Otrokom v Newtownu poslali na tisoče daril

V Newtownu so pokopali vse žrtve strelskega pohoda. Da bi vsaj malo razveselili užaloščene otroke, so ljudje z vsega sveta v mesto poslali na desettisoče daril – od plišastih medvedkov in barbik do nogometnih žog.

Otroci iz ameriškega Newtowna, kjer je bilo pred dobrim tednom dni v streljanju ubitih 20 otrok, so letos za božič prejeli na desettisoče daril z vsega sveta – od plišastih medvedkov in barbik do nogometnih žog.

Užaloščenim prebivalcem so mnogi želeli ponuditi podporo in razveseliti otroke v času po tragediji. Vsi otroci so bili povabljeni v mestno hišo v Newtownu, kjer so si lahko nabrali igrač. Te so jim posamezniki, različne organizacije ter trgovine z igračami poslali iz različnih koncev ZDA in celo iz tujine.

Za pomoč po tragediji se je do sobote nabralo že kar 2,8 milijona ameriških dolarjev donacij. Med drugim so v Newtownu prejeli kuverte z denarjem za plačilo kave v glavni trgovini v mestu, iz Kalifornije pa je prispela celo pošiljka tortic. Lokalna pošta ugotavlja šestkratno povečanje pošiljk.

Pogreb

Jake Hockley je spustil balone v spomin na ubitega brata Dylana.

V Newtownu so včeraj pokopali še zadnje tri otroške žrtve. Pred malo več kot tednom dni je 20-letni Adam Lanza na osnovni šoli Sandy Hook ubil 20 otrok in šest zaposlenih. Pred tem je doma ubil svojo mamo, nato napadel šolo in si na koncu sodil sam. Policija še vedno ne ve, kaj točno je sprožilo krvavi pohod.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
 
Tonček Balonček 23.12.2012 19:02:04
Zanimivo je, d aso pkoli v Gazi in Afgansitanu že čisto vsakdanaj zadeva, ki ne vznemirja nikogar več.... tudi daril jim nihče ne prinaša, razen v obliki raketnega ognjemeta!
Več komentarjev