Tujina

Po strmoglavljenju Germanwingsa Nemčija sprejela strožjo zakonodajo. Pilote bodo lahko nenapovedano testirali

Berlin, 14. 04. 2016 14.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nemški parlament je sprejel strožjo zakonodajo na področju zračnega prometa, ki uvaja strožje preglede za pilote. Med drugim bodo poostrili zdravstrene preglede, pilote pa bodo lahko nenapovedano testirali na prisotnost drog in alkohola. Zakonodajo so sprejeli dobro leto po tem, ko je kopilot namerno strmoglavil letalo družbe Germanwings.

24. marca 2015 se je kopilot Germanwingsa zaklenil v pilotsko kabino in letalo s 150 ljudmi namerno strmoglavil v francoske Alpe.
24. marca 2015 se je kopilot Germanwingsa zaklenil v pilotsko kabino in letalo s 150 ljudmi namerno strmoglavil v francoske Alpe. FOTO: Reuters

Nemški parlament je leto dni po strmoglavljenju Germanwingsa sprejel novo zakonodajo na področju zračnega prometa, ki uvaja strožji nadzor pilotov.

Nova zakonodaja med drugim uvaja strožje zdravstvene preglede in večji nadzor nad uporabo drog in alkohola pri letalski posadki. Piloti bodo tako lahko pred letom nenapovedano testirali na prisotnost drog in alkohola, če bo obstajal sum, da je ta pod vpllivom nedovoljenih substanc. Poleg tega pa bodo lahko izvajali tudi naključna testiranja vseh pilotov pred leti.

Nemški prometni minister Alexander Dobrindt je med razpravo v parlamentu dejal, da bodo ti pregledi imeli pozitivne učinke na varnost v letalstvu.

Spremembo zakonodaje je sprožila letalska nesreča, ko se je kopilot lani marca zaklenil v kabino in namerno strmoglavil letalo Germanwingsa v francoskih Alpah. V nesreči je umrlo 150 ljudi.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uporabnik419925
14. 04. 2016 16.34
+1
Lahko testirajo pilote kolikor hočejo, ko gre vojaški test po zlu in pri tem pade civilno letalo se pač nihče noče posuti z pepelom. Zakaj kakor hitro bi se javno mnenje v Evropi spremenilo proti Ameriški vojaški navzočnosti tako hitro bi Ameriška vojska izgubila pomembno strateško točko v boju za svetovno dominanco in nadzor. Naj povzamem ja Samomor pilota je uspešen mediski spin z pomočjo podtikanj tajnih služb itd... Dejstvo, da je potniško letalo strmoglavilo zaradi testiranja novega orožja pa ne bo nikoli priznano. Ne govorimo o raketnih ali projektilnih izstrelkih. Na letalu je odpovedala vsa elektronika in letalo je brez nadzora počasi v ravni črti izgubljalo višino dokler ni udarilo v Alpe. BTW, če si psihično bolan človek in hočeš storiti samomor boš 20 minut letel proti gori ali boš v strahu, da nebi komu uspelo udreti v letalo le to spustil v nadzorovano strmoglavljenje? ne verjemite vsemu kar vam mediji postrežejo. Ja je zelo strašno ,ko pomisliš na kak način nas vlade zavajajo ampak dejstva so dejstva.
ho?emVšolo
14. 04. 2016 16.24
+1
imam verjetno hudo obliko depresije in za njo ne ve nihče, tudi moj najboljši prijatelj ne, ki je priznani psihiater
Ramzess
14. 04. 2016 15.30
-4
Kdo bo še hotel biti pilot, ... razen privat.
Ramzess
14. 04. 2016 15.29
-6
Zakaj pilote, če je pa kopilot zafrknil, ... naj raje potem kopilote.
Cmrlj3
14. 04. 2016 15.34
+4
kopilot je ravno tako pilot. ni tako, da je kopilot manj usposobljen kot pilot. oba sta pilota, ampak se na vsakem letu razporedi po položajih. lahko bo kopilot na naslednjem letu pilot in pilot kopilot.