Tujina

VIDEO: Perujski avtobus padel po strmi pečini, umrlo najmanj 48 potnikov

Lima, 03. 01. 2018 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V perujski avtobus, v katerem je bilo 57 ljudi, ki so se vračali z božično-novoletnih počitnic, je na nevarnem cestnem odseku trčil tovornjak. Avtobus se je nato prevrnil po strmi pečini, v nesreči pa je umrlo najmanj 48 ljudi. Odsek, kjer se je nesreča zgodila, je znan pod vzdevkom Hudičev zavoj, zahteval pa je že veliko žrtev.

V Peruju se je v torek zvečer zgodila huda prometna nesreča. Avtobus, v katerem je bilo 55 potnikov in dva voznika, ki so se po božično-novoletnih praznikih vračali v prestolnico Lima, se je na obalni avtocesti prevrnil po strmi pečini.

V nesreči je umrlo najmanj 48 potnikov, poroča CNN. 

V avtobus je na nevarnem cestnem odseku, imenovanem tudi Hudičev zavoj, trčil tovornjak, je po poročanju časnika Guardian povedala prostovoljna gasilka Claudia Espinoza

Po besedah Luisa Martineza, predstavnika družbe San Martin de Porres, ki je lastnica avtobusa, je bil voznik izkušen. Ni pa mogel potrditi, ali je bil med mrtvimi ali poškodovanimi. 

V nesreči je umrlo najmanj 48 ljudi.
V nesreči je umrlo najmanj 48 ljudi. FOTO: AP

Odsek, ki je ozek in v megli nepregleden, je v preteklosti že zahteval življenja. 

"Smrtnih žrtev je veliko", je povedal Col Dino Escudero, vodja oddelka za nadzor avtocest. 

Reševalci so žrtve potegnili s težko dostopnega območja v Pasamayi, približno 70 kilometrov od prestolnice.  

Kraj nesreče je otežil reševanje, čeprav so policisti in gasilci rešili šest potnikov, ki so jih hitro pripeljali v bolnišnico. Štirje so utrpeli hujše poškodbe.

V akciji je sodelovalo več kot 100 gasilcev, še piše CNN. 

Perujski predsednik Pedro Pablo Kuczynski se je na Twitterju že odzval. "Za državo je tako huda nesreča zelo boleča," je zapisal.

Na perujskih cestah so prometne nesreče pogoste. Leta 2016 je na njih umrlo več kot 2600 ljudi, še poroča The Guardian. Novembra je v južnih Andih, medtem ko je avtobus iz mosta padel v reko, umrlo 20 ljudi. 
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ramzess
03. 01. 2018 16.59
-1
Izkušen ja, ... o tovornjakarju pa nič.
mojcd
03. 01. 2018 11.27
+2
A v pakistani tud kak vlak iztiril? Mogoce v indiji kaka nesreca? Samo smrt znate prodajati!
JanZiska
03. 01. 2018 10.32
+1