Obdukcija razkrila vzrok smrti kanadskega bogataša in njegove žene, primer je prevzel oddelek za umore

Obdukcija je pokazala, da sta bila kanadski milijarder Barry Sherman in njegova soproga Honey, ki so ju našli mrtva v kleti njunega luksuznega doma v Torontu, zadavljena. Policijska preiskava intenzivno poteka, primer je prevzel oddelek za umore.

Skrivnostna smrt kanadskega milijarderja Barryja Shermana in njegove soproge Honey, ki so ju v petek našli mrtva v kleti njunega luksuznega doma v Torontu je postala prioriteta policije v Torontu, primer je prevzel oddelek za umore.

Obdukcija trupel 75-letnika in 70-letnice je namreč pokazala, da sta bila zadavljena, je v nedeljo zvečer sporočila policija.

Formalni izraz "ligature neck compression", ki ga je potrdila policija, se nanaša na davljenje z vrvjo oz. kakšnim drugim materialom, ovitim okoli vratu, je pojasnil Steve Ryan, strokovnjak za kriminalistiko.

Umor v Kanadi

Preiskavo smrti kanadskega milijarderja Barryja Shermana in njegove soproge Honey, ki so ju v petek našli mrtva v kleti nujne hiše v Torontu, je prevzel oddelek za umore. (Foto: AP)

Znakov nasilnega vstopa v hišo ni bilo

Policija je smrt zakoncev Sherman že v petek označila za sumljivo, a je hkrati povedala, da ni našla nobenih znakov nasilnega vstopa v njuno hišo, niti ne išče nobenega osumljenca. Kanadski mediji so medtem poročali, da naj bi milijarder umoril svojo soprogo, nato pa sodil še sebi.

Ožji člani družine Sherman so oblasti pozvali k temeljiti, intenzivni in objektivni preiskavi, medije pa posvarili, naj do konca preiskave ne širijo lažnih govoric, da je šlo za umor in samomor. "Starša sta imela neverjetno voljo do življenja, bila sta predana družini in lokalni skupnosti, zato kategorično zanikamo govorice o samomoru, ki so začele krožiti po medijih," so zapisali v izjavi za javnost.

Kdo sta bila?

Barry Sherman je bil ustanovitelj in predsednik farmacevtskega giganta Apotex, ki po vsem svetu prodaja generična zdravila. Veljal je za enega najbogatejših Kanadčanov, s soprogo sta bila velika človekoljuba, izjemno priljubljena v lokalni in širši skupnosti. Revija Forbes je Shermanovo premoženje ocenila na okrog 3,2 milijarde dolarjev (2,7 milijarde evrov).

Honey Sherman je bila članica številnih odborov v bolnišnicah, dobrodelnih organizacijah in fakultetah. Par je imel štiri otroke.

Trupli je v kleti našel nepremičninski agent, ki je želel luksuzno prebivališče pripraviti za prodajo.

Njunemu spominu so se poklonili mnogi politiki, med njimi tudi kanadski premier Justin Trudeau. Na družbenem omrežju Twitter je izrazil sožalje družini in prijateljem preminulih in zapisal, da so bili vsi ganjeni nad njuno življenjsko vizijo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 55
 
Principat 19.12.2017 10:30:58
tu pa tam kaj slišiš ampak ++++ ///// V letu 2015 je umrlo povprečno 54 prebivalcev na dan v sloveniji ,,
Več komentarjev