Tujina

Občinska svetnica močno pijana povzročila hudo prometno nesrečo, 41-letnik umrl

Reka, 16. 08. 2018 19.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodja reškega občinskega urada za šport je močno pijana povzročila hudo prometno nesrečo, v kateri je umrl 41-letni moški. Po avtocesti je vozila v napačno smer, zadela ob vozilo Slovenca, nato pa trčila v ograjo. Pri tem je avtomobil odbilo v vozilo 41-letnika. V krvi je imela kar 1,81 promila alkohola. A to ni prva nesreča, ki jo je povzročila pijana.

V sredo ob 23.55 se je na tako imenovanem Istrskem ipsilonu zgodila huda prometna nesreča, ki jo je povzročila močno pijana vodja Urada za športno in tehnično kulturo Občine Reka – 36-letna Vera Begić Blečić, poročajo hrvaški mediji. V nesreči je umrla ena oseba, še tri so lažje poškodovane.

Mestna svetnica je imela v času nesreče v krvi kar 1,81 promila alkohola.

36-letnica je z osebnim vozilom znamke Peugeot, reških registrskih tablic, najprej zapeljala v nasprotno smer po avtocesti Nova Vas–Višnjan. V nepreglednem ovinku je z levim ogledalom trčila v ogledalo nasproti vozečega avtomobila, znamke Škoda, ki ga je vozil 31-letni Slovenec. Kljub trku je nadaljevala z vožnjo v napačno smer proti mostu Mirna. Nato je s prednjim delom vozila zadela v zaščitno ograjo. Ob tem je avto odbilo v nasproti vozeče osebno vozilo, znamke Peugeot, puljske registracije, v katerem je bila družina iz Umaga. To se je prevrnilo na bok, peugeot Begić Blečićeve pa je še enkrat zadel ob ograjo, je pojasnila Nataša Vitasović iz istrske policijske uprave.

41-letni voznik, doma iz Umaga, je zaradi hudih poškodb pri tem umrl na kraju nesreče. 38-letna sopotnica in otrok, ki sta ostala ujeta v vozilu, sta bila lažje poškodovana in so ju reševalci prepeljali v reško bolnišnico, poroča Glas Istre.

Reški župan Vojko Obersnel je izrazil sožalje družini in prijateljem umrlega. Napovedal je, da bo Begić Blečićeva vsaj do uradnega zaključka preiskave suspendirana. Nadaljnje korake bodo prejeli glede na to, kakšni bodo rezultati.

Lažje poškodbe je utrpela tudi 36-letna mestna svetnica, sicer doma iz Opatije. Istrski policisti bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve hude prometne nesreče zoper njo na pristojno državno pravobranilstvo podali kazensko ovadbo.

Na kraju nesreče so posredovali reševalci, policisti in gasilci iz Umaga in Poreča, ter delavci Bina-Istra. Avtocesta med Novo Vasjo in Višnjanom je bila zaprta do 4.30.

Že junija lani pijana povzročila nesrečo in pobegnila

A to ni prva prometna nesreča, ki jo je povzročila Begić Blečićeva. Pod drobnogledom policistov in javnosti se je namreč znašla že junija lani, ko je v Reki povzročila lažjo prometno nesrečo, nato pa pobegnila, brez da bi vsaj preverila kako je z žensko in otrokom v drugem avtomobilu. Trdila je, da se je na kraj nesreče vrnila kasneje, odpeljala pa naj bi se, ker ni želela ovirati prometa.

Policisti so jo našli po petih urah, z 0,42 promila alkohola v krvi. Zaradi tolerance se to sicer obravnava kot 0,32 promila alkohola.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1