Tujina

Odgovoril na vprašanja, ki so spodnesla Bratuškovo: Ostre besede za Rusijo, južni tok 'na hladno'

Strasbourg, 21. 10. 2014 11.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Miloš Šefčovič bo podpredsednik Evropske komisije za energetsko unijo. Dobil je zeleno luč odborov ENVI in ITRE, ki ju je prepričal z odgovori na vprašanja, na katera Alenka Bratušek ni imela jasnih odgovorov. Napovedal je bolj strog odnos do Rusije.

Maroš Šefčovič
Maroš Šefčovič FOTO: Reuters

Na komisarskem stolčku, ki bi ga morala zasedati Alenka Bratušek, bo sedel Miloš Šefčovič. Slovak je dobil zeleno luč odborov ENVI in ITRE. Na vprašanja je odgovarjal suvereno in povsem drugače kot Alenka Bratušek, ki je po slabi predstavi od komisarske kandidature odstopila sama, preden bi dobila košarico odbornikov.

Koncept energetske unije je nastal kot odgovor na rusko agresijo na Ukrajino. Od bodočega komisarja se pričakuje, da bo močan igralec v pogajanju z Rusijo o uvozu njihovih energentov.

Vprašanje, kako namerava razvijati odnos EZ-Rusija je Šefčoviču postavil slovenski nadomestni član v odboru ENVI Lojze Peterle. Kot je zapisal na Facebooku, je Šefčovič glede strateškega odnosa med EZ in Rusijo opozoril na vzajemnost odnosa - na strateški pomen energentov za oba partnerja, že v uvodnem nastopu pa je zavrnil rabo energije kot političnega orožja.

Kot je ocenil Peterle, je bil Šefčovič "glede temeljnih ciljev in odprtih vprašanj na področju energije jasen in ambiciozen, tako v uvodnem nastopu, kot v odgovorih, v katerih se ni izogibal politično zahtevnejšim vprašanjem. Obvladal je tudi širši politični in tematski kontekst energetskega sektorja".

Šefčovič je pozval k enotnemu nastopu članic EU napram Rusiji. "Naša nezmožnost, da bi govorili isti jezik, omejuje naš vpliv," je opozoril. Zavzel se je za večjo raznolikost evropskih energetskih virov, zaradi česar bi projekt Južni tok postavil "na hladno" in se lotil diverzifikacije virov.

Kot pet prioritet svojega mandata je naštel, da mora biti EU enotna glede energetskih vprašanj, poudaril je potrebo po različnejših virih energije, gradnjo terminalov za plin, večjo energetsko učinkovitost in razvoj partnerstva z Norveško.

Podpredsednik za energetsko unijo bo tudi nadzoroval več drugih komisarjev, med drugim komisarja za energijo in klimatsko politiko Miguela Ariasa Caneteja, enega najbolj spornih kandidatov, ki so bili potrjeni, saj mu kritiki očitajo neprimernost za vodenje "zelenega" resorja, glede na njegove povezave z naftno industrijo.

S potrditvijo Šefčoviča in naše kandidatke Violete Bulc, tako gorijo vse zelene luči za glasovanje Evropskega parlamenta o komisiji Jean Claudea Junckerja. Evropski poslanci bi bodo o komisiji v celoti odločali že jutri, če jo bodo potrdili - in pričakovati je, da jo bodo - bi lahko ta začela delovati po predvidenem terminskem načrtu 1. novembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (71)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rissp1
22. 10. 2014 20.39
+1
Kdaj bodo priliznjeni politiki (PRILIZNJENI, HINAVSKI SO VSI DA NE BO POMOTE) nehali ravnati PROTI interesu države, še bolj pa PROTI INTERESU LJUDSTVA ? Koliko odstotkov Slovencev podpira zaostrovanje odnosov med Slovenijo in Rusijo zaradi ameriških interesov ter interesov nekaterh večjih držav ki imajo svoje gospodarske , strateške ter politične interese ki se zaradi pohlepa križajo z Ruskimi? Kaj konkretno dobrega ima Slovenija od tega, da se prostovoljno (kljub drugačni volji večine Slovencev) opredeljuje kot sovrražnica Rusije in zaveznica nove Ukrajinske "vlade" (v narekovajih zato, ker niti Slovenija niti nobena druga država EU ne bi priznali takšne vlade, če nebi šlo za pohlepne interese - takšne vlade ki je na oblast prišla s pučom, nato pa "zmagala volitvah", ki jo je bojkotiralo geografsko skoraj polovica države, številčno pa veliko več kot polovica... In četudi bi takšna vlada bila legitimna, nebi niti Slovenija niti EU proglasili sami sebe za zaveznico takšne vlade, ki ubija svoje prebivalstvo v imenu "protiterorističnih akcij", (skoraj 5000 mrtvih CIVILISTOV, od tega več kot 1000 otrok). Glede na to da sistematično pobijajo rusko govoreče domačine (ki so tam že generacije ter vse ki te žrtve podpirajo), beguncev pa je že več kot 1.500.000 , glede na to da je ubijanje in namerno teroriziranje s topništvom itd. da bi ljudstvo zbežalo USMERJENO na točno določen geografski del države in na točno določeno etično skupino ljudi, je več kot jasno da gre za etično čiščenje, genocid. To , da EU čez noč pozabi na svoja tako opevana načela pravičnosti itd., in se proglasi za sovražnico Rusije da bi s tem še bolj podprla nov Ukraijnski režim, je do neke razumljivo, pač je prevladal pohlep in interesi nekaterih večjih (vodilnih) članic EU so v navzkrižju s tem da bi Ukrajina dobro sodelovala z Rusijo, plin, plodovitne ravnine, IMF krediti,itd.itd. , zmagala je pokvarjenost in pohlep, lakota po profitu večjih članic EU. Da pa SLOVENIJA kljub drugačni volji ljudstva proglasi sebe za zaveznico novega Ukrajinskega režima (ki še veliko huje zatira svoje prebivalstvo v vzhodni polovici države, kot je to počela JLA leta 1991,ko smo se hoteli odcepiti tako kot vzhodna Ukrajina sedaj) , in da se razglasi za odkrito sovražnico Rusije (s katero je veliko bolje sodelovala gospodarsko kot pa z Ukrajino in od nje tudi imela nepopisno več dobička, ki je Sloveniji glede na propad države krvavo potreben, pa je veliko manj razumljivo. Naj naši vrli politiki takšne stvari počnejo v SVOJEM imenu, ne pa v mojem in tudi ne v imenu večine ljudstva in Slovenije, če je jasno da smo proti !
vetlan
22. 10. 2014 11.37
+2
prodal se je za denar, pfuj...
ferencz 1
21. 10. 2014 18.11
+2
Prav se piše in bo ŠEF!
Hilarij71
22. 10. 2014 07.47
+5
Njega ne bo zeblo, brez skrbi. Rajo pa bo.
Ciril Vodnik
21. 10. 2014 15.45
-20
Me veseli, da bomo dobili odločnega, sposobnega in proevropskega komisarja, ki se bo znal postaviti po robu ruskim izsiljevalcem.
antiXfashizmXeuXgso
21. 10. 2014 15.29
+26
Se pravi, če hočeš biti komisar v EU moraš pljuvat po Rusiji.
lounge
21. 10. 2014 13.08
+28
Tukaj vas pa je nekaj kekcev na kupu. Grem skoraj stavit, da še nihče ni od blizu videl ne Rusije ne Bruslja. Prvič, Rusija je povsem odvisna od izvoza energentov in izgube evropskega trga ne more nadomestiti; tudi sankcije se že močno poznajo. Seveda pa gre za avtokracijo, ki se mora napihovati, da ne izgubi strahospoštovanja pri svojih državljanih, v resnici se pa pridno pogaja, ker ve, kje so njene meje. Mimogrede, najbrž vas večina niti ne ve, da rusko gospodarstvo po obsegu BDP sploh ni kdovekako veliko, je nekje na ravni italijanskega (in kar 8x manjše od ameriškega). Drugič, kar zadeva Slovenijo in EU, sploh nimamo izbire; tudi če "izstopimo", bomo še vedno povsem odvisni od trgovine s to isto EU, kamor gre več kot 70% napega izvoza. Tako da nikar ne sanjajte, raje si najprej razčistite osnovne pojme, vsi podatki so "just a click away" ;))
Hugo Grotius
21. 10. 2014 13.17
+13
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.19
+0
Saj tudi rubelj so želeli naredit za svetovno valuto, pa ga nihče ne povoha. Sedaj pa še sami na veliko iščejo (ničvredne kao) ameriške dolarje in se otepajo rubljev. Saj meni je tudi čudno kaj jugorealisti nakladajo o Rusiji. Za razliko od njih sem jaz tam izvajal velike projekte,.... . Tile jugoboljševiki bi umrli od groze če bi morali živet v tako surovem okolju. Nem poznajo ne Rusijo, ne Evropo, ne Ameriko a nakladat znajo po realsocialistično da ne moreš verjet. Saj Rusi niso slab narod, je pa to surov svet.... . V Ameriki je neprimerno lažje živet. Tudi v EU. Rusi bi dandanes bili gospodarska velesila če nebi izkusili boljševizma. Rusija je sicer všeč jugorealistom ker je predstavljala izvozni trg (ali ga še vedno predstavlja) za v svetu nekonkurenčne "jugo" izdelke.
Ricketts
21. 10. 2014 13.23
+8
če izstopimo iz EU nam bo le ta nabila lepe carine pri izvozu in adijo še ostale firme
dannyer
21. 10. 2014 13.25
+7
ppp je druga v evropi 3,555 milijarde usd (2 v evropi) nominalno pa okoli 2,300. (4 v evropi) rusija trenutno stoji boljše kot večina eu držav .
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.25
+3
Če izgubimo nemški trg ne bo več ene same javne plače, ne pokojnin in ne socialnih transferjev. Jugorealisti bi morali imet sliko Merklove na zidovih ker od njenega dobrega zdravja je odvisno njihovo preživetje.
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.27
-1
Ciper stoji slabše kot večina Evropskih držav, a je standard njegovih gospodinjstev najvišji v Evropi. A Rusija kao stoji dobro, standard gospodinjstev pa je MIZERIJA. Daleč najslabši v primerjavi z EU državami. Sedaj pa izberi! Statistične podatke je pač treba znat brat.
SlovenijamaTALENT
21. 10. 2014 13.31
+16
Rusiji se jeb....za EU. počasi se bodo preusmerl na druge trge Azija in lat amerika, potem jim bomo sam še v hrbet gledali bizgeci
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.33
-10
In potem si se zbudil. Rusija bo VEDNO VSE prodala za Eure. Če bomo kaj rabili od njih bomo dobili. Če bodo oni odvisni samo od Kitajske pa bodo veliki reveži saj Kitajska ni dedek mraz ki nebi izkoristil tako odvisne pozicije Rusije od njih. Kitajski pa na kraj pameti ne pride da bi ogrozila svoja trga v Ameriki in EU!
SlovenijamaTALENT
21. 10. 2014 13.33
+5
Trenutno rabjo še Eu za prestroktuiranje gospodarstva ki na veliko poteka, potem bomo vidl kdo bo koga rabu bizgeci EU. te zahodne teorije ne zdržijo vode
dannyer
21. 10. 2014 13.34
+13
prvič rusija je velika velika držav z 146,2 milijoni ljudi oni imajo težave z enormnimi razdaljami saj morejo vlagati veliko o transportu ,cest , železnice . če bi bila rusija manjša bi bila precej večja po bdpju kot nemčija . prav tako imajo težava z pridobivanje energije saj so na zelo oddaljenih mestih . rusija bo po bdpju hitro prisegla nemčijo na to te naj ne skrbi ppp plače v rusija znašajo 24,000 usd (slo 29,000 zaokroženo) nominalno rusija 14,000) slovenija 22,000). ja malo slabši so od nas ni pa razlika huda .
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.35
+0
Ljudje mislijo da je Rusija Moskva. Moskva je surovo okolje ampak to niti slučajno ni Rusija. Rusija je stotine mest ki so mesta duhov kjer ni NIČESAR omembe vrednega, razen bede, lakote, revščine in obupa. Sedaj imajo problem ker več ni Sovjetske Zveze kjer so lahko ropali druge. Jugorealisti si samo želijo neke druge realnosti kjer bi oni s pomočjo Rusov lahko druge ropali in ustrahovali. Na to pa naj kar pozabijo.
SlovenijamaTALENT
21. 10. 2014 13.37
+6
Ti si vidu rusijo sam po Tv, jas sem bil tam. Ne nakladaj bizgo..
dannyer
21. 10. 2014 13.37
+10
rusija se ukvaraj z neodvisnimi državami ki imajo skoraj 300 milijonov ljudi . to so bivše države od 1.1. 2015 začenja delovate euroaziska unija ki bo imela 175,000,000 milijonov ljudi + ostale države iz bivše ussar so še dale poziv k članstvu . pol so tukaj briks ki imajo skupaj 3,000,000,000. trg ter še zavezniki iz južne amerike in afrike. bljižnega vzhoda .
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.37
-6
Ti si bil v Rusiji? Kaj je to maršrutka? Če ne veš, si blefer! To ve vsak ki je kdaj bil v Rusiji. Kaj je to čeburek? Kako izgleda?
dannyer
21. 10. 2014 13.38
+5
BilderbergIlluminati lepo da verjameš zahodni propagandi rusija ima težav in to ne zaradi euja ampak zaradi velikosti države .
SlovenijamaTALENT
21. 10. 2014 13.38
+0
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.39
-3
Evo. Sedaj vsi vidijo Kako jugorealisti blefirate. To je vse kar znate. Laž in blef. Glede velikosti Rusije je to bedarija ker se vse dogaja v evropskem delu Rusije.
Aven
21. 10. 2014 13.42
+5
Rusija izredno hitro napreduje. Presenečenje doživiš ko vidiš 28n tehnologijo. V zadnjih 5 letih je tak napredek - da ne moreš verjet.
dannyer
21. 10. 2014 13.46
+5
evrroski del rusije je velik okoli 4,000,000 km2 v njej živi 110,000,000 ljudi ampak v azijskem delu pa živi 36 ,200,000. tam so tudi mesta ki so milijonska in do njih se pride s cest , železnico ali letalom . ampak je to drago . res pa je da so mesta postavljena na taktičnem spisku . samo kljub temu je to drago nobena eu država ni toliko velika da bi imela težave z potovanjem tovorov rusija jo ima . če tega ne veš pol si pa res blefer saj očitno nimaš pojma o rusiji .res je ,da je moskva center tod hrana surovine morajo priti tudi do oddaljenih mestih .prav tako črpanje nafte ali plina ne sme biti dražje . drugače se ne splača drugič rusija je velika 17,000,0000 km2
dannyer
21. 10. 2014 13.48
+4
rusija ima celo rakete ki so boljše od zda . in nato so zda opozarjale na rusko napredno tehnologijo prestreznik ali proti raketni ščit . teh so sedaj rusi dali v siriji . izrael je pa bil na nogah .
ficfiric 1
21. 10. 2014 13.50
+4
Itq...men placo daje kitajec..in tezki komunist...ampak placa me tolk da me ne slo ne eu nista hotla tolk placat...tko da ne vidim nobenih hudih plusov tam v eu...davke pa mate take da se vsi sprasujejo kolk glomazne dnarske imate potem...ko jim pokazes staro placilno pa vsi v smeh...in vprasanje ce je to zafrkancija....se te zlobni komunisti se smejijo kolk pitalisticna evropa placa delavca...v eu je plac samo za mazace in tiste ki goflo sukajo...in si car...samo da se ni treba mal tack umazat...
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.54
-4
Zakaj pa potem ne pristanete na tako socialo in minimalno plačo kot je na Kitajskem?
ficfiric 1
21. 10. 2014 13.58
+2
Nevem na kaj naj pristanem..sej ti pravim da me komunist place tolk da nimam nobenih problemov...pac placan za kar naredim..sicer nimam placanega dopusta..ce me ni me pac ni..vendar je to ta mali problem...nevem zakaj pa je kitajska tam kjer je ce so tolk ubogi...zakaj je rusija tam kjer je ce so tolk bogi...poglej pa polovico drzav eu ker so tolk napredni kje so...z slo vred...
Hugo Grotius
21. 10. 2014 14.06
-1
Rusija ni več ne gospodarska ne vojaška velesila. Rusija ima pomembno vlogo in so regionalni faktor, ne pa svetovni. Ne moreš primerjati ZDA z Rusijo. Rusija je s vseh straneh obkoljena s "sovražniki", na eni strani EU, Japonska na drugi strani, s Kitajci imajo specifične odnose in določene spore, pa še Indija je tam, ki hitro raste kakor v gospodarskem tako tudi v političnem smislu in ni daleč čas, ko bo Indija stalni član Varnostnega sveta ZN.
ficfiric 1
21. 10. 2014 14.07
+2
Itq da ga ne mece skozi okno...ce ga bi, bi mi placal tud dopust...tko ga mi pa ne..ga mi ni treba..placa dovolj takrat ko delam...in vsi smo zadovoljni...
IQ007
23. 10. 2014 00.38
+1
hugo-verjetno pišeš za usa in eu.ne piši traparije
dannyer
21. 10. 2014 12.44
+2
do leta 2020 upam da bomo svobodni in, da skrajni eu pade . referendum takoj če bi imeli močne politiki bi eu tožili za škodo ki jo naše ekonomija trpi zaradi vsiljevanja k ne trgovanjem z rusijo , plinski tok itd milijarda nam je že šla lepo torej od eu nimamo koristi če smo dobili vse dražje demokracija pa je padla ????
Hugo Grotius
21. 10. 2014 13.07
+6
Ovco, ki se oddalji od svoje črede zelo verjetno poje volk
dannyer
21. 10. 2014 13.25
+7
nas je že pojedel volk sedaj smo pa sužnji .
ficfiric 1
21. 10. 2014 13.28
+2
In kdo je ta volk?...gvisn raketa od nata ali amerike...drugih sovraznikov v sredini evrope ni...
BlokiranZaradi24urFašizma
21. 10. 2014 13.29
-8
Ko si se odločil nekritčno podpirat jugoboljševike, si se odločil za suženjstvo. Kaj se sedaj pritožuješ? Če nisi znal objektivno ocenit kaj je dobro in kaj ne in nisi v stanju spregledat realnega stanja, .... je pa kriv Bog. Ker te je naredil takega.
dannyer
21. 10. 2014 12.39
+9
eu je po zakonu združenje ki pa ni nad državo če ji ta vsiljuje z neki to ni več demokratično eu se je predstavila kot organizacija dogovora pogovora med državi postala je pa represiven organ za ustrahovanje ter izsiljevanje članic če ne boste tega sprejeli bost dobili sankcijo of klofuto .ali kazen ali vam bomo škodovali .z recesijo itd. eu ni to kar so nam govorili . to dan nam vsiljujejo s kom bomo trgovali kaj bomo delali kaj bomo jedli kje naj krava kaka .uničili so nam sladkor,prašičerejo , kmetijstvo . zaradi šengena smo ogroženi .saj s tem podpiramo kriminal s trgovanjem z ljudmi .eu je bila skupnost držav v kateri se voditelji pogovarjajo kako približati stališča držav tako da bomo imeli vsi korist sedaj ima korist eu pa še katera država ne pa druge . eu je problem in edino zdravilo je odhod na svobodo kjer bomo lahko zadihali seveda z močno vlado ki bo ščitila slovenijo in Slovence ne pa eu ter njihove interese .
ficfiric 1
21. 10. 2014 13.40
+5
Dannyer kar si napisal je cist logicno in vsak z zdravo pametjo bi tko razmisljal....vidis pa da ti talajo minuse...slovenci zahojeni...hhahahaah....sej ni cudno da vam slo tone globoko globoko...ja baje da se ne smete od crede oddaljevat ker vas "lahko" volk pozre...tko da raje grupno vsi v prepad z ostalimi za eu nepomembnimi clanicami...
dannyer
21. 10. 2014 12.26
+9
če eu namenoma škoduje slovenskemu gospodarstvu bi morala slovenija razmišljati o tožbi nad eu. če smo že v eu to ne pomeni da se v vsem strinjamo to kar hočejo delati pomeni da bomo vsi mislili enako kar pač ni mogoče . to so delale diktature in ne demokracije enotne trge pomeni konec suverenosti držav . in to je problem in ne rešitev.. rusija pa je spet na udaru zaradi petrodolarja eu pa je postala hlapec jernej za zda halooo vsi vemo da je eu in zda kriva za ukrejinsko krizo zato slovenija ne bi smela podpreti sankcije saj smo suvereni tukaj se pa etika in morala konča . saj je vlad padla na izpitu . se pač ne strinjamo z skrajno vsiljeno politiko eu ki meče neke vsiljene vrednot v zadnjih 8 letih nad članicami . katastrofa eu je problem REFERENDUM O SVOBODI OZ O IZOTOPU IZ SKRAJNEGA EUJA IN TO ČIM PREJ ENERGIJO BI IMELI ZA 50% CENEJE . POLEG TEGA OBSTAJAJO RUSKI IN AZIJSKI TRGI ZA ZADOLŽEVANJE NE PA EU IN ZDA Z IMF ,WB TER SKRAJNI ZASEBNI KAPITAL ..
dannyer
21. 10. 2014 12.31
+2
če eu politiki ena država ni všeč to ne pomeni da je vsem 28 članom enako korupcija v eu je 100 krat večja kot v sloveniji . edina rešitev je izstopu iz euja
dannyer
21. 10. 2014 12.32
+4
če bi nas čufer zadolžil lani v aziji bi bilo cenejše vlade ki delajo v interesu zda in eu so nemoralne in ne etične zločinske . katastrofa .
ficfiric 1
21. 10. 2014 12.48
+4
Dannyer....se strinjam...sej vidmo da se rusi niti ne bunijo glede evrope...kaj pa je evropa proti aziji in afriki...se jim ocitno ne splaca...nekaj so zgubil po drugi strani pa spet veliko pridobil...mene sam zanima kolk hitr bodo v eu zrihtal primankljaj energije...sej se v nemciji jamrajo da so se malo usteli..cez 2 tedna bodo oa isti jokal pri rusih ce lahko mal pipco odprejo da ne zmrzne pol evrope v prvi zimi...ameri pa se kr sankcije...pa se sami tonejo zraven...tist brics jim ne da miru...pa ukrajincem bi zaprl plin dokler ne placajo racuna...oziroma ga placa eu ali zda...
Hugo Grotius
21. 10. 2014 12.51
+4
Jaz pa ne morem verjeti, da je Slovenija v EU, NATO in vse ostale pro zahodne organizacije in združenja. Dokler pri nas še vedno obstaja pro ruska ideologija in nostalgija za "bratstvo" z Rusi. .. to kaj vi pišete je nekaj neverjetnega. .. Slovenija je zaprosila za vstop v EU ne pa oni nas... saj ni čudno, da smo v takšnem stanju kakršnem smo. Včasih se mi zdi, da smo mi Trojanski konj v EU. Upam, da nas ne bodo izrinil in dali na hladno...
ficfiric 1
21. 10. 2014 13.26
+0
Jst tud upam da vrzejo slovenijo ven...mogoce pa pridem pol nazaj...
dannyer
21. 10. 2014 13.49
+3
noben nas ne bo metal ampak bomo pametni in šli sami .
AlternativeFacts
21. 10. 2014 12.24
+3
EU prodaja presežke plina, ki jih ima zaradi gospodarske recesije, Ukrajini in to po višjih cenah, kot bi ukrajinci plačevali rusom, ampak ker ukrajina želi v EU, morajo piskat kot se jim ukaže.......z ukinitvijo južnega toka bi se zgodilo enako, trenutni presežki plina, ki prihajajo preko severnega toka, bi služili za prekupčevanje s plinom znotraj EU in spet bi se germani šlepali na ostalem delu EU....pod črto povedano, naj imajo germani to sheblano eu, mi gremo pa po svoje.....
SmradiLeviPokvarjeni
21. 10. 2014 12.06
+10
Jest sem pa mislu, da so za Bratuškovo izbral najtežja vprašanja, pa to ... lol ... pa zgleda da ni tako ... hahahahaa ...
dostojevski II
21. 10. 2014 12.30
-4
Če bi ti kaj mislil, ne bi pisal neumnosti.
FrancRodeVKristusu4
21. 10. 2014 12.02
+12
Rusi se nam smejejo in štejejo svoje trilijone.... Bolj Evropa potrebuje Rusijo, kot obratno....
aleksander_vel9
21. 10. 2014 12.01
+9
kaj imamo od unije?? samo sranje pa dolgove? z južnim tokom bi zaslužili pa ne bomo ker se eu krega z rusijo! gremo vn iz eu!
Ricketts
21. 10. 2014 13.20
-4
ti kar pojdi ven, te nihče nima privezanega
FrancRodeVKristusu4
21. 10. 2014 11.56
+7
Adijo južni tok....
puspan
21. 10. 2014 15.52
-2
Ricketts
21. 10. 2014 11.48
+14
me987 ....... alenka ne ve niti, koliko wattov je v enem megawattu..------------------------še dobro, da jo kdo ni vprašal :)))))))
asul
21. 10. 2014 11.39
+8
Raje z obubožano evropo, kot bogato (glede naravnih virov definitivno) rusijo. Nekdo bo tole obžaloval.... pa to ne bodo gospodje v bruslju.
Ricketts
21. 10. 2014 11.42
-12
User792410
21. 10. 2014 11.36
+10
Rusi pa v jok in na drevo !?
Ricketts
21. 10. 2014 11.41
+4
Terezinka če je kandidirala za EU komisarko bi ji morali biti v prioriteti interesi EU (vsaj navidezno)
FrancRodeVKristusu4
21. 10. 2014 11.58
+3
Rusi se nam smejijo in štejejo svoje trilijone.... Bolj Evropa potrebuje Rusijo, kot Rusija Evropo....
User792410
21. 10. 2014 12.15
+1
Ricketts
21. 10. 2014 11.28
+8
Ševčovič je povedal to, kar so hoteli slišati, AB pa tega ni mogla povedati, ker se s tem ni strinjala, oziroma ni bila za tako pot (Rusija za vedno v srcu z rdečo zastavo).
vrtojb
21. 10. 2014 11.35
+22
AB ni vedela kaj bi sploh povedala, za rusijo ali proti
Terezinka
21. 10. 2014 11.37
+6
Velj, AB ni mogla proti Južnemu toku, ker bi jo takrat imenovali proti Slovenskim interesom. Teh skrbi izgleda, da naš Petrle nima. Je pa strašni strokovnjak za energetiko ta Peterle., ni čudno, da bi po prepričanju nekaterih bil celo primeren komisar za energetiko in celo za podpredsednika EU komisije, da te kap, kako nekateri res nimajo nobene samokritike
Ricketts
21. 10. 2014 11.38
+5
v mislih je bila za Rusijo, morala pa bi biti proti in ni in ni šlo, pa se je vse zalomilo
me987
21. 10. 2014 11.44
+16
to je tisto, kar ti želiš slišat, da je blo. Šefčovič je tipični pripadnik destruktivcev in lizačev prekolužnih zadnjic, alenka je pa prišla tja samo zato, ker je "uspešno" privatizirala za prave strice državna podjetja. alenka ne ve niti, koliko wattov je v enem megawattu..