Tujina

Panika na Hrvaškem: Janša bo šel do konca in blokiral vstop v EU

Zagreb/Ljubljana, 18. 08. 2012 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Diplomatski vir naj bi za Jutarnji list zatrdil, da bo slovenska vlada v primeru Ljubljanske banke šla do konca, skrajni ukrep naj bi bila blokada vstopa Hrvaške v Evropsko unijo prvega julija prihodnje leto.

Janez Janša
Janez Janša FOTO: Reuters

Slovenija bo v primeru Ljubljanske banke šla do konca, morda bo celo blokirala vstop Hrvaške v Evropsko unijo, ki naj bi se zgodil prvega julija prihodnje leto. Tako naj bi za hrvaški Jutarnji list informacije iz političnih krogov v Ljubljani opisal nek neimenovan diplomat, šlo naj bi za cenjenega strokovnjaka za slovensko-hrvaške odnose. Prav zato naj bi bilo nujno, da se v reševanje vprašanja LB vključi tudi hrvaški premier Zoran Milanović.

Trenutno zatišje v zvezi z LB naj bi bilo rezultat dejstva, da so politiki obeh držav trenutno večinoma na dopustu. A Janez Janša naj bi v tem času koval načrt, za zgodbo o LB pa naj bi se skrivali še drugi razlogi za slovensko blokado hrvaškega vstopa v EU. Slovenija, trenutno edina članica Unije s tega področja, naj bi namreč z vstopom Hrvaške predvsem izgubila vpliv na evropsko politiko na zahodnem Balkanu, ugotavljajo pri Jutarnjem listu.

Ugotavljajo tudi, da lahko Slovenija pri upočasnjevanju hrvaških ciljev računa še na nekaj držav, med drugim na  Nizozemsko, Veliko Britanijo in Švedsko. Glavni test za Hrvaško naj bi bilo tako septembrsko poročilo o monitoringu Evropske komisije.

Slovenija naj bi sicer ratifikacijo ustavljala z argumentom, da Hrvaška v primeru Ljubljanske banke krši obveznosti četrtega poglavja, čeprav to formalno ni v pristojnosti Evropske komisije. A če bi slovenski vladi uspelo vplivati na vsebino monitoringa, bi to Hrvaško potisnilo v nezavidljiv položaj, še pišejo. Hrvati sicer še vedno ne vedo, kdaj natančno naj bi vstopili v povezavo. Načelen datum je sicer znan, a ga več članic Unije ne vidi kot zavezujoč mejnik.

Hrvati po pomoč k Merklovi in Hollandu

Da do scenarija katastrofe ne bi prišlo, pri sosedih ocenjujejo, da bi Zoran Milanović moral bolj intenzivno graditi osebni odnos z Janezom Janšo in ga prepričati, da Hrvaška ne ogroža slovenskih interesov.

Istočasno pa bi morala Hrvaška okrepiti povezave z zaveznicami v Uniji, ki bi bile pripravljene na Slovenijo, če bi se odločila za blokado ratifikacije hrvaške pristopne pogodbe, vršiti močan pritisk. Načrtovana obiska v Parizu in Berlinu naj bi Milanović tako izkoristil za prepričevanje Francoisa Hollanda in Angele Merkel, naj se, če bo treba, postavita na hrvaško stran.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1126)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Explainator
14. 06. 2014 19.56
+0
kaj bo blokiral?? leta 2014????? iz Doba? on lahko blokira samo plačilo svojemu odvetniku in nič drugega
General ZKS
13. 06. 2014 22.29
+4
Kaj komentirate novico ki je dve leti že stara.
murglpal?ek
13. 06. 2014 19.49
+1
Vsaj nekdo, ki še ima ja...ca. Kolikor je videti erjavca in ostale levake , se itak čudim, da v Ljubljani ne visi šahovnica.
blackdust
29. 04. 2014 08.27
-1
samo d... mesa.plesko...
Tujec71
24. 04. 2014 07.01
+0
upam da Alenka ostane se nekaj casa na premierski poziciji, da sodstvo nadaljuje delo ki je zaceto .... vsaj se 1 mesec ....
murglpal?ek
13. 06. 2014 20.02
+2
kakšno delo? nepremičninski davek? buča.
dzo77
02. 09. 2012 20.19
-2
saj ga kmalim ne bu jesen prihaja kako dosalč tko otsel hahhahahaha
MICLA
21. 08. 2012 12.08
+6
tako je pravilno ti hrvati se bodo sedaj prilizovali in vse obljubljali ko pa je treba obljube držati se pa izmikajo na vse pretege Hrvatje so hinavci bili in bodo ni zastonj rek ,boj se brata Hrvata in JANŠA DRŽI OBLJUBO IN IMEL BOŠ DOSTI PODPORE SLOVENCEV ne pa kot Pahor ki nas je skoraj prodal sedaj pa hoče biti predsednik države lahko je le predsednik norcev in tistih ki ga podpirajo.
WikiX
20. 08. 2012 00.23
+3
Pred milijonom in pol leti, se je v Afriki pojavila nova vrsta pokončnih opic, imenovana Homo erektus, ki so se razselili v Azijo in kasneje v Evropo. Tisočletja klimatskih sprememb so izolirala posamezna plemena, v hladnih ledeno dobnih rauzmerah, se je na severu Evrope razvila vrsta ljudi, imenovanih Neandartalci, prilagojenih na hladno okolje. V enakem obdobju, se je v subtropskih pasovih Afrike pojavila temnopolta vrsta ljudi, imenovanih Kromanjonci, prilagojenih na vroče podnebje. Pred kakšnimi 100.000 leti so se razširili najprej na na bližnji vzhod, pred 45.000 leti pa se je ledena doba začela umikati in so se začeli širiti naprej, dokler niso 10.000 let kasneje prišli do Evropo. Znanstveniki dolgo niso vedeli, če so znali neadartalci sploh govoriti, dokler niso našli med ostanki njihovih okostij koščke grlene kosti, ki podpira mišice glasilk, ki so jim omogočale rabo preprostih glasov za sporazumevanje. Največja naselja so odkrili na območju današnje Francije, živeli so v votlinah, v majhnih skupinah po približno 8 neandartalcev skupaj, ki se niso družili z družinami iz ostalih votlin. V votlinah so jedli, kosti ovnov in mamutov so metali v en kot, srali pa so v drugem, iz njihovih iztrebkov so ugotovili, da so jedli v glavnem le meso, saj so imeli v črevesju razvit encim za prebavo surove divjačine. Oblačili so se v kože divjadi, iz katere so izdelovali tudi vrvi in vse ostalo zelo skromno orodje. Poleg lesenih palic, ki so jih znali skaliti v ognju in kamenja, so si znali izdelati še zelo ostre kose iz odkruškov lave, desetkrat ostrejše od skalpela, pravzaprav so poznali kar 6 vrst teh kamnitih nožev, orodja pa se tudi skozi 250.000 let razvoja niso nič kaj spreminjala. Kopja recimo niso izumili, divjad so prestrašili tako, da so sama zgrmela pred njimi v prepad ali so jih pobili s koli od blizu, niti si niso delili znanje z drugimi družinami. Znali so prižgati ogenj s trenjem suhih lesenih kolov, bili so nizki in nasajene postave, zobe pa so imeli povsem obrabljene, ker so z njimi strojili kožo divjadi, več kot polovica otrok je umrla pred 10 letom starosti, pričakovana življenjska doba pa je bila tja do največ 40 let.
WikiX
20. 08. 2012 00.24
+3
Dokler niso prišli visoki in vitki kromanjonci, s svojimi harpunami, s katerimi so znali loviti ribe, koravdami in orodjem iz kosti in raznih mineralov, ogenj pa so si prižigali s kresilnimi kamni. Kromanjonci so predniki današnjih Evropejcev, uporabljali so napreden jezik in znali so abstrajtno razmišljati, znali so se organizirati v širše skupnosti in loviti divjad z naprednimi tehnikami, skrbeti za svoje družine in si postavljali bolj učinkovita bivališča, predajali so si znanje in verovanja, znali so šivati obleke in častiti razne simbole. Neandartalci niso mogli tekmovati z naprednimi tujci iz pradavnine, niso znali vzpostaviti socialnih odnosov z ljudmi, zato se se začeli umikati na področje današnje Hrvaške in Španije, kjer so v ostrem hladnem vetru in trdih klimatskih razmerah osamljenih skalnatih hribov, začeli sami od sebe izumirati. Tako je na planetu Zemlja ostala le ena vrsta človeka. Če bi uspeli ohraniti le 2% višjo nataliteto ali če bi si lahko le za 2% podaljšali pričakovano življenjsko dobo, še danes ne bi izumrli. Leta 1998 pa so v dolini Lapido, na Portugalskem našli ostanke dečka s kromanjonsko lobanjo in skeletom podobnim neandartalskemu, iz obdobja 3.000 let kasneje, ko so neandartalci že izumrli. Znanstveniki še vedno iščejo sledove križanja obeh človeških vrst, neandartalske gene pri današnjih človeških vrstah, zgodovinsko dejstvo pa je, da so zadnji neandartalci izumrli pred 30.000 leti, na Hrvaškem in na jugu Portugalske, nihče ne ve, koliko če sta se bili ti dve vrsti sploh sposobni mešati med sabo in koliko neposrednih daljnih potomcev neandartalcev še živi med nami.
minnaema@yahoo.com
19. 08. 2012 22.12
+3
JANŠA BO ŠEL DO KONCA IN BLOKIRAL VSTOP V EU.............brez dvoma bodo nam dali sosedi posredno ali NEposredno VELIKO POPRA, in se obnašali patriarhalno-ko bodo v EU prav za gotovo, da bo INkoherentno z njimi sodelovati.........izjemoma, če bodo njihovi interesi večji od naših a v končni "fazi" bo veliko natolcevanj in oni bodo vedno hoteli biti v podrejenosti............ako tega ne verjamete počakajte............pa se bo občutilo, da naša dežela nima nobenih koristi, ko sosedi vstopajo v EU - tako pač te štorije izgledajo, saj bi bilo dobro, da bi se moja malenkost motila - a Hudič je vzel sinergijo in ostajajo le interesi in abundanca močnejšega proti šibkejšemu, da v konstruktivnosti bo tako, čeprav dekelrativnost govori drugače......in Lp pa upajmo na boljše čase, saj upanje ta zadnje umre - kajne ?
Jožajoža
19. 08. 2012 21.01
-1
hrvati, ne se bat. desničarji so zaradi nagajanje vam hrvatom, našim najboljši sosedom leta 2008 izgubili. mi se pri vas počutimo kot doma, vsaj 1.5 miliona lsovencev je pri vas letovalo in pri vas pustilo majsko,junijsko,julijsko plačo, vse otroške doklade, penzije...........v glavnemi miliarde.
anja31a
19. 08. 2012 19.50
+3
sweetness nimam navade opletat....
sweetnes
19. 08. 2012 19.56
+1
nism mislil tebe... mislil sem pač povedati, da lahko je svetovati drugemu kaj naj nardi, če sam nisi v takem položaju
anja31a
19. 08. 2012 20.01
+2
sweetnes
19. 08. 2012 20.22
Astrofix
26. 04. 2014 14.01
+2
Hrvatje držijo Janeza za jajca zaradi prodaje orožja, kar se pozna pri njegovem političnem odnosu do njih. Sam blef f!!!!!!!!!!!!!
MERDE-AVE-MERDE
19. 08. 2012 19.33
+8
Ni denarja, kao kriza, krade se upokojencem, zateguje se pasove narodu, janša pa kupuje brezpilotna vojaška letala....
MERDE-AVE-MERDE
19. 08. 2012 19.41
+9
spreminjaš temo? ..janša trobi o varčevanju, krade upokojencem, zateguje pasove, drugim svojega ne, a hkrati kupuje brezpilotna letala ki jih ne potrebujemo
kokodrill
19. 08. 2012 19.23
+1
hajduk neki te ni blo dans,ni prava tema?
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.28
-1
Delal sem, tema je odlična sem že podal mnenje, ob 8 30, kar poglej si.
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.29
+3
Jaz sem lojalen Sloveniji, in pravim JANŠA PRAVILNO DELAŠ, ČE JIH BLOKIRAŠ, NAJ DAJO KAR SO DOLŽNI SLOVENIJI
MERDE-AVE-MERDE
19. 08. 2012 19.31
+3
bo dala Slovenija kar je dolžna njihovim varčevalcem ?
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.32
+4
250 MILIJONOV? ONI PA SLOVENIJI 1,2 MILIJARDE?
kokodrill
19. 08. 2012 19.35
+1
MERDE-AVE-MERDE
19. 08. 2012 19.36
+5
od kje podatki hajduk? ker janši ne verjamem besede
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.37
+0
Kaj si pa pričakoval drugega od mene? Ne morem stalno objavljati svojih jajc če moram delati
kokodrill
19. 08. 2012 19.42
+4
imam občutek,da te je razočaral tvoj presvetli
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.40
+3
Sweetness to, kar se je tebi zgodilo, ni še nič. Moj dolgoletni kolega, je gay, vendar tega skoraj nihče ne ve, ker se mu pač ne vidi, tako kot Previrantu. No, je iz dobrostoječe družine, izobražen, poročen, ima otroka, in vse kar spada k družinskemu življenju. In pred leti, se je začel udejstovati v ve se kateri stranki, sedaj je že nekaj mesecev na solidnem položaju v eni državni agenciji. Izsiljujejo ga, da imajo njegove fotografije v kočljivem položaju z nekim ljubimcem, ter če ne bo plesal po njihovih notah, bodo prišle v javnost. ne sprašuj kako je sedaj njegovo življenje, postalo je pravi pekel, in vsakodnevno se bolj trese, kaj bo če enkrat mu zraste hrbtenica , in reče NE
sweetnes
19. 08. 2012 18.46
+2
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.48
+0
Pred leti, me je hujskal, daj včlani se med nas, to bi ti pomagalo pri poslu, rabili bodo lojalne ljudi. NO SEDAJ IMA PA LOJALNE LJUDI, KO SE TRESE KOT LIST NA VETRU
sweetnes
19. 08. 2012 18.51
ja rabijo lojalne in tiste, ki so pripravljeni it čez trupla do cilja
jansa-arms
19. 08. 2012 18.52
+3
ludvik čanžek izumitelj na podočju optike 19 patentov,delal za NASO, se je pridružil našim "domoljubom".zdaj živi s 300€ pokojnine,ostalo so mu vse zarubili!
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.52
+1
Od kod jim pa fotografije-videl jih je tudi sam, pa nima pojma, verjetno ga je pofotkal nekdo od hotelskega osebja, ko je počel, no saj veste kaj sami.
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.53
+1
Več ne rabi, saj lahko je na zborih v Lepeni
sweetnes
19. 08. 2012 18.55
korintos1
19. 08. 2012 18.58
Roza oblekico si je sam kupil ali so mu jo v stranki?r
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.01
-3
Korintos, ni on takšen, je ok fant, samo zadišal mu je položaj, se mu ne vidi da je gay, dobro skriva, ampak meni je bilo hitro jasno, preveč olikan in urejen ter modno ozaveščen, je on za to stranko.
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.02
-1
Meni žena pravi, pa kaj znaš ti še kaj drugega nositi kot hlače na rob, ali pa črne kavbojke? Dokler se nisem oženil, nisem imel niti enih plavih kavbojk, kaj šele da bi spremljal modo....
sweetnes
19. 08. 2012 19.03
a ubistvu se ne strinja z ideologijo, samo malo preveč pohlepen je bil
korintos1
19. 08. 2012 19.04
in ravno ti katere omenjaš so bili proti družinskemu zakoniku!
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.06
+0
Ma rad je bil izpostavljen, kako rade ga imajo ženske, je fini in uglajeni, kadi vanilia cigaretose, se takoj vidi da ne more on med njih soditi
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.08
On je že poprej imel dosti, je iz fine družine, imajo vsega, ampak želel je še več, zdaj pa ima. Ima takšno preganjavico, da ko se z menoj pogovarja o tem, da ven baterijo iz mobitela, in zahteva od mene da naj jaz isto naredim, čisto se mu že blede od strahu
korintos1
19. 08. 2012 19.08
sweetnes
19. 08. 2012 19.09
lahko je pa hotel vse naenkrat, pa kakor ponavadi ni šlo
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.10
-2
sweetnes
19. 08. 2012 19.10
so mu pa že pravo preganjavico povzročil....
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.10
-1
Ha, od njegove soproge starši, so tudi fini ljudje, tako da ga kar razumem
anja31a
19. 08. 2012 19.12
+1
kakorkoli obrneš, so ga uničili.... in to njegovi... žalostno a to je nekaj vsakdanjega....
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.15
+1
Rekel sem mu, imaš dve opciji, prva je da soprogi poveš, o tem kaj si, in se ona pač loči. Imaš denar, skratka ne boš propadel, rešiš se izsiljevanja, kajti podpisoval boš stvari pod prisilo, in enkrat boš šel sedeti, se pravi to je druga opcija, da jih pošlješ nekam, in si vsaj svoboden. tretje opcije namreč ni, razen samomora kar je pa bedastoča popolna
sweetnes
19. 08. 2012 19.15
ja veš kako je, to ne bo trajalo u nedogled, ali se mu bo utrgalo, al pa bo sprejel posledice
sweetnes
19. 08. 2012 19.16
+1
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.18
-1
To so pa politična omrežja, na koncu te držijo za prašnike
anja31a
19. 08. 2012 19.18
verjetno se vam bo zdelo neumno a vseeno.... zakaj ne prijavi izsiljevanja
sweetnes
19. 08. 2012 19.20
ker vrjetno nima dokazov in tudi če jo bo, bojo slike pristale v javnosti
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.21
-1
Trese se, rad bi obdržal družino skupaj, ve, da bodo slike prišle med vse, in to je to, Bog pomagaj, to je gordijski vozel
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.22
-1
In takšnih je še polno, dvojna življenja, na položajih....
sweetnes
19. 08. 2012 19.24
+2
in tako funkcionira cela naša politika, drug drugega držijo v šahu
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.24
-1
Morda imam zaradi narave svojega dela, zelo razvito intuicijo, a vedel sem, da ga bodo izsiljevali, a je trdil da nimajo dokazov, ker on to pač počne diskretno. Diskretno ne obstaja za omrežja, zvrta se lahko vse
sweetnes
19. 08. 2012 19.24
anja31a
19. 08. 2012 19.25
sama verjamem, da obstaja rešitev.... samo moje mnenje... nekatere stvari se ne delajo pod sojem žarometov... pa vaju ne mislim več motit v debati
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.27
+1
Ne motiš, vsak poda svoje mnenje, samo zavedaj se, to ni kršitev neke pogodbe, kjer se da vse prijaviti, te stvari se delajo na 4 oči-kot jemanje podkupnin
anja31a
19. 08. 2012 19.29
sama sem sodelovala v dveh zelo podobnih primerih a o tem tukaj ne morem razpravljat.... nikjer ni bilo niti črke... a rezultat enkraten
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.31
+0
Sem mu rekel, da mu ne moram pomagati, dokler si sam ne pomaga, in druge ni, kot da pove domačim, kaj je. Lahko je pa to govoriti meni, lahko je biti pameten, če nisi v njegovi koži
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.32
-1
Wiki, a si bil ti včasih tukaj MAX HERER?
anja31a
19. 08. 2012 19.33
+1
obstaja diskretnost.... vem o čem govorim....
sweetnes
19. 08. 2012 19.37
+1
kako že pravjo ... lahko je s tujim po koprivah opletat
WikiX
19. 08. 2012 19.43
1911-HAJDUK, razmišljam, da bi si kupil oni Kitajski printer, ki lahko piše rikverc na rolice toalet papirja in bi si lahko s takimi bloki komentarjev dobesedno obrisal rit!
WikiX
19. 08. 2012 19.46
1911-HAJDUK, nisi bil ti včasih Nightfly, oni iz Švice?
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 20.10
-1
Nisem, moji niki so vedno povezani z Hajdukom, samo so me že 3 krat zbrisali, a si ti MAX?
WikiX
19. 08. 2012 20.29
1911-HAJDUK, jaz sem Wi-kix, duh-ki-se-sekira!
anja31a
19. 08. 2012 18.30
+1
Vse lepo in prav.... a poskusit je treba... čeravno ne uspeš.... ko moraš na drugi svet, veš, da si naredil vse kar je v tvoji moči in to je pomembno....
sweetnes
19. 08. 2012 18.38
+1
s to vlado smo že na pol poti v drugi svet
jansa-arms
19. 08. 2012 18.42
anja,jest poznam eno gospo katera je bila nekoč posalnka in je rekla,da če nisi iz prave stranke te v parlamentu nihče ne sliši še manj pa upošteva.doživiš lahko samo posmehovanje zato se pa majn znani poslanci raje poslužujejo molka!
anja31a
19. 08. 2012 18.47
jansa_arms in potem je edina rešitev ta, da si tiho.... in čakaš na boljše čase....
jansa-arms
19. 08. 2012 18.57
rešitve pravzaprav ni! prej ali slej se naveličaš govoriti če te nihča noče poslušati,mediji se izigibajo ker nisi zanimiv za njih.tista gospa je rekla da je se je 4 leta počutila obupno kot še nikoli v življenju in ni šans da bi še enkrat kandidirala!
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.59
-1
Tista gospa je bila zelo zasmehovana, ki je gledališka igralka, bila je poslanka SD ja, poročena je bila z režiserjem Moderendorferjem, zdaj se ne spomnim priimka...
anja31a
19. 08. 2012 19.01
+1
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 19.08
-2
pesnitev
22. 08. 2012 17.37
Rešitev je, da zmanjšamo število poslancev na polovico. Pa še to je preveč, da tam dremajo, pasivno kimajo in za to jim moramo še plačat. Pa tega svet ni videl!
korintos1
19. 08. 2012 18.11
+1
kje je Hajduk, mu je pivo zaletelo?
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.21
+1
Pozdravljen, jem kosilo, zraven pa pijem pivo, sem si ga zaslužil, po 7 urah nedeljskega dela
korintos1
19. 08. 2012 18.23
+4
nedeljsko je več plačano, posebeno če si sam plačaš!
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.24
+0
Pri meni je pavšalna ura, samo za novo leto je 3 na tarifa
korintos1
19. 08. 2012 18.28
+3
upokojenci pa vedno isto, če odštejemo zamrznitev in znižanje pokojnin kot vzrok za rešitev države.
MISTERIJMISTERIJ
19. 08. 2012 18.30
+1
Žalostno je to, sem desničar ampak, mi je hudo kar se dogaja, ni mi vseeno, verjemi mi
korintos1
19. 08. 2012 18.36
+2
a je že ta vlada vzela vsaj en evro enemu bogatemu Državljanu Slovenije razen revnim upokojencem? Sram jih naj bo.
jansa-arms
19. 08. 2012 18.37
+1
anja31a
19. 08. 2012 18.38
+1
korintos vsi bogati so odprli svoja podjetja in njim ne morejo vzeti....lahko poberejo davke a tudi to je bolj težko, ker se denar opere....
jansa-arms
19. 08. 2012 18.45
HAJDUK - sweetness rabi varovanje ker mu grozi en majerjev paravomovc!
sweetnes
19. 08. 2012 18.48
jansa-arms
19. 08. 2012 18.53
+1
sweetnes
19. 08. 2012 18.06
+2
vsak teden preberem, reporter, demokracijo, delo in novice, da vidim kateri bl lažejo
jansa-arms
19. 08. 2012 18.09
-1
čeprav se tud v drugih dveh kdaj kaj zlažejo pa v prvih dveh se še ni NIKOLI izkazalo da bi pisali kakšno resnico.
korintos1
19. 08. 2012 18.10
in kaj si ugotovil, da lažejo samo politiki?
anja31a
19. 08. 2012 18.12
+0
no.... sama pa nikoli ne lažem (menda sem idealna priča).... tako da je verjetnost, da vstopim v politiko 0%.... banda pokvarjena
sweetnes
19. 08. 2012 18.13
+4
vsak se kdaj zlaže, vendar še nism videl vlade, ki bi lagala ves čas, kakor sedanja
anja31a
19. 08. 2012 18.14
+0
sweetness če hočeš imeti svojo ceno, si tega ne smeš dovoliti...
jansa-arms
19. 08. 2012 18.15
+1
jah nekaterim so bolj domače druge vrednote kot resnica!
sweetnes
19. 08. 2012 18.20
ja jst sm tukajšnji županji, ki je na listi sds napisal, ko je zelo hvalila našega jj, da se pač ne strinjam z njo... uglavnem čez dva dni mi je na črpalki neznanec zagrozil, da naj se rajši merkam, kakšne pišem na fb...
anja31a
19. 08. 2012 18.20
+1
mam občutek, da se me vse bolj radira... kdo le bere
korintos1
19. 08. 2012 18.21
sweetnes
19. 08. 2012 18.21
toliko o svobodi govora pri nas.... uglavnm sm pa pogledal tudi slike iz tabora sds v lepeni in se nebi čudil, če bodo taki drugo leto kakšne pogrome delal po Bovcu...
sweetnes
19. 08. 2012 18.22
korintos1
19. 08. 2012 18.24
+1
glasni so, ko pa jih stisneš pa zasmrdi. Korajže glih nimajo.
jansa-arms
19. 08. 2012 18.28
+1
lnterReflections
19. 08. 2012 18.00
+5
Pogrešam ključavničarja!
korintos1
19. 08. 2012 18.02
-3
so ti v hišo vlomili in da ti ključavnico popravi?
lnterReflections
19. 08. 2012 18.03
+5
Enega drugega ključavničarja, ki je delal za narod!
korintos1
19. 08. 2012 18.04
-2
delo na črno je hudič, so jo mogoče priprli!
lnterReflections
19. 08. 2012 18.05
+4
korintos1
19. 08. 2012 18.07
+5
njegovo delo še živi. Tudi premier je bil njegov učenec in simpatizer, sedaj ga je pa pozabil in izbral čisto drugo nasprotno stran! Je bolj donosno.
jansa-arms
19. 08. 2012 18.10
+2
škoda je fanta ja ampa nič ni večno nit majer
jansa-arms
19. 08. 2012 18.11
+1
ne vem kako mu bo majer razložil svoje akrobacije ko se srečata
korintos1
19. 08. 2012 18.25
+2
o-o
19. 08. 2012 23.57
+2
@EuropeanLEFT - pogrešaš morilca. Tako kot so bili stalin, hitler, musolini... Evropska levica skupaj s parlamentom je te totalitarne režime obsodila in jih odvrgla skupen koš zločincev. Niti E od evropskega levičarja nisi. Tistega, ki ga pogrešaš je ljudi z lastno pametjo in slovensko zavednostjo metal v jarke in rudniške jame. Se mi zdi, da niti ne veš, česa si želiš nazaj. Je pa res, da so se ljudje, ko so bili zatirani od sistema mnogo bolj človeški. Ko pa se je sistemski pritisk zrušil, pa se je začel razraščati napuh, škodoželjnost itd. Ampak to, pa lahko spremenimo samo ljudje danes. Vsak naj pri sebi začne. Da pa sodstvo in državne institucije ne delujejo pa je kriva samo kontinuiteta sil prejšnjega sistema, saj ni bilo lustracije po letu 1991, da bi se vplivne ljudi iz prejšnjega sistema zamenjalo in jim prepovedalo delovanje v javnosti in javnih službah. Tako pa so ti v novem sistemu pričeli z delovanjem po domače. To se še vidi danes, ko se "spravlja" prijatelje do nekih funkcij in služb, za katere pa včasih niti zadostnih referenc in znanja nimajo. Prvo zdravilo, ki bi ga morala Slovenija dobiti je lustracija brez pardona. Jasno, tako bi odpadel velik del ljudi, ki jih gledamo danes in s katerimi država tone in tone. To zdajšnje delo opozicije pa je otročje igranje in nevredno položaja v parlamentu. Nikakršne državniške državnosti ne premorejo. Sramotno od opozicije! Jasno tudi od prejšnje ni skoraj nič boljše. Ampak prejšnja je čakala 3 leta; očitno predolgo. Politika je ZVER, država pa PLEN. Državljani pa ŽRTVE!
anja31a
19. 08. 2012 17.50
-1
Janša je lopov.... a bo v redu.... seveda ne
korintos1
19. 08. 2012 17.52
+0
korintos1
19. 08. 2012 17.56
+0
kako ga misliš obsoditi, če pa gospod ne hodi na sodišče!
jansa-arms
19. 08. 2012 18.00
+5
dokler bo majer imel tožilstvo in sodstvo v krampljih se mu ne bo nič zgodilo!na konco bo vse zastaralo tako kot je orožje in še mnogo tega!
23345
19. 08. 2012 18.34
+2
TOČNO TAKO , MAJER SI JE VSE PODREDIL, NASTAVIL SVOJE PAPIGE POVSOD, VSE POMEMBNE FUNKCIJE OPREMIL Z SVOJIMI TROBILI- NESPOSOBNIMI SE VE, SKRATKA DRŽAVO SI JE POKORIL , DA SMO ŠE SLABŠI KOT V KOREJI. BANDITA JE POTREBNO ODTAVITI
korintos1
19. 08. 2012 17.41
+3
Edini premier v EU kateri nima dopusta in rešuje državo.