Objavila prvo fotografijo po prihodu na prostost

Vojakinja Chelsea Manning, ki je bila sedem let zaprta zaradi izdajanja zaupnih dokumentov WikiLeaksu, je na družbenem omrežju objavila prvo fotografijo po tem, ko je zapustila zapor. Na njej je jasno pokazala svojo žensko identiteto.

"Ok, tukaj sem," je zapisala Chelsea Manning ob prvem portretu, ki ga je objavila na družbenem omrežju Instagram, potem ko so jo v sredo izpustili iz zapora. 

Okay, so here I am everyone!! �de1c . CC BY-SA! . #HelloWorld

A post shared by Chelsea E. Manning (@xychelsea87) on

Na fotografiji ima kratke svetle lase, izstopajo pa rdeče ustnice in globok dekolte. S tem je jasno pokazala svojo identiteto transseksualne ženske. 

Vojakinja je takoj po prihodu iz zapora odprla Instagram profil in objavila nekaj fotografij. Med drugim je na eni od fotografij razkrila, da si je po dolgem času privoščila kos pice, s svojimi bližnjimi pa nazdravila na svobodo in "nov začetek". 

Chelseo Manning so leta 2013 kot vojaka Bradleya Manninga obsodili na 35 let zapora, ker je WikiLeaksu izročil zaupne dokumente State Departmenta in Pentagona o vojni v Iraku. Po sedmih letih zapora v Forth Leavenworthu v zvezni državi Kansas je vojakinjo januarja pomilostil odhajajoči ameriški predsednik Barack Obama

29-letnica je v zaporu dvakrat poskusila narediti samomor zaradi ostrih pogojev in pogostega kaznovanja z bivanjem v samici, proti čemur se je borila tudi z gladovno stavko.

Bradley Manning je leta 2010 z vojaških obveščevalnih računalnikov v Iraku snel 700.000 zaupnih dokumentov in jih predal spletni strani WikiLeaks. Po aretaciji je Bradley spremenil ime v Chelsea in po pravdanju začel hormonsko terapijo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 14
CAFFEespresso 21.05.2017 08:40:40
Naj uživa.
Več komentarjev