmerjanje in slabo voljo, za ogled kakega preizkusa ali pa ga kar sami izvedite v praksi, zanimivi odgovori vas čakajo. Potrudite se biti razgledani ne pa zaplankani. Srečno.
Racio
11. 05. 2016 20.15
-12
Pa zavraga zakaj bi bila ploska zemlja, če lahko vidiš da so luna, sonce, ostali planeti in zvezde okrogli. Zakaj bi bila zemlja izjema?
igorli
11. 05. 2016 21.19
-18
dam ti 1000 dokazov da je zemlja okrogla, ti mi ne moreš dat niti enega da je ploščata. Ker ni. Pa k zdravniku idi. Fuul me zanima tvoj IQ
anaheim812
11. 05. 2016 22.56
-8
Svalbar ti mi raje razloži kako je lahko na eni strani ravne ploskve, ko nad njo sveti sonce, dan, na drugi strani pa noč? ni šanse... če ne veš kaj imajo časovni pasovi veze s tem, ti pa res ne morem pomagat... če si OŠ naredu, vsaka ti čast, za moje pojme spadaš v umobolnico...
dreko123
12. 05. 2016 08.33
-7
ahahahaha joj spranci! - res me je sram da živim med takimi primitivci... dajte fantje pejte raj mal v svet mogoče z letalom kam dlje... avstralija itd... zemlja ravna? a vi to resno al je to samo zelo slab sarkazem? - imam znance ki so enženirji od jožefa štefana naprej... bi ti tud čisto lepo razložili kako deluje gps in glonass kako delujejo radijske freqvence - mogoče bi ti že Slovenec Herman Potočnik leta 1928 ki je prvi izračunal geostacionarno orbito mal razložil kako zadeva deluje in katero sedaj uporabljajo za geostacionarne satelite - se pravi tv satelite, gps in glonass satelite... ampak brezveze raje skadi še en špinel in verjami v votlo al pa plosko zemljo... tudi internet ne obstaja to je vse iluzija... pa Rusija ne meji na Alasko ker se Rusija drži EU in je to nemogoče... Tudi Japonska je zelo daleč od ZDA ker je seveda bližnjji vzhod hehehe joj fantje res usedite se kdaj na letalo in pojdite malo v svet samo pazite da ne boste leteli čez rob zemlje tam kjer voda teče čez... :)
dreko123
12. 05. 2016 08.38
-9
PS pa ne uporabljajte google maps in google earth ker je to vse klobasa in teorija zarote... zadeva ne obstaja in ne deluje :D hehe
dreko123
12. 05. 2016 08.40
-8
Ubogi piloti na tisoče ki morajo vsak dan obletavati zemljo na okoli in morajo lagati in skrivati to skrivnost hehe... na robu zemlje se obrnejo in letijo nazaj :)
dreko123
12. 05. 2016 08.44
-8
lahko bi debatirali še o zamljenim magnetnem polju o severnem in južnem polu o severnih in južnih sijih kako zadeva čisto lepo tehnično in fizično razloženo deluje... saj veste tisti zeleni siji? .... mogoče bi se kdaj lahko kdaj šli malo pogledati v vesolje čez kak malo boljši teleskop... lahko bi že egipčane ali maye vprašali kako zadeva deluje 2000-4000 let nazaj... hehe joj ja saj veste kako pravijo - ovce so za šišanje... in labilnim in naivnim neintelegentnim ljudem lahko takoj spereš glavo...
Lex11
12. 05. 2016 09.00
+7
Kakšne egipčane,kakšne maye??? Vsa ta ljudstva so VEDELA da je Zemlja ravna ploskev,do Kopernika,ki je nategnil cel svet s tem,da živimo na kugli,in od takrat vi ovce to verjamete,čeprav tega nikjer ne vidite niti ne čutite!! Sateliti?? Haaaaha,kakšen nateg! Sateliti ne obstajajo!! Niti enega samega razloga ni,da bi sateliti obstajali! In potem nekdo napiše "obkrožil sem Zemljo,to je dokaz da živimo na kugli" WTF?? Kakšni kugli?? Zemljo lahko obkrožiš tudi na ravni ploskvi,približno po ekvatorju (kot je to storil Lenarčič pred kratkim,pred njim pa še na tisoče drugih ljudi)! raziskujte malo sami,materiala je ogromno! FLAT EARTH je ključna beseda! Če ste pa zaslepljene ovce,ki verjamejo,da živite ne vrteči se kugli,vam pa nihče ne more pomagat!
dreko123
12. 05. 2016 09.04
-6
Lex11 - srednjega veka ni več da bi še živeli tako zaslepljeni in nerazgledani tehnično nepodkovani ljudje... brezveze se je kregat z ovcami ki gledajo neke "bizarne dukumentarce" ki jih je naredila neka sekta oprancev... ja ljudje vsak dan obrkožajo zemljo vsaj tisti ki veliko potujemo... morš it malo v svet morda kdaj tudi z letalom... zaradi mene lahko greš tudi z ladjo če imaš čas hehe samo glede na tvoje razmišljanje nisi najbolj intelegenten in najbrž tudi službe nimaš neke dobro plačane in odgovorne... najbrž posedaš doma kadiš špinele in verjameš v take klobase... poznam jaz take ljudi... pa najbrž se nism kaj dost zmotil... :)
Lex11
12. 05. 2016 09.08
+5
In kdor si ne predstavlja,kako lahko sonce zaide na ravni Zemlji,si poglejte to na xt pod "sun set on flat earth"...in kogar zanima,kako in zakaj ladje izgine na obzorju,si poglejte pod "perspective on flat earth",da ne boste okoli trosili neumnosti,da je to zaradi ukrivljenosti morja,haha :D
Lex11
12. 05. 2016 09.10
+10
dreko,ti oprana ovca nekaterih stvari ne boš nikoli razumel!! Recimo tega,da če obkrožiš Zemljo,jo ne obkrožiš kot kuglo,ampak letiš (pluješ,hodiš...) NAD RAVNO POVRŠINO!! Vzemi krožnik in pojdi nad njim krog z žlico...si ga obkrožil? Si prišel nazaj na isto točko? No to je to!! Razumeš? sem vedel da ne :D In še vedno čakam od tebe en sam DOKAZ,da je Zemlja kugla...
dreko123
12. 05. 2016 09.23
-7
oh ja lahko bi se midva pogovarjala o fiziki in tehniki... preveč za pisat samo se mi zdi brezveze sploh ne vem o kakšnem krožniku in klobasah govoriš... sploh si ne morem predstavljati kako si lahko ti predstavljaš ravno zemljo in krožnik itd... ne vem nisem na tej ravni in če se še tako trudim da bi razumel vašo logiko in razlago... bi se moral spustit na nivo dojenčka pa še njemu bi blo prej jasno :) če je zadeva ploska kaj ne se pravi če letiš v katero koli smer prej ko slej prideš ko roba kaj ne? in kaj je na robu te zadeve? ... če je zadeva okrogla nima veze v katero smer hodiš letiš itd... boš vedno prišel na isto točko kjer si začel... lahko greš s prstom okoli pomaranče da si boš lažje predstavljal :)
dreko123
12. 05. 2016 09.25
-5
samo ne reči mi še da je nebo in zvezde samo platno z ledicami ... mogoče kot v Truman Show filmu? :) pa luna Hologram? :D
Lex11
12. 05. 2016 09.27
+8
Svetovni oceani obkrožajo vse svetovne naseljene celine,oceane pa obkroža Antarktika! Zakaj pa misliš da so leta 1958 podpisali pogodbo o Antarktiki,istočasno pa ustanovili NASO? Da bi nam z lažmi o vesolju prikrili pravo obliko Zemlje! Ne biti tako len in zadeve malo razišči...svet ni tak kot so te učili v šoli...in še vedno čakam na DOKAZ,da je zemlje vrteča se kugla!
dreko123
12. 05. 2016 09.27
-1
bom si pa res za vikend če se mi bo gledala kaka komedija mal pogledal kak flat earth film... pa še kakega kolega bom povabil da se bomo skupaj smejali :)
Lex11
12. 05. 2016 09.29
+4
za začetek si oglej "Zemlja je ravna i ne okreće se" in "Zašto nas lažu da je Zemlja lopta, obavezno pogledati!" ,pa pripravi se,da boš šokiran nad dosedanjem "znanjem" o tem ;)
anaheim812
12. 05. 2016 09.31
-6
Lex11 očitno ignoriraš tisto kar sem te vprašal... razloži mi prosim, kako je lahko na ravni ploskvi v enem kraju dan, v drugem pa istočasno noč, če nad njima sveti sonce?
dreko123
12. 05. 2016 09.32
-2
mah kaka nasa.. ok nasine Apollo misije so bile res zaglumljene zaradi tekme s sovjetsko zvezo tiste čase... pa problemi z van allenovimi radiacijskimi pasovi in neustrezni zaščiti za astronavte... si pozabil da je bila Rusija prva ki je izstrelila Sputnik da so bili Rusi vedno prvi v vseh vesoljskih zadevah... ne neka NASA - tako kot vaš HAARP ki je ena bedna kopija 20 let starejše sovjetske SURE... pa ovce poznate samo HAARP :) in za vse je kriv HAARP hehe tud za izumrtje dinozavrov hehe... ok pustmo to... lej zberi denar in pojdi nekam enkrat z letalom... ko letiš na 10km višine se zelo lepo vidi kako lepo okrogla je zemlja... samo da ne boš potem zafrustriran ker si živel v zmoti in da božiček ne obstaja :)
dreko123
12. 05. 2016 09.33
-2
anaheim812 - evo zelo dobro logično vprašanje za ljudi ki jim fizika in logično razmišljanje dela preglavice :)
Lex11
12. 05. 2016 09.36
+3
anaheim: a si pogledal video "sun set on flat earth"? Si ali nisi? Ali ga nisi razumel?
anaheim812
12. 05. 2016 09.39
-1
dreko takim ljudem dela preglavice še marsikaj drugega :)
anaheim812
12. 05. 2016 09.39
-1
Lex11 najprej odgovori na moje vprašanje, pa bom potem pogledal sončni zahod na ravni Zemlji :)
dreko123
12. 05. 2016 09.40
-1
Lex11 še vedno čakamo na anaheim812 vprašanje... ali sedaj tuhtaš in se matematika ne izzide s tole plosko zemljo? :)
anaheim812
12. 05. 2016 09.42
počakajva trenutek, da se odjavi s svojih drugih računov, s katerimi si tala pluse :)
dreko123
12. 05. 2016 09.45
+2
ahahahaa sm na hitro pogledal tole razlago soncu na youtubu ahahahahahahaha solze :D - jojojoj pa kako no ahahahahaha... sočnek v krogu kroži nad krožnikovo zemljo :D hahaha kolk blizu pa je ta sonce? po tej logiki bi bila osvetljena še vedno cela ploskev ne glede na sonce
anaheim812
12. 05. 2016 09.52
+1
haha komedija :D ...točno tako, tega v videu niso razložili zato ker ne znajo... tako kot Lex11 očitno :)
dreko123
12. 05. 2016 10.15
+1
ja no prav komedija... :D o tole pa bo za čez vikend tema in smehi s prijatelji hehehe
dreko123
12. 05. 2016 10.19
pa kako bi si bli oddaljeni recimo j. afrika in j. amerika pa avstralija... po zunanji točki... po tej logiki... hahaha
Lex11
12. 05. 2016 11.15
+2
komedija? A to pa ni komedija,da mislita da živita na kugli,brez da bi to kakorkoli občutila? Ovce s spranimi možgani! A ne vesta,da voda nikoli ne more biti okrivljena okoli neke kugle? Voda vedno najde svojo vodoravno lego,torej VSI svetovni oceani in morja ležijo na isti ravnini! vem pa da si je to težko predstavljat,če imaš v glavi zakoreninjeno kuglo... :D
Lex11
12. 05. 2016 11.34
+0
j.afrija in j.amerika sta v resnici tako oddaljeni,kot vidiš na zemljevidu ravne Zemlje,kar preveri da ne obstaja niti ena DIREKTNA linija (brez pristanka) med tema dvema krajema! (na kugli to sploh nebi bil problem)
Fr33dom
12. 05. 2016 13.40
+9
DREKO123...kaj pišeš bedarije HAARP obstaja in celo vlade so javno priznale in da je za upravljanje vremena , (potresa ne ampak to je vse TESLINA tehnologija ) ,,...so priznalae da se lahko uporablja tudi v vojaske namene ali civilne !!! kdo je potem ovca ...če so tvoje vlade vse priznale ...ti!
Fr33dom
12. 05. 2016 13.43
+5
in ovčke ki mislite da je zemlja okrogla...... ZAKAJ NISO HOTELI NAREDI PREIZKUSA NA LASERJU KI IMA DOMET MIN 1000 KM.... KER BI UGOTOVILI DA BI LASER OD TOČKE A DO B POSVETIL ....KER VEMO ČE JE ZEMLJA OKROGLA SE MORA NA VSAKE 10 KM GLADINA SPUSTITI MINIMALNO ZA 3 METRE ! ..PROSIM OBRAZLOZITE
Fr33dom
12. 05. 2016 13.47
+4
IMAMO ZELO VELIKO PRIMEROV KO SE OBALNA MESTA VIDIJO Z 100 KM ALI VEČ KAKO JE TO MOZNO ČE JE ZEMLJA OKROGLA???? PROSIM OBRAZLOZITE ...SAJ STE HODILI V ŠOLO( PRANJE MOZGANOV :d )
Fr33dom
12. 05. 2016 13.49
+5
IN RAZLOZITE TO ZAKAJ IMA NASA YT KANAL LIVE CAM IZ VESOLJA ISS POSTAJE.....PA TEMNA SLIKA OKOLI NOBENEGA SATELITA TRDIJO DA JIH JE OKOLI 30000 ALI VEČ KAKO????? PA SAJ SE VIDI DA JE CGI VIDEO ( TUDI NASA ZAPOSLENI SO REKLI DA JE VSE LAŽ!
Fr33dom
12. 05. 2016 14.34
+3
Hennessy 2016 reklama za viski pogledajete si jo ...
dreko123
12. 05. 2016 16.58
-6
hahaha jojoj ampak nasmejita me pa oba :) hvala drugač hehe Fr33dom kot vidim da se ne spoznaš na osnove fizike, matematiko, logiko in tehnologijo se tud najbrž na fotografijo ne spoznaš najbolje... - si že dal slišal za osvetlitev oz. če imaš telefon s kamero... slikaj zvezdnato nebo sploh če bo na nebu tudi "hologram lune hehehe" ne bo na fotografiji nobene zvezde kaj ne? hmm kaj to pomeni da kamera laže in da zvezd ni tam... kot drugo se zavedaš kako velika je zemlja in kako majhni so sateliti... kje boš na kameri ujel satelite? ni variante... pa pustmo to še vedno čakam odgovor od kod imamo dan in noč po vaši logiki in video komediji o razlagi ploske zemlje in soncu... mogoče ker nimata ravno dobre predstave si vzameta krožnik za pizzo hehe in malo led lučko in nima veze koliko nizko jo boš držal in krožil po krožniku bo slednji vedno cel osvetljen nikjer ne bo čisto v temi razen če je tudi sonce hologram in ga vesoljci z velikim projektorjem projektirajo na našo "plosko" zemljo hahahaha
dreko123
12. 05. 2016 17.01
-1
recimo moj šef je delal v iskri je elektrotehnik, radioamater in stručko za telekomunikacije... veš kako bi blo radioamaterjem fino če bi bila zemlja ploska... jim ne bi bilo treba lovit odbojev od atmosfere itd... da bi signal spravili na drugo stran zemlje... :) ah saj se mi ne da pregovarjat... tole mi je bolj za sprostitev ker se že sam počutim neumnega da se sploh pregovarjam o takih osnovnih stvareh :)
dreko123
12. 05. 2016 17.05
+0
aja kar se pa haarpa tiče si pa spet malo preberi... otroci samo slišite nekaj nekje in gledate razne klobase po netu... HAARP ja ionosferski grelec kot sem že napisal je to ena bedna kopija 20 let starejše sovietske SURE s tem da je bila SURA precej močnejša od HAARPA - pa norveški EISCAT ki je najmočnejši tak sistem... ah ja
Lex11
12. 05. 2016 22.38
+2
dreko..če misliš da sateliti res obstajajo,ti lahko rečem samo to,da si neskončno naiven ;)
Expert1964
11. 05. 2016 13.10
+5
Amerika- ni vse zlato kar se sveti.
Lex11
11. 05. 2016 13.09
+14
Vesoljski telesop naj bi letel okoli kugle in pri 28.000 km/h odkrival nove plenete? Hahaha,dobra pravljica za 3-letne otroke!
Svalbard
11. 05. 2016 13.38
+21
Otroci so polni uprašanj in ne verjamejo vsega takoj, ker se ne ozirajo na to kako bo družba gledala na njih So še "čisti". So pa odrasli druga zgodba, se je treba v povprečje "normale" stisnt, da si nebojo drugi kej čudnga o nas mislili. "Lažje je preslepiti ljudi, kot jim dopovedati, da so bili preslepljeni" -Mark Twain-
Racio
11. 05. 2016 13.44
-17
Pejta vidva do kakšnega kolega ki ima teleskop in se načudita vesolju okoli nas.
Lex11
11. 05. 2016 14.02
+13
Vesolju okoli nas LOOL! :) Racio,popustile tablete? In si nam spet prišel pridigat,kako je Zemlja vrteča se kugla?
Racio
11. 05. 2016 14.08
-15
Če kdo pridiga, si to ti, s temi tvojimi blodnjami o ploščati zemlji. Res si priskrbi teleskop in si malce oglej zvezdnato nebo, pa luno in ostale planete. Mal se razglej in razširi svoja obzorja.
dreko123
11. 05. 2016 14.38
-13
Čudim se da v 21. stoletju med nami še vedno živijo taki opranci in primitivci... to je žalostno... take blodnje sem videl samo pri znancih ki jim je prekomerno zadevanje in kajenje trave spralo še tistih par celic.... - če bi fantje vsaj tiste 3 celice uporabili bi lahko vedeli da obstaja več orbit - ena iz med njih je geostacionarna orbita v kateri so vsi sateliti ki so pri miru oz. se jih rahlo korigira zaradi vpliva zemlje goriva imajo za približno 12 let - med te sodijo tudi vsi sateliti za tv sprejem - saj veste tiste okrogli veliki krožniki ki so obrnjeni na točno določeno točko na nebu odvisno na kateri satelit... recimo astro... ja pobci ti sateliti se vrtijo skupaj z zemljo - seveda se vrtijo z njo sorazmerno tudi vsi sateliti ... ampak za posnetke vesolje ni treba da je satelit pri miru... - ma saj je brezveze razlagat sprancom... živite v srednjem veku... zemlja je ravna in kadar udari strela se jezijo bogovi... :)
Lex11
11. 05. 2016 15.25
+10
In sedaj misliš,da si najbolj pameten,ker si to nekje prebral,a ne? ;) Daj raje ne nakladaj,ovca,in začni razmišljat s svojo glavo..sateliti so čista znanstvena fantastika! GPS deluje preko zemeljskih baznih postaj,GPS je deloval že med drugo svetovno vojno,ko si besede satelit še niti niso uspeli izmisliti,prav tako satelitska televizija deluje preko zemeljskih baznih oddajnikov,v katere so usmerjeni krožniki...površje Zemlje slikajo z letali in droni,torej bi bil obstoj satelitov čista bedarija in nepotreben strošek,tudi če bi bilo možno,da obstajajo! Pa v resnici ne,ker je Zemlja ravna,ne pa neka kugla!
Maja Mozgan
11. 05. 2016 16.16
-14
lex11 a ti to resno? Ravna zemlja, sonce in luna sta hologram.... sem jaz tudi gledal tisto oddajo, pa ti to verjameš?? :) :)
Lex11
11. 05. 2016 16.58
+14
Kje sem rekel da sta sonce in luna hologram? Daj mi en sam 100% dokaz,da živimo na kugli? Jaz ti lahko dam 1000 dokazov,da živimo na ravnini!!
Lex11
12. 05. 2016 09.02
+6
ne,z mano je vse uredu,ti si ena navadna zaslepljena ovca,to je to...rezsiskuj sam: FLAT EARTH! Do takrat pa verjemi,da se vrtiš na neki kugli,kot te nateguje uradna znanost! :D
Jimi1
11. 05. 2016 12.29
+9
Vprašanje, ki me zadnje čase tehnično zanima je sledeče, koliko vzporednih dimenzij, ki jih nismo v stanju dojemati se trenutno nahaja na tem prostoru ? Koliko energij, ki vplivajo na to dimenzijo sploh še nismo spoznali?.... Za mnoge čudno vprašanje, mi je pa bilo dano videti za trenutke nekaj, česar žal veliki večini ne bo nikoli dano, pa da začnemo pri okrogli streli, ki je frekvenčno dimenzijska pojavna oblika.... Šele ko človek spozna fizikalne zakone se zave tudi onih, ki jih v šoli ne poučujejo...
Ben?oGen?o
11. 05. 2016 13.11
+3
Relin Quish
11. 05. 2016 11.15
-12
Mene take novice razveselijo, ne glede na Žide, ploščate Zemlje in kupole.
Lex11
11. 05. 2016 13.19
+19
Kaj točno te razveseli pri taki izmišljotini?
Fr33dom
11. 05. 2016 10.23
+18
haahah nasa :D pravljice , wake up ...
Entropy
11. 05. 2016 09.18
+10
Na nagrobnem kamnu Wernherja von Brauna je napisano Psalm 19 1.Ki gre po King Jamesovi Bibliji takole:The heavens declare the glory of God; and the firmament sheweth his handywork.Nebesa pripovedujejo o Božji slavi, nebesni svod sporoča o delu njegovih rok.(Firmament-je struktura nad atmosfero,zasnovana kot obsežna trdna kupola).Werner von Braun je vedel,da širnost vesolja ne obstaja!
Lakiluk
11. 05. 2016 10.03
-6
Lex11
11. 05. 2016 13.18
+17
Itak da vesolje ne obstaja,to je vse samo domišljija NASE,ki nam s tem prikriva,da je Zemlja v resnici ravna! Dopovedat to ovcam je pa malo težja naloga...
Dragon_13
11. 05. 2016 08.42
+31
Zanimivo, ko se ne piše o riti Kim Kardashian, potem se piše o "visoki znanosti" NASE. NASA lansira neko neverjetno zgodbico o novih svetovih, doda neko umetno ustvarjeno slikico, brez kakeršnihkoli dokazov in to postane svetovna novica, o kateri pišejo vsi mediji, raja pa se čudi naši majhnosti in neskončni razsežnosti vesolja, nihče pa v to verodostojnost ne podvomi, kljub temu, da je NASA ožji del ameriškega židovskega imperija, za katerega je že vsem jasno, da temelji na vsem drugem kot na resnici...
Lakiluk
11. 05. 2016 09.50
-16
Se pa zanimivo bere. Saj tudi filmi niso resnični, bolj so domišlijski, bolj so zanimivi. Po tvoje naj bi se pisalo samo o politiki in vremenu?
Svalbard
11. 05. 2016 10.15
+23
@Dragon_13 Me veseli, da so še ljudje bistri in z odprto glavo. Vedno več je opranih ovc, ki samovoljno slepijo sami sebe.
zaj?ek69
11. 05. 2016 12.57
-17
Ko opranci govorijo podučenim opranci! kam smo prišli?
Lex11
11. 05. 2016 13.11
+17
Podučenim?? In kdo te je PODUČIL? Uradna lažniva znanost s tega področja,in ti ovca vse verjameš?? Ko boš enkrat dojel,da ne živiš na kugli,ampak na ravnini,se boš samo še smejal svojim prispevkom tukaj gor...
LuciferTheMorningStar
11. 05. 2016 08.12
-3
zabavni znanstveniki....preden bodo odkrili vozilo s katerim lahko sploh pridejo dlje kot do marsa bo clovestvo na planetu Zemlja ze zdavnaj koncano. Naj se raje lotijo raziskovalnih nalog, kako ohraniti in ocistiti nas planet.... potem pa naj raziskujejo druge
redtraktor
11. 05. 2016 08.06
+6
Če bi znanstveniki odkrili možnost potovanja z svetlobno hitrostjo bi bilo to fantastično, pa še vedno niti omembe vredno, dokler ne odkrijejo veliko hitrejši prevoz skozi vesolje. No, takrat pa ponovite tale članek, ker bo postal aktualen, ker, dokler se zaradi enormnih razdalj po vesolju vozijo astronavti dobesedno z lojtrskim vozom ki jih vlečejo stara iztrošena kljuseta tale članek ni vreden nič.
Svalbard
11. 05. 2016 10.22
+18
To je tko kot da, bi pričakoval, da se bodo Smrkci nekega dneva sprehodil iz gozda.
redtraktor
11. 05. 2016 10.53
+1
To ni prava primerjava, ker smrkci lahko pridejo!
Lex11
11. 05. 2016 13.16
+14
Pravaresnica: kakšni astronauti? Astronauti v vesolju obstajajo samo v domišljiji NASE....v resnici so pa plačani lažnivci,ki igrajo stand-up komedijo na Zemlji in lažejo celemu svetu!
Debely
10. 05. 2016 22.33
+43
V vesolju je precej inteligentnega življenja. Za razliko od tega planeta, ki ga ljudje uničujejo.
Svalbard
11. 05. 2016 10.22
+14
zaj?ek69
11. 05. 2016 12.58
-11
Lex11
11. 05. 2016 13.13
+18
Vesolje ne obstaja na tak način,kot ga predstavlja uradna znanost...sonce in luna sta precej manjša od Zemlje in krožita nad njo,zvezde niso kugle plina,kot nam laže NASA,itd...ampak ovcam je težko kaj dopovedati...