Tujina

Potres v Italiji prestrašil prebivalce

Rim / Neapelj, 16. 08. 2018 21.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, / A.K.
Komentarji
0

Italijansko pokrajino Molize na jugovzhodu Italije je stresel močnejši potresni sunek z magnitudo 5,2. Žarišče je bilo v kraju Montecilfone, približno 200 kilometrov severozahodno od Neaplja. Sunek je po prvih podatkih prestrašil prebivalstvo, večje škode pa naj ne bi bilo.

Po prvem potresnem sunku okoli 20.20 so italijanski inštitut za geofiziko in vulkanologijo Osservatorio Vesuviano v Neaplju zasuli klici prestrašenih občanov, je povedala direktorica inštituta Francesca Bianco.

Tokratni sunek kot kaže ni povzročil večje škode. Iz kraja Palata, ki je 12 kilometrov oddaljen od epicentra potresa, poročajo o manjših razpokah v stenah hiš.
Tokratni sunek kot kaže ni povzročil večje škode. Iz kraja Palata, ki je 12 kilometrov oddaljen od epicentra potresa, poročajo o manjših razpokah v stenah hiš. FOTO: Thinkstock

Glavnemu sunku jih je sledilo še 11 z magnitudo, višjo od 2. Nazadnje so seizmografi okoli 22.30 zabeležili sunek z magnitudo 4,5, ki je imel žarišče prav tako v Montecilfoneju, a je po prvih pričevanjih prebivalcev povzročil predvsem strah in ne škodo.

"Doslej nismo prejeli zaprosil za pomoč, niti informacij o morebitnih zrušenjih. Ekipe so na terenu, za zdaj so zaznale le nekaj odpadlega ometa," so na Twitterju zapisali italijanski gasilci.

Sunek so čutili tudi do 300 kilometrov od žarišča

Sunek so čutili prebivalci zelo velikega območja, tudi do 300 kilometrov od žarišča potresa. Veliko strahu je sunek povzročil na območju kraja Amatrice, ki ga je pred dvema letoma silovit potres skoraj zravnal z zemljo.

Tokratni potres kot kaže ni povzročil večje škode. Iz kraja Palata, ki je 12 kilometrov oddaljen od epicentra potresa, poročajo o manjših razpokah v stenah hiš.

Drugi močnejši potresni sunek v zadnjih 48 urah

To je že drugi močnejši potresni sunek v tem delu Italije v zadnjih 48 urah. V torek malo pred polnočjo so zabeležili potresni sunek z magnitudo 4,7, ki je imel žarišče 19 kilometrov od Montecilfoneja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.