Tujina

Tožilstvo na zaslišanje zaradi organizacije nezakonitega referenduma poklicalo predsednika Republike Srbske

Banjaluka, 26. 09. 2016 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
N.Š.K./STA/B.G./M.M.
Komentarji
193

Potem ko so volivci v Republiki Srbski na referendumu z veliko večino izglasovali, da 9. januar ostane dan Republike Srbske, se že vrstijo številni odzivi. Valentin Inzko voditelje opozarja, naj se osredotočijo na prave naloge in ne na razdvajanje ljudi v BiH.

Po včerajšnjem referendumu v Republiki Srbski, na katerem so volivci odločili, da 9. januar ostane dan Republike Srbske, se že vrstijo številni odzivi. Klix.ba poroča, da je bila z izvedbo referenduma kršena ustava Bosne in Hercegovine. Še več, kršen je bil tudi daytonski sporazum iz leta 1995, ki je končal vojno v BiH in določil njeno prihodnost. Nemočne v tem, da bi zaščitile ustavo BiH, so bile tudi različne institucije ter mednarodna skupnost, kar je upravičeno zamajalo zaupanje državljanov v delovanje države.

Milorad Dodik (na sliki v sredini) je zavrnil očitke, da je z referendumom kršil zakonodajo. Dejal je: "Naj aretirajo celotno skupščino in celoten narod, a vem, da tega ne bodo mogli storiti."
Milorad Dodik (na sliki v sredini) je zavrnil očitke, da je z referendumom kršil zakonodajo. Dejal je: "Naj aretirajo celotno skupščino in celoten narod, a vem, da tega ne bodo mogli storiti." FOTO: AP
Bosanski sociolog Slavo Kukić je glede rezultata referenduma dejal, da je na vrsti za naslednjo potezo Valentin Inzko. Odpira dilemo kdo bo koga: ali bo Inzko zrušil predsednika Republike Srbske Dodika, ali bo Dodik zrušil njega.

Milorad Dodik je izvedel referendum ne glede na to, da je ustavno sodišče BiH prepovedalo njegovo izvedbo, opozarjajo, prav tako je Dodik ignoriral opozorila Valentina Inzka, visokega predstavnika mednarodne skupnosti v BiH, ki je o referendumu dejal, da nima zakonske podlage in pozval vodje Republike Srbske naj referenduma ne izvedejo.

Inzko opozarja, da bi moral biti cilj voditeljev v BIH blaginja in stabilnost

Inzko je zadovoljen, da je referendumska nedelja minila mirno in brez incidentov. Je pa razočaran, da se je vodstvo Republike Srbske odločilo kršiti vladavino prava, s tem pa prebivalce vodi proč od nujno potrebnih reform in naprej v izolacijo. Sam meni, da bi se morali osredotočiti na odpiranje novih delovnih mest, v boj zoper korupcijo in izboljšavo javnih storitev.

Odločitev, da se referendum izvede, vidi kot direktno kršitev odločitev ustavnega sodišča, kar pomeni, da vodstvo Republike Srbske ne priznava Ustavnega sodišča BiH, zanika njegove odločitve, zanika ustavne okvirje države in vladavino prava v BiH.

Poudaril je, da je EU pretekli torek BiH ponudila opcijo, da se skupaj s svojimi sosedi napoti k stabilnosti in blaginji. Inzko meni, da morajo voditelji v BiH imeti prav to za svoj cilj. Zato je politične akterje v BiH pozval, naj se vzdržijo agresivne retorike, ki razdvaja, ter naj se posvetijo procesu pridružitve.

Oblasti Republike Srbske je pozval, naj čim prej sprejmejo in uveljavijo odločitev Ustavnega sodišča BiH ter tako uskladijo svoj zakon o praznikih v Republiki Srbski z odločitvijo sodišča.

Inzko bo o dogajanju poročal pred Varnostnim svetom Združenih narodov, poudaril pa je tudi, da mednarodna skupnost še naprej zagotavlja izvajanje mirovnega sporazuma v BiH.

Na potezi je tožilstvo, ki je že sprožilo preiskavo

Banjaluški mediji so poročali, da je tožilstvo zaradi organizacije nezakonitega referenduma Dodika že poklicalo na zaslišanje. To je po poročanju RT Republike Srbske in Nezavisnih novina potrdil tiskovni predstavnik tožilstva BiH Boris Grubešić.

Izid referenduma je po poročanju Klix.ba razkril, kako slabe so dejansko državne institucije v BiH, saj jim ni uspelo zaščititi ustave BiH. Po mnenju portala je zdaj na potezi glavni tožilec Goran Salihović, ki bi moral ukrepati zoper Dodika, saj je ta kršil odločitev ustavnega sodišča. Takšno osebo se lahko po kazenski zakonodaji kaznuje z zaporom od šest mesecev do petih let, še navaja portal.

Državno tožilstvo BiH je sicer že sporočilo, da so začeli preiskavo zaradi nespoštovanja odločitve ustavnega sodišča glede nedeljskega referenduma v srbski entiteti Republiki Srbski. Dodali so, da zbirajo dokumentacijo in da bodo določene osebe poklicali na tožilstvo. Gre za prioritetno zadevo, so še dodali na tožilstvu.

Seizović: daytonski mirovni sporazum kriv, da je BiH nefunkcionalna

V nedeljo je v Republiki Srbski potekal posvetovalni referendum, na katerem so podprli ohranitev dneva Republike Srbske 9. januarja. Končni neuradni rezultati so razkrili, da je za ohranitev praznika glasovalo 99,81 odstotka volivcev. Od 1,2 milijona volivk in volivcev je 'da' obkrožilo 677.721 oseb, medtem ko je za 'ne' glasovalo le 1291 oseb. Referendum je veljaven, saj se ga je udeležila več kot polovica registriranih volivcev.

Profesor mednarodnega prava Zarije Seizović je prepričan, da je razlog za nezmožnost bosanskih institucij, da zaščitijo odločitev ustavnega sodišča, posledica daytonskega mirovnega sporazuma, ki je od BiH naredil "popolnoma nefunkcionalno državo", navaja Seizović in dodaja, da je prav tako nefunkcionalna tudi mednarodna skupnost, ki se vmešava v delovanje BiH. O teži referenduma pa Seizović pravi, da se v bosanski družbi in v svetu prava ne bo prav nič spremenilo. Podobnega mnenja je tudi bosanski profesor na oddelku varnostnih in mirovnih študij Fakultete za politične vede v Sarajevu Ismet Beridan. Ta sicer opozarja, da bi lahko ta referendum tlakoval pot morebitnemu naslednjemu referendumu o odcepitvi Republike Srbske, ki pa bi v primeru uspeha povzročil veliko težav in sprememb.

So pa vedno glasnejši tudi očitki, da so volitve zlagane in da je na volišča v bistvu odšlo manj kot 50 odstotkov volivcev, zaradi česar referendum ni veljaven. 

Dnevni Avaz: Dodiku grozi politična izolacija

Dnevni Avaz v odzivu na referendum navaja, da Dodiku zaradi referenduma grozi politična izolacija, s katero želi mednarodna skupnost pritisniti nanj, prav tako bodo postale aktivnejše proevropske sile v BiH. Kot navaja portal, bo mednarodna skupnost najverjetneje povsem ignorirala izide referenduma in ga označila za protipravno in prepovedano dejavnost, Dodika pa razglasila za političnega outsiderja.

Praznovanje v Republiki Srbski po razglasitvi prvih izidov.
Praznovanje v Republiki Srbski po razglasitvi prvih izidov. FOTO: AP
Dodik danes sicer ni izključil možnosti novih referendumov. Kot je dejal, ne želi, da bi srbski narod izgubil možnosti, da odloča o svoji usodi. Hkrati pa je opozoril, da je bil to referendum o prazniku in ne o osamosvojitvi.

Opozarjajo na medle odzive tujih predstavnikov, ki razen nekaj očitkov, da mora Republika Srbska upoštevati pravni red, niso dali jasnega sporočila – ne pred referendumom, ne po njem.

Dodik vztraja, da je Republika Srbska imela vso pravico, da izvede referendum. V izjavi je dejal, da je ponosen, da je glasovanje minilo brez incidentov, izid in tako visoka udeležba na referendumu pa sta pokazala politično zrelost in odločnost srbskega naroda v BiH.

Bruselj: referendum nima pravne podlage

Referendum po mnenju Evropske komisije nima pravne podlage, saj je ustavno sodišče BiH odločilo začasno odložiti odločitev o referendumu, dokler sodišče ne sprejme odločitve o njeni ustavnosti. V Bruslju pri tem vse strani pozivajo, naj se vzdržijo dejanj, ki bi lahko zaostrile razmere. Pomembno je, da se BiH na svoji poti približevanja EU še naprej osredinja na potrebne gospodarske in socialne reforme, so še poudarili.

Referendum ne more spremeniti končne in zavezujoče odločitve ustavnega sodišča BiH, zato pozivamo institucije v državi, da rešijo vprašanje dneva Republike Srbske v okviru obstoječih pravnih okvirov in skozi konstruktivni dialog, je danes dejala tiskovna predstavnica Evropske komisije Maja Kocijančič.

Mednarodna skupnost, točneje Svet za uresničevanje miru v BiH (PIC), v katerem so tudi ZDA, je Banjaluko opozorila, da bi referendum predstavljal kršitev daytonskega sporazuma in postavila pod vprašaj spoštovanje avtoritete pravosodnih institucij na državni ravni. Številni opozarjajo, da gre za pripravljanje terena na referendum o odcepitvi in da bo referendum destabiliziral tako BiH kot regijo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (193)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grunf TNT
27. 09. 2016 12.52
+3
Kar se pa Dodika tiče je pa tako. Nastavljen je bil s strani ZDA in EU z 10% podporo naroda. Nakradel je zase in za svoje privržence za naslednjih 500 let in prav ko mu je začelo kazati na poraz na volitvah je prišla odločitev ustavnega sodišča in normalno referendum. Samo 57% udeležbo gre iskati v tem da mu del Srbov ne da podpore čisto pri nobeni stvari več. Osebka je treba zapreti ampak ne zaradi referenduma tamveč zaradi korupcije in izčrpavanja državne lastnine.
Grunf TNT
27. 09. 2016 12.25
+5
Zakaj se o takih stvareh piše tako površno in pristransko. stvari ,ki so zelo pomembne v tem primeru. 1. Govori se o kršenju Daytonskega sporazuma????? BiH sploh nima prevedenega svojega izvoda sporazuma, še več sporazum je" ejga zlomka" zgubljen. nihče ne ve kje je. Muslimanski predtavniki so se sprva izogibali prevodu kasneje pa ga " izgubili" Googlajte in preverite, če ne verjamete. 2.Mandat visokega predstavnika je potekel pred petnajstimi leti in se ohranja tam samo po zaslugi ZDA in EU. Pravno gledano je brez mandata ZN in VS. 3. Ustavno sodišče je več kot 90 krat kršilo Daytonski sporazum z prinašanjem zakonov v prid muslimanskega dela BiH. Podatki iz Hrvaških ,Srbskih in neodvisnih virov. 4. Ustavno sodišče je sestavljeno tako kot odgovarja muslimanom in ZDA. Dva sodnika sta Srba ,dv Hrvata ,dva muslimana ter trije tujci ,ki so pod nadzorom ZDA in EU. 5. V primeru referenduma je Hrvaški del sodnikov podprl referendum oziroma nima nič proti prazniku, ki po njihovem mnenju ni kršenje Daytona ,enostavno ker Daytonski sporazum ne sme posegati v preteklost. 6. Leta 2010 je parlament RS izglasoval pravico do referenduma in takrat US ni imelo nič proti temu. 7. Ali ni kršenje pravic ostalih dveh narodov praznovanje verskih muslimanskih praznikov za vse državljane federacije BiH. Absolutno je. 8. Ob Božičih in velikih nočeh so v federaciji BiH Hrvatje in Srbi prisiljeni delati ,čeprav bi morali normalno praznovati svoje praznike. 9. Cela stvar okoli referenduma in odloćitve US je načrtovana s strani Muslimanov in njihovih zaveznikov, da se ne bi preveč govorilo o priseljevanju velikega števila arabcev. 10. ob zmagi Erdogana je Izetbegović v Euforiji čestital zmago in ga imenoval veliki vodja bosanskega naroda. posnetek ni težko najti na spletu. 11.Namerno pišem muslimani ,kajti Bošnjaci so se imenovali Srbski Vojaki s tega področja v 12 in 13. Stoletju. 12. Večina Muslimanov so pač poturčeni Srbi in Hrvatje in tega ne morejo na njihovo Žalost skriti, saj govorijo Srbski jezik. 13. BiH je ob Kosovu največji izvoznik teroristov ISIL-a 14. Zakaj se tudi po ceni vojne Srbi ne morejo odcepiti od BiH. Preprosto zato ,ker bi v kratkem na področju brez Srbov in Hrvatov nastala Islamska Država na področju Evrope ,tega si pa EU in ZDA ne želijo ,zato je lažje nasilno ohranjati umetno Državo v kateri ni prihodnosti. Lahko bi našteval še kakšnih 100 točk in jih argumentiral ampak je vse skupaj en velik nesmisel. vsi skupaj bi se morali skupaj usesti in se dogovoriti o prihodnosti brez EU in ZDA ,ker dokler so oni notri se ne bo nič spremenilo. osnova mora ostati Daytonski sporazum in narediti US ,ki bo zastopalo interese vseh treh narodov in ne interesov Tujcev,ki prinašajo samo nestabilnost.Mora se pa muslimanski del odpovedati islamizaciji države,ker v nasprotnem mir in Sožitje nista mogoča.
Grunf TNT
27. 09. 2016 12.23
+7
Zakaj se o takih stvareh piše tako površno in pristransko. stvari ,ki so zelo pomembne v tem primeru. 1. Govori se o kršenju Daytonskega sporazuma????? BiH sploh nima prevedenega svojega izvoda sporazuma, še več sporazum je" ejga zlomka" zgubljen. nihče ne ve kje je. Muslimanski predtavniki so se sprva izogibali prevodu kasneje pa ga " izgubili" Googlajte in preverite, če ne verjamete. 2.Mandat visokega predstavnika je potekel pred petnajstimi leti in se ohranja tam samo po zaslugi ZDA in EU. Pravno gledano je brez mandata ZN in VS. 3. Ustavno sodišče je več kot 90 krat kršilo Daytonski sporazum z prinašanjem zakonov v prid muslimanskega dela BiH. Podatki iz Hrvaških ,Srbskih in neodvisnih virov. 4. Ustavno sodišče je sestavljeno tako kot odgovarja muslimanom in ZDA. Dva sodnika sta Srba ,dv Hrvata ,dva muslimana ter trije tujci ,ki so pod nadzorom ZDA in EU. 5. V primeru referenduma je Hrvaški del sodnikov podprl referendum oziroma nima nič proti prazniku, ki po njihovem mnenju ni kršenje Daytona ,enostavno ker Daytonski sporazum ne sme posegati v preteklost. 6. Leta 2010 je parlament RS izglasoval pravico do referenduma in takrat US ni imelo nič proti temu. 7. Ali ni kršenje pravic ostalih dveh narodov praznovanje verskih muslimanskih praznikov za vse državljane federacije BiH. Absolutno je. 8. Ob Božičih in velikih nočeh so v federaciji BiH Hrvatje in Srbi prisiljeni delati ,čeprav bi morali normalno praznovati svoje praznike. 9. Cela stvar okoli referenduma in odloćitve US je načrtovana s strani Muslimanov in njihovih zaveznikov, da se ne bi preveč govorilo o priseljevanju velikega števila arabcev. 10. ob zmagi Erdogana je Izetbegović v Euforiji čestital zmago in ga imenoval veliki vodja bosanskega naroda. posnetek ni težko najti na spletu. 11.Namerno pišem muslimani ,kajti Bošnjaci so se imenovali Srbski Vojaki s tega področja v 12 in 13. Stoletju. 12. Večina Muslimanov so pač poturčeni Srbi in Hrvatje in tega ne morejo na njihovo Žalost skriti, saj govorijo Srbski jezik. 13. BiH je ob Kosovu največji izvoznik teroristov ISIL-a 14. Zakaj se tudi po ceni vojne Srbi ne morejo odcepiti od BiH. Preprosto zato ,ker bi v kratkem na področju brez Srbov in Hrvatov nastala Islamska Država na področju Evrope ,tega si pa EU in ZDA ne želijo ,zato je lažje nasilno ohranjati umetno Državo v kateri ni prihodnosti. Lahko bi našteval še kakšnih 100 točk in jih argumentiral ampak je vse skupaj en velik nesmisel. vsi skupaj bi se morali skupaj usesti in se dogovoriti o prihodnosti brez EU in ZDA ,ker dokler so oni notri se ne bo nič spremenilo. osnova mora ostati Daytonski sporazum in narediti US ,ki bo zastopalo interese vseh treh narodov in ne interesov Tujcev,ki prinašajo samo nestabilnost.Mora se pa muslimanski del odpovedati islamizaciji države ,kajti drugače mir in sožitje nista mogoča.
Juzni
27. 09. 2016 12.07
+4
Ce Srbi zelijo svojo drzavo bo moral bit Dodik aretiran in potem povratka na staro vec ni. Ce pa zelijo Bosnjaki obdrzati BiH v danasnjih mejah je boljse da se z Dodikom niti ne ukvarjajo. Ce pogledamo nedavno zgodovino ugotovimo lahko da so vsi politiki,ki so zagovarjali neodvisnost raznih drzav bili najprej aretirani potem pa se je dolocena regija,republika ali pokrajina osamosvojila.
nevica
27. 09. 2016 10.49
+0
Potrebujejo ločeni državi, sicer bodo kar naprej na vojnem področju...
nevica
27. 09. 2016 10.49
-2
Potrebujejo ločeni državi, Srbi v Srbijo, ostali Nova Bosna.... Etnično mešana področja so najslabše možno, kar se da in večno ogrožanje miru. Očitno jim otroci niso ljubi, ker tako z veseljem kuhajo spore.
vladaricaumov
27. 09. 2016 11.30
+5
Ja, pol pa se Slovence pod Avstrijo. Ce se ze gremo, Bosancev pa Hrvatov sploh blo ni, sam Srbi pa Slovenci.
Iniesta
26. 09. 2016 22.43
-3
Tale Dodik je najsposobnejsi politik v BiH. Gre za velikega lopova, vendar odlicnega manipulatorja in stratega. Nekaj dni pred volitvami je organiziral to anketo in bo gladko (spet) dobil volitve kljub temu, da je se pred nekaj tedni imel izredno nizko podporo.
acim
26. 09. 2016 20.28
+6
Zakaj le Srbom ni dovoljen noben referendum?Incko +,lahko te je sram.
Schnitzel
26. 09. 2016 22.47
+4
mk13
26. 09. 2016 19.26
+17
se pravi Referendum za odcepitev Slovenije je bil nezakonit, ker ni sodelovala celja Jugoslavija pri tem referendumu :D... Se pravi če prav razumem so Srbi leta 91 imeli prav.... če pa niso imeli takrat imajo pa zdaj :P hahahaha.... kwa folk poka sto demokracijo!!! kokr vetr zapiha ane....
platon26
26. 09. 2016 20.31
+9
Res je samo takrat je bila destabilizacija želena, celo plačana in splanirana s strani svetilnikov demokracije!
igorli
26. 09. 2016 21.35
-5
Ne drzni si govorit čez osamosvojitev. Najbolj sveto dejanje slovencev po ustanovitvi Vaških straž!
akaOO7
27. 09. 2016 08.01
+4
piu
26. 09. 2016 19.21
+2
To je Zoki.......... Bi morali preverit kje je bil v nedeljo....
samuray1
26. 09. 2016 21.53
+4
piu
27. 09. 2016 08.48
-3
poslanka sexs
26. 09. 2016 18.22
+0
zakaJ PA SE MI PREKMURCI NEBI MOGLI ODCEPIT
poslanka sexs
26. 09. 2016 18.24
+1
MI PREKMURCI NESPADAMO POD TO ZASTAVO SO NAS PRISINO PRIKLUCILI K SLOVENIJI
igorli
26. 09. 2016 21.37
-3
Prekmurci spadate med Slovence. Težava je da nekateri drugi ne spadajo. Brez vas bi slovenija zgubila srčnost...
akaOO7
27. 09. 2016 08.03
ahahhaha pa veselje in pesmice itd. kajne igorli xaxax kok ste smesni otrocicki !!
Schnitzel
26. 09. 2016 17.18
+32
Se pravi, da morajo Srbi poslati v Bruselj prošnjo za dovoljenje, kdaj lahko praznujejo svoje praznike?
ljx
26. 09. 2016 22.40
+7
Schnitzel
26. 09. 2016 22.48
+5
staridida
26. 09. 2016 17.15
+2
Saj tud pri nas levaki na veliko kršijo ustavo, pa se jim nič ne zgodi...
MrMack
26. 09. 2016 17.14
+1
hahaha zgledajo kot Zoki, Aver in Kučan :D
Neopredeljeni
26. 09. 2016 16.47
+35
Če so se lahko slovenija, kosovo, krim, anglija odcepili, ne vem zakaj se neki drugi skupini ljudi to preprečuje. A ni to bistvo demokracije? P.s. Sem slovenec, preden me vsi napadete....
Schnitzel
26. 09. 2016 17.00
+18
mk13
26. 09. 2016 19.10
+10
ja zato ker so Srbi edini v evropi v dobrih odnosih z Rusi... :D to je problem... in bo večni... sam če mene prašaš priznanje RS kot samostojne države je samo uprašnaje časa..... dekomracija je čudo :D
akaOO7
27. 09. 2016 08.07
-3
alo a je vam jasno je bilaBIH in bo vedno kok si ti but3lj kot je nap
Schnitzel
27. 09. 2016 09.08
+2
Iniesta
26. 09. 2016 16.47
+4
Vse politike bi bilo potrebno naterati na eno polje in naj se med seboj potamanijo, nedolzni folk pa naj pustijo pri miru ...
puspan
26. 09. 2016 16.23
+4
Sedaj, ko jim je s 107% ZA uspelo z referendumom, so v Ljubljani že locirali odprtje najmanj petih poslovnih prostorov, kjer bodo lahko finančno poslovali za potrebe njihove visoke kaste z Dodikom na čelu, ki imajo v Bajni Luki svojo centralo. Omenjenih pet je bilo tik pred slavnostnim odprtjem, ostalim pa je Policija že za petami.
Schnitzel
26. 09. 2016 16.57
+26
100x raje poslujem z Dodikom (pa ga nimam preveč v čislih) kot pa z bradatimi norci, ki jih proizvaja in nam jih pošilja "multinacionalna" in "tolerantna" BiH skupaj z njihovimi v črno zamotanimi babami in kupi otrok.
puspan
26. 09. 2016 20.33
+4
Jaz tudi z muslimani nimam niti najmanjših problemov, govorim o bosanskih muslimanih, z drugimi pa itak ni bilo nobene potrebe. Celo kontakt imam še z nekaterimi iz Tuzle. Lagal bi, če bi kaj slabega rekel o njih, čisto v redu sodelavci so bili, poštenjakarji in pripravljeni vedno pomagati, če je bilo treba.
GlavniModerator
26. 09. 2016 16.21
+18
Bruselj nima integritete, je le podaljsana roka ameriskih interesov. Mislim, da se tega zavedajo ze busmani. Zadnjih 20 let sistematicno podpirajo skrajni islam, prvo na balkanu preko bosne, albanije in kosova. Pozneje v lastnih drzavah, kjer imajo islamski skrajnezi razsirjeno mocnejso mrezo, kot pa italijanska mafija v zlatih letih. Turki, albanci drzijo v rokah ze marsikatero industrijo v evropi in napad na njih, bi bil prakticno napad na lastno ekonomijo, tako globok smo zabredl v evropi z islamisti...
contadino
26. 09. 2016 16.17
+6
Ne vem zakaj nebi privoščili drugim nečesa, kar smo si sami želeli .Tudi združitev z Srbijo jim privoščim , pa naj gre vsak kamor želi . Tudi Hrvati naj se združijo , če tako želijo , bodo pač Bošnjaki ( muslimani ) imeli nekoliko manjšo državo . Morda bo pa takrat zavladal mir in postopno spoštovanje drug drugega .Še največje zlo so tuji hujskači kot je Incko in drugi njegovi podrepniki .
puspan
26. 09. 2016 16.47
-3
A ti to misliš zaradi predvidenega odprtja poslovnih prostorov v Ljubljani?
zagor:)
26. 09. 2016 16.12
-8
V BiH ni srbov ih hrvatov, so ljudje pravoslavne, katoliske in muslimanske veroizpovedi, srbi zivijo srbiji, hrvatje na hrvaskem.
contadino
26. 09. 2016 16.18
+0
prava resni.ca
26. 09. 2016 16.19
+7
samo zakaj te dni recimo v pred Mostarjem in naprej proti Sirokem brijegu plapolajo hrvaske zastave in plakati od bosanske HDZ? Zakaj v RS plapolajo srbski grbi? Ne verjamem da se oni strinjajo s tabo.
zagor:)
26. 09. 2016 16.39
-3
Schnitzel
26. 09. 2016 16.52
+0
Schnitzel
26. 09. 2016 17.15
+6
Zagor, se pravi, da v Avstriji in Italiji ni Slovencev, samo v Sloveniji? Zanimiva logika....
Bofur
26. 09. 2016 17.59
+4
ampak zanimivo je nekaj ta logika ne velja za Albance, torej na Kosovu ne živijo Kosovci muslimanske veroizpovedi ampak Albanci, prav tako v Makedoniji ne gre za makedonske muslimane, ampak že spet Albance, ki lahko živijo v dveh eno nacionalnih državah.
mk13
26. 09. 2016 19.18
+1
zagor... res si spal med urami... kej tazga da napišeš si res bedak bez mozga
Grunf TNT
27. 09. 2016 09.36
+3
Še en musliman ,ki je v Slovenski šoli namesto zgodovine bral stripe,kar mu še nick dokazuje. Za tvoje razumevanje pa ti lahko razložim še naziv Bošnjaci- oz. Srbi Bošnjaci je zapisano v vojnih zapisih Srbskega cara Lazarja iz 13.stoletja. Takrat muslimanov še ni bilo na področju današnje BiH. S tem ko sebe imenujejo Bošnjaci oni neposredno priznavajo svoje Srbsko poreklo.