Pistoriusov prijatelj: Oscar je na robu samomora

"Nenehno omenja Reevo in nas prosi, naj molimo zanjo in za njeno družino. Je brez samozavesti, podoben človeku, ki hodi v krogih in ne ve, kam gre. Ko govorim z njim, vidim, da je zlomljen, in lahko rečem, da je na robu samomora. Skrbi me zanj," je o Pistoriusu, ki je ubil svoje dekle, povedal njegov prijatelj.

Manj kot mesec dni po tem, ko je južnoafriški športnik Oscar Pistorius ustrelil svoje dekle, manekenko Reevo Steenkamp, bo britanska televizijska mreža BBC v ponedeljek na enem od svojih programov predvajala dokumentarni film "Oscar Pistorius: Kaj se je resnično zgodilo?"

Ustvarjalci filma so se pogovarjali s Pistoriusovim dobrim prijateljem Mikom Azziejem, ki jim je povedal, da je Oscar vse od dogodka popolnoma zlomljen, njegovo stanje pa je iz dneva v dan slabše.

"Nenehno omenja Reevo in nas prosi, naj molimo zanjo in za njeno družino. Nima nobene samozavesti, podoben je človeku, ki hodi v krogih in ne ve, kam gre. Ko govorim z njim, vidim, da je zlomljen, in lahko rečem, da je na robu samomora. Resnično me skrbi zanj," je povedal. Dodal je, da mu kot prijatelj stoji ob strani, in mu vedno bo.

Dokumentarni film, ki ga bodo na programu BBC3 predvajali v ponedeljek ob 22. uri po našem času, bo zagotovo pritegnil veliko pozornosti, tako kot jo je tudi Pistoriusov primer na sodišču.

Oscar Pistorius

(Foto: Reuters)

Kot je znano, je Pistorius priznal umor svojega dekleta, ne pa tudi naklepnosti samega dejanja, saj se zagovarja, da jo je zamenjal za vsiljivca. Sodnik ga je izpustil na prostost, a moral je plačati varščino v višini 85.000 evrov in obljubiti, da bo upošteval več pogojev. Dvakrat na teden se mora zglasiti na policiji, oblastem je moral predati svoja dva potna lista, ne sme piti, se drogirati, biti nasilen do žensk, ne sme posedovati orožja in se ne sme vrniti na kraj zločina. 4. junija se mora znova zglasiti na sodišču.

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 41
čudežni deček 11.03.2013 08:04:01
čim pre tem bolje za njega
Več komentarjev