Tujina

Očetu fantka, ki so ga v Španijo pretihotapili v kovčku, ne bo treba v zapor, čaka ga le denarna kazen

Ceuta, 21. 02. 2018 09.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Moškemu, ki je plačal 19-letnici, da je njegovega sina pretihotapila čez maroško-špansko mejo, ne bo treba v zapor. Fantek je sodniku povedal, da ne on ne oče nista vedela, da ga bodo tihotapci dali v kovček, in priznal, da je v njem zelo težko dihal. Zaradi nelegalnega prečkanja meje bo njegov oče moral plačati slabih sto evrov.

Ali Ouattara, državljan Slonokoščene obale in oče dečka, ki so ga varnostniki v španskem obmejnem mestecu Ceuta na meji z Marokom leta 2015 odkrili v kovčku, se je izognil zaporni kazni.

Ker tožilstvu ni uspelo zbrati dokazov, da je vedel, da bodo tihotapci fantka stlačili v kovček, bo zdaj plačal le 92 evrov denarne kazni za dečkov nelegalni vstop v državo, poroča BBC.

"Ne jaz ne moj oče nisva vedela, da me bodo dali v kovček," je sodniku v Ceuti povedal zdaj desetletni fantek Adou. Mislil je, da ga bodo tihotapci čez mejo odpeljali z avtomobilom, in priznal, da je v kovčku težko dihal.

19-letnica je poskušala čez mejo prepeljati osemletnika v kovčku.
19-letnica je poskušala čez mejo prepeljati osemletnika v kovčku. FOTO: AP

Trenutek, ko so cariniki obnemeli

Spomnimo. Maja leta 2015 so cariniki na meji med Marokom in Španijo ustavili 19-letno dekle, ki je mejo prečkalo peš in s seboj vleklo težak kovček. "Najprej smo mislili, da je v njem droga, a ko smo kovček položili na rentgenski trak, je operater, ki nadzira vsebino prtljage, opazil nekaj čudnega - obris osebe." Ko so kovček odprli, je iz njega pogledal osemletni fant in v francoščini dejal: "Živijo, moje ime je Abou." Po njihovih navedbah je bil "v zelo slabem stanju".

Španski časnik El Pais je takrat poročal, da 19-letnica ni v sorodu z dečkom, pač pa ji je njegov oče, ki je takrat živel na Kanarskih otokih, plačal visoko vsoto, da ga spravi čez mejo. Nekaj ur pozneje je tudi sam želel prečkati mejo in takrat so ga aretirali.

Ko so kovček odprli, je iz njega pogledal osemletni fant in v francoščini dejal: "Živijo, moje ime je Abou."
Ko so kovček odprli, je iz njega pogledal osemletni fant in v francoščini dejal: "Živijo, moje ime je Abou." FOTO: Enex video

"Vsega je konec, zdaj lahko nadaljujemo z našimi življenji – moja žena, moja hčerka, moj sin in jaz," je povedal Ouattara in razkril, da bodo novo življenje začeli živeti na severu Španije.

Na tisoče prebežnikov iz Afrike vsako leto tvega svoje življenje, medtem ko skušajo priti v španski mesti Ceuta in Melila na meji z Marokom. Nekateri preplezajo sedem metrov visoko ograjo, ki ločuje španski mesti od maroških, spet drugi se skrijejo v vozila, ali pa skušajo preplavati na drugo stran.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LaFemme
23. 02. 2018 21.15
Ne štekam,kaj je 19 letnica sploh mislila, ko je dala 8 letnika v kovček, plus kako je sploh računala da ga bo lahko fizično odnesla čez mejo. Pa tudi ni jasno kako to, da je zdaj cela familija v španiji... V glavnem katastrofa od članka.
Naveli?anec
21. 02. 2018 15.29
+13
Itak da ni vedel, kje pa. Prepričan je bil da ga bodo dali v poslovni razred na letalo z doplačanim ekstra kosilom....in tole take "starše", njihove potomce in podobne z takim veseljem uvažate v EU....Čez 20 let bo cela EU ena velika tretjerazredna država, kriminal pa na višku vseh viškov...
Prototip
21. 02. 2018 12.42
+9
Evo kako lahko spravite kaplarja v parlament,,,,
ladym77
21. 02. 2018 12.37
+9
Melilla in Ceuta sta španski enklavi v Maroku..logično res ustvarita mejo med Marokom in Španijo, ampak morda bi za jasnejše razumevanje potrebno dodati, da se mesti fizično nahajata na afriškem kontinentu in sta "obkroženi" z Marokom.
macro
21. 02. 2018 11.33
+2
Foter je v šoku. Nujno potrebuje nevro zdravljenje. V Španiji, da se razumemo