Tujina

Novo neurje v ZDA: na območju New Yorka odpovedanih več kot 600 poletov

New York, 07. 11. 2012 22.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obalna območja v ameriških zveznih državah New York in New Jersey je spet prizadelo slabo vreme. Vetrovi so že zjutraj pridobivali moč, zato so oblasti ukazale evakuacijo določenih območij. Odpovedanih je več kot 600 notranjih poletov, župan New Yorka pa je izdal opozorilo o nevarnosti.

Obalna območja v ameriških zveznih državah New York in New Jersey je po nedavnem pustošenju orkana Sandy udarilo novo neurje. Lokalne oblasti so še pred začetkom neurja prebivalcem ponekod svetovale evakuacijo, letalske družbe pa so odpovedale več kot 600 poletov na območju mesta New York.

Medtem pa brez električne energije ostaja več kot 600.000 gospodinjstev, temperature pa se ponoči približujejo ničli in tem ljudem povzročajo nevšečnosti. Nekateri imajo na razpolago le odeje in generatorje, drugi so imeli srečo in so se začasno preselili k sorodnikom ali prijateljem. Preteklo noč se je moralo več kot 8500 žrtev orkana Sandy zateči v zatočišča Rdečega križa. Naslednjo noč pa se lahko temperature še spustijo.

Le nekaj dni po Sandy je New York zajelo novo neurje.
Le nekaj dni po Sandy je New York zajelo novo neurje. FOTO: Reuters

Čeprav neurje niti približno ne dosega moči orkana Sandy, bi lahko obilno deževje in močni vetrovi še dodatno poškodovali po nedavnem orkanu že tako uničeno infrastrukturo najgosteje poseljenega dela ZDA.

Zaradi obilnih padavin in močnih vetrov se ljudje bojijo, da bi spet poplavilo. Slabo vreme pa bo tudi močno upočasnilo odpravljanje škode, ki jo je povzročil orkan Sandy. "Zaradi kombinacije močnih vetrov in zemlje, ki se je napojila z vodo, potem ko je udaril orkan Sandy, obstaja tveganje, da se podre kakšno drevo ali pa poškodujejo električne napeljave," je povedala vremenoslovka pri CNN Sarah Dillingham. Dodala je, da je pozitivno to, da po Sandy na drevesih ni ostalo veliko listja, zato bo zagotovo manj podrtih dreves in zlomljenih vej.

Newyorški župan Michael Bloombeg je zaradi prihajajočega neurja izdal opozorilo o nevarnosti in v nekaterih predelih mesta pozval k evakuaciji. "Čeprav neurje ni niti približno tako močno kot Sandy, iz varnostnih razlogov v določenih predelih svetujemo evakuacijo," je povedal Bloomberg.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Whitebeard
07. 11. 2012 23.18
+8
Jap, jap. Niti "vsemogočne" Združene države Amerike se ne morejo tepsti proti naravi,
rossi66
08. 11. 2012 00.40
-7
@whitebeard Ti si en precej mo t en osebek. Vcasih me je res sram mojega porekla...
Whitebeard
08. 11. 2012 01.25
+9
Da ne bo pomote; žal mi je prebivalcev ZDA, ampak vse se vrača vse se plača. Toliko škode kot je ZDA povzročila naravi in ljudem po vsem svetu jih ni še noben.
Nina Nubia 1
08. 11. 2012 08.26
+3
rossi66 tebe sram??? ce bi imel kancek obraza nebi takih pisal,ker v prejsnjem clanku si pisal,da imajo ameriske volitve prednost pred sirijsko vojno(umirajo otroci,zenske....) malo se zamisli koga bi moral biti sram glede porekla,kaj ti menis DVOLICNEZ???
lolipoly
08. 11. 2012 20.03
-1
rossi66 je mislil, da v Ameriki imajo volitve prednost, in parv je tako....Ce pa slovencem je bolj do Amerike, kot Sirije pa ni on kriv.