Tujina

Obama je najvplivnejši človek na svetu

New York, 02. 11. 2011 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški predsednik je s prvega mesta najvplivnejših na svetu letos izrinil kitajskega predsednika. Med peterico najdemo še Putina, Merklovo in Gatesa. Ustanovitelj Facebooka se je od lani povzpel kar za 31 mest.

Najvplivnejši človek na svetu - Barack Obama.
Najvplivnejši človek na svetu - Barack Obama. FOTO: Reuters

Kaj imajo skupnega ameriški predsednik Barack Obama, Dalajlama, preprodajalec z drogami in ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg? Vsi so se uvrstili na Forbesovo lestvico najbolj vplivnih ljudi na svetu.

Lestvica upošteva štiri kriterije. Prvi je vpliv, ki ga imajo kandidati na ljudi. Drugi kriterij so finančni viri. Kot tretje so upoštevali, ali je kandidat vpliven na več kot enem področju. In zadnji kriterij je bil, kako aktivno kandidati uveljavljajo svojo moč.

Na prvo mesto se je letos zavihtel ameriški predsednik Barack Obama. Prvo mesto mu je letos prepustil kitajski predsednik Hu Džintao, ki je pristal na tretjem mestu. "Kljub trenutni politični šibkosti je Obama voditelj največje in najbolj dinamične svetovne ekonomije, poveljnik najbolj nevarne vojske na svetu in neuradno voditelj svobodnega sveta," so v obrazložitvi zapisali pri Forbesu.

Drugo mesto je zavzel ruski premier Vladimir Putin, ki bo  naslednje leto od sedanjega predsednika Dmitrija Medvedjeva prevzel vodenje države. Nemška kanclerka Angela Merkel je na četrtem mestu, na petem pa najdemo ustanovitelja Microsofta Billa Gatesa.

Ustanovitelj Facebooka je najmlajša oseba na lestvici.
Ustanovitelj Facebooka je najmlajša oseba na lestvici. FOTO: Reuters

Ustanovitelj Facebooka, 27-letni Mark Zuckerberg, je na seznamu najmlajša oseba in hkrati oseba, ki se je od lani povzpela kar za 31 mest. Letos je Zuckerberg zavzel deveto mesto. Na lestvici se je povzpel tudi direktor Amazona Jeff Bezos, in sicer kar za 26 mest in pristal na 40. mestu.

Dalajlama Tenzin Gyatso je padel kar za 12 mest in se uvrstil na 51. mesto. Na seznam sta se uvrstila tudi dva kriminalca. Na 55. mestu najdemo vodjo mehiškega mamilarskega kartela Joaquina Guzmana Loero. Na 57. mesto pa se je uvrstil Dawood Ibrahim Kaskar, vodja mafijske družbe v Mumbaju.

Na lestvici pa letos ne najdemo Oprah Winfrey, Dominiquea Strauss-Kahna in nekdanjega japonskega premierja Naotoja Kana.
 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinkrpan1
03. 11. 2011 15.41
Elias47--se mi zdi da lahk kraljico ki ima bojda kri od pradavnih kralju uvrstiš kr dost višje
flamengo
03. 11. 2011 10.57
Me veseli, da vas večina ugotavlja, da je papež najvplivnejša osebnost, kar je res. Ampak ne po materialnem bogastvu, pač pa po moralnem.
Elias47
03. 11. 2011 10.31
@bobocat Bravo, tako je! Če bi si ljudje prebrali Vatikanski Manifesto, bi lahko spoznali, da je Vatikan Duhovno in Materialno lastnik Sveta. Prekrižana ključa na Vatikanski zastavi (zlati ključ in srebrni ključ) predstavljata duhovno in materialno dominacijo Vatikana na Zemlji!
Elias47
03. 11. 2011 09.04
"Najvplivnejši človek na svetu - Barack Obmana" Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-h... ... kh, kh,kh, kh ...ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha... ... Še v Beli Hiši je Obmana šele pešnajstndvajseti po vrsti. Na svetu ni Obmana niti med 10 000 najvplivnejšimi prostozidarji, med tistimi, ki vplivni res so. Je pa res, da je Obmana tista lutka med predsednikimi (oz. prostozidarskimi zombiji, ki igrajo predsednike), ki igra vlogo kao najvplivnejšega človeka na Zemlji. Še podpredsednik Biden je višje na prostozidarski lestvici kot Obmana, in torej bolj vpliven. Ker je temnopolt, ni Obmana niti bil še toliko vreden, da bi ga sprejeli med "prave" prostozidarje, ker so tapomembenjši prostozidarji rasisti, ampak so ga vtaknili v manjvredno podružnico prostozidarjev Prince Hall Freemasons. Najvplivnejši ljudje na svetu so v resnici General Jezuitov, kardinali in papež, potem jim pa sledijo Jeruzalemski Zionisti, Rothschild, Rockefeller, ... potem Angleška "kraljevska" čarovnica ... Obmana pa je šele na 66 666 mestu. Zakaj pa mislite, da se je, ko je bil izvoljen, Obmana takoj šel priklonit Angleški "kraljevski" čarovnici, in tudi papežu, ko je ta bil v Ameriki?!!! Mediji; ali pojma nimate, ali pa nalašč zavajate!!!
janez6b
03. 11. 2011 08.27
Že velikokrat sem omenil tale govor John F. Kennedy-a, 27. aprila leta 1961. Sedaj je končno preveden v slovenščino. Dame in gospodje, beseda tajnost je neprijetna v svobodni in odprti družbi. In mi kot ljudje, smo po naravi in zgodovinsko proti tajnim družbam, tajnim prisegam in tajnim postopkom. Dolgo časa nazaj smo se odločili da nevarnosti prekomernega in neupravičenega prekrivanja dejstev močno presegajo nevarnosti, zaradi katerih naj bi bilo to opravičeno. Celo danes je malo vrednosti v nasprotovanju grožnjam zaprte družbe s posnemanjem njenih samovolnjih omejitev. Celo danes je malo vrednosti v ohranitvi naše države, če naše vrednote ne preživijo skupaj z njo. Obstaja zelo velika nevarnost, da bo naznanjena potreba po povečanju varnosti zasežena s strani tistih, ki nestrpno hočejo razširiti njen namen do skrajnih meja uradne cenzure in prikrivanj. Tega ne nameravam dopustiti do obsega, ki je v moji kontroli. In noben uradnik moje administracije, naj bo njegov položaj visok ali nizek, civilen ali vojaški, ne sme interpretirati mojih današnjih besed kot izgovor za cenzuro poročil, da zaduši nesporazume, da prikrije naše napake, ali prikrije tisku in javnosti dejstva, ki si jih zaslužijo vedeti. Kajti po vsem svetu nam oporeka enotna in kruta zarota, ki računa predvsem na tajne posle za širjenje svojega vpliva – na infiltraci namesto invaziji, na prevratu namesto izboru, na ustrahovanju namesto svobodni izbiri, na gverilstvu ponoči namesto vojske podnevi. To je sistem, ki je vpoklical ogromna človeška in materialna sredstva v močno povezano zgradbo, v zelo učinkovito mašinerijo, ki vključuje vojaške, diplomatske, obveščevalne, ekonomske, znanstvene in politične operacije. Njihove priprave so tajne, ne javne. Njihove napake so zakopane, ne na naslovnicah. Njihove disidenti so utišani, ne poveličevani. Noben strošek ni vprašljiv, nobena govorica natisnjena, nobena skrivnost razkrita.
kmardra
03. 11. 2011 07.02
On je le paravan - illuminatska marioneta !
Timme Gailhofer
03. 11. 2011 01.12
obama je lutka "Glavnih"
a1b2c3d4e5f6
02. 11. 2011 22.32
Svet obvladujejo finančni lobiji, tile politiki so samo marionete, vodene z ozadja... (kolikor vem je Kennedy nekaj namigoval o tem, a je kmalu za tem izgubil glavo...)
LAcaliente
02. 11. 2011 21.22
Obama je skupek ljudi, ki so vedno najbolj vplivni, ni pomembno za "katerim obrazom" :)
dostojevski70
02. 11. 2011 19.53
Barrack OSAMA
bobocat
02. 11. 2011 19.40
Vse poti vodijo v Rim.Papež Benedikt XVI Leta 1952 je Vatikan razpolagal z bogastvom v zlatu v vrednosti 3,5 milijarde evrov, ker je bilo takrat drugo največje bogastvu v zlatu na svetu, takoj za ZDA. Kolikšno je njegovo bogastvu v zlato danes? Vatikan ima mnogo svojih finančnih rezerv na Wall Streetu. Že leta 1958 naj bi celotna vrednost raznih cerkvenih vrednostnih papirjev oz. drugih finačnih instrumentov znašala približno 50 milijard nemških mark. Cerkev je tudi na veliko angažirana v številnih podjetjih na področju nepremičnin, plastike, elektronike, jekla, cementa, tekstila, kemije, živil in gradbeništva. Vatikan poseduje vrsto vplivnih bank in je soudeležen v Evropi, Severni in Južni Ameriki pri velikem številu gigantskih industrijskih firm, nekatere celo skoraj v celoti pripadajo Vatikanu. Vatikan in nepremičnine Cerkev je največja posestnica zemljišč na zahodu. V Nemčiji ima več milijard m2 zemljišč, v Italiji nad 500.000 ha njivskih površin, v Španiji, Portugalski, Argentini okoli 20% vseh polj, v ZDA pa nad 1.100.000 ha njivskih površin, travniki in gozdovi v to niso všteti. Vatikan je tudi največji lastnik raznih stavb, pri čemer zaradi ogromne posesti ni mogoče več govoriti le o nepremičninah, temveč že o mestih ali mestnih četrtih. Max Parisi je za časopis »La Padania« delal raziskavo o lastniških razmerjih v Rimu in je v svojem članku z dne 21.6.1998 prišel do zaključka, da je že skoraj 1/3 vseh hiš v Rimu v lasti Vatikana. Vse te nepremičnine sploh niso prikazane v katastru, ker veljajo za »inozemski teritorij«. Kaj ima Jezus opraviti z … najdražjimi terasnimi stanovanji v Rimu, se še sprašuje novinar Parisi.
primc81
02. 11. 2011 19.35
...jaz sem pa mislil, da je najbolj vliven židovski/finančni lobij....
suckers
02. 11. 2011 19.21
Zoki je najvplivnesji :-)
ill_be_back
02. 11. 2011 19.18
Moj komentar na naslov se glasi : DALEČ OD RESNICE !!! lutke nikoli niso bili najbolj vplivne, čeprav so dovolj, da napolnijo svoje žepe na račun drugih.
ex-komunista
02. 11. 2011 19.11
Aleks 85
02. 11. 2011 19.01
MIŠA MOLK JE IN PIKA!!!!!!!!!!!!!!!!
Aaron-Heydar
02. 11. 2011 18.59
Hahahaha!! Kakšna šala tisočletja. On ni najvplivnejši človek, ampak je samo lutka. On je v bistvu glede vpliva na ravni navadnih državljanov. Hja, na žalost, tako pač je.
poncij
02. 11. 2011 18.32
nemogoče...kučan je
An0n
02. 11. 2011 18.29
haha... vi pa veste
ekskluziv.scena
02. 11. 2011 18.23
Napaka. Je samo PR-ovec najvplivnejših.