Tujina

'Plesalec' za zapahi: po šestih letih na begu ujeli zloglasnega mafijca

Rim, 01. 12. 2016 13.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po šestih letih na begu so ujeli vodilnega člana kalabrijske mafije 'Ndrangheta Marcella Pesceja. Prizivno sodišče ga je vmes v odsotnosti obsodilo na 16 let in dva meseca zapora zaradi zločinov, povezanih z mafijskim udejstvovanjem.

Aretacija Marcella Pesce
Aretacija Marcella Pesce FOTO: AP

Vodilnega člana kalabrijske mafije 'Ndrangheta Marcella Pesceja, ki je v Italiji veljal za enega najbolj nevarnih ubežnikov, so danes po več kot šestih letih na begu aretirali, je sporočila policija in italijansko notranje ministrstvo.

Marcello Pesce, znan tudi kot Plesalec, naj bi bil vodja mafijske družine Pesce, sicer ene najmočnejših v 'Ndrangheti. Prizivno sodišče ga je v odsotnosti obsodilo na 16 let in dva meseca zapora zaradi zločinov, povezanih z mafijskim udejstvovanjem.

"Danes je dober dan za Italijo: nevarnega ubežnika, ki so ga iskali zadnjih šest let, so privedli pred roko pravice," je povedal notranji minister Angelino Alfano, ki je Pesceja označil za nespornega mafijskega šefa.

Prijeli so ga ponoči na njegovem domu v kraju Rosarno v Kalabriji. Policija je novico o aretaciji objavila na Twitterju.

Policija je aretirala tudi dva moška, očeta in sina, ki sta Pesceju pomagala s skrivališčem, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa. Obenem je navedla, da so 52-letnega mafijca, čigar oče in dedek sta bila prav tako vodilna mafijca, našli neoboroženega in se tudi ni upiral aretaciji.

'Ndrangheta ima sedež v Kalabriji in velja za eno najmočnejših organiziranih kriminalnih združb na svetu ter vodilno pri tihotapljenju kokaina v Evropo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patiana
01. 12. 2016 15.53
+1
So ga morali pa res fejst iskat, da so ga po šestih letih našli - doma.
jakec1575
01. 12. 2016 15.22
-1
Ta vojna je ze zdavnaj izgubljena. zalostno pa je, da je vsa kalabrija polna črnih odlagalisc strupenih in radioaktivnih odpadkov. tudi v nacionalnem parku. Še posebej tam. Ta kos lepote je izgubljen za tisoce let. levkemija na pohodu.
brabusednet
01. 12. 2016 14.49
Naši so pa Zavašnika tako iskali,podnev z baterijo pa nič.
kam_to_pelje
01. 12. 2016 14.23
+1
bravo italjanskim VVO. toda Ndrangheta je kot hobotnica. Sedaj so zaprli vodilnega. Nasledil ga je že drugi. Se je pa potrebno zavedati da ta mafijska organizacija že deluje legalno s svojimi podjetji in tudi že meša štrene v politiki. Čeprav ima še velik delež poslov na nelegalnem področju. Me prav zanima če bodo italjanski VVO uspoeli te kalabrijske organizacije spravit na kolena do te mere, da bodo propadle.