Tujina

Poplave v Italiji: Ena oseba umrla, eno še pogrešajo

Rim, 05. 11. 2014 16.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ponekod v Toskani je v samo treh urah padlo toliko dežja, kot ga običajno v celotnem oktobru. Prav te padavine so botrovale hudim poplavam, ki so po dosedanjih podatkih zahtevale smrtno žrtev, eno osebo še pogrešajo. Močno deževje je zajelo tudi Francijo.

Zadnje hude poplave so Italijo prizadele sredi oktobra in zahtevale najmanj štiri smrtne žrtve.

Huda neurja s poplavami so se že začela v sosednji Italiji. Ponekod v Toskani je v samo treh urah padlo toliko dežja, kot ga običajno v celotnem oktobru. Prav te padavine so botrovale hudim poplavam, ki so po dosedanjih podatkih zahtevale smrtno žrtev, eno osebo še pogrešajo. Pri smrtni žrtvi gre za priseljenca, ki je umrl, ko je nek potok v bližini obalnega mesta Massa Carrara prestopil bregove.

Hudo tudi v sosednji Liguriji

O hudih poplavah poročajo tudi iz Ligurije, ki so jo poplave prizadele že pred mesecem dni, ko so povzročile večmilijonsko gmotno škodo. Zaradi nevarnosti naraslih vod so evakuirali več deset ljudi. Predvsem v Genovi ljudem težave povzroča še silovit veter.

Gladina morja se je povečala tudi v Benetkah. Hkrati vremenoslovci napoveduje nove padavine.

Francija: Plaz odnesel eno življenje

Močno deževje je zajelo tudi jugovzhod Francije. Sprožil se je tudi zemeljski plaz, ki je pod seboj pokopal 32-letnico.

Gasilci s cest rešujejo voznike, ki so obtičali na poplavljenih cestiščih. Zadnji trenutek so tako rešili tri voznike, ki jih je odnesla deroča voda. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.