Policist mu je kupil oblačila, namesto da bi ga aretiral zaradi kraje

V trgovini v kanadskem Torontu so zalotili 18-letnika, ki je skušal ukrasti nekaj oblačil. Policistu je pojasnil, da jih potrebuje za razgovor za službo, zato mu jih je kupil in ga ni aretiral, kot bi ga moral po dolžnosti. Mladenič je službo dobil. 

18-letnik iz Toronta je dobro unovčil drugo priložnost, ki mu jo je podaril policist, ki ga je prišel aretirat. Prejšnji ponedeljek so v trgovski verigi varnostniki v kanadskem Torontu zalotili najstnika, ki je skušal ukrasti srajco, kravato in nogavice. 

Na kraj dogodka so poklicali policijo. A policist Niran Jeyanesan, ki je prišel mladeniča aretirati, je zgodbo zasukal v drugo smer. 18-letnik mu je namreč pojasnil, da potrebuje nova oblačila za razgovor za službo, zato mu je, namesto da bi mu na roke nataknil lisice, policist kupil nova oblačila. 

In mladenič je službo dobil. ''Z delom začenja v ponedeljek,'' je po poročanju BBC medijem sporočil zadovoljni policist Jeyanesan. ''Povedal mi je, da je nosil kupljeno srajco in kravato. Vesel sem,'' je dodal. 

''Mladenič se je v življenju soočil že s številnimi težavami in zdaj je skušal najti pravo smer, da bi zagotovil preživetje sebi in družini. A ni imel denarja, močno pa si je želel dobiti službo. To je bilo v njegovi glavi in naredil je napako,'' je dejal prijazni policist. 

Najstnik mu je še zaupal, da je bil njegov oče bolan in po bolezni ni mogel dobiti službe, a s pomočjo dobrih ljudi, so tudi očetu po besedah policista našli zaposlitev. 

S srečnim koncem je bil zadovoljen tudi policijski šef Paul Bois, ki se zaveda, da je dober zgled morda celo večja vzpodbuda kot pa sledenje vsaki črki zakona. 
 

Prenesi v

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 60
 
murate 13.08.2017 20:02:39
nekako si ne morem ,da nebi napisal,da je tudi pri nas kar nekaj (predvsem iz stare šole)poštenih,delavnih in uspešnih policistov.Ne rabijo se dokazovati z pisanjem položnic,dokazujejo se z strokovnim in kvalitetnim delom.Žal se dogaja ,da ti policisti niso priljubljeni pri komandirjih na policijskih postajah,zato se redno udeležujejo raportov,disciplinskih komisij in še raznih zahrbtnih pritiskov so deležni.Moje mnenje je,da bi morali tam kjer je največ izdanih položnic ,tam bi moralo ministrstvo pogledati koliko je sploh kriminalnih dejanj in koliko je rešenih,ter ali so jih rešili tisti ki izdajo ogromno položnic ali tisti ,ki jih izdajo malo in tiste za konkretne prekrške in ne da si policist-ka izmišljuje prekrške in višino kazni.Policist bi moral biti naš zaveznik ,nas ščititi ,nam pomagati ,mi pa bi jih morali spoštovati in jim z plačevanjem davkov zagotavljati primeren standard za njihovo delo.Medtem ko ginekolog zasluži tudi po 15 000€ mesečno jih policist lahko 2000 samo sanja.Nič nebi imel proti,če bi imeli policiste takšne kot so prihajali iz Tacna po 4 letih šole.To so bili več ali manj fantje na mestu.Temu primerno so bili tudi spoštovani.Takšne policiste si želim srečevati tudi v bodoče,to kar je pa sedaj tile mulčki,ti pa ne vedo nič razen kako se plačilni nalog izpolne,ma niti ne pozna cestno prometnih predpisov... Mi državljani pa bi lahko poskrbeli,da do poštenih policistov tudi v praksi pridemo in da bodo primerno nagrajeni za svoje delo,potem jim ne treba še švercat zraven službe.Tudi privilegije bi morali imeti,država bi jim lahko omogočila ne vem stanovanjski kredit brez obresti,popust pri zavarovanju avta,olajšave pri davku,prav tako poklicnim gasilcem ,medicinskim sestram...Se pravi predvsem tistim ,ki so v Javni upravi in imajo dokaj ,,slabe plače,,.
Več komentarjev