Tujina

FOTO: Pet let zgodbe o tragediji, napuhu in egoizmu

Genova, 13. 01. 2017 10.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Kapitan je zapustil potapljajočo se ladjo. Deklica je umrla, ker na rešilnem čolnu zanjo ni bilo prostora. Zgodbi, zaradi katerih je tragedija Coste Concordie še hujša. Zgodila se je na petek 13. pred petimi leti, stroški pa so presegli milijardo evrov. Kapitan, čigar ime je postalo sinonim za napuh in egoizem, je še vedno na svobodi.

Pred natančno petimi leti, prav tako kot danes je bil petek trinajstega, se je zgodila ena najhujših nesreč turističnih ladij v evropskih morjih v zadnjih letih. Ob italijanskem otočku Giglio je med križarjenjem nasedla skoraj 300 metrov dolga in 450 milijonov evrov vredna ladja Costa Concordia. Na njej je bilo 4252 ljudi, 32 se jih s potovanja nikoli ni vrnilo. 

Costa Concordia nekaj dni po nesreči: 

 

Egoistični kapitan

Francesco Schettino
Francesco Schettino FOTO: AP

Toda zgodba o nesrečni ladji ni bila zgolj zgodba o tragediji, bila je tudi zgodba o napuhu in egoizmu, ki je vanjo vodil. V glavni vlogi pa kapitan Francesco Schettino. Izkazalo se je, da se je otoku preveč približal, ker je želel tam nekoga pozdraviti. Dno je bilo za ladjo z ugrezom 14 metrov prenizko, nesreča je bila neizogibna. Ladja se je na skalah nevarno nagnila in voda je zalila strojnico, zato so ugasnile luči. V temi je bila panika še večja. Kapitan, ki naj bi organiziral varno reševanje, je spet odpovedal. Evakuacijo je ukazal šele po eni uri, do takrat pa so potniki že sami obvestili obalno stražo. Po njih so poslali reševalne čolne, ki so jih na varno vozili kar šest ur. Marsikdo je v strahu za življenje sam skočil v ledeno mrzlo morje. Nato pa šok. Izkazalo se je, da kapitan Schettino, ki naj bi se bolj kot ladji posvečal ljubici, ni čakal šest ur, na reševalni čoln se je vkrcal že prej. Pa čeprav velja, da mora kapitan zadnji zapustiti potapljajočo se ladjo.  

Nekaj dni po nesreči se je v javnosti pojavil posnetek radijskega pogovora med njim in poveljnikom obalne straže v Livornu. Ta ga je najprej prepričeval, nato pa mu ukazoval, naj se vrne na ladjo in pomaga potnikom. Zaman. Schettino je vztrajal na čolnu, ki ga je vozil na varno proti obali. Na srečo so drugi člani posadke pokazali veliko več poguma. Tako so prvi rešilni čoln z ladje v vodo spustili že deset minut po ukazu za evakuacijo. To nikakor ni dovolj časa, da se vse pripravi in vkrca ljudi, kar pomeni, da so reševanje na svojo pest začeli že pred ukazom.   

Poglejte kompilacijo posnetkov nadzornih kamer ter reševanja s Coste Concordie: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Deklica umrla, ker ji nihče ni želel odstopiti mesta na rešilnem čolnu

Žal še vedno prepozno za 32 potnikov. Posmrtne ostanke nekaterih med njimi so iskali več mesecev, celo več kot leto. Truplo Italijanke Marie Grazie Trecarichi so našli šele oktobra naslednje leto, indijskega natakarja Russla Rebella pa nekaj tednov pozneje, ko je ladja že bila v pristanišču v Genovi, kjer jo bodo razkosali. Deset dni je na novice o svojih najdražjih čakala mama komaj petletne Dayane Arlotti. Vsi njeni strahovi so se, žal, uresničili. Deklica se je utopila skupaj z očetom Williamom.  

Na sojenju Schettinu je slišala podrobnosti o njuni smrti, zaradi katerih je marsikomu zaledenela kri v žilah. Deklica je umrla, ker ji nihče ni odstopil mesta na rešilnem čolnu. Skupaj z očetom so jo zato člani posadke poslali na drugo stran ladje, kjer je bilo še nekaj prostih mest. A ko sta prečkala palubo, se je ladja nagnila in deklica je zdrsnila v vodo. Priča je opisovala, da jo je oče v temi iskal in jo panično klical. Ko jo je poskušal rešiti, je utonil tudi on. 

Junaški član posadke

Pričal je Lorenzo Barabba, vodja strežnih služb na Costi Concordii. Povedal je, da je bil prehod z ene na drugo stran ladje zaradi spolzkih, mokrih tal izjemno nevaren. S potniki so zato oblikovali človeško verigo. Žal jim Dayane in njenega očeta ni uspelo rešiti, je pa Barabbino pogumno ukrepanje ena redkih pozitivnih zgodb s Coste Concordie.

Costa Concordia septembra 2013, ko so jo spet postavili:

Costa Concordia dve leti po tragediji: 

Kapitan še vedno svboden

Costa Concordia je med največjimi ladjami v zgodovini, ki jih je kapitan zapustil. 11. februarja 2015 so ga obsodili na 16 let zapora. 10 let je dobil zaradi uboja 32 potnikov, pet, ker je zapustil ladjo, eno, ker je zapustil potnike, in dodaten mesec, ker je lagal pristaniškim oblastem. Ob izreku sodbe je jokal, a nad lastno usodo, ne nad usodo nesrečnikov. Obžalovanja namreč ni pokazal. Na sodbo se je pritožil, dokler ne bo zadeva zaključena, bo ostal na prostosti. Lastniki ladje, družba Costa Cruises, so jo odnesli brez kazni, čeprav so bili varnostni ukrepi na ladji milo rečeno pomanjkljivi. 

Prebivalci Giglia so nekaj časa trepetali pred izlivom nafte, a so ga na srečo še pravi čas preprečili. Potem ko so Costo Concordio spet dvignili, so jo julija 2014 odvlekli v 320 kilometrov Genovo, kjer jo bodo – uradno samo še kup starega železa – razrezali. Glavnino del so že opravili. Stroški so narasli na več kot milijardo evrov, ocenjujejo, da bodo dosegli celo milijardo in pol. 

Julija 2014 je Costa Concordia odplula na svojo zadnjo pot proti Genovi: 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jung
13. 01. 2017 18.45
+0
Dragi moji.Mi ne moremo sodit te zadeve.Ko se nekaj zgodi vsak po svoje odreagiramo.Pustimo to psihologom oz tistim ki jim je to profesija.
Ramzess
14. 01. 2017 11.53
Zakaj pa so potem tiho, če je to njihova profesija, ... najbolj glasni bi morali biti.
Janez Nasrase
13. 01. 2017 18.14
+5
Ne bi zagovarjal njegovih ostalih ravnanj, vendar je eno dejstvo, o katerem nihče ne govori: Po trčenju v čeri je ladja najprej obrnila proti odprtemu morju. Ko je kapitan uvidel razsežnost poškodbe in da bo ladja hitro potonila, je naredil genialen manever, s katerim je morda rešil življenje tisočim - dokler je ladja še lahko manevrirala, jo je obrnil nazaj proti obali in jo nasedel na obalo, kjer se je potem nagnila na stran, vendar je vsaj obstala na površini. In kljub temu je utonilo 32 ljudi. Niti sanja se nam ne, kakšna katastrofa bi bila, če bi ladja hitro potonila na odprtem morju.
jung
13. 01. 2017 18.33
+2
Ramzess
14. 01. 2017 11.56
Res je, za povrh pa je sporno, da se pričakuje ljudi, da se bodo na nagnjeni ladji premikali enako kot na normalno stoječi. Palupa je za povrh v obeh primerih mokra, kar je pri nagnjeni ladji še toliko slabše, kot bi bil na ledu.
azzurro9111
13. 01. 2017 14.45
+1
fRANCL šČETINA, PROU UNU, SRAM TE BIJO FUL!
bunak
13. 01. 2017 14.07
+20
Dragi POP tv, dno ni nikoli prenizko. Je vedno na dnu. Prenizka je bila gladina vode, nad dnom.
FesterAdams
13. 01. 2017 17.56
toukr
13. 01. 2017 20.57
+3
aojz
13. 01. 2017 12.18
+38
Kapitan je bil maneken za slikanje z potniki. Potem se je zabaval z miškami in pozabil, da vodi ladjo. Podobnost z našim "kapitanom" je zgolj slučajna. Brisanje... 3...2...1..
CastrumFF
13. 01. 2017 12.20
+2
emilzapata
13. 01. 2017 14.30
+7
Slovenec-slovencu=pes
13. 01. 2017 12.10
+23
ejejej moji novinarji. Prišel je preblizu obale, ker je želel nekoga pozdraviti. "fare l'inchino" po italijansko-pomorskem jeziku pomeni, da se z barko približaš obali nekajkrat zatrobiš s sireno in s tem podaš čast ali kraju ali osebi. In ta oseba je znana, torej se ve komu je bil takratni "inchino" namenjen. Bivšemu kapitanu barke, ki je odšel v penzijo. Čeprav je on bil takrat v Milanu ali Rimu, se ne spominjam dobro, so "l'inchino" vseeno naredili. In to na željo velikih šefov same Coste concordie. Problem je, ker so kasneje Scetinu naročili, naj zbriše diske iz kontrolnih serverjev in prenosni računalnik z podatki odnese na obalo. Zato se mu je tudi tako mudilo zapustiti ladjo. Nekaj ur po nesreči pa je na otoku Gilio pristal helikopter, ki je ta prenosnik odpeljal. Ne trdim da Scettino ni kriv za dogodek, ampak ga je tudi lastno podjetje speljalo na tanki led in sedaj pustilo samega. On je tako postal žrtveno jagnje veljaki ki ukazujejo pa ostajajo na prostosti brez kančka krivde ali slabe vesti.
KofiAnnan
13. 01. 2017 12.39
+6
Po moje , da bo on že dobil primerno odškodnino z njihove strani , za to ˝ žrtvovanje˝
FesterAdams
13. 01. 2017 18.01
+1
Dobil bo on od pozadi. To so lastnosti, ki vedno spremljajo visoke šefe.
emilzapata
13. 01. 2017 12.01
+3
takih moških poznam kar nekaj, ki so zaradi babje zadnjice izgubili razsodnost, tako je tudi šla v maloro najina doo, ko se je sodelovec pri 45 letih zagledal v najstnico staro 18 let. Nauk te zgodbeje: kjer prevladuje vonj hormonov, bodo mogoče v bodočnosti samo otroci, kaj drugega pa zanesljivo ne. Kaj niso dokaz moje teze neskončne mase migrantov.
Ramzess
13. 01. 2017 12.00
+15
"Deklica umrla, ker ji nihče ni želel odstopiti mesta na rešilnem čolnu" Res egoistično od ljudi, ker je nihče ni hotel vzeti v naročje (pri majhnih otrocih pač ne moremo govoriti od odstopanju mesta, ki je sorazmerno odraslemu), ... ampak za to krivi ego. ljudje v čolnu in ne kapitan ladje. Res bi se morali zavedati, da kadar gre za množične zadeve, nikoli ni za vse kriv samo eden, pač pa, konec koncev mnogi, vsak zase. Upam, da bo egoisti z dotičnega čolna (in posledično njihovi otroci) lahko živeli s tem.
Ramzess
13. 01. 2017 12.02
+6
Tole pa zelo spominja na Titanik, ista pesem.
Ramzess
13. 01. 2017 12.05
+2
Narava bo sodila kot je prav, človek tega namreč ni zmožen, brez lastnih omejitev in interesov.
Ramzess
13. 01. 2017 12.11
-1
Kaj čemo nakladati o pravilih, če pa jih nihče ne upošteva (žuga, graja, in sodi pa se samo enemu), ... seveda za posledice potem ne odgovarjajo, razen če karma zato poskrbi. Žrtve z grehom nekako ne morejo biti prave žrtve, ker živijo na račun tuje smrti, tuje žrtve. Res mislijo, da nihče ne opazi, da nihče ne ve. To je zmotno prepričanje.
CastrumFF
13. 01. 2017 12.30
+0
Tezko da bo kdo, v tisti situaciji,odstopil njegovo mesto...po moznosti nekomu ki ga niti ne pozna.
Tdk Tdk
13. 01. 2017 16.44
Če se ne motim, to niso več čolni iz Titanika. Rešilni čolni so zaprti, notri pa sedeži s pasovi. Potem pa kar odpnejo čoln že iz višine. Tako, da če nisi pripet, te razmeče po kabini. V takem primeru je težko za pričakovati, da se bo nekdo iz kompet posedenega iz zapetega čolna, šel odpenjat in se šel riniti ven. Sploh, ker je bilo rečeno, da je še v drugih čolnih prostor. Ne prehitro zaključkov delati.
kure bedne
13. 01. 2017 17.33
+3
Tale potop Coste smrdi isto po zavarovalniški goljufiji kot Titanic.
FesterAdams
13. 01. 2017 18.06
-2
Spoštovani Samos75, psihologija množice je čisto nekaj drugega kot psihologija vsakega posameznika iz te množice posebej. Velika znanstvena škrbina še dandanes...
Ramzess
14. 01. 2017 11.58
Res je, da je razlika, ... in zaradi te škrbine se nihče ne ukvarja s tem, linija najmanjšega napora je očitno lažja, saj bi sicer bile končne sodbe in obsodbe povsem drugačne, zavarovalnine pa tudi, če sploh za nekatere.
Frane Šajn
13. 01. 2017 11.47
+3
Samo upamo lahko , da ni Slovenskih korenin Šetina , Šetinc Shettino izpeljanka ali popačenka v Italijanski jezik.
križnagorc
13. 01. 2017 12.56
+0
jesenvoyo
13. 01. 2017 11.25
+3
Ni samo pri nas tako, da pravna država dela takoj in točno, neusmiljeno, če gre za male ljudi, za male prekrške.
CastrumFF
13. 01. 2017 11.33
+1
Ni ravno tako. Kapitan je bil obsojen na prvi in tudi na drugi stopnji (in to v samih 5 letih) na 16 let zapora! Sedaj se 3 in gre sedet.
1airbus
13. 01. 2017 11.38
-2
CastrumFF
13. 01. 2017 11.41
+1
:)) Pritozbo lahko naredis na 1 in na 2 stopnji. Ne pa na 3.
Frane Šajn
13. 01. 2017 11.49
+15
Poglejte si pri nas Patrio in primer Bavčar prvi grobar Slovenskega gospodarstva.
slos
13. 01. 2017 12.32
-14
bohinj je zakon
13. 01. 2017 11.24
+4
danes je petek 13.....................samo računalnika se držim..............če preživim..............vas obvestim
križnagorc
13. 01. 2017 11.22
+4
Če bi bil jaz kapitan, si ne bi upal nikoli več na cesto.
ata janez
13. 01. 2017 12.23
+2
Če bi bil jaz kapitan,te tragedije nebi bilo in jaz bi še vedno ponosno hodil po ulicah.
rde?kar
13. 01. 2017 11.19
+0
Slovenija bo podobna temu primeru.
kolbek460
13. 01. 2017 17.29
+4
Megaclite
13. 01. 2017 11.13
+12
kaj drugega pričakovati od italjana... italjan je sinonim za poženščen mamin sinko....
CastrumFF
13. 01. 2017 11.36
+6
Res.In kljub temu so 8 svetovno gospodarstvo, 6 svetovna industrija,10 svetovna vojska( podatki Global Power Fire) ,4 vojska v eu,itd,id.Kaj pa slovenija? :) P.s. slovenci so tisti ki v EU zivijo najdlje pri starsih (eurostat 2015).Kdo je sedaj mamin sinko? :))
Frane Šajn
13. 01. 2017 11.51
-2
Megaclite
13. 01. 2017 11.55
+8
Slovenija s svojimi 1,5 mio avtohtonimi prebivalci bolj težko postane svetovna velesila, se ti ne zdi? In ja, Italjani so najbolj boječi vojaki, prvo pobegnejo.
CastrumFF
13. 01. 2017 12.04
+1
:))) Seveda. Skoda da potencijalno Italija okupira Slovenijo v par urah.
malizeleni666
13. 01. 2017 14.08
+4
Ni zaman tisti vic: V Nemčiji dajo dojenčku v zibelko meč in križ. Če stegne roko za križem, bo duhovnik, če pa za mečem, pa vojak. V Italiji pa dojenčka žoknejo v trebuh. Če zajoka, bo operni pevec, če se pa poserje, bo pa vojak.
Lajnaa
13. 01. 2017 18.33
+0
@okeanos ajde ne keki, od kar pomnem hodijo Slovenke na 'šoping' k Italijanom, nikoli slišal za Italijanke s Slovenci.
Lajnaa
13. 01. 2017 18.34
+0
ochi
13. 01. 2017 11.13
na svetu so vedno bili junaki in strahopetci. težko je sodit enim ali drugim, z lahkoto pa sodim tistim, ki so razlog za povod v odkrivanje enih in drugih.
User1352803
13. 01. 2017 10.53
+2
EEEEEEEEEEEEEEEEEEE je....ga...smo pač humana družba...(do nekaterih)