Pijani Britanki odpirali vrata letala

Britansko letalo je moralo prisilno pristati v Nemčiji, ker sta pijani potnici skušali odpreti vrata kabine. V Frankfurtu so ju aretirali.

Dve potnici iz Velike Britanije, stari 26 in 27 let, sta bili na letalu družbe XL, ki je letelo z grškega otoka Kos. Očitno še vedno dopustniško razpoloženi sta z veseljačenjem nadaljevali tudi na letalu. Osebje jima ni več želelo prinesti alkoholnih pijač, takrat pa se je vročekrvnima Britankama očitno “zameglilo“.

Letalo XL

Ena izmed potnic se je s steklenico vodke, ki jo je imela v ročni prtljagi, lotila stevardese, potem pa je skušala odpreti najbližja vrata kabine. Letalsko osebje je podivjani ženski sicer uspelo pomiriti in ju privezati na sedeža, posadka pa se je vseeno odločila za zasilen pristanek v Frankfurtu.

Ženski so aretirali, obtoženi pa sta kršenja pravil zračnega prometa in telesnega napada. Letalo je nadaljevalo pot do Manchestra, kjer je pristalo z dvourno zamudo.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 16
 
RamzesII 27.07.2008 11:19:23
cent71c="Raje naj se lotijo resne raziskave, kako alko vpliva na ljudi v zraku in se nato odločjo za abstinenco le-teh. Najlažje je "pijane" potnike aretirati kot kriminalce. Zavedam se, da sta zgonji dve življenjsko ogrožali celo množico tam gor, vendar aretacija še ne pomeni rešitve problema, ki je resen. Enkrat bo nekomu res uspelo odpreti vrata in bo šlo letalo pa pa. Čudne stvari se zgodijo ljudem v zraku, to vedo letalske družbe same, to vedo vsi, vendar je keš sveta vladar in doker bo tako, bo še kakšno letalo moralo dol pasti, potem pa bodo spremembe."
Se strinjam s tem.
Človek se je že izkazal, in se vedno znova, kot zelo neinteligenten pri predvidevanju posledic.
Sprašujem se, če bi družba v zagovtavljanju varnosti, tako fizične (materialno) kot tehnološke (rač. tahnologija, ipd.), brez nesreč prišla tako daleč, kot na podlagi nesreč (za katero večino je človeški faktor), ne glede kateri sektor ali področje vzamemo, povsod je enako. Čeprav je res, da se ljudje učimo iz izkušenj, tako lastnih kot predvsem upam tujih, tega ne smemo jemati kot opravičilo, poleg vseh drugih izgovor in opravičil, ki jih ljudem začuda nikoli ne zmanjka, za brezštevilne nesreče, čeprav jih večinoma povzročijo ljudje sami.

Hkrati pa osebje še zmeraj ne dojame, da letalo med letom ni, ne kraj ne čas, za prošenje in pregovarjanje potnika, ki ogroža varnost vseh na letalu. Preprosto je treba ukrepato takoj, fizično, brez nepotrebnega zapravljanja časa, kot je nesmelo prošenje, prepričevanje, ali pregovarjanje potnika, ki je izgubil razum, letalo pač ni ne kraj ne čas za to. Tak, milo rečeno, primitiven, pristop k težavi ni na mestu, glede na izjemne okoliščine, kot je letalo me letom. Osebje bi morali bolje usposobiti, posodobiti pristop k reševanju težav, in uvesti v uporabo kontaktni paralizator, tak, ki deluje samo ob stiku s telesom, ne na daljavo. Cilj je, da se ukrepa takoj, brez zapravljanja časa. Takšno je pač moje mnenje, kajti zelo neprijetno je opazovati osebje, kako se težav lotevajo prav laično, po ne najbolj pravih vzorcih.

Na splošno menim, da računalnik v letalstvu še premalo izkoriščen.
Pilot in kopilot še vedno nimata video nadzora nad letalom, ki samodejno pokaže napake ali težave, ko jih računalnik zazna.
Vrbalna komunikacija z računalnikom, pa še kaj se najde. Kljub napredku še vedno ostaneta pilot in kopilot, ki morata biti sposobna obvladovati vse to, kar pa je žal relativno, človeški faktor bo vedno šibka točka.

Za konec pa še ironija, čeprav ni navedeno ali sta sestri ali ne, dokumentarec je že posnet.
Več komentarjev