Črna kronika

'Obtožbe so smešne'

Sydney, 09. 08. 2009 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policisti so odkrili skrivnostno jahto in Avstralko podobno 'Victorii Beckham', ki naj bi sodelovala pri ugrabitvi deklice Madeleine McCann. 53-letnica zanika vpletenost.

Takšna bi bila videti 6-letna Maddie danes.
Takšna bi bila videti 6-letna Maddie danes. FOTO:

Avstralski policisti so z vseh koncev sveta, predvsem pa iz Avstralije, v zadnjih nekaj dneh prejeli podatke o skrivnostni ženski, ki je zelo podobna 'Victorii Beckham' in ki naj bi imela informacije o izginotju Madeleine McCann. Preiskovalci so nanjo postali pozorni, potem ko jim je neka priča dejala, da je spraševala po otroku. Policisti pa so po poročanju svetovnih medijev danes odkrili avstralsko 'Victorio Beckham' in pa skrivnostno jahto, s katero naj bi ugrabitelji deklico prepeljali iz Portugalske v Španijo.

Britanskega turista naj bi ženska z avstralskim naglasom, ki nekoliko spominja na nekdanjo članico dekliške skupine Spice Girls Victorio Beckham, v nekem baru v Barceloni zamenjala za svojega pajdaša in ga vprašala: 'Ali jo imaš? Ali imaš otroka?' To naj bi se zgodilo komaj 72 ur po izginotju Maddie iz počitniškega apartmaja.

Našli napačno osebo 

Na osnovi opisa fotorobota in telefonskih klicev so policisti žensko identificirali kot 53-letno Judith Aron iz Melbourna, ki tekoče govori špansko in ima petletno hčer. Judith Aron je zanikala vsakršno vpletenost v izginotje deklice. “Nimam nobene povezave z deklico. Imam 53-let in ne izgledam kot ena izmed Spice Girls. Šokirana sem, da je nekdo pomislil, da sem povezana s tem. Zunaj Avstralije nisem bila vse od leta 2000, tako da v času njenega izginotja nisem mogla biti v Španiji ali na Portugalskem," je še dejala za Fairfax Media.

Domnevna osumljenka v primeru Madeleine McCann
Domnevna osumljenka v primeru Madeleine McCann FOTO:

Preiskovalci so po odkritju jahte, s katero naj bi ugrabitelji prepeljali deklico iz Portugalske, ugotovili, da jahta Will Power pripada staršem 31-letne avstralke Melisse Carlson, ki pa je hči 52-letne milijonarke Rhonde Wyllie. Jahta pluje pod avstralsko zastavo, le tri dni pred izginotjem deklice pa so jo videli v Barceloni.

Jahta je v Barcelono prispela le nekaj ur pred tem, ko je Avstralka, ki je podobna 'Victorii Beckham', nekega Britanca vprašala, ali ji je pripeljal njeno hčer. Melissa Carlson in njena mati Rhonda sta povezovanje njihove jahte z ugrabitvijo deklice označili za 'smešno'.

Starši še niso izgubili upanja

Starša deklice Kate in Gerry McCann še nista izgubila upanja.
Starša deklice Kate in Gerry McCann še nista izgubila upanja. FOTO: Reuters

Starša deklice Kate in Gerry McCann sta ljudi zaprosila, naj ne izgubijo upanja in naj Maddie še naprej iščejo, čeprav je od izginotja minilo že skoraj dve leti in pol. "Si lahko predstavljate, da bi bil nekje otrok, ki čaka, da ga najdemo, pa bi ga odpisali in pozabili nanj samo zato, ker o njem ni nobenih informacij," sta pred nekaj meseci na svoji strani zapisala starša.

Kot je znano, je Madeleine McCann izginila z počitniškega apartmaja v naselju Praia da Luz v portugalskem Algarveju 3. maja 2007. Starša sta bila v času izginotja deklice v bližnji restavraciji. Po tragičnem dogodku sta britanska in portugalska policija uvedli obširno preiskavo, primer pa je razburil svetovno javnost. Deklice navkljub obsežni mednarodni policijski preiskavi še niso našli.

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

warezovc@email.si
10. 08. 2009 09.19
PUSTE ZE OTROKA PRI MIRU
atani
10. 08. 2009 08.58
loti23
10. 08. 2009 08.58
stitch a ti si pa zobozdravnik da si to opazu na te sliki k se skor nč ne vidi zob dej dej.
Foen
09. 08. 2009 22.11
slika maddie pri 6 letih bi lahko imela normalno velike zobe ne pa še vedno tiste mlečne rižke
zuper
09. 08. 2009 20.06
mogoče sta pred tem da izgineta :)
Ramzess
09. 08. 2009 19.49
Se pa strinjma z mnogimi, odgovornost starše, ki je očitna in znana, še vedno ni bila obdelana, je nista niti še priznala, pa bi rada otroka nazaj, oz. vedela za njeno usodo, ki se je začela z njuno napačno potezo, oz odločitvijo. Včasih rešitev pride s priznanjem. Resnica ne bo dolgo ostala skrita, lahko nas, ali pa ne, zelo preseneti. In kaj je danes kaj z njunima dvojčkoma, kot da ne obstajata več, nobene vestičke ni več.
Ramzess
09. 08. 2009 19.43
"Policisti so odkrili skrivnostno jahto in Avstralko podobno 'Victorii Beckham', ki naj bi sodelovala pri ugrabitvi deklice Madeleine McCann." Neumen stavek, če žensko že imajo, poznajo tudi njeno idetiteto, nevem kaj ima njena podobnost z Victorio Beckham, z zadevo, ali kaj hočejo povedati s tem. Tako za luno pa mi spet nismo, da bi nasedali taki obliki sprenevedanja. "Judith Aron je zanikala vsakršno vpletenost v izginotje deklice. "Nimam nobene povezave z deklico. Imam 53-let in ne izgledam kot ena izmed Spice Girls. Šokirana sem, da je nekdo pomislil, da sem povezana s tem."" Le kdo ne bi bil šokirana nad takimi igricami policije, ki očitno nimajo početi kaj pametnejšega, spet maltretirajo nedolžno osebo, potem pa se hvalijo kako uspešni. "Jahta je v Barcelono prispela le nekaj ur pred tem, ko je Avstralka, ki je podobna 'Victorii Beckham', nekega Britanca vprašala, ali ji je pripeljal njeno hčer. Melissa Carlson in njena mati Rhonda sta povezovanje njihove jahte z ugrabitvijo deklice označili za 'smešno'." Še enkrat isti šmoren, podpobnost z Victorijo, namesto omembe idetitete, ki je že znana, v čem je poanta. Človek več ne ve kaj je res in kaj ne, če policaji zadevo tak zamotajo, da je še odmotati me znajo več, vidimo kaj se zgodi, če policaji napak (po svoje) tolmačijo, že tako lažna ali napačna pričevanja, potem pa se čudimo da nedolžnemu uničijo življenje, ko enkrat zabredejo pregloboko, se ni mogoče več izkopati ven. Kako naj bo primer verodostojen, če kar naprej vpletajo nove napake vanj, tako otroka, osebe, žive ali mrtve, ne bodo nikoli našli, ker se se dela vse na pamet, brez prave logike. Zelo težko je razumeti policijsko logiko (človek se vedno vparaša koliko jim dejansko lahko zaupa, a spozna da manj kot bi želel), tukaj so očitno pozabili, da ta jahta ni edina taka jahta na svetu, in ženska bo morala dejansko dokazat lastno nedolžnost in nevpletenost jahte, preten bodo obe pustili pri miru. žal bo etiketa ostala doživljenjsko.
alterego
09. 08. 2009 18.54
se strinjam, starša nista "čista"
NoriKonj
09. 08. 2009 18.46
Ježek lovec na 24 kur.... sva istočasno enako napisala. Mati je prva na seznamu in nihče mi še ni podal prepričljivega razloga proti te teoriji.
NoriKonj
09. 08. 2009 18.44
Zame so starši še vedno prvi osumljenci. Vsa zadeva smrdi bolj kot otroške plenice.
jezek_24kur
09. 08. 2009 18.43
Za starša sta mi vse bolj sumljiva!!! In to že od začetka izginutja! Možnih scenarijev je dosti kaj sta naredila z njo,a nebi se čudil,da se ta deklica čez čas kje ne pojavi... Jast bi ta 2 starša neprestano nadziral vsak njun korak,vsak telefonski klic itd... Imata prste vmes,stavim.
sefe
09. 08. 2009 18.26
vagina cist nc ni podobna uni viktoriji.
zuper
09. 08. 2009 18.23
a je david bekam tud zraven biu?
wish-mistress@hotmail.com
09. 08. 2009 18.06
Starši še niso izgubili upanje. Jah, ti skloni so presneto težka reč.
filipinc
09. 08. 2009 18.02
Pa sej se mi zmeša tkole..
rose_
09. 08. 2009 17.20
marina90 ti se najprej nauč pisat, pol pa objav kej. Ok, sej vem, da je zdej kao moderno pr najstnikih, da tko pišete, ampak če že kej komentiraš tle gor, vsaj tko napiš, da se bo dal prebrat. Za vse tiste, ki pa kritizirate tle 24(k)ur kolk so nesposobni in da bi jih lohk tale spajsica tožla... Haloooo... sej so oni sam povzel besede teh preiskovalcev oz. prevedl članek od kje drugje, sej se niso oni tega spomnl! Hjoo, ne bit tko ozkogledni pa tko skos neki proti njim obrnt. Dejte raj mal pomislt najprej
tayi177
09. 08. 2009 17.18
"Starši še niso izgubili upanje" ali "Starši še niso izgubili upanja"??
Marina Kovacic
09. 08. 2009 17.02
ah... po moje..ona dva dobr vesTa kje masTa oTroka.... toj e masKaa..da bi bLa znana po sveTu..mediji 'n stuFF
MissDustie
09. 08. 2009 16.43
k so mi zbrisal komentar ga bom ŠE 1X napisala vsak dan izgine 1ooo otrok pa se o nobeneu toliko ne govori k pa zgine ena punčka stara 4 leta, k so jo straši samo pustili v sobi še z dvema 2 letnima otrokoma pa se gresta med tem zabavat, in zganjata cel cirkusin in jamrata, nevem kakšen starš pusti 3 otroke majhne!
MissDustie
09. 08. 2009 16.41