Tujina

FOTO in VIDEO: Protestniki v Parizu v policiste metali kamenje in zažigali avtomobile

Pariz, 29. 04. 2016 11.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Okoli 100 nasilnih protestnikov je na pariškem Trgu republike, kjer se zaradi nasprotovanja reformi delovne zakonodaje zbirajo vsako noč, prebilo policijske barikade, v policiste so metali kamenje in zažigali avtomobile. Policisti so 24 nasilnežev pridržali.

V Parizu so se v zgodnjih jutranjih urah policisti spopadli z mladimi protestniki, ki niso upoštevali pozivov, naj se razidejo. Po navedbah policije se je okoli 100 "še posebej nasilnih demonstrantov" prebilo skozi policijsko barikado na pariškem Trgu republike. Potem ko so nekateri izgredniki v policiste metali kamenje in zažigali avtomobile, je policija pridržala 24 ljudi.

Novo nasilje sledi četrtkovim spopadom s policijo v več mestih med protesti proti reformi delovne zakonodaje, ki je po mnenju študentov in zaposlenih nesprejemljiva.

Omenjeni trg je v zadnjem mesecu prizorišče nočnih zborovanj "Pokonci celo noč". Pobuda se je začela kot upor proti reformi delovne zakonodaje, a se je prelevila tudi v proteste proti globalizaciji, socialni neenakosti in za pravice migrantov. V četrtek zvečer pa so policisti okoli 1000 zbranim protestnikom na trgu pustili ostati le do polnoči. A ob tem je izbruhnilo nasilje.

Po Franciji so tako v četrtek potekali množični protesti proti reformi delovne zakonodaje, na katerih je sodelovalo najmanj 170.000 delavcev in študentov, ki so zahtevali umik predlagane zakonodaje. V več mestih je tudi izbruhnilo nasilje, v katerem je bilo ranjenih 24 policistov, od tega trije huje.

Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je v četrtek zvečer v pariški bolnišnici obiskal ranjenega policista, čigar stanje ostaja resno. Po obisku je pohvalil profesionalno delo varnostnih sil pri obvladovanju protestov. Obenem je zavrnil zahteve po prepovedi demonstracij, k čemur so pozvali desničarski politiki, ki trdijo, da v Franciji od pariških terorističnih napadov novembra lani še zmeraj veljajo izredne razmere. "Tisti, ki želijo to obdobje izkoristiti v politične namene s predlogi, da prepovemo vse, ne razumejo prava in ne razumejo izrednih razmer," je povedal minister.

Protestni val proti načrtovani reformi zakonodaje o delu, katere cilj je končno znižati 10-odstotno brezposelnost, se je začel pred dvema mesecema. Njeni nasprotniki trdijo, da bo ogrozila delavske pravice, da je preveč naklonjena delodajalcem in da bo še povečala negotovost mladih zaposlenih oz. iskalcev zaposlitve.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (90)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ONniON
29. 04. 2016 19.31
+6
dragi ljudje tudi služba danes ti ne pomaga, vse več je revnih zaposlenih , namesto dostojnega dela, statistike o revščini me pa nič ne preseenečajo tudi v opevani nemčiji ne tudi tam ni tako kot je nekoč bilo
Fuck the system
29. 04. 2016 17.42
+9
Samo revolucija nas reši!!!!
nikhrast
29. 04. 2016 17.02
-22
Potem se pa vprašajte zakaj ima Francija tako visoko brezposelnost. Rigidni trg delovne sile nikjer ne dela, deregulacija je potrebna. Če pa mislite da se boste znebili prekarnih služb, to je part-time, sezonskih, pa na pogodbo..., potem pa nikoli niste imeli svoje podjetje. Garantirana služba, pa osem ur na dan, pa mesec počitnic, pa polno praznikov..., vse to je polomija za ekonomijo. Ej, odpustnina pa more biti uzakonjena, pa podpora za brezposelnost tudi, to imata še Amerika in Kanada, $400 na teden za brezposelnost, v Ameriki so imeli to še za 99 tednov.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 17.05
-9
Manj pomoči, večja motivacija Razlog za pozitivne rezultate naj bi bila brezčutna volja republikancev, s katero se je skrčila pomoč za brezposelne, piše The Economist . Pred krizo je brezposelnim v večini zveznih držav pripadalo 26 tednov socialne pomoči, v času krize so jo z interventnim zakonom razširili, do konca leta 2013 je brezposelnemu Američanu v povprečju pripadalo 53, v treh državah celo 73 tednov pomoči. Konec decembra 2013 je kongres zavrnil podaljšanje intervencijske pomoči, državna pomoč se je skrčila na prvotnih 26 tednov, čez noč je brez pomoči ostalo 1,3 milijona Američanov.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 17.13
+8
nikjer ne pise, noben ne zahteva garaniranih sluzb, samo dovolj sluzb za vecino pa vsaj priblizno posteno placano, ne pa da nekdo zaposlen v sloveniji dela zahtevnejse delo od nekoga zaposlenega v avstrijskem delu koorporacije dobi pa pol manjse placilo:)wtf? bil v tem:)
nikhrast
29. 04. 2016 19.38
-16
Podpora za brezposelnost je samostojen sklad, v Kanadi vsak delavec prispeva, pa delodajalec tudi. Ko odpustiš delavca mu pa najprej poveš da naj izpolni polo za brezposelnsot, najboljše kar preko interneta, dobi pa nekaj več kot $400 na teden. Za koliko cajta, pa odvisno od brezposelnosti v tvojem okraju, tako da ni isto za vso državo. Pa saj je približno isto v Ameriki.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 17.01
+3
Mit 7: Svoboden trg lahko konča lakoto Razmišljanje v smeri »trg je dober, država je slaba« ne more odpraviti vzrokov za lakoto. Ta dogmatična izjava nas zavede, da družba lahko izbere med enim in drugim, kajti dejstvo je, da vsaka ekonomija na Zemlji kombinira samostojno delovanje trga in državno regulacijo. Velika tržna učinkovitost lahko deluje v smeri odprave lakote samo, če se kupna moč enakomerneje porazdeli med vse prebivalce planeta. Država mora odigrati svojo življenjsko pomembno vlogo nasproti tendencam ekonomske koncentracije, s primerno davčno politiko, z ugodnimi krediti in agrarno reformo, da pospeši enakomernejšo porazdelitev kupne moči v korist revnim prebivalcem. Zdajšnji trendi privatizacije, liberalizacije in deregulacije trga niso pravi odgovori v tej smeri. Mit 8: Odgovor je svobodna trgovina Formula spodbujanja svobodne trgovine dokazuje njeno neuspešnost pri zmanjševanju lakote. V večjem delu nerazvitega sveta se je izvoz povečal, medtem ko se število lačnih ni nič spremenilo, ampak se je celo povečalo. Primer je Brazilija, kjer se je izvoz soje povečal – kot hrana za Japonce in kot krma za evropsko živino – medtem ko se je lakota v državi razširila iz ene tretjine na dve tretjini celotnega prebivalstva. V državah, kjer je večina prebivalstva preveč revna, da bi kupila hrano, pridelano v lastni državi, se proizvajalci usmerijo na tuje, bolj donosne trge. Trgovinski sporazumi, kot sta NAFTA (North Atlantic Free Trade Agreement) in GATT (General Agreement on Tariffs and Trade), zapletajo delovne ljudi različnih držav v »tekmo, ki pelje proti dnu«. Le-ta temelji na neusmiljeni konkurenci, ki zahteva vedno nižje plače brez primerne zdravstvene zaščite ali brez minimalnih standardov zaščite okolja. Primer sta ZDA in Mehika, ki sta od začetka veljave zgoraj omenjenih sporazumov izgubili 250.000 delovnih mest v ZDA in 2 milijona v Mehiki, lakota pa se je v obeh državah še povečala.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 16.43
+6
Neoliberalni kapitalizem je s tajnimi trgovinskimi sporazumi, kot so TTIP, TISA in CETA, kjer se mimo nas odloča o naši sedanjosti in prihodnosti, dosegel svoj novi vrhunec na brezsramni koračnici profita. Kapitalizem je zmožen najbolj perfidne oblike nadzora napredne misli in psihološke manipulacije ter izčrpavanja, bolj kot vsi sistemi v zgodovini. Če so morali v prvi polovici 19. stol evropski državni aparati vstajo dušiti s cenzuro tiska ter prepovedjo političnega delovanja in združevanj, kapitalizmu še tega ni treba: njegova varovalka je vgrajena že v sam sistem, v imperativ ekonomskega nasilja. Stanje kolektivne zavesti in planeta zahteva, da nemudoma pretrgamo s to nepravo, slepo smerjo razvoja! Posledice takega sistema so v tem, da je človek le še potrošna roba, blago, stroj oz. objekt na  t. i. »svobodnem trgu«. Kapitalizem načrtno proizvaja in hkrati potrebuje nesrečne ljudi, da lahko na njihovi nesreči in bolezni služi dobičke peščica bogate elite. Njegovi zavržni načini, vključno s tajnimi sporazumi, gredo v smislu njegove notranje logike zasledovanja dobička preko trupel in ekspanzije kapitala vse do dna. Psihopatija izkoriščevalske elite, kot dodatni dejavnik, ki se nacepi na sistemsko logiko kapitalizma kot glavni problem, pa je zelo sorodna diagnozi iz psihiatrije, kjer gre za pomanjkanje empatije, sočutja, vesti, krivde in tudi odgovornosti do vseh živih bitij na planetu ter do planeta samega.
nikhrast
29. 04. 2016 16.46
-12
Res je, samo socializem lahko dela brez kapitala in dobička, kako uspešno pa je to pa poglej v Venezuelo. V Sloveniji pa tudi še precej folka sanja o tem da bi visoki davki rešili vse, pa da se lahko dobro živi na račun drugih.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 16.49
+0
ja slovenske ofce predvsem veste veliko o venezueli:) podobno kot o severni koreji, potem vas pa en odbojkarski trener ki nekaj let zivi v sk, naredi za najvecje paciente, imas v clanku o sk ki je se tukaj gor, amapak ofce z iq pod stevilko cevljev rade spregledate taksne objave pa to, da slucajno ne bi kje naleteli na resnico.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 17.08
-1
hmmm kdo je ze v sloveniji zivel na racun drugih, kdo je kriv za milijardne luknje v bankah, raja mogoce? ne elite.
nikhrast
29. 04. 2016 19.43
-13
Saj se je folk po osamosvojitvi takoj znebil certifikatov, še pojma niso imeli o investicijah, vse bi zapravili za luksus, pa takoj v penzion... Potem se pa zgražajo zakaj so vse prevzeli tajkuni, folk sam je kriv za to. Pa kje so sindikati, po svetu imajo multi-milijardske pokojninske sklade.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 16.37
+11
Sedanji kapitalizem je forma, ki mora izginiti z obličja zemlje. Ves politično-ekonomski sistem je tako »gnil«, da je danes legitimno zgolj maksimiziranje profita, humanistični cilji pa se še hlinijo ne več. Včasih se je vsaj govorilo o človeški blaginji, o izboljšanju življenja, pa četudi je bila v ozadju ali kapitalistična produkcija ali kakšna druga oblika eksploatacije. Danes je v ospredju le kapital, dobiček. Tudi demokracije je postala samo forma, še več, tudi počen finančni balon je le oblika novega prerazdeljevanje bogastva. Finančna kriza ni samo eksces, napaka v sistemu? Seveda ni. Realnega bogastva je bilo pred krizo, kakor trdijo nekateri ekonomisti, tretjino ali celo šestino manj od tistega, kar je bilo predstavljeno kot nekaj s finančno vrednostjo. Primerjajte to z otroško igro s kartami Črni Peter. V rokah držite šest kart, pet od tega je črnih Petrov, ena karta ni. Večina soigralcev bo na koncu imela v roki samo črnega Petra, realno karto, realno bogastvo bo dobil le eden. Kriza ni posledica izrednih okoliščin, počil je balon finančnih produktov, balon umetne megle, vse, kar se dogaja danes, je le boj za realno bogastvo, ki je še ostalo. A mi smo med tistimi, ki bomo v rokah držali črne Petre, zlasti mladi, ki bodo še dolgo »uživali« plodove novega prerazdeljevanja.
nikhrast
29. 04. 2016 16.48
-17
Kapitalizem se adatira novim razmeram, zato je pa preživel že stoletja.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 16.55
+10
se adaptira, z neomejenim tiskanjem nicvrednega papirja, sej gre dokler ne poci kaksen baloncek, ko bo naslednji bo tisto leta 2008 zgledalo kot sala:) petrodolarbo kmalu zgodovina, kaj se bo pa s padcem le tega naredil, pa ne ve nihce, zagotpvo se bo zgodilo, pojdi poslusat geralda clementa, ki jenapovedal ze nepremicninski baloncek, takrat so se mu vsi smejal, danes pa gledajo annj drugace, ampak tuba je kredibilen vir samo glede beguncev a ne:)
nikhrast
29. 04. 2016 19.45
-16
Skunk Works
29. 04. 2016 16.22
+9
Ekonomske zakonitosti bodo klinično brezčutno ter neizbežno in zanesljivo, kot je zanesljiva in neizbežna gospa s koso, povozile blodnje nekaterih tukajle dol, ki mislijo, da so v imenu neke kvazi pravičnosti, pogruntali sistem, kjer lahko z malo dela in veliko blebetanja dobro živiš......en čas že, dokler dokler si lahko sposojaš v tujini in hkrati preko davkov ropaš produktivni del sodržavljanov...nima pa to dolgoročne prihodnosti, nobene..........
Skunk Works
29. 04. 2016 16.23
+5
tudi tisto SF-SN na dolgi rok ne bo pomagalo,....je treba delat.....
aaaaaa122121
29. 04. 2016 16.31
+1
aaaaaa122121
29. 04. 2016 16.57
+1
hehe je treba delat, kje pa, se otrok ve, da tezjo zaposlis 110.000 brezposlenih na 1500 delovnih mest:)
aaaaaa122121
29. 04. 2016 15.42
+7
Mladi bodo brez upora povsem brez prihodnosti.
nikhrast
29. 04. 2016 16.51
-17
Zakaj, malo poglej kako so podjetni, ambiciozni..., še po par služb imajo. Seveda ne govorim o situaciji v Sloveniji ali Franciji.
RoadWarrior
29. 04. 2016 15.18
+3
Za Francoze so 30 urni delovniki zgleda prevec...Sploh mi ni jasno kako je njihova drzava lahko tako (relativno) uspesna.
Sporo
29. 04. 2016 15.35
+5
Odgovor je lahko samo en - izkoriščanje določene skupine ljudi.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 15.12
-1
to bi se moralo dogajati v sleherni vasi na zahodu.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 15.01
+2
Publicist F. William Engdahl se je z vprašanjem prenaseljenosti planeta začel ukvarjati pred desetletjem, ko je zbiral podatke za svojo knjigo o zgodovini gensko spremenjenih organizmovSemena uničenja. Prišel je do ugotovitve, da je zgodba o svetovnem prebivalstvu bistveno drugačna, kot jo prikazujejo množični mediji. Opozarja, da je junija 1952 John D. Rockefeller III v Williamsburgu v Virginiji organiziral konferenco, na kateri so oblikovali Svet za prebivalstvo (The Population Council). Rockefeller je bil njegov prvi predsednik. Prek tega sveta so razširili mit o prenaseljenosti planeta. Razširili so mit, da »ljudje onesnažujejo«. Zmanjšanje števila prebivalcev je postopno postalo strateška naloga vlade ZDA in Svetovne banke. F. William Engdahl opozarja, da svetu ne grozi bomba zaradi prevelikega števila ljudi, ampak kolaps človeške vrste zaradi zmanjševanja rojstev. Po statistikah je za ohranjanje ravnovesja prebivalstva potrebna stopnja rodnosti 2,1 otroka na žensko. V Nemčiji pa je stopnja rodnosti padla na 1,36 živo rojenega otroka na žensko, v Španiji znaša 1,48, Italiji 1,4. Število ljudi v Zahodni Evropi se bo do konca stoletja verjetno znižalo s 460 milijonov na 350 milijonov. Število Kitajcev se bo zaradi politike enega otroka prepolovilo. Tudi v ZDA, kjer je stopnjo rodnosti povečevalo priseljevanje ljudi iz Latinske Amerike, se rodnost zdaj znižuje. Tisti, ki pravijo, da je prenaseljenost problem razvijajočega se sveta, torej Afrike, Indije, Latinske Amerike, po Engdahlovih besedah prav tako nimajo prav. Rodnost v revnih državah zaradi Rockefellerjev in njihovih prijateljev ni več tako visoka, kot je bila včasih. V Mehiki se je stopnja rodnosti od leta 1960 do 2009 znižala s 7,3 živega otroka na žensko na 2,4, v Indiji je padla s 6 na 2,5 in Braziliji s 6,15 na 1,9. V podsaharski Afriki, kjer povprečna stopnja rodnosti s 4,66 otroka na žensko ostaja visoka, bo ta do leta 2070 padla pod mejo, ki je potrebna za obnavljanje prebivalstva. Zlom zaradi prenizke rodnosti bo kmalu prepoznan kot eden največjih problemov o prihodnosti življenja na planetu, je prepričan Engdahl. Da trditve o prenaseljenosti planeta ne držijo, je v svojem dokumentarcu Porast prebivalstva (Population Boom) ugotovil tudi Werner Boote. Farida Akther, ena od ustanoviteljic nevladne organizacije UBINIG v Bangladešu, mu je med drugim povedala, da tisti, ki govorijo o množicah ljudi, takoj pomislijo na lakoto. »Zremo v številna usta, ki hočejo nekaj jesti. Ne pogledamo pa na roke! K vsakim ustom sodita dve roki. Usta bogatih so veliko večja kot usta revnih in njihove roke ne delajo,« je dejala Farida Akther. Po njenih besedah bodo revni preživeli, bogati ne bodo. Boote pa nam postavlja vprašanje, kdo od nas je preveč.
patria
29. 04. 2016 14.58
-1
Na NovaTV bo naslov: Napad migrantov na policiste v Parizu.
trdovrat
29. 04. 2016 15.27
+1
Mogoče bodo celo razglasili kakšen tvit za udarno parolo!
Skunk Works
29. 04. 2016 14.46
+2
V sloveniji ne bo nobenih protestov in vstaj,....saj ni SDS na vladi.....pa tudi kruha v smetnjakih ni več, še v skladiščih RK ga zmanjkuje.........
trdovrat
29. 04. 2016 15.26
+2
SDS v sloveniji ne pomeni nič več! Ostane samo še nekaj dežurnih hujskačev, ki so pa preplitvi, da bi lahko koga prepričali! SF-SN !
Skunk Works
29. 04. 2016 14.45
+3
Ja prenaseljenost je mit, če pogledate na guglu poleg slumov še recimo train in Bangladesh, vidite, da če bi se dobro stisnili, bi verjetno eden ali dva še lahko šla na streho vlaka, stati seveda, za sedeti ni več prostora, ja prenaseljenost je mit,....kje delajo take? na FDV?....
aaaaaa122121
29. 04. 2016 15.01
+0
hehe to kar imas spodaj je delo ljudi, ki se ze 10 let ukrvarjajo s tem problemov, so napisal knjige pa to, koliko si jih ti ofca, da se pocutis tako pomembno da bi morali poslusati tebe in ne nekoga svwtovno znanega:)
patria
29. 04. 2016 15.07
-1
Kako lahko dvomiš v razgledanost SDS-ovih volivcev? Preveč bereš "neprave" knjige. Rajši poslušaj npr. B. Grimsa ali Evo Irgl - boš pametnešji.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 15.09
-1
pa ofca lahko takoj pomagas pri prenaseljenosti, zrtvuj familijo pa to, aja tega pa ofce.niste pripravljene nardit, pol tudi nehajte biti glasni da nas je prevec, ja dokler.bo imel 1% v lasti 40% vsega bogastva, pac ne more biti drugace.
Saj ni res
29. 04. 2016 15.28
+2
uni se naj nehajo razmnozevat kot glodalci.
aaaaaa122121
29. 04. 2016 15.45
-1
hehe ker je na vlaku guzva je nas planet prenaseljen, jao kako moras biti prizadet da kaj taksnega napises:)
aaaaaa122121
29. 04. 2016 14.37
-4
prenaseljenost je MIT
Skunk Works
29. 04. 2016 14.37
-2
prenaseljen planet 8 MRD ljudi ne more biti pravičen...pravzaprav nikoli niti ni bil...je rezultat stopnje zavesti človeštva in njegove narave.....Probali so nekaj s socializmom, pa se je končalo tako katastrofalno, da tega nikjer več na svetu ne želijo, razen v redkih določenih mentalno pohabljenih okoljih........
aaaaaa122121
29. 04. 2016 14.37
+5
Publicist F. William Engdahl se je z vprašanjem prenaseljenosti planeta začel ukvarjati pred desetletjem, ko je zbiral podatke za svojo knjigo o zgodovini gensko spremenjenih organizmovSemena uničenja. Prišel je do ugotovitve, da je zgodba o svetovnem prebivalstvu bistveno drugačna, kot jo prikazujejo množični mediji. Opozarja, da je junija 1952 John D. Rockefeller III v Williamsburgu v Virginiji organiziral konferenco, na kateri so oblikovali Svet za prebivalstvo (The Population Council). Rockefeller je bil njegov prvi predsednik. Prek tega sveta so razširili mit o prenaseljenosti planeta. Razširili so mit, da »ljudje onesnažujejo«. Zmanjšanje števila prebivalcev je postopno postalo strateška naloga vlade ZDA in Svetovne banke. F. William Engdahl opozarja, da svetu ne grozi bomba zaradi prevelikega števila ljudi, ampak kolaps človeške vrste zaradi zmanjševanja rojstev. Po statistikah je za ohranjanje ravnovesja prebivalstva potrebna stopnja rodnosti 2,1 otroka na žensko. V Nemčiji pa je stopnja rodnosti padla na 1,36 živo rojenega otroka na žensko, v Španiji znaša 1,48, Italiji 1,4. Število ljudi v Zahodni Evropi se bo do konca stoletja verjetno znižalo s 460 milijonov na 350 milijonov. Število Kitajcev se bo zaradi politike enega otroka prepolovilo. Tudi v ZDA, kjer je stopnjo rodnosti povečevalo priseljevanje ljudi iz Latinske Amerike, se rodnost zdaj znižuje. Tisti, ki pravijo, da je prenaseljenost problem razvijajočega se sveta, torej Afrike, Indije, Latinske Amerike, po Engdahlovih besedah prav tako nimajo prav. Rodnost v revnih državah zaradi Rockefellerjev in njihovih prijateljev ni več tako visoka, kot je bila včasih. V Mehiki se je stopnja rodnosti od leta 1960 do 2009 znižala s 7,3 živega otroka na žensko na 2,4, v Indiji je padla s 6 na 2,5 in Braziliji s 6,15 na 1,9. V podsaharski Afriki, kjer povprečna stopnja rodnosti s 4,66 otroka na žensko ostaja visoka, bo ta do leta 2070 padla pod mejo, ki je potrebna za obnavljanje prebivalstva. Zlom zaradi prenizke rodnosti bo kmalu prepoznan kot eden največjih problemov o prihodnosti življenja na planetu, je prepričan Engdahl. Da trditve o prenaseljenosti planeta ne držijo, je v svojem dokumentarcu Porast prebivalstva (Population Boom) ugotovil tudi Werner Boote. Farida Akther, ena od ustanoviteljic nevladne organizacije UBINIG v Bangladešu, mu je med drugim povedala, da tisti, ki govorijo o množicah ljudi, takoj pomislijo na lakoto. »Zremo v številna usta, ki hočejo nekaj jesti. Ne pogledamo pa na roke! K vsakim ustom sodita dve roki. Usta bogatih so veliko večja kot usta revnih in njihove roke ne delajo,« je dejala Farida Akther. Po njenih besedah bodo revni preživeli, bogati ne bodo. Boote pa nam postavlja vprašanje, kdo od nas je preveč.
ONniON
29. 04. 2016 14.26
+6
v sloveniji so takšni protesti samo takrat ko je na vladi sds , taki so
aaaaaa122121
29. 04. 2016 14.31
+11
takih protestov v sloveniji ne more bit, je vecina prevec opranih glav, da bi dojel to kar.francozi dojemajo:)
AlternativeFacts
29. 04. 2016 14.01
+4
prihaja *OF* na evropski ravni....
trdovrat
29. 04. 2016 15.24
evian2016
29. 04. 2016 13.41
+14
Živela revolucija!
mbtukaj
29. 04. 2016 13.26
+11
Govor supermiškota predsednika Boruta Pahorja slovenskim tlačanom ob 300.obletnici kmečkega upora v Tolminu ( Tolminski punt ): "Praviloma vselej, ko izkoriščanje, nepravičnost in neenakost dobijo take razsežnosti, da ogrozijo dostojanstvo ali celo eksistenco ranljive večine proti neki privilegirani manjšini, so upori neizogibni. Družba je vržena iz svojih moralnih tečajev," Tlačani,bolj nas tlačijo, rajši jih imamo.
evian2016
29. 04. 2016 13.40
+9
Pahorček pa se še vedno gre državnika v državi, ki je ni več in govori ljudem, ki to žal več niso.
3334446789
29. 04. 2016 13.45
+6
Torej Miško direkt poziva k uporu!!. Naj bo on v prvih bojnih vrstah, sledijo parlamentarci, državljani in v zadnji vrstah tlačani. Res je mbtukaj - Slovenci smo mazohisti, več trpljenja, bolj sklanjamo glave med ramena in čakamo, čakamo, čakamo...na boljši jutri!!!